Jump to content

μεγαλο προβλημα πφφ

piranxas29

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εδω και 1-2 χρονια ο υπολογιστης μου ανοιγει με την επανεκκινηση ...δηλαδη μολις παταω το κουμπι μου διχνει την εκκινηση των windows αλλα μετα δεν μου δειχνει το προφιλ για να πατισω τον κωδικο και μου δειχνει μαυρη/μπλε σκουρο οθονη...αυτο το προβλημα δεν με ενοχλει πια το εχω συνηθίσει απλα το ειπα σε περιπτωση που ειναι στοιχειο ωστε να λυθει το παρακατω....Ο υπολογιστης μου εχθες εκλεισε 3 φορες μονος του χωρις να κανω τιποτα,διχως να εχω ανοιχτο κανενα παιχνιδι..(Νομιζω μετα ανοιξε και μια φορα μονος του δεν παιρνω ορκο :p) ...μετα απο αυτο ΣΗΜΕΡΑ πριν 10 λεπτα το εκανε παλι...εκλεισε μονος του...Επισης μερικες φορες ο υπολογιστης μου δεν ανοιγει διχνωντας πορτοκαλι λαμπακι στην οθονη και δεν διχνει μπλε οπως θα επρεπε....Το προβλημα που με ανησυχει περισσοτερο ειναι το οτι κλεινει μονος του ο υπολογιστης !! Απο θερμοκρασιες ειμαι μια χαρα.

Τι μπορει να φταιει? ποια ειναι δηλαδη τα πιθανα κομματια μεσα απο τον υπολογιστη ? πχ:καρτα γραφικων? τροφοδοτικο? θελω να αλλαξω το κομματι που φταιει οσο πιο φθηνα γινεται! πχ εαν φταιει το τροφοδοτικο θα αγορασω ενα που να μην ειναι μαρκα...θα το ρισκαρω και οτι γινει.....γιατι ρε παιδια σε λιγοτερο απο 2 μηνες θα παρω λαπτοπ...και θελω να κανω οτι γινεται για να το φτιαξω αλλα οσο πιο φθηνα γινεται..

5 χρονων συστημα > Intel core2duo E7500 2,93ghz - Ram> 2GB - Τροφοδ : Lamtech400w (το ξερω ειναι χαλια αλλα εχει αντεξει 5 χρονια!) - Σκληρος 500gb - Μητρικη : gigabyte g31m-es2c - Καρτα : Ati Radeon Hd 4350

Ευχαριστω πολυ

δεν μπορω να βρω αλλο να δοκιμασω, θα αγορασω ενα. Εαν ειναι η καρτα γραφικων πια ειναι η πιο φθηνη που θα μπορουσε να μπει στο συστημα που εχω απο το e-shop? σε ευχαριστω για την απαντηση!

δεν μπορω να βρω αλλο να δοκιμασω, θα αγορασω ενα. Εαν ειναι η καρτα γραφικων πια ειναι η πιο φθηνη που θα μπορουσε να μπει στο συστημα που εχω απο το e-shop? σε ευχαριστω για την απαντηση!

αμφιβαλω για το αν ευθυνεται η καρτα γραφικων..αν ηταν αυτη τοτε δεν θα ειχες καθολου εικονα..

υπαρχει ενα μικρο ενδεχομενο να ευθυνονται και οι μνημες, δοκιμασε να τους αλλαξεις θεση και να κανεις δοκιμες βαζοντας μια μνημη καθε φορα ελεγχοντας την σταθεροτητα του συστηματος με οποιο προγραμμα διαθετεις οπως το memtest πχ.

η πιο φτηνη καρτα που βρηκα ειναι αυτη:ASUS HD5450-SL-HM1GD3-L-V2 512MB DDR3 PCI-E RETAIL η οποια θα σου δωσει και ενα πολυ μικρο boost σε συγκριση με αυτην που εχεις..

το εκανα αυτο με το memtest πριν λιγες μερες και ολα ειναι καλα..ξεχασα να πω πως εχθες συγκεκριμενα πριν μου κλεισει ο υπολογιστης επεζα league of legends και απο 30-35 fps μου κατεβηκε στα 5 fps!! γι'αυτο ειπα και για καρτα γραφικων!! αλλα σημερα που μπηκα ολα ηταν ενταξει με κανονικο fps..αλλα τις αλλες 3 φορες που εκλεισε δεν ειχα τιποτα ανοιχτω!! και απο θερμοκρασιες ειναι μια χαρα!

