Jump to content

Ασύρματη φόρτιση κινητών

fits79

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι ακριβώς παίζει με αυτή τη νέα τεχνολογία και αν συμφέρει ή όχι.

Έχω ένα samsung galaxy s4 με αυτήν την nfc μπαταρία και θέλω να ρωτήσω αν πάρω αυτή τη βάση ασύρματης φόρτισης του κινητού αν θα κερδίσω κάτι(Π.χ. φθορά της mini usb θήρας από το βάλε/βγάλε το φορτιστή κάθε μέρα) ή όχι και αν θα έχει προβλήματα με το nfc κύκλωμα της μπαταρίας ή όχι.

Έχει δοκιμάσει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο να μας πει εντυπώσεις.

εγω χρησιμοποιω αυτο Qi Wireless Power Pad Charger for iPhone Samsung Galaxy S3 S4 NOTE2 Nokia Nexus | eBay εδω και καποιους μηνες στο Nokia μου... χωρις να εχω διαπιστωσει καποιο προβλημα ή παραξενια... Τωρα αν συμφερει ή οχι.. ουτε κρυο ουτε ζεστη...

οχι δεν βαζεις κατι στην μπαταρια. ειτε το υποστηριζει η συσκευη σου κατευθειαν ειτε αλλαζοντας το πισω καλυμα της συσκευης..

αν και τωρα ειδα παιζουν και αλλα κολπα σε καποιες συσκευες... http://www.ebay.com/itm/Wireless-Charger-Adapter-Receiver-Module-For-Samsung-S4-i9500-Note-2-3-N9005-/201054837953?pt=US_Cell_Phone_PDA_Chargers&var=&hash=item2ecfcd5cc1

αα και κατι αλλο το NFC και το wireless charging ειναι κατι διαφορετικο..

δεν ειναι κατι το διαφορετικο , ουτε κατι το καινουργιο

ειναι απλα ενας μετασχηματιστης μικρης κλιμακας , με την ενεργεια να μεταφερεται μεσω μαγνητικων γραμμων , αντι για κλασσικο καλωδιο

συμφερει ?

δεν ξερω , το μονο που μπορω να πω ειναι πως υπαρχουν επιπλεον απωλειες σε σχεση με το καλωδιο κατευθιαν .

Τι υποθεση να κανεις αφου ειπαμε οτι ειναι δυο εντελως διαφορετικα κυκλωματα το nfc με την ασυρματη φορτιση.

Το nfc κυκλωμα ειναι μεσα στην μπαταρια του s4 το κυκλωμα για την ασυρματη φορτιση στο δινουν μαζι με τη βαση και πρεπει απλα να το βαλεις μεσα στο κινητο σου κατω απο το καπακι.

Αν τσεκαρεις τα 2 λινκ που εχω στο πρωτο μου ποστ θα το διαπιστωσεις.

Συμφερει απο αποψη προστασίας απο φθορά χρησης της θύρας του κινητού. Αλλά το αρνητικό της υποθεσης είναι οτι καθυστερεί να φορτιστεί το κινητό σε σχέση με το καλώδιο.

Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk

Ουτο σι αλλος θα το βαζω το βραδυ να φορτιζει.

Αν π.χ. φορτιζει τη μπαταρια απο το 0% σε 100% σε 2 ωρες με αυτο ποσο θα κανει?

Εσυ ποιο ακριβως εχεις και σε ποιο κινητο?

Ηταν δυσκολο στην εγκατασταση και χρειαστικε να αλλαξεις κατι οπως μπαταρια ή πισω κουτι μπαταριας του κινητου σου?

Το κινητο σου εχει και nfc αν ναι δεν ειχες κανενα προβλημα με το nfc σωστα?

Δεν ειχα ποτε μ κινητο με wireless charging (εχει ενας συναδελφος μ ομως) Οτι σου λεω στο λεω απο την επιστημονικη πλευρα του πραγματος.

Απο χρονο θα σου κανει το διπλασιο. Η μπαταρία είναι ίδια, αλλάζει συνήθως το κάλυμμα ή το κινητό έχει ενσωματωμένο το σύστημα.

