Jump to content

Αλλοπιστοι, προσηλυτισμος.......AMD

jax7480

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Dedicated to Enduracell....

May the Bright Force be with U

Τελικα μετα απο λιγο καιρο κι εγω εκανα την υπερβαση(aka Enduracell) και αγορασα την καινουρια μου πλατφορμα βασισμενη στο 939 σοκετ της AMD.

Επεξεργαστης 3500+ 939, μητρικη Asus A8V Deluxe WiFi, μνημες 2χ512Jet RAM του Πλαισιου και καρτα γραφικων Albatron 6800GT.

Εντυπωσεις απο το συστημα μεχρι τωρα:

Κατ'αρχας οταν εχεις πολυ καιρο ν'ασχοληθεις με ενα "γρηγορο" συστημα λογικο ειναι να ενθουσιαστεις. Λεγοντας γρηγορο το συγκρινω αμεσα με τα μηχανηματα που χρησιμοποιω στην δουλεια μου(P4 2.8 800 HT, 512RAM).

Τελικα αυτο το πραγμα που φωναζουν και ξαναφωναζουν ΟΛΟΙ για την αποκριση του Α64 μεσα στα Windows γινεται αισθητη απο το πρωτο κλικ με το ποντικι μεχρι και το φορτωμα προγραμματων, παιχνιδιων κτλ,κτλ. Δεν εχω ξαναδουλεψει τετοιο συστημα ειλικρινα και χαρηκα ιδιαιτερα γιαυτη μου την αποφαση. Οι πρωτες ωρες ενασχολησης με το συστημα πραγματικα ηταν μια πολυ καλη εμπειρια που εχει αφησει ενα χαμογελο στο προσωπο μου, μονιμο, και μια ευχαριστηση και ψυχικη ηρεμια(η Bright side).

Δυστυχως ομως τουλαχιστον στην δικη μου περιπτωση ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ συνδυασμος εξαρτηματων δεν ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ error free.

Και εξηγω: Η μητρικη αν μη τι αλλο ειναι αρκετα καλη και γρηγορη...ομως: Τουλαχιστον στην δικη μου περιπτωση δεν εχει καμια σχεση με οτι ειχα διαβασει στα reviews ανα τον κοσμο. Καταρχας οι επιλογες που λενε σε voltage οτι δινει δεν υπαρχουν ολες. Δεν υπαρχει voltage για το North ουτε το South Bridge. To Vchip ΗΤΤ δεν δινει μεχρι 2.8 αλλα μεχρι 2.6. Το ιδιο ισχυει και για το VAGP το οποιο αντι να σταματα στο 1.8 σταματα στο 1.6. Το Vcore μεχρι 1.8 και το VDDR μεχρι 2.71(2.8 απο BIOS). Επισης δεν δουλευει αρκετα ψηλα σε HTT με τις μνημες 1:1 και CMD 1T. Ασυγχρονα απο την αλλη, τουλαχιστον χθες που καναμε καποιες ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ δοκιμες με τον Vagouridi εδειξε να πηγαινει αρκετα καλα. ΦΥΣΙΚΑ και δεν 300αρισε οπως θα περιμεναν μερικοι αλλα τουλαχιστον γυρω στα 285 μπορεσαμε να τραβηξουμε ενα Super PI, δυστυχως με χαμηλα timings τις μνημες αφου τα Micron του Vag δεν ειναι για σφιχτα timings αλλα για μεγαλα FSB.

Οταν παραπανω αναφερω οτι η μητρικη ΔΕΝ δουλευει με μεγαλο HTT Και τις μνημες 1:1 εννοω οχι πανω απο 230, τουλαχιστον αυτη που εχω εγω. Τα AGP και PCI lock δουλευουν αψογα(κλειδωνουν εκει που τα θελεις).Ψυξη στην μητρικη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ εκτος απο την out of the BOX ψυξη που παρεχει η μαμα εταιρια Asus.

