kadmos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2014 Καλησπερα,Θα ηθελα την βοηθεια σας για την επιλογη καποιων εξαρτηματων. Ασχολουμαι με προγραμματισμο τα τελευταια χρονια και επειδη το συστημα μου ειναι αρκετα παλιο θελω να παω σε κατι πιο συγχρονο. Καποια κομματια ομως θα τα κρατησω.Τι θελω απο το καινουργιο συστημα: Να ειναι mini-itx λογω ελλειψης χωρου, να εχει τουλαχιστον 8gb ram, να μπορω να το υπερχρονισω λιγο. Παιχνιδια δεν παιζω εδω και χρονια, οποτε με καποια on-board θα ειμαι καλυμμενος.Υπαρχουν: τροφοδοτικο, ssd, υδροψυξη.Xρειαζομαι: κουτι,επεξεργαστη,μητρικη,μνημεςΤα χρηματα που θελω να διαθεσω ειναι μεχρι 400-450 ευρω max, οποτε intel συστημα ειναι λιγο δυσκολο(εκτος και αν κανω λαθος).Σκεφτομουν κατι σε bitnefix κουτι, A10-6800k ή kaveri(εχω μεινει πισω και δεν γνωριζω τι ειναι καλυτερο), 8gb ram του κιλου και μια μητρικη οπως asus,gigabyte κλπ.Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Απρίλιος 14, 2014 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Όλα γίνονται: 1. Επεξεργαστής: i5 4670k 210€2. Μητρική: Asrock Z87M Pro4 82€3. Κουτί: Cooler Master N200 40€4. Μνήμες: Crucial Balistix X 2x4gb 65€ΣΥΝΟΛΟ: 397€Τα BitFenix σε mini tower είναι αρκετά πιό ακριβά, (75-80€) και υποστηρίζουν μόνο mini-ITX που με Z87 chipset είναι αρκετά πιό ακριβές. Με το Ν200 βάζεις και micro ATX μητρικές που έρχονται πιό οικονομικές.Εφόσον υπάρχει αέρας μέχρι τα 450€ μπορείς να συμπεριλάβεις μια πολύ καλή ψύκτρα για ήπιο overclocking όπως αυτήν με 32€ και με τα 20€ που περισσεύουν να πάς σε λίγο καλύτερη μητρική όπως αυτή με περίπου 98€.Edit: Τσέκαρε απλά αν το τροφοδοτικό που έχεις χωράει στο κουτί (δεν έλεγξα διαστάσεις) και δες και το θέμα του τροφοδοτικού γενικότερα, αν είναι αρκετό για Overclocking κ.λπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos Απρίλιος 14, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Ευχαριστω pnick,Nα σου πω την αληθεια μου αρεσει πολυ το Bitnefix Prodigy και καποια της Lian Li οπως το PC-Q07B,PC-Q03A κλπ. Θα ηθελα παω σε κατι τετοιο. Το κουτι που εχω τωρα ειναι ενα coolermaster παρομοιο με αυτο που προτεινεις(λιγο μεγαλυτερο) και δεν μου αρεσει καθολου.Καταλαβαινω τον περιορισμο με τις μητρικες που λες γι'αυτο ψαχνω να τα ταιριαξω ολα καπως.Αληθεια με vga τι γινεται στο συνδιασμο που εδωσες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Απρίλιος 14, 2014 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Υπάρχει ενσωματωμένη κάρτα στον επεξεργαστή η HD4600 που θα σε καλύψει πλήρως για καθημερινή χρήση.Ωραία, το κουτί είναι και αισθητικό θέμα αλλά δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις overclocking με τόσο μικρά κουτιά. Χρειάζεται στοιχειώδες airflow. Αν βγάλεις από το πλάνο τον υπερχρονισμό, κάτι μπορεί να γίνει. Δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο νομίζω, εκτός αν δείς κάποιο κουτί που σου αρέσει και να χωράει mATX.Edit: Το BitFenix Prodigy M χωράει και micro ATX. Οπότε, κάτι μπορεί να γίνει. Αν αφήσεις την Asrock μητρική, τότε μαζί με την ψύκτρα (που πρέπει να την υπολογίσεις αν θέλεις oc) φτάνεις στα 460€ περίπου. Δες το και τα λέμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos Απρίλιος 14, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Ξανα ευχαριστω Υπαρχει υδροψυξη η οποια θα μπει εξωτερικα κρυμμενη στην πισω πλευρα του γραφειου οποτε δεν χρειαζομαι ψυκτρα. Τελευταια ερωτηση, AMD λυση δεν αξιζει; Οχι τοσο απο θεμα χρηματων αλλα απο επιδοσεις. Πχ Intel στα 4.5ghz vs Αmd στα 4.8ghz Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Απρίλιος 14, 2014 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Η σύγκριση για να γίνει πρέπει να μιλάμε για συγκεκριμένες εφαρμογές. H single core απόδοση του 4670k είναι πολύ μεγαλύτερη από έναν FX 8350 (ή τον 8320), αλλά ο δεύτερος θα υπερτερεί ίσως σε κάποιες multi-threaded εφαρμογές επειδή έχει 8 πυρήνες. Συνυπολόγισε επίσης ότι οι AMD έχουν σε γενικές γραμμές ψηλότερες θερμοκρασίες και μεγαλύτερη κατανάλωση, ειδικά αν τους υπερχρονίσεις. Όχι ότι οι Haswell πάνε πίσω, αλλά οι AMD φημίζονται.