Jump to content

Dell Πρόβλημα με Blue Screen

knut

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Μία φίλη έχει το εξής πρόβλημα με ένα Dell Inspiron 1525 (Vista) περίπου 5 ετών.

Μετά την οθόνη φόρτωσης των Windows (με την μπάρα) εμφανίζεται στιγμιαία blue screen και στη συνέχεια ή κλείνει ή γίνεται επανεκκίνηση. Δυστηχώς δεν προλαβαίνω καν να διαβάσω τι γράφει στο blue screen.

Να αναφέρω ότι δεν μπορώ να μπω στα Windows ούτε με Safe Mode κλπ ούτε με επιδιόρθωση.

Αφού κοίταξα διάφορα, έκανα το μανίσιο system test πατώντας fn+power button για τυχόν errors.

Κάτι ψιλιάστηκα για overheating, σκόνες κλπ και τον άνοιξα, έβγαλα ένα γουρουνόχνουδο και άλλαξα πάστα στην cpu.

Δυστηχώς το πρόβλημα παραμένει.

Υποπτεύομαι ότι έχει να κάνει με τον σκληρό ή απλά με το λειτουργικό.

Το κακό είναι πως δεν έχει κάνει backup και ούτε έχω κάποιον τρόπο αυτή τη στιγμή να το κάνω ο ίδιος έτσι ώστε να κάνω ένα reinstall των Vista.

Σκοπεύω να κάνω boot usb με το Hiren.

Έχει κανείς ιδέα για το τι μπορεί να φταίει και για κάποια πιθανή λύση?

Ευχαριστώ.

Αν έχεις άλλο δίσκο δοκίμασε να περάσεις win. αν συνεχίζει τις μπλε οθόνες τότε αλλού είναι το πρόβλημα.

Δοκίμασε να βγάλεις το δίσκο και να το βάλεις σε άλλο μηχάνημα σαν 2ο και κάνε τον ένα έλενχο.

Νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να είναι οι μνήμες. Μου έτυχε πρόσφατα αντίστοιχη περίπτωση. Η dell έχει διαγνωστικό εργαλείο. Δεν ξέρω αν έχει το δικό σου laptop. Δες λίγο το manual. Αν έχει είναι καλό και αν το τρέξεις θα σου το εντοπίσει. Πάρε αν θες και τηλ. στην Dell. Είναι φοβεροί στο support, ανεξαρτήτως εγγύησης.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Επειδή μέσω Hiren Boot Cd (usb) μπηκα στα mini xp κατάλαβα ότι δεν υπάρχει θέμα hardware καθώς έλεγξα μέσω των διάφορων apps (defraggler, spybot κλπ) αρκετά πράγματα και δεν βρήκα άκρη.

Το πιθανότερο είναι να φταίνε drivers τους οποίους δεν έχω τρόπο να εγκαταστήσω στο original OS του λάπιτοπ εφόσον δεν μπορώ να μπω καν στο... OS.

Η λύση μάλλον είναι backup και format..

To θέμα είναι ότι κάθε φορά που πάω να εκγαταστήσω 7 σε λάπιτοπ που έρχεται με Vista, στην πορεία συναντώ προβλήματα με drivers κ.α.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.