Jump to content

Πρόβλημα με BIOS

johnjohn7

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλο το φόρουμ...

Έχω ένα θέμα με το βασικό PC σπίτι μου, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με το BIOS.

Τι μου κάνει?

Αν κατά την εκκίνηση πατάω del για να μπω στο setup του BIOS κολλάει σε μια μπλε οθόνη δεν εμφανίζει τίποτα, μόνο πάνω πάνω GIGABYTE-DUAL UEFI BIOS, αν τώρα πατάω F12 βγάζει το Boot Menu μου εμφανίζει τις συσκευές αλλά παγώνει και το πληκτρολόγιο και το ποντίκι..

Μέχρι στιγμής οι κινήσεις που έχω κάνει είναι:

α) BIOS RESET

β) Το έχω δοκιμάσει χωρίς VGA και άλλες κάρτες.

γ) Το έχω δοκιμάσει με μια μια τις Ram και σε διαφορετικά slots και έχω βάλει καινούρια μνήμη.

και δ) χωρίς τίποτα συνδεμένο πάνω στο pc πάρα μόνο πληκτρολόγιο και ποντίκι (USB)..

Έχει κανείς τίποτα άλλο να προτείνει?

CPU i5 2500k

M/B GIGABYTE GA-Z68A-D3H-B3

RAM 8gb 1600mhz

HDD 1t WD Black

VGA GIGABYTE GV-R6850C-1GD

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

post-32215-1416078338,0884_thumb.jpg

Αν το αφήσεις κάνει boot κανονικά;

Εμένα κολλούσε στο bios κ στην εκκίνηση των Windows, με ρεσετ απο το πλήκτρο της μητρικής δεν επανήλθε.

Έβγαλα τα ρεύματα κ την μπαταρία κ το άφησα κανα μισάωρο κ δεν με το ξανάκανε.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Beta

Ναι μπουτάρει κανονικά αν το αφήσω, δεν έχω κανένα πρόβλημα δουλεύει άψογα το PC..

χωρίς ρεύμα και χωρίς μπαταρία το άφησα 10 λεπτά περίπου.. μου έβγαλε ενα μήνυμα αν θέλω να γυρίσει στις αρχικές ρυθμίσεις πάτησα ναι αλλά μετά πάλι τίποτα, κάνει τα ίδια..

Καλημέρα σε όλο το φόρουμ...

Έχω ένα θέμα με το βασικό PC σπίτι μου, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με το BIOS.

Τι μου κάνει?

Αν κατά την εκκίνηση πατάω del για να μπω στο setup του BIOS κολλάει σε μια μπλε οθόνη δεν εμφανίζει τίποτα, μόνο πάνω πάνω GIGABYTE-DUAL UEFI BIOS, αν τώρα πατάω F12 βγάζει το Boot Menu μου εμφανίζει τις συσκευές αλλά παγώνει και το πληκτρολόγιο και το ποντίκι..

Μέχρι στιγμής οι κινήσεις που έχω κάνει είναι:

α) BIOS RESET

β) Το έχω δοκιμάσει χωρίς VGA και άλλες κάρτες.

γ) Το έχω δοκιμάσει με μια μια τις Ram και σε διαφορετικά slots και έχω βάλει καινούρια μνήμη.

και δ) χωρίς τίποτα συνδεμένο πάνω στο pc πάρα μόνο πληκτρολόγιο και ποντίκι (USB)..

Έχει κανείς τίποτα άλλο να προτείνει?

CPU i5 2500k

M/B GIGABYTE GA-Z68A-D3H-B3

RAM 8gb 1600mhz

HDD 1t WD Black

VGA GIGABYTE GV-R6850C-1GD

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Έχεις κάνει overclocking; Αυτό είναι ένα από τα κλασικά προβλήματα, τα παγώματα στο BIOS. Δοκίμασε να μπείς όταν ο υπολογιστής είναι ελάχιστα ζεσταμένος (5-10' σε λειτουργία). Εγώ έχω Gigabyte z77 και έχω παρόμοια προβλήματα μερικές φορές λόγω overclocking. Κάποιες φορές δεν με αφήνει να μπώ όταν το μηχάνημα έχει λειτουργήσει πολλές ώρες. Αυτό που σου βγάζει η οθόνη ουσιαστικά είναι το πάνω μέρος του BIOS, δηλαδή δεν φορτώνει κανονικά την εικόνα. Άλλες φορές εμένα μου βγάζει το μισό BIOS μέχρι την μέση, αλλά κολλημένο κ.ο.κ.

Καλημέρα, ναι έχω κάνει overclocking, κοιτά το εχω δοκιμάσει και μετά απο 1 ώρα που δουλεύω το PC άλλα πριν 3 μέρες που ανακάλυψα το πρόβλημα μπήκα στα windows έγραψα ένα DVD και το έκλεισα για να κάνω format και δεν έμπαινε, το να γράψω το dvd ηταν στο χρονικό όριο 5-10 λεπτών..

με το να βγάλεις την μπαταρία πάνω απο την μητρική γίνετε BIOS RESET και κανονικά πρέπει να επανέλθει στiς defaults ρυθμίσεις..

όταν άνοιξα το pc μετά απο το BIOS RESET μου έβγαλε 2 επιλογές

α) αρχικές ρυθμίσεις και επανεκκίνηση και β) αρχικές ρυθμίσεις και τερματισμός αν θυμάμαι καλα

Γίνεται και πιό απλά. Υπάρχουν δύο jumperάκια συνήθως κοντά στην μπαταρία CMOS. Αν τα βραχυκυκλώσεις για κάποια δευτερ. γίνεται το ίδιο ακριβώς με το να βγάλεις την μπαταρία. Το βγάλε-βάλε της CMOS έχει κι ένα ρίσκο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.