Jump to content

Monitor για σχέδιο 3D και image/video edit.

Chrisantz

Recommended Posts

Helloooo!! Συνφορουμίτες έφτασε ο καιρός να ψαχτώ σοβαρά για οθόνη για σχέδιο. Είμαι 3D σχεδιαστής και δουλεύω ατελείωτες ώρες (18ωρα) πάνω σε 3DStudio Max AutoCad After effects Z brush Photoshop κλπ... μέχρι τώρα κάνω τη δουλειά μου με 24άρες οθόνες του κιλού (για καθημερινή χρήση). Τελευταία έχω μπει στο τρυπάκι να ψάχνω για 27άρες (οθόνες πάντα :p) λόγο οτι πλέων το 1920p x 1080p μου είναι λίγο... και θα ήθελα την συμβουλή σας. Τι οθόνη να προτιμήσω.. μάρκα, τύπο, τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ.. έχω ακούσει καλά λόγια περί IPS πανελς αλλά δεν ξέρω ακριβώς ποιο είναι καλύτερο απο το άλλο και γιατί.

Τώρα το χρηματικό ταβάνι που έχω είναι 600€ max

και αν είναι δυνατό οσο ποιο λεπτό γυρω γυρω (όλοι:haha:) έχουν τόσο το καλύτερο.

τα κυρίως χαρακτηριστικά που θα ήθελα να πληρούν είναι

1-χαμηλή απόκριση.

2-Δυνατό contrast

3-Να έχει όσο το δυνατόν ποιο καλή απόδοση στο μαύρο και στα κυρίως χρώματα.

Ευχαριστώ και περιμένω την πρόταση σας.

Μου φαίνεται ότι κάπου μεταξύ Dell UltraSharp και Liyama ProLite θα κινηθείς. Στις 27" και για την δουλειά που κάνεις μόνο στα 1440p, εννοείται, και πολύ σωστά το σκέφτηκες.

Και αυτές:

1. http://www.skroutz.gr/s/4159756/BenQ-BL2710PT.html

2. http://www.skroutz.gr/s/4513505/AOC-q2770Pqu.html

Μου φαίνεται ότι κάπου μεταξύ Dell UltraSharp και Liyama ProLite θα κινηθείς. Στις 27" και για την δουλειά που κάνεις μόνο στα 1440p, εννοείται, και πολύ σωστά το σκέφτηκες.

Και αυτές:

1. BenQ BL2710PT | Skroutz.gr

2. AOC q2770Pqu | Skroutz.gr

Ευχαριστώ για την απάντηση σου pnic. Σαν πρώτο σχόλιο θα πώ οτι η ζυγαριά γέρνει προς [BenQ BL2710PT - LED monitor - 27"] μερία για 2 λόγους.

1-Έχουν flicker free ενώ οι AOC δεν.. και είναι ένα πολύυυ καλό "ατού" για το σχέδιο.

2-Υποστηρίζουν μέχρι 1.07 illion αποχρώσεις. Vs 16.7 [Μ]illion... Γτ τόση η διαφορά?

Απο απορία και μόνο.. Οφείλετε στο πάνελ λογικά αλλά αφού είναι στο ίδιο μήκος τιμής περίπου γτ οι μεν βάζουν τόσο λίγο colour range? Είναι χαζοί ή κάτι παίζει? Με μπερδεύει αυτο...

Κοίτα, οι περισσότερες οθόνες αυτής της κατηγορίας 16,7 Μ έχουνε. Η BenQ ξεχωρίζει και η καινούργια HP Z27x. Μη κολλήσεις μόνον εκεί κατά την γνώμη μου. Όχι ότι η BenQ δεν είναι κορυφαία. Ψάξε αν θέλεις για zero pixel εγγύηση, γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει για τόσο ακριβό μηχάνημα.

Ναι δεν νομίζω να έχουν αλλά αφού έχουν 3 χρόνια εγγύηση αν σου κάτσει στραβή τη βραχηκυκλώνεις πρώτα και την πας για service χαχαχαχα. Φτου Φτου μακρια απο μας....:crazy_pilot:

Σε αυτα τα λεφτα μονο 3 μονιτορ παιζουν και ειναι prof κατα μια αποψη HP Z27i, DELL 2713H και LG 27EA83-D.

Μετα πας σε ποιο ακριβές λύσεις που ξεφεύγουν....

Ναί όντως μετά πάμε πολύ ψηλά! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Μέχρι τώρα έχω κατασταλλάξει σε 2, με τη δεύτερη off budget βέβαια.

1-BenQ 2710pt

2-Dell U2713H

Ωραία, ιδανικό να βρω άλλες 2-3 το ίδιο καλές και ποιοτικές και να κάτσω να κάνω ένα breakdown συγκριτικό έτσι ώστε μετά το Πάσχα για να αποφασίσω.

Και η LG είναι πολύ καλή αλλά ξεφεύγει υπερβολικά.

Ναί όντως μετά πάμε πολύ ψηλά! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Μέχρι τώρα έχω κατασταλλάξει σε 2, με τη δεύτερη off budget βέβαια.