Στον επεξεργαστη τωρα δεν υπαρχει κατι extreme για ψυξη, παρα μονον η κλασικη BOXED ψυκτρα που παρεχεται μαζι με τον Α64 3500+. Δεν θελω να διξω κατι σχετικο με τον επεξεργαστη γιατι ακομα ειναι σε πρωιμη κατασταση(boxed ψυκτρα) και τα συμπερασματα που θα βγουν μπορει να ενθουσιασουν αλλα μελοντικα μπορει και να απογοητευσουν.

Το αλλο προβλημα που αντιμετωπισα και ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ αν οφειλεται στην πλατφορμα η στην καρτα αυτη καθ'αυτη ειναι η καρτα γραφικων και το overclocking που σηκωνει.

Οι μνημες της εν λογω καρτας (Albatron 6800GT) ειναι χρονισμενες στα 1000MHz. Μπορεις φυσικα ανετα να τις δουλευεις στα 1150-1160. Το προβλημα ομως εγκειται στον πυρηνα. Δυστυχως ο πυρηνας της εν λογω καρτας δεν ανεβαινει πανω απο 30-40 MHz. Εκει ομως ειναι και το προβλημα. Η καρτα μπορει να ανεβει και 50MHz αλλα δεν ολοκληρωνει ΟΥΤΕ ενα τεστ στο 3dmark2001. Αντιθετως στο 2003 και 2005 ολοκληρωνει ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Λεω οτι ειναι περιεργο γιατι ακριβως την ιδια συμπεριφορα εχει και με 2 παιχνιδια που δοκιμασα. Στο Richard Burns Rally βγαζει artifacts και κολλαει απο την αρχη ακομα μιας πιστας ενω Doom3 εχω παιξει σχεδον 3ωρο συνεχομενα με τις ιδιες ρυθμισεις και drivers.

Η καρτα απ'οτι βλεπω ανεβαζει θερμοκρασια σε περιβαλλον 3D mark2003 και 2005 γυρω στους 75-80 βαθμους κελσιου συμφωνα παντα με το θερμοκρασιομετρο που εχει ο driver της Nvidia. Ξεκιναω 3D Mark2003. 50ΜΗζ overclocked ο πυρηνας ΜΟΝΟ. Βγαζει ολο το benchmark κανονικα. Το ξανατρεχω παλι κανονικα. την τριτη φορα βλεπω artifacts. Κατεβαζω...10 MHz. 1-2 loops κανονικα...στο 3ο παλι artifacts. Ξανακατεβαζω...αλλα 10 MHz και βγαζει ολα τα loops κανονικα. Θερμοκρασια? τροφοδοτικο(μου περασε και αυτο απο το μυαλο γιατι απλα το τροφοδοτικο που χρησιμοποιω δεν ειναι και οτι καλυτερο) ? drivers?..

Αγνωστο....μεχρι τωρα. Θα το ψαξω αρκετα βεβαια.

Το μονο καλο στην ολη υποθεση ειναι οτι ο επεξεργαστης ειναι "διαμαντακι"¨και νομιζω οτι με το νερο που θα βαλω επανω θα μεινω αρκετα ευχαριστημενος.

Ειδωμεν.

Υ.Γ. Το παρων thread το αφιερωνω στον ανθρωπο που εχει βαλθει να μας ανοιξει ΟΛΟΥΣ τα ματια και φυσικα δεν ειναι αλλος απο τον mod ENDURACELL :flower:

post-51-1416071353,0051_thumb.jpg

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Μπράβο Ζαχούλι welcome το bride side :clap: και σε ευχαριστώ για την αφιέρωση :flower:

όσων αφορά το HTT ούτε εγώ έχω 300αρίσει ακόμα (τουλάχιστον με αξιοπρεπές multi που δοκίμασα) δεν είμαι σίγουρος αλλά μπορεί το VIA να μη το αντέχει. Μερικές φορές χρειάζεται αν θες τις μνήμες στο sweetspot αλλά δεν έχω διαπιστώσει ακόμα που οφείλεται.

Για τα voltage παρόλο που η Abit δίνει vHT, VNB, VSB δεν είδα να βοηθάνε και πολύ εκτός βέβαια από το NB.

