sstav Απρίλιος 24, 2014 #41 Απρίλιος 24, 2014 τι σχέση έχει το μέγεθος; και την τριλογία του αρχοντα extended να ενώσεις (12h ώρες ταινία είτε 3x4.4GB 720p, είτε 3x8,8GB 720p, είτε 3x12GB 1080p είτε ....είτε...) το bitrate πάνω από ένα όριο δεν είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα;...
it.expert Απρίλιος 24, 2014 #42 Απρίλιος 24, 2014 Όταν μιλάς για ένα μέγεθος με μια δεδομένη διάρκεια ταινίας προφανώς το αποτέλεσμα είναι να μεγαλώνει ή μειώνεται το bitrate.
tarantules Απρίλιος 24, 2014 #43 Απρίλιος 24, 2014 Δεν έχει κάποιο νόημα να τσακώνεστε για το εαν παίζει ή όχι σωστά μια ταινία μέσω ασύρματου streming μιας και οι παράγοντες που υπεισέρχονται είναι αρκετοί.Εκτός του bitrate κάθε ταινίας που ανάλογα τις σκηνές μεταβάλλεται, έχουμε και θέματα όπως η απόσταση του ασύρματου δικτίου μεταξύ πηγής και δέκτη, τα τυχόν εμπόδια (τοίχοι,πάχος τοίχου, οπλισμός κλπ), το buffer που ενδεχομένως να έχει ο player και πόσα sec προφορτώνει, κλπ,κλπΕνδεικτικά, στο δικό μου δίκτυο που αποτελείται από ένα ασύρματο router FritzBox 7140 που κλειδώνει στα 54Μbps, κάνω streming άνετα και χωρίς διακοπές από ένα Zyxel NSA320 σε ένα Galaxy S4 με τον MXplayer , την ταινία Avatar 1080p DTS με μέσο όρο bitrate 9.200kbps.(Στο ίδιο δωμάτιο, χωρίς εμπόδια, τοίχους και λοιπά).Την ίδια ακριβώς ταινία αλλά σε remux με μεγαλύτερο (προφανώς) bitrate, το παίζει κομπιαστά.Και λογικό είναι.Για μένα καλύτερο από το ενσύρματο δεν υπάρχει.Έχω βάλει σε 4 διαφορετικά δωμάτια να παίζουν μέσω δικτύου 4 διαφορετικές 1080p ταινίες χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
it.expert Απρίλιος 24, 2014 #44 Απρίλιος 24, 2014 Που είδες τσακωμό?Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
dragonfighter Απρίλιος 24, 2014 #45 Απρίλιος 24, 2014 Εννοείται πως το ενσυρματο δίκτυο ειναι το προτεινομενο, πιο σταθερό, κτλ. Αλλα τι γίνεται σε σπίτι που δεν υπάρχει πρίζα δικτύου στη θεση που βρίσκεται η τηλεόραση; Πας σε εναλλακτική ασύρματη λύση που παίζει σχεδόν τα πάντα
vagsk Απρίλιος 24, 2014 #46 Απρίλιος 24, 2014 τι σχέση έχει το μέγεθος; και την τριλογία του αρχοντα extended να ενώσεις (12h ώρες ταινία είτε 3x4.4GB 720p, είτε 3x8,8GB 720p, είτε 3x12GB 1080p είτε ....είτε...) το bitrate πάνω από ένα όριο δεν είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα;...Όπως ειπώθηκε δεν είναι το μέγεθος που δημιουργεί το πρόβλημα αλλά το bitrate. Με 13-20GB mkv με 1080p και διάρκεια όχι 12h το bitrate αρχίζει και γίνεται υψηλό και αρχίζουν τα προβλήματα. Το ασύρματο δίκτυο επίσης έχει θέματα με ποιότητα ανάλογα με τα εμπόδια/απόσταση κτλ. οπότε δεν είναι τόσο καλή λύση. Και εγώ που έχω δοκιμάσει streaming με το zyxel NSA310 δεν είχα θέμα αρκεί οι ταινίες mkv να ήταν σε λογικά μεγέθη. Στα 13-20GB αρχίζει και έχει θεματάκια.
georgeol Ιούνιος 9, 2014 Author #47 Ιούνιος 9, 2014 Τελικά αγόρασα τον synology ds 214se. Μήπως υπάρχει κάποιος οδηγός για σετάρισμα;Sent from my iPad using Tapatalk
Bonito Ιούνιος 9, 2014 #48 Ιούνιος 9, 2014 Για να συνοψίσουμε, τι είναι προτιμότερο? Ένα WD 3ΤB στα 160€ ή 100€ παραπάνω για αγορά NAS στα 150€ + 100€ ένας σκληρός? Επίσης στην μια TV που είναι στο σαλόνι μπορώ να κάνω ενσύρματης δυκτύωση (αν έχω καταλάβει καλά gigabit switch που επάνω θα είναι το router το NAS και η TV) το θέμα είναι τι γίνεται με την άλλη tv που είναι στο δωμάτιο. Απο το laptop πως θα περνάω τις ταινίες στον nas? ενσύρματα ή ασύρματα; Ο nas υποστηρίζει εξωτερικούς υπότιτλους σε mkv? Ελπίζω να μην σας κουράζω με τις συνεχείς ερωτήσεις... Sent from my iPad using TapatalkΑρχικά πιο rοuter και ποιες τηλεοράσεις εχεις (γραψε ακριβες μοντελο) ?Στην "μεσα" τηλεοραση με το κινητο η λαπτοπ σου ποσο καλο σήμα εχεις;Τελικά αγόρασα τον synology ds 214se. Μήπως υπάρχει κάποιος οδηγός για σετάρισμα;Sent from my iPad using TapatalkΤωρα ειδα οτι πηρες. Απο προσωπική εμπειρία (ds214play) πολυ καλη επιλογη. Πανευκολο συστημα.Για αρχή ρίξε μια ματιά εδω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.