το εκανα αυτο με το memtest πριν λιγες μερες και ολα ειναι καλα..ξεχασα να πω πως εχθες συγκεκριμενα πριν μου κλεισει ο υπολογιστης επεζα league of legends και απο 30-35 fps μου κατεβηκε στα 5 fps!! γι'αυτο ειπα και για καρτα γραφικων!! αλλα σημερα που μπηκα ολα ηταν ενταξει με κανονικο fps..αλλα τις αλλες 3 φορες που εκλεισε δεν ειχα τιποτα ανοιχτω!! και απο θερμοκρασιες ειναι μια χαρα!

εμενα μου βρωμαει η τροφοδοσια..!! ελπιζω να μην εχει θεμα η μητρικη με τους πυκνωτες και σου κανει ολα αυτα...

αγορασε το πιο φτηνο τροφοδοτικο που μπορεις να βρεις(πχ αυτα του κιλου με 15-20 ευρω) και αργοτερα βαση της συμπεριφορας του υπολογιστη βλεπεις και κανεις..

ενταξει σε ευχαριστω για τον χρονο σου σε λιγες μερες θα εχω νεα

παρακαλω, δεν κανει τιποτα!!

επειδη ξαναδιαβασα το θεμα και το ξανα-επεξεργαστηκα, αναρωτιεμαι για το αν ο ενοχος ειναι τελικα η μητρικη σου!!

σου ειναι ευκολο να ανοιξεις το κουτι και να τσεκαρεις εαν εχει φουσκωμενους η με διαρροη πυκνωτες?

εαν δεν μπορεις να διακρινεις κατι, τοτε αν μπορεις "τραβα" μια καθαρη φωτογραφια οπου θα φαινονται καθαρα οι πυκνωτες γυρω απο τον επεξεργαστη σου και ανεβασε την εδω..

επιφανειακα καλοι φαινονται,οποτε ας ελπισουμε οτι ο μοναδικος υπευθυνος για την ασταθεια του συστηματος ειναι το τροφοδοτικο ;)

Screenshot by Lightshot δες μια αυτο εδω .. το Load Gpu Core πηγαινει μερικες φορες 99% παιζει καποιο ρολο αυτο ή δεν ειναι τιποτα?

οταν παιζεις παιχνιδια ειναι λογικοτατο...αυτη η καρτα ειναι αρκετα παλια και ηταν αργη απ'οταν κυκλοφορησε πισω στο 2008..

ΑΝ ομως πιανει 99% οταν δεν παιζεις, τοτε καποιο προγραμμα την χρησιμοποιει το οποιο θα ηταν καλο να βρεις ποιο ειναι και να το απενεργοποιησεις(καποιο απο τα γκαντζετς προφανως)..

99% πηγε μερικες φορες την ωρα που επαιζα παιχνιδι αρα ειναι μια χαρα απλα νομιζα πως επαιζε καποιο ρολο :sorry:

99% πηγε μερικες φορες την ωρα που επαιζα παιχνιδι αρα ειναι μια χαρα απλα νομιζα πως επαιζε καποιο ρολο :sorry:

εγω με την καρτα της υπογραφης που ειναι ελαχιστα πιο γρηγορη απο την δικια σου, εβλεπα 100% στο black ops(ισως ηταν το unreal tournament 2007..δεν θυμαμαι καλα)...ουτε furmark να ετρεχα!!!

απλα η καρτουλα "φωναζει" οτι δεν μπορει να ανταπεξελθει πια..

Αυτο που ελεγα για τις θερμοκρασιες νομιζω πως εκανα ενα λαθος :p κατεβασα αυτο CPUID HWMonitor και για δες λιγο τις θερμοκρασιες.. Screenshot by Lightshot πριν λιγες μερες ειχα βαλει παστα αρα νομιζω πως φταιει η ψυκτρα! για τσεκαρε μια ..εγω ο μ*****ς κοιτουσα την θερμοκρασια της καρτας γραφικων και νομιζα πως ο επεξεργαστης ηταν ενταξει επειδη του ειχα βαλει και παστα.....για δες μια και πες μου και πια φθηνη ψυκτρα λες να παρω

Φίλε μου αν έχεις καιρό τέτοιες θερμοκρασίες (min 70° και max 100°) υπάρχει και περίπτωση να είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση του επεξεργαστή, μπορεί να τον έχεις ψήσει δηλαδή...

