DJTAKIS_7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2014 Γειά σας. Πρόσφατα έφτιαξα ένα νέο μηχάνημα. Το ερώτημα μου είναι το εξής, στις ιδιότητες του συστήματος και στην γραμμή επεξεργαστής μου γράφει τα παρακάτω. Intel® Core i5-4670K CPU @ 3.40GHz 3.40 GHzΣτην δεύτερη τιμή δεν θα έπρεπε να δείχνει την μέχιστη τιμή του CPU? Εννοώ την τιμή που πιάνει με το Turbo Boost. Στο παλιότερο μηχάνημα που είχα μου έγραφε 2 διαφορετικές τιμές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkaL- Απρίλιος 13, 2014 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2014 Το turbo boost σου δουλεύει η είναι καρφωμένη η ταχύτητα στα 3.4 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJTAKIS_7 Απρίλιος 13, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2014 Το turbo boost σου δουλεύει η είναι καρφωμένη η ταχύτητα στα 3.4 ?Δεν ξέρω πώς ακριβώς να δω αυτό που ρωτάς, Πάντως σίγουρα όταν έχω ανοίξει το OC Genie και το auto overclock φτάνει τα 4Ghz πάλι δεν το δείχνει. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkaL- Απρίλιος 14, 2014 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Bάλε μια βαριά εφαρμογή να τρέχει ακόμα και single thread και τσέκαρε πάλι να είσαι σίγουρος πως δεν δουλευεί. Αφού κάνεις και αυτό τότε θα είναι κάτι άλλο στο Bios σου που δεν αφήνει το turbo boost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Απρίλιος 14, 2014 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Γειά σας. Πρόσφατα έφτιαξα ένα νέο μηχάνημα. Το ερώτημα μου είναι το εξής, στις ιδιότητες του συστήματος και στην γραμμή επεξεργαστής μου γράφει τα παρακάτω. Intel® Core i5-4670K CPU @ 3.40GHz 3.40 GHzΣτην δεύτερη τιμή δεν θα έπρεπε να δείχνει την μέχιστη τιμή του CPU? Εννοώ την τιμή που πιάνει με το Turbo Boost. Στο παλιότερο μηχάνημα που είχα μου έγραφε 2 διαφορετικές τιμές!Όχι. Τα διάφορα απλά προγράμματα (ή εργαλεία του συστήματος) που ανιχνεύουν τις ιδιότητες του συστήματος δίνουν μόνο την τιμή του multiplier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Απρίλιος 14, 2014 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Γειά σας. Πρόσφατα έφτιαξα ένα νέο μηχάνημα. Το ερώτημα μου είναι το εξής, στις ιδιότητες του συστήματος και στην γραμμή επεξεργαστής μου γράφει τα παρακάτω. Intel® Core i5-4670K CPU @ 3.40GHz 3.40 GHzΣτην δεύτερη τιμή δεν θα έπρεπε να δείχνει την μέχιστη τιμή του CPU? Εννοώ την τιμή που πιάνει με το Turbo Boost. Στο παλιότερο μηχάνημα που είχα μου έγραφε 2 διαφορετικές τιμές!Όχι. Τα διάφορα απλά προγράμματα (ή εργαλεία του συστήματος) που ανιχνεύουν τις ιδιότητες του συστήματος δίνουν μόνο την τιμή του multiplier.Μόνο κάποια πιό εξειδικευμένα σου δείχνουν την μέγιστη turbo συχνότητα. π.χ. το cpu-z Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJTAKIS_7 Απρίλιος 14, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Όχι. Τα διάφορα απλά προγράμματα (ή εργαλεία του συστήματος) που ανιχνεύουν τις ιδιότητες του συστήματος δίνουν μόνο την τιμή του multiplier.Μόνο κάποια πιό εξειδικευμένα σου δείχνουν την μέγιστη turbo συχνότητα. π.χ. το cpu-zΣτο παλιό μου pc όμως, δίπλα στην πρώτη τιμή είχε την δεύτερη τιμή, που στην ουσία έδειχνε πόσο έφτανε με τurbo boost. Όσο τώρα για το εάν έχω ενεργοποιημένο το turbo boost, ΄ναι το έχω΄! Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Απρίλιος 14, 2014 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Άσε το παλιό τι σου έδειχνε.Τώρα έτσι το δείχνει. Είναι φυσιολογικό.ΔΕν έχεις πρόβλημα.Ούτε θέλει κάποια ρύθμιση.Και στο δικό μου έτσι το δείχνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJTAKIS_7 Απρίλιος 14, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Μου το έχουν πεί κι' άλλοι ότι δεν έχω πρόβλημα και όντως λειτουργούν όλα σωστά. Το θέμα ανοίχτηκε για καθαρά αισθητικούς λόγους!! :sorry: Μήπως ξέρει κανείς πώς μπορώ να το φτιάξω να το δείχνει εκεί? Ίσως επειδή το παλιό ήταν το sony vaio vgn-aw11z/b να το όριζαν τα drivers του κατασκευαστή. Έχω δεί διάφορα παρόμοιες αναρτήσης αλλά είναι στα αγγλικά και δεν μπορώ να τις καταλάβω. Σίγουρα όμως γίνεται να αλλάξει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nickzzz Απρίλιος 14, 2014 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Τόσο συχνά κοιτάς τις ιδιότητες του συστήματος και θες να βλέπεις την συχνότητα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJTAKIS_7 Απρίλιος 14, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Όχι αλλά αφού γίνεται γιατί να μην το βλέπω?? :flag: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nickzzz Απρίλιος 14, 2014 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Έχε ανοικτό ένα cpu-z αν θες να το βλέπεις συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Απρίλιος 14, 2014 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Εγώ έχω και το Open Hardware Monitor και σε μια γωνίτσα του desktop έχω εικονίδιο με τον επεξεργαστή και την τρέχουσα ταχύτητά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Απρίλιος 26, 2014 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2014 Δεν ξέρω πώς ακριβώς να δω αυτό που ρωτάς, Πάντως σίγουρα όταν έχω ανοίξει το OC Genie και το auto overclock φτάνει τα 4Ghz πάλι δεν το δείχνει. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;Ξήλωσε αυτά τα utilities. Καποιο καλό δεν κάνουν, ζημιά δυνητικά μπορεί να κάνουν. Μια χαρά δουλεύει ο επεξεργαστής σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.