serpico75 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2014 LAPTOP TOSHIBA Satellite με Windows 7 UltimateΣτο σχέδιο ενέργειας έχει ενεργοποιημένο στο περί σκληρού δίσκου το Windows ReadyDrive. Ο δίσκος είναι ένας TOSHIBA κατασκευής Ιουλίου 2006.Απ' ό,τι διάβασα για το ReadyDrive πρέπει ο δίσκος να είναι Hyper-HDD. Αυτός ο τόσο παλιός δίσκος δε νομίζω να πληρεί αυτές τις προϋποθέσεις. Αυτό το σταμάτα-ξεκίνα κάθε ελάχιστα δευτερόλεπτα δεν ξέρω κατά πόσο έκανε κακό στο δίσκο, κατά πόσο ευθύνεται για την κατάσταση που είναι σήμερα. Και είναι αυτό που θέλω να ρωτήσω. Με το που άφηνες το mouse για 3 sec, το spinning σταμάταγε. Μόλις έπιανες το mouse δώστου πάλι spinning. Συνέχεια αυτό. Δε μπορούσες να δουλέψεις με τίποτα.Η ερώτηση:το HDD Sentinel Pro μου δείχνει γι' αυτόν τον δίσκο:Performance:100%Health:59% !!29 bad sectorsΔεν ξέρω εάν και κατά πόσο ευθύνεται όλο αυτό που περιέγραψα για τα sectors του δίσκου. Μπορεί και καθόλου. Μπορεί να είναι στη μοίρα του δίσκου αυτά τα sectors. Πάντως το HDD Regenerator scan δε μου έβγαλε ούτε ένα bad sector. Άλλωστε καί το Sentinel, μπορεί να αναφέρει 29 bad, να το έχει σε 59% health, αλλά τον δείχνει ακόμη πράσινο και λέει ότι τα data των 29 έχουν μεταφερθεί στα spare sectors.Ξέρω... Ο δίσκος είναι να έχεις backup ΑΠΟΛΥΤΑ. Μέχρι στιγμής δεν έχει χαθεί ούτε ένα bit. Αυτό που θα ήθελα είναι η άποψή σας. Σε έναν τέτοιο δίσκο, με ενεργοποιημένο το ReadyDrive, αυτό το ασταμάτητο spinning start-stop, μπορεί να έκανε αυτά τα sectors;υ.γ. Ο δίσκος για την ώρα δουλεύει άριστα.Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
vagsk Απρίλιος 13, 2014 #2 Απρίλιος 13, 2014 οι 2.5 είναι ενεργειακά καλύτεροι γιατί ακριβώς σταματάνε μοτέρ και όταν χρειαστεί κάνουν spinning όπως αναφέρεις. Δεν σχετίζεται αυτό με την διαρκειά ζωής τους. Έχω έναν τέτοιο 30άρι που έχει βγάλει κυριολεκτικά 10έτια με άπειρη καταπόνηση. Ο δίσκος σου έχει bad sectors και άρα το πρόβλημα είναι στην επιφάνεια αποθήκευσης και όχι σε κάποια κεφαλή ή το μοτερ. Κοιτάς αρχικά να το επιβεβαιώσεις και με άλλα προγράμματα πέραν του sentinel μήπως είναι κάποιο glitch του προγράμματος. Μετά κοιτάς για αντικατάσταση με άλλο δίσκο είτε μηχανικό είτε SSD. Αν είναι και το ψυχολογικό δώσε και ένα 10€ρο και κάνε τον παλιό σου εσωτερικό δίσκο μετρατροπή σε εξωτερικό με κάποια θήκη usb και όσο κρατήσει.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.