Το nfc δεν επηρρεάζεται, αλλα δε σε ενδιαφέρει κιολας. Όταν δουλευεις το ένα το αλλο κάθεται. Αποκλείεται να χρειαστεί να δουλέψεις nfc οταν φορτίζεις το κινητό ή το ανάποδο.

Οντως σε αυτο εχεις δικιο.

Παντως αν δεις τα λινκ του πρωτου μου ποστ σκεφτομαι να παρω αυτο το κιτ ασυρματης φορτισης για να μην φθηρω την usb θηρα βαλε-βγαλε καθε μερα ή μερα παρα μερα για φορτιση.

Φρόντισε να μη τη βάλεις δίπλα σε τηλέφωνο, ηχείο ή ακουστικά. Γενικά μη τη βάλεις δίπλα σε οτιδήποτε έχει μεγάφωνο γιατί μπορεί σύντομα να σε επισκεφθούν τα πνεύματα (παρεμβολές στα ηχεία)

Δεν νομιζω να εχει θεμα αν το βαλεις διπλα σε ηχειο.

Βεββαια δεν μπορω να ξερω σιγουρα γιατι δεν το εχω ακομα παρει ωστε να το εγκαταστησω στο κινητο μου αλλα γιατι να εχει αφου δεν εχει προβλημα το nfc κυκλωματακι γιατι να εχει αυτο αφου ειναι στην ουσια ναι μεν δυο διαφορετικα κυκλωματα αλλα τις ιδιας λογικης.

Βεββαια παρεμβολες σε ηχεια μπορει να κανει και σκετο το κινητο αν την ωρα που ακους μουσικη λαβεις μια κληση στο κινητο σου αυτο το ξερουμε σιγουρα αφου εχει τυχει σε πολλα κινητα ακομα και αρχαια με κουμπια οποτε......

Δεν είναι της ίδιας λογικής το nfc

Ναι μεν και τα 2 βασίζονται στη δημιουργία μαγνητικού πεδίου αλλά το nfc είναι πολύ πιο ασθενές σε σχέση με το wireless charging. To nfc βασίζεται στην τεχνολογία RFID η οποία μπορεί και επικοινωνεί με συσκευές που δεν τροφοδοτούνται (RFID tags) στέλνοντας την πληροφορία και την απαραίτητη ενέργεια σε μία δόση. Τα ηλεκτρονικά είναι πολύ ιδιαίτερης κατασκευής και φοβερά χαμηλά σε κατανάλωση.

Αντιθέτως στο θέμα του wireless charging έχεις πολύ μεγαλύτερη εκπομπή ενέργειας, γιατί πρέπει να φορτιστεί η μπαταρία του κινητού. Επειδή η εκπομπή αυτή είναι μεγάλη, η απόσταση ανάμεσα στη βάση και στη συσκευή πρέπει να είναι μικρή (γιαυτό ουσιαστικά φέρνεις τα 2 σε επαφή)

Το nfc μπορεί να δουλέψει στα μερικά εκατοστά, αλλά είναι διακοπτόμενο, με την έννοια ότι δε λειτουργεί αδιαλύπτως. Αντιθέτως το wireless charging εκπέμπει συνεχώς καθώς φορτίζει το κινητό.

Αυτό που λέω είναι να μη βάλεις τη βάση πάνω σε ηχείο ή περάσεις κανένα καλώδιο ήχου από κάτω/δίπλα της. Προφανώς αν βάλεις κάτι στο μισό μέτρο δε θα υπάρχει καμία περίπτωση παρεμβολής. Ακριβώς επειδή και το σκέτο κινητό κάνει παρεμβολές, πρέπει σαν χρήστης να μεριμνήσεις για να μην σε ενοχλούν οι παρεμβολές, ωστε να μην κατηγορείς μετά τους σχεδιαστές για ελλειπή θωράκιση.

Καλα αυτο εννοειτε οτι δεν θα εβαζα την βαση φορτισης πανω σε ηχειο δεν υπηρχε περιπτωση.

Εγω νομιζα οτι ελεγες οτι απλα αν εχω διπλα στο ηχειο το κινητο ΧΩΡΙΣ την βαση φορτισης του οτι θα εκανε παρεμβολες στο ηχειο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.