Jump to content

προβληματα με την Abit IC7-Max3

ghost17

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω Abit IC7-Max3, με Intel pentium 3GHz και εχω βαλει windows XP sp1.

To προβλημα ειναι πως οταν συνδεω στη motherboard τις 2 kingstone hypperX DDR 3500 στα slots1&3 και τις 2 OCZ high performance DDR pc 3200 στα slots2&4 < Ή και αναποδα> (256 MB η καθε μια, συνολο περιπου 1GB ram) στις θεσεις που αναγραφει το manual της motherboard για να μη χασω το dual channel. Ο υπολογιστης δε boot-αρει καθολου, ή αν boot-αρει, λεει κανονικα ~1024ΜΒ memory found, αλλα δεν ανοιγουν τα windows..

Σε περιπτωση που βαλω μονο τις 2 kingstone ή μονο τις 2 OZC στα slots1&3 ανοιγει μια χαρα. Το θεμα ομως ειναι πως τις εχω ηδη πληρωσει και δεν μπορω να τις χρησιμοποιησω και τις 4..

Απο καπου ακουσα την εκδοχη πως ισως να φταινε τα Bios της μητρικης. Αλλα παρολο που κατεβασα ΟΛΑ τα τελευταια drivers για την συγκεκριμενη μητρικη, δεν ειδα καμοια διαφορα.

Αν καποιος γνωριζει κατι ας με ενημερωσει γιατι εχω φαει τον κοσμο και τωρα ειμαι μονο με τις 2 kingstone και οι αλλες 2 OZC ειναι αχρησιμοποιητες στο ραφι.

Έχω στειλει και 2 email και στους τεχνικους της Abit, αλλα δεν λενε να απαντησουν.. :devil:

Ευχαριστω εκ'των προτερων.. :help:

Γεια χαρά, δοκίμασες μήπως μία kingston και μία ocz στις θέσεις 1 & 3 αντίστοιχα? αν ναι, σου έπαιξε σωστά? λίγες πιθανότητες πάντως να παίξουν 4 διαφορετικά τσιπάκια μεταξύ τους...

Όταν λένε bios, δεν εννοούν οδηγούς, εννοούν το τσιπάκι εκείνω πάνω στην μητρική, υπέυθυνο για την λειτουργία της μητρικής(αυτό αναβαθμίζεται με αρχεία που βγάζει η ίδια η εταιρία).

Για την max3 σου, κοίτα εδώ.

Δεν ειναι τεσσερα διαφορετικα τσιπακια. Ειναι 2 kingstone hypperX (ολοϊδια μοντελα) και 2 OCZ high performance (ολοϊδια μοντελα) επισης.

Οχι δεν το εχω δοκιμασει αυτο. Αλλα αν το κανω θα χασω το dual channel. Γιατι λεει στο manual, του ιδιου τυπου (kingstone) στα 1&3slots και τα αλλα του διαφορετικου τυπου (OZC) στα 2&4.

Μου ειπαν κανε update τα bios. Κατεβασα και εγω οτι εβλεπα update driver ή Bios. Αλλα θα δοκιμασω και την σελιδα που μου'πες..

Τα τσιπάκια της kingston με τα τσιπάκια της ocz, είναι διαφορετικά... το dual δεν το χάνεις, απλά αν δεν παίξει με τα 2 διαφορετικά τσιπάκια(πολύ πιθανό), σίγουρα δεν θα παίξει και με τα 4.

Λοιπον τωρα εχω βαλει στο slot1:Kingston και στο slot3:OCZ και δουλευει επισης μια χαρα.

Τι μπορω να κανω με αυτο; Αλλα ειμαι ακομα με τα 2 απο τα 4 τσιπακια..

• 1 month later...

δοκιμασε να βαλεις και την υπολοιπη μνημη στα σλοτσ 2 και 4 και γενικα δοκιμασε ολους του συνδιασμους που μπορεις να κανεις!

Αρχική απάντηση από ghost17 [24-10-2004 18:53]

Λοιπον τωρα εχω βαλει στο slot1:Kingston και στο slot3:OCZ και δουλευει επισης μια χαρα.

Τι μπορω να κανω με αυτο; Αλλα ειμαι ακομα με τα 2 απο τα 4 τσιπακια..

Μπές στο Bios κι εκεί που λέει για τις μνήμες το τελευταίο κάντο DISABLE.....και ξαναδοκίμασε.......Ψάξου βασικά με όλα αυτά....... ;)

Παιδια το ιδιο εχω παρατηρησει και με την AN7 Οποτε εχω προσπαθησει να βαλω 3*512 το συστημα κολλαει. Με 2*512 στις θεσεις 2-3 παιζει μια χαρα. Το τριτο dimmaki μνημης που δοκιμασα ηταν ενος φιλου και ηταν ιδιο με αυτα που εχω Twinmos

Αυτο στο κανει μαλλον λογο διαφορετικων SPD(Serial Presence Detect) ενα μικρο chipaki μνημης read-only EEPROM οπου εκει μεταξυ αλλων ειναι αποθηκευμενα και τα timings, στην Kingston μπορει να ειναι 2.0-2-3-5 και στην ΟCZ 2.5-3-3-7. Aυτο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις πρωτα τις 2 kingston μονο να μπεις bios και να αλλαξεις τα memory timings manual μονο σου σε 2.5-3-3-7 και να κανεις save-exit. Mετα βαλε μονο μια ΟCZ και δες αν μπαινει κανονικα windