Rayden Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2014 Καλημέρα,έριχνα μια ματιά για μητρικές για 4770. Non-k, οπότε non-Z87.Προτιμώ mATX αν και το κουτί χωράει και μεγάλη, προκειμένου να μπορώ αργότερα να βάλω μικρότερο κουτί.Έχω ψιλοκαταλήξει στις παρακάτω:Asrock H87M Pro4Gigabyte GA-H87M-D3HΘα μ' άρεσε και η ASUS H87M-Plus αλλά δεν τη βρίσκω σε βολικό για μένα κατάστημα.Οι βασικές διαφορές μεταξύ Asrock και GB είναι τα 2 έναντι 3 χρόνια εγγύησης και ότι η GB έχει ψήκτρα στα MOSFETs.Θα ήθελα να μου πεις κανείς αν παίζει αυτό σημαντικό ρόλο ή αν έχει κάποια άλλη ιδέα.Βασικό: χρειάζομαι παραδοσιακό PCI λόγω κάρτας ήχου Xonar DX, οπότε λύσεις όπως ASUS H87M-PRO δε μου κάνουν.thx
Jimaki MBG Απρίλιος 11, 2014 #4 Απρίλιος 11, 2014 Εγώ γενικά τόσα χρόνια gigabyte χρησιμοποιώ. Ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Σε σχέση με ασροκ θα επερνα γκιγκαμπαητ. Και η ψυξη ειναι αρκετα σημαντικη στη σειρα 4 της ιντελ που ανεβαζουν λιγο παραπανω θερμ , οποτε και παλι γκιγκαμπαητ. γιατι δεν παιρνεις μια Ζ? στο μελλον μπορει να θεσ κανα oc.
vagsk Απρίλιος 11, 2014 #5 Απρίλιος 11, 2014 Η asrock έχει βγάλει πιο δυνατά μοντέλλα από gigabyte τον τελευταίο καιρό. Το λέει και η λέξη AS ROCK Επίσης αν θυμάμαι καλά η asrock έχει στενές σχέσεις με ASUS.
Jimaki MBG Απρίλιος 11, 2014 #6 Απρίλιος 11, 2014 Θυγατρική της είναι. Εγω σου ειπα την δικη μου εμπειρια. συστημα 775 απο το 2007. Aρχικα Ε6600 τωρα Q6600 πανω σε gigabyte ds3 και την χαλασα εγω τελικα πριν κανα μηνα(ειχα κανει και θεμα εδω).Δεν μπορω να πω κατι κακο. παλι gigabyte θα παρω.
Rayden Απρίλιος 12, 2014 Author #7 Απρίλιος 12, 2014 Κι εγώ έχω αφήσει στους γονείς μου έναν E6400 (για κάποιο διάστημα overclocked) σε Gigabyte DS3 και λειτουργεί απ' το 2007.Αλλά ταυτόχρονα έχω σε ένα HTPC-Server μια Asrock H67-ITX που λειτουργεί 24/7 απ' το 2011!Όσον αφορά τη σχέση Asrock με Asus όντως ξεκίνησε ως θυγατρτική αλλά απ' ότι καταλαβαίνω τώρα λειτουργεί κάπως ανεξάρτητα. Ωστόσο η ASUS έχει λόγο στο ΔΣ, συνεπώς όλο και κάτι θα επηρεάζει ώστε να μην είναι άμεσα ανταγωνιστική.ASRock - Wikipedia, the free encyclopediaASUS To Gradually Reduce Holdings In Pegatron Technology - Legit ReviewsΌλ' αυτά βέβαια δεν έχουν σημασία, αυτό που μετράει είναι να είναι σταθερή η μητρική.[MENTION=8781]Jimaki MBG[/MENTION]: αν πάρω Ζ δε θα πρέπει να πάρω και -Κ επεξεργαστή? Απ' ότι έψαξα δεν έχεις κάποιο άλλο κέρδος με τη Ζ πέρα απ' το καλύτερο o/c.
Jimaki MBG Απρίλιος 12, 2014 #8 Απρίλιος 12, 2014 Αν παρεις Z σου αφηνει και ανοιχτο το ενδεχομενο να παρεις καποια στιγμη Κ επεξεργαστη για να ανεβεις αν ψαχνεις εν καιρο κατι παραπανω.Απλα να εισαι καλημενος απο μητρικη για να αναβαθμισης οποτε θες/μπορεις και επεξεργαστη. πχ μπορει να βρεις καμια ευκαιρια κανα 4770Κ η να ωγουν καινουριοι τιποτα extreme δεν ξερω.Κ εγω τωρα για αναβαθμιση σκεφτομαι αλλα εχω χαμηλο budget.θα παω σε z μητρικη και Ι5 4440 στο μελλον θα βρω σιγουρα εδω κανα μεταχειρισμενο καλο 4770Κ ας πουμε..
vagsk Απρίλιος 12, 2014 #9 Απρίλιος 12, 2014 Η gigabyte είχε κάνει και κάτι βλακείες στις αρχές με τις pcie x16 3.0 που ήταν στην ουσία 2.0 από κακό σχεδιασμό και είχε φάει και κράξιμο από MSI με την ευκαιρία. Γενικά gigabyte, msi, asus, asrock είναι μεγάλα ονόματα όλες και σε γενικές γραμμές δεν θα έχεις και ουσιώδεις διαφορές. καθαρά δικο σου θέμα.
das Απρίλιος 13, 2014 #10 Απρίλιος 13, 2014 Η asrock δεν εχει σχέση με asus πλέον ,εδω και αρκετό καιρό.Αν ηταν στην asus θα έβγαζε ακομα low budget προϊόντα ,όπως ηταν και ο σκοπός της συνεργασίας τότε...sent from mobile
SirDiman Απρίλιος 14, 2014 #11 Απρίλιος 14, 2014 Προχθες πηρα εναν 4670 (οχι κ) για το vt-d , σε ενδιαφερει και εσενα αυτο ? Ηθελα να παρω την asrock z87 extreme 6 ( που παρολο το Ζ εχει υποστηριξη vt-d) αλλα τελικα πηρα την gigabyte hd3 h87 λογο μη υπαρξης stock. (τελικα προς εκπληξη μου εχει vt-d και αυτη) Καλη ειναι (νομιζω ειναι η full atx εκδοση αυτης που κοιτας) παρεχει αρκετες επιλογες στο bios, απο προσωπικη εμπειρια η asrock ειναι μια χαρα και απο φιλους λενε καλα λογια για gigabyte, φανταζομαι οτι και να παρεις δε θα δεις χειροπιαστες διαφορες
Rayden Απρίλιος 16, 2014 Author #12 Απρίλιος 16, 2014 Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Τελικά παρήγγειλα το Asrock Z87 PRO4. Ο λόγοι βασικά ήταν: ψήκτρα στα mosfet, περισσότερα phases (ίσως όχι απαραίτητα σε non-oc σύστημα αλλά πιστεύω θα βοηθάνε στη σταθερότητα), golden caps, αρκετές θύρες επικοινωνίας, υποστήριξη μνημών > 1600MHz. Πήγα σε full atx παρά τα όσα σκεφτόμουν αρχικά, επειδή μετά από γιόγκα, εσωτερική αναζήτηση και 2 μπουκάλια μπύρα κατέληξα ότι δε μπορώ να αποχωριστώ την Pandora (το case της Enermax) οπότε δεν είχε νόημα να κοιτάζω σε mATX. Τα έλεγε ο pnick Εξάλλου οι διαφορές του H87 με το Z87 στην τιμή ήταν μικρές. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες ας μου το πει, αλλά ακόμα δεν έχω βρει χρόνο να το στήσω. [MENTION=6199]SirDiman[/MENTION]: Δεν έψαχνα για VT-d αλλά επειδή γενικώς μ' αρέσει να πειραματίζομαι ίσως το κάνω. Απ' ότι βλέπω εδώ υπάρχει επιλογή στο BIOS οπότε λογικά υποστηρίζεται.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.