1-BenQ 2710pt

2-Dell U2713H

Ωραία, ιδανικό να βρω άλλες 2-3 το ίδιο καλές και ποιοτικές και να κάτσω να κάνω ένα breakdown συγκριτικό έτσι ώστε μετά το Πάσχα για να αποφασίσω.

Και η LG είναι πολύ καλή αλλά ξεφεύγει υπερβολικά.

Βen What ?

1. LG, μετα πας σε 2. HP και στο τελος σε 3. Dell....

LG, HP, DELL εχουν το ιδιο panel της LG.

Βen What ?

1. LG, μετα πας σε 2. HP και στο τελος σε 3. Dell....

LG, HP, DELL εχουν το ιδιο panel της LG.

H BenQ είδα οτι έχει το CAD-flickering free που οι άλλες δεν το είδα να το έχουν (μπορεί αν το ονομάζουν αλλιώς βέβαια..) γιαυτό.

Τα φίλτρα είναι τα εξής:

1-Ταβάνι 600 ευρα (ιδανικά να τη βρώ Ελλάντα για να γίνουν κ ατοκες με πιστωτική)

2-27" IPS/PLS

3-Όσο μεγαλύτερη πιστότητα στα χρώματα τοσο το καλύτερο. 10bit ιδανικά

4-Όσο μεγαλύτερο Contrast τόσο το καλύτερο.

5-Χαμηλότερη δυνατή απόκριση (ms).

6-Εννοείτε Slim design και όσο το δυνατό λεπτότερο Bezel περιμετρικά της οθόνης.

7-Τα εξτραδάκια (USB3 2xHDMI κλπ) ευπρόσδεκτα αλλά επιφυλάσσομαι για λόγους σταθερότητας απόδοσης σε βάθος χρόνου και πιθανού βραχυκυκλώματος. 1χΗDMI και το κλασσικό (d-sub?) και είμαι comple.

άρα βάση αυτών η κατάταξη πάει έτσι:

1-BenQ bL2710PT (589 best deals λογικά θα κάνουν και δώσεις) 1,07Billion colours AHVA panel όμως (Αν και δεν νομιζω να έχει περισσότερα - ή +)

2-DELL U2713HM (579 mediamarkt + άτοκες) 16.7Μ colours..

HP Z27i και LG δεν τις βρήκα πουθενά κάτω απο 600...

Ips tech Αυτό το ανακάλυψα σήμερα και σχετικά με βοήθησε στο να κάνω focus καλύτερα.

H BenQ είδα οτι έχει το CAD-flickering free που οι άλλες δεν το είδα να το έχουν (μπορεί αν το ονομάζουν αλλιώς βέβαια..) γιαυτό.

Τα φίλτρα είναι τα εξής:

1-Ταβάνι 600 ευρα (ιδανικά να τη βρώ Ελλάντα για να γίνουν κ ατοκες με πιστωτική)

2-27" IPS/PLS

3-Όσο μεγαλύτερη πιστότητα στα χρώματα τοσο το καλύτερο. 10bit ιδανικά

4-Όσο μεγαλύτερο Contrast τόσο το καλύτερο.

5-Χαμηλότερη δυνατή απόκριση (ms).

6-Εννοείτε Slim design και όσο το δυνατό λεπτότερο Bezel περιμετρικά της οθόνης.

7-Τα εξτραδάκια (USB3 2xHDMI κλπ) ευπρόσδεκτα αλλά επιφυλάσσομαι για λόγους σταθερότητας απόδοσης σε βάθος χρόνου και πιθανού βραχυκυκλώματος. 1χΗDMI και το κλασσικό (d-sub?) και είμαι comple.

άρα βάση αυτών η κατάταξη πάει έτσι:

1-BenQ bL2710PT (589 best deals λογικά θα κάνουν και δώσεις) 1,07Billion colours AHVA panel όμως (Αν και δεν νομιζω να έχει περισσότερα - ή +)

2-DELL U2713HM (579 mediamarkt + άτοκες) 16.7Μ colours..

HP Z27i και LG δεν τις βρήκα πουθενά κάτω απο 600...

Ips tech Αυτό το ανακάλυψα σήμερα και σχετικά με βοήθησε στο να κάνω focus καλύτερα.

Μου αρέσει που είσαι μεθοδικός και δεν βιάζεσαι. Μακάρι όλοι να σκέφτονταν έτσι κι όχι συναισθηματικά. Εφόσον μπορείς να αγοράσεις με δόσεις σκέψου καλά την LG. Το zero pixel είναι πολύ σημαντικό ειδικά αν ασχολείσαι επαγγελματικά, ή ημι-επαγγελματικά.

Το να μιλαμε για επαγγελματικό τομέα και να λεμε Benq γελάνε και τα τσιμέντα...

Υπάρχουν εταιρίες με τεράστια εμπειρία στο χωρο EIZO, HP, NEC και μετά, μετά DELL και LG.

Βάλτε και την ΑΟC, Yamakasi και QNIΧ να ουμε....

Παρε κατι σωστο να κανεις την δουλεια σου, εκπτωση στο τωρα θα τραβας τα μαλλιά σου αργοτερα!

Εκτος εαν νομίζεται οτι η HP βγάζει μόνο Printers και η Nec άγραφα δισκάκια dvd :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.