knut Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2014 Καλησπέρα. Μία φίλη έχει το εξής πρόβλημα με ένα Dell Inspiron 1525 (Vista) περίπου 5 ετών.Μετά την οθόνη φόρτωσης των Windows (με την μπάρα) εμφανίζεται στιγμιαία blue screen και στη συνέχεια ή κλείνει ή γίνεται επανεκκίνηση. Δυστηχώς δεν προλαβαίνω καν να διαβάσω τι γράφει στο blue screen.Να αναφέρω ότι δεν μπορώ να μπω στα Windows ούτε με Safe Mode κλπ ούτε με επιδιόρθωση.Αφού κοίταξα διάφορα, έκανα το μανίσιο system test πατώντας fn+power button για τυχόν errors.Κάτι ψιλιάστηκα για overheating, σκόνες κλπ και τον άνοιξα, έβγαλα ένα γουρουνόχνουδο και άλλαξα πάστα στην cpu.Δυστηχώς το πρόβλημα παραμένει.Υποπτεύομαι ότι έχει να κάνει με τον σκληρό ή απλά με το λειτουργικό.Το κακό είναι πως δεν έχει κάνει backup και ούτε έχω κάποιον τρόπο αυτή τη στιγμή να το κάνω ο ίδιος έτσι ώστε να κάνω ένα reinstall των Vista.Σκοπεύω να κάνω boot usb με το Hiren.Έχει κανείς ιδέα για το τι μπορεί να φταίει και για κάποια πιθανή λύση?Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artist_ Απρίλιος 12, 2014 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2014 Αν έχεις άλλο δίσκο δοκίμασε να περάσεις win. αν συνεχίζει τις μπλε οθόνες τότε αλλού είναι το πρόβλημα.Δοκίμασε να βγάλεις το δίσκο και να το βάλεις σε άλλο μηχάνημα σαν 2ο και κάνε τον ένα έλενχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
knut Απρίλιος 12, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2014 Artist θενξ.Αυτη είναι η επόμενη κίνηση (αν μπορέσω να τον συνδέσω στον δικό μου) αλλά δεν έχω αλλο δίσκο.Ευπρόσδεκτες και άλλες προτάσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Απρίλιος 12, 2014 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2014 Χρήση της πιο πρόσφατης γνωστής σωστής ρύθμισης παραμέτρων - Βοήθεια των Microsoft Windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
knut Απρίλιος 12, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2014 Βρε λες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
knut Απρίλιος 12, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2014 Δεν γίνεται γιατί δεν εχω πρόσβαση στα Restore points. Το F8 δεν πιάνει όπως και κάποιο άλλο από τα F keys.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 13, 2014 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2014 Αρχικα ξηλωσε τον δισκο ο οποιος σιγουρα ειναι SATA και συνδεσε τον στον υπολογιστη σου για να παρεις backup και μετα προσπαθησε οτιδηποτε αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Απρίλιος 13, 2014 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2014 Καιρος να της περασεις Win 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Απρίλιος 13, 2014 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2014 Νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να είναι οι μνήμες. Μου έτυχε πρόσφατα αντίστοιχη περίπτωση. Η dell έχει διαγνωστικό εργαλείο. Δεν ξέρω αν έχει το δικό σου laptop. Δες λίγο το manual. Αν έχει είναι καλό και αν το τρέξεις θα σου το εντοπίσει. Πάρε αν θες και τηλ. στην Dell. Είναι φοβεροί στο support, ανεξαρτήτως εγγύησης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
knut Απρίλιος 13, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Επειδή μέσω Hiren Boot Cd (usb) μπηκα στα mini xp κατάλαβα ότι δεν υπάρχει θέμα hardware καθώς έλεγξα μέσω των διάφορων apps (defraggler, spybot κλπ) αρκετά πράγματα και δεν βρήκα άκρη.Το πιθανότερο είναι να φταίνε drivers τους οποίους δεν έχω τρόπο να εγκαταστήσω στο original OS του λάπιτοπ εφόσον δεν μπορώ να μπω καν στο... OS.Η λύση μάλλον είναι backup και format..To θέμα είναι ότι κάθε φορά που πάω να εκγαταστήσω 7 σε λάπιτοπ που έρχεται με Vista, στην πορεία συναντώ προβλήματα με drivers κ.α. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Απρίλιος 14, 2014 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Εχω στησει ένα ιδιο για τον πατερα μου με 4GB RAM & Win 7 x64. Προχωρα αφοβα, τα βρηκε όλα μονο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
knut Απρίλιος 15, 2014 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2014 Τελικά έκανα backup, format (Windows 7 Ultimate) και άη στο καλό..Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Απρίλιος 15, 2014 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2014 Έχει camera το δικό σου? Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Απρίλιος 15, 2014 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2014 Από πιρατεβαυ, είναι freeΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
knut Απρίλιος 15, 2014 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2014 Download Hiren’s BootCD 15.2 | HBCD Fan & Discussion PlatformSlalom δεν σεπιασα. Για τυχόν drivers ρωτάς? Ναι έχει κάμερα παρ'όλα αυτά (από τι θυμάμαι, το στειλα στη μάνα του...). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.