Δες και μερικά reviewsAnandTech | The Haswell Review: Intel Core i7-4770K & i5-4670K TestedIntel Core i5-4670K Image Editing and Video Encoding | bit-tech.netΝομίζω ότι ο 4670κ είναι γενικώς μπροστά παντού, αλλά αν θέλεις ψάξτο καλύτερα με reviews για να έχεις εσύ ιδίαν άποψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 14, 2014 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Mobo: https://www.skroutz.gr/s/3818956/Asrock-H81M-ITX.htmlΜε τέτοια μητρική μπορείς να πας σε prodigy. Και είναι κ ποιο οικονομική. Από θέμα αέρα το mini της bitFenix δεν έχει να ζηλέψει τπτ από μεγάλα κουτιά. Εγώ το έχω με υδρόψυξη όλο πχ. Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos Απρίλιος 14, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Πιστευα πως για overclocking χρειαζομαι z87 chipset. Δεν ισχυει; Z87, H87, H81, Q87, Q85, B85 - What is the difference? - Puget Custom Computers Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Απρίλιος 14, 2014 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Αφενός με Ζ87 κάνεις overclocking μόνο, αφετέρου, με το Prodigy M υπάρχει χώρος και για mATX. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragontech Απρίλιος 14, 2014 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 εφοσον ειναι για μικρο κουτι, για overclocking και οχι για πολυ βαρια χρηση, εχεις κοιταξει καθολου για τον AMD A10-7850K ? το υποσυστημα γραφικων που εχει ειναι οτι καλυτερο υπαρχει αυτην την στιγμη σε ενσωματωμενο και θα σου επιτρεπει να παιζεις συγχρονα παιχνιδια οποτε χρειαστει η για χρηση του opencl αν ασχολεισαι με επαγγελματικες εφαρμογες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos Απρίλιος 14, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Γι'αυτο σας ρωταω Δεν ξερω τι γινεται με την amd πλατφορμα. Παιχνιδια δεν παιζω και το Visual Studio που χρησιμοποιω επαγγελματικα γινεται απαιτητικο αναλογως τα project. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 14, 2014 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Σορρυ πήδηξα το θέμα oc χαζεύοντας από το κινητό. Το prodigy m δεν έχει όμως το ίδιο καλό airflow.Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragontech Απρίλιος 14, 2014 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 για να μην σε μπερδευουμε αλλο, οτι και να παρεις στα χρηματα που διαθετεις θα ειναι καλο, ειτε ειναι INTEL ειτε AMD..η καθε πλατφορμα εχει τα αρνητικα και τα θετικα της.. αν επιλεξεις ιντελ, θα εχεις καλες επιδοσεις σε εφαρμογες που απαιτουν επεξεργαστικη ισχυ. αλλα θα υστερει στα γραφικα και σε εφαρμογες που χρησιμοποιουν το opencl, αν ομως ασχολεισαι με μετατροπη βιντεο θα σου χρειαστει το quick sync που επιταχυνει την διαδικασια.. αν επιλεξεις amd, πρωτα απ'ολα θα εξοικονομησεις χρηματα απο την πλατφορμα, στις εφαρμογες ομως που ειναι εξαρτημενες απο επεξεργαστικη ισχυ θα υστερει απο 5 εως 30%( αναλογα την εφαρμογη) συγκρινομενο με τους αντιστοιχους ιντελ, στα γραφικα ομως ειναι που παιρνει προβαδισμα η amd με εως και 50% ταχυτερο ενσωματωμενο κυκλωμα γραφικων συν την καλυτερη υποστηριξη του opencl στο οποιο ολο και πληθαινουν τα προγραμματα που το χρησιμοποιουν και αυξανει δραματικα τις επιδοσεις στις εφαρμογες που το χρησιμοποιουν.. οσον αφορα το θεμα οβερκλοκιν που απ'οτι ανεφερες σε ενδιαφερει, να ξερεις πως αν πας σε ιντελ εκτος του οτι θα πρεπει να δωσεις πολλα για εναν καλο συνδυασμο μητρικης+επεξεργαστη+high end aftermarket ψυκτρα, θα πρεπει ο επεξεργαστης