Τέλος πάντων, ελπίζω να "ζεί" ακόμα. Επειγόντως καλή ψύκτρα. Ή αυτή ή αυτή. Ο λόγος που κρασάρει το σύστημα είναι πιθανόν η αυτόματη θερμική προστασία.

οι θερμοκρασιες γενικα ειναι οτι να'ναι....σαν μιν εχει στους -26 τον ενα πυρηνα και τον αλλο στους +68...δεν θα επαιρνα στα σοβαρα σε καμια περιπτωση τις ενδειξεις αυτου του προγραμματος...για το εαν υπερθερμαινεται ο επεξεργαστης θα εμπιστευομουν περισσοτερο το χερι μου..δοκιμασε να πιασεις την ψυκτρα εν ωρα λειτουργιας..αν ειναι αρκετα ζεστη σημαινει οτι ολα ειναι οκ και οτι γινεται μια χαρα η θερμοαπαγωγη αλλα αν δεν ειναι και τοσο ζεστη(κατα την δικια σου κριση) τοτε δεν εφαπτει καλα ο επεξεργαστης και πρεπει να την ξανατοποθετησεις...το ειπα οσο μπακαλιστικα μπορουσα για να μην χρειαστει να παρεις καποια αφτερμαρκετ ψυκτρα οπως σου προτεινε ο pnick, εφοσον δουλευε καλα με την μαμισια σημαινει οτι καποια πατατια εκανες με την εφαρμογη της παστας ή την τοποθετηση της ψυκτρας...ΤΕΣΠΑ μην αγχωνεσαι,τα πραγματα ειναι απλα!

και οι ιντελ δεν καιγονται ευκολα...ειχα ενα σελερον του οποιου η ψυκτρα ειχε σπασμενο το ενα μπρακετ και δεν εφαρμοζε καλα, με αποτελεσμα να πιανει 100αρια με αντικτυπο φυσικα στις επιδοσεις, επειδη αυτοματως εκανε throtling για να μην καει ο επεξεργαστης, αντεξε κοντα 2 χρονια εως oτου αποφασισα να του κανω πατεντα :p

εβγαλα την παστα που ειχε πανω και εβαλα μπολικη παστα και οι θερμοκρασιες ειναι αρκετα καλες ..παρατηρησα πως εκει που λεει Fans>FANIN0 εχει παει 800 απο 1600 RPM ειναι σημαντικο αυτο? Screenshot by Lightshot

τωρα που ξανακοιταξα τις ενδειξεις, προσεξα κατι ενδιαφερον, αλλα νομιζω πως δεν μπορω να βασιστω στις ενδειξεις ενος software..η 12αρα σου εχει ενδιαφερουσες ενδειξεις ως μιν εχει τα 1.792 και ως μαξ τα 2.368..αν αυτες οι ενδειξεις ηταν πραγματικες, τοτε ο υπολογιστης σου δεν θα μπορουσε καν να ξεκινησει!!!

αλλα οι περισοτερες ενδειξεις που απεικονιζει το προγραμμα ειναι εκτος πραγματικοτητας..μηπως η μητρικη+τροφοδοτικο σε αποχαιρετουν σιγα σιγα?δεν ξερω, υποθεσεις κανω ;)

εβγαλα την παστα που ειχε πανω και εβαλα μπολικη παστα και οι θερμοκρασιες ειναι αρκετα καλες ..παρατηρησα πως εκει που λεει Fans>FANIN0 εχει παει 800 απο 1600 RPM ειναι σημαντικο αυτο? Screenshot by Lightshot

τωρα μαλιστα!! η θερμοκρασια του φαινεται κανονικη στους 39..αστο ετσι και εχε τον νου στο κατα ποσο το pc σου ειναι σταθερο σε σχεση με πριν...αν εμφανισει ασταθεια τοτε ευθυνεται και το τροφοδοτικο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.