Για την κάρτα κοίταξε τις ρυθμίσεις στο ΒΙΟS σχετικά με το AGP. Εκεί το Abit έχει μια ρύθμιση DBI οuput (auto/disable), ενώ στην 5600 μου δούλευε μια χαρούλα στο auto όταν έβαλα την R350 πάνω το είχα ξεχάσει Auto με αποτέλεσμα ότι 3D και να έτρεχα να παγώνει μετά από 1-2 λεπτά ακόμα και όταν έβαλα όλα stock. Με το που το έκαμα disable (default ρύθμιση) δεν ξαναντιμετώπισα το πρόβλημα.

Γενικά take ur time το ψάξιμο είναι προσωπικά καλύτερη φάση απ όλες σε ένα καινούργιο σύστημα ;):T:

Αρχική απάντηση από enduracell

Μπράβο Ζαχούλι welcome το bride side :clap: και σε ευχαριστώ για την αφιέρωση :flower:

Τελικα ειναι Bright(φωτεινη, λευκη) ή Bride(νομιζω σημαινει νυφη?)?????

Τεσπα.... το ψαξιμο θα συνεχιστει μεχρι να καταληξω καπου...βεβαια αυτο θα γινει μολις στηθει και το νερακι στο ολο συστημα γιατι ο επεξεργαστης.....(δεν μπορω θα το πω) ειναι ΑΣΤΕΡΙ......Χαρακτηριστικο παραδειγμα για τον επεξεργαστη....

Χθες κατα τις 4 το πρωι με τον Βαγκουριδη στο σπιτι μου....

1.625 ο επεξεργαστης απο το BIOS....χαμηλο μουλτι(10 νομιζω) και δοκιμαζαμε με το ClockGEN διαφορα ΗΤΤ...

-Jax: 265 ειναι να το πατησω?

- Vag: πατα μωρε να δουμε τι κανει η μητρικη...

-Jax: OK...33pi...Σκατα , δεν παει παρακατω...

Παμε στα 275. Να το βαλω...

-Vag: Βαλε μωρε...

-Jax: Παλι τα ιδια....τι σκατα...

-Vag: Τι ταση εχεις στον επεξεργαστη?

-Jax: 1.625

-Vag: :blink::look:

Χαχαχαχαχα.......Μεγειες ζαχουλη και επισημα πλεον.Ο επεξεργαστης ειναι οντως πολυ καλος.Οσο για το ασους , με πληγωσε θανασιμα γιατι οντως κατι παει στραβα.Η καρτα παλι αλλα περιεργα , αλλα δεν γ@μ@ς.....Α64 feeling.....

LOL γράψε λάθος από τη βιασύνη μου έγραψα bride :p

Ο επεξεργαστής είναι όντως διαμάντι και δε θα έχεις πρόβλημα :woot::D

Αρχική απάντηση από saxon_747

Δηλαδη αν καταλαβα καλα, η vga δεν ανεβαινει ουτε 50ΜΗΖ....? Ημαρτον...

Ουτε 40 για την ακριβεια οχι ουτε 50.

Θα δοκιμασω και διαφορετικη ψυξη για να βγαλω ασφαλη συμπερασματα αλλα δεν νομιζω να αλλαξει τιποτα.

....welcome jax :D :D ....καλως τον ....και μεγιες τα πραγματακια...αντε για να πληθαινουν οι 939:p .......σιγα σιγα θα βρεις τα χουγια του....και γω στην αρχη κατι περιεργα ειχα αλλα.....τελικα ολα λυθηκαν....τωρα για την καρτουλα σου...πιστευω να ειναι ειναι κατι αλλο ...και οχι απλα να μην πηγαινει βημα:o .........να και ενα δειγμα απο τον δικο μου.... με νερακι .... για να περνουμε τα πανω μας;) .....Αληθεια ποσο σου πηγε με 1.5v ????Eμενα με 1.525 παει σταθερα 2500mhz .........

P.S Το cpuz πανω απο τα 1.55v στο msi κανει overvoltage...:eek:

post-73-1416071353,3865_thumb.jpg

Επειδη σκεφτομαι και εγω να την κανω για 939 γιατι προτιμησες μητρικη της Asus απο την Abit ? H Abit δεν κανει καλυτερο OVERCLOCKING?

Αρχική απάντηση από mortisboy

....welcome jax :D :D .............................1.525 παει σταθερα 2500mhz .........

Ο δικος μου με 1.5(default) πηγε στα 2475 με διπλα toast. Στα 2575 θελει 1.55 και στα 2620 θελει 1.575. Μεχρι εκει εχω δοκιμασει για σταθερα.

Mortis ποσο τον εχεις παει ΜΑΧ σταθερα με το νερο? Και ποσο εχεις ΜΑΧ Benchable συχνοτητα.

Α, και ποσο εχεις ΜΑΧ screenshot.

Στα 276 που ειναι το screenshot ειναι συγχρονα με τις μνημες ή με διαιρετη?

Γιατι αν τρεχεις συγχρονα εκει αυριο κιολας το αλλαζω το Ασους.

@ tyxeros Και η ΑΒΙΤ αλλα και η Ασους ειναι στα ιδια στο θεμα του overclocking. τουλαχιστον 2-3 site του εξωτερικου που διαβασα αυτο εδειχναν.

Μπράβο ρε Ζάχο .Πολύ καλο κομμάτι :T: ’ντε και με 2 καλές μνημούλες θα σκίσεις.

(Τελικά μάπα το ASUS .Με 230 1-1 δεν κανει τιποτα.Μαλλον για καμια υλοποίηση με NF3 είμαστε)

Αρχική απάντηση από Husky125 [Σήμερα, στις 22:59]

Μπράβο ρε Ζάχο .Πολύ καλο κομμάτι :T: ’ντε και με 2 καλές μνημούλες θα σκίσεις.

(Τελικά μάπα το ASUS .Με 230 1-1 δεν κανει τιποτα.Μαλλον για καμια υλοποίηση με NF3 είμαστε)

Ρε πάρε DFI! :p

Βρε αμα επαιζε DFI 939 θα κουβεντιάζαμε για μητρικη? Θα ειχε λήξει το θέμα .Αλλα που????:( Συζητάμε ποιο καίδι ειναι καλύτερο . Αστα χέστα

Αυτή τι στιγμή όλες οι μητρικές για 939 είναι μέτριες. Δύσκολη επιλογή! Δεν έχει και η Chaintech mobo για 939... :p

Να σου πώ προς το Epox οδηγούμε , ξέρει αυτο με το NF3 9κατι λεγεται νομίζω. Αλλα δεν ξέρω αν παιζει Ελλαδα ούτε το πως πηγαίνει.Γενικοτερα αισθάνομαι ανασφαλείς με καταλαβαίνεις πιστευω ;)

Ζαχαρία με γεια το μηχάνημα, να υποθέσω οτι οι jetram είναι προσωρινή λύση?

πάντως υπάρχουν αρκετές GT που δεν μπορούν να περάσουν τα 380-390...πιστεύω οτι με λίγο πείραγμα του BIOS της κάρτας θα στρώσει χαρακτήρα

Κι εγω τα πηρα με την ολη φαση. Ολα τα site εξω μιλουσαν για 250+ 1:1 και για την ABIT αλλα και για την Asus. Για την ΑΒΙΤ ειδικος ειναι να μας πει ο Endu. Παντως η Ασους αν και rev.2.0 δεν πηγε.....το χρεπι,τουλαχιστον στο 1:1.

Με διαιρετες νομιζω τα 275 ειναι καλα. Με ΒΗ-5 και ΗΤΤ στα 275 θα ειναι καλα....σφιχτα timings φυσικα.

Το πιο κουλο απ'ολα....ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΡΕΤΕΣ.

Μεγιά τα νέα καλούδια Ζάχο, ο επεξεργαστής πάει γαμιώντ@ς.... :clap: θα μας δώσεις stepping klp?:o

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.