να εχει ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστη και να το συνδυασεις με το καταλληλο τσιπσετ της σειρας Ζ, διαφορετικα δεν θα εχεις την δυνατοτητα να τον ανεβασεις ουτε ενα hertz!! αντιθετως, οι περισσοτεροι επεξεργαστες της AMD ειναι ξεκλειδωτοι και σου επιτρεπουν ακομα και με μια οικονομικη μητρικη να τους "ανεβασεις"... η επιλογη ειναι δικια σου, τα "ζυγιζειs" κοιτας ποιο απο απο δυο θα σε εξυπηρετησει καλυτερα βαση των αναγκων σου και διαλεγεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Απρίλιος 14, 2014 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 To OpenCL δεν έχει ακόμα αντίκτυπο στις πραγματικές επιδόσεις συστημάτων που το χρησιμοποιούν. Οι σχετικοί drivers είναι ανώριμοι ακόμα. Ουσιαστικά αυτή την στιγμή μόνο σε benchmarks βασισμένα στο OpenCL υπερτερούν τα γραφικά της AMD. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το photoshop έχει 2-3 εντολές που επιταχύνονται με OpenCL (οι υπόλοιπες, και είναι αρκετές επιταχύνονται με OpenGL), οι περισσότεροι επαγγελματίες χρήστες photoshop στο εξωτερικό επιλέγουν Nvidia. Μόνη εξαίρεση τα Mac. Εκεί οι AMD έχουν το προβάδισμα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragontech Απρίλιος 14, 2014 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 οχι τωρα!!μελλοντικα ομως?^^δεν θα μπω στην διαδικασια να ψαξω στο google για το ποιες εφαρμογες το υποστηριζουν και ποιες προκειται να το υποστηριξουν για να αντικρουσω τα λεγομενα σου..οποιος ενδιαφερεται μπορει να ψαξει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Απρίλιος 14, 2014 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Ούτως ή άλλως το θέμα OpenCL είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragontech Απρίλιος 14, 2014 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Ούτως ή άλλως το θέμα OpenCL είναι δεν ειναι οφτοπικ οταν εχει να κανει με τις δυνατοτητες της καθε πλατφορμας, εσυ δημοσιευσες ενα ποστ αποκλειστικα και μονο για την ελειπη υποστηριξη και για το ποσο αχρηστο ειναι τωρα σαν feature.. επειδη δεν μου αρεσουν γενικα οι αντιπαραθεσεις στα φορουμς και επειδη απλα μου αρεσει να λεω την αποψη μου βασιζομενος στις γνωσεις μου σεβομενος ομως παντα την αποψη των αλλων, αποσυρομαι απο το θεμα και ας προταθει για αλλη μια φορα η ιντελ ως η καλυτερη λυση.. μην παρετε προιοντα απο την amd δεν ειναι καλα!! ας βοηθησουμε περισσοτερο το μονοπωλειο της intel εξαιτιας της ελλειπης ενημερωσης των καταναλωτων και των εγκαθετων αυτης..!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos Απρίλιος 15, 2014 Author #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2014 [MENTION=10892]dragontech[/MENTION] Καλημερα,Μπορεις να μου προτεινεις μια λυση σε AMD πλατφορμα με αυτα που ζηταω στο πρωτο μου ποστ; Δεν αποριπτω την AMD απλα θελω το καλυτερο για τα χρηματα που θα διαθεσω. Δεν ασχολουμαι με γραφικα, ταινιες ,παιχνιδια. Χρησιμοποιω Windows 7 64bit + Visual Studio 2013 και δουλευω σε web εφαρμογες που εχουν να κανουν με οικονομικα.Επισης κατα τη γνωμη σου το ΑΜ3+ εχει ζωη ακομα ή σε 6 μηνες τελος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Απρίλιος 15, 2014 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2014 ... Άστο μέρες που είναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragontech Απρίλιος 15, 2014 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2014 η λυση που προτεινε ο pnick, ειναι η καλυτερη στα χρηματα αυτα και βαση των απαιτησεων σου.οσον αφορα το am3+, απ'οτι φαινεται η amd το εχει εγκαταλειψει μιας και εχει δωσει περισσοτερο βαρος στο fm2+ και στο επερχομενο fm3..[MENTION=15062]kadmos[/MENTION] θα σου στειλω ομως μια προταση (σε πμ) βασισμενη σε amd ωστε να εχεις και μια εναλλακτικη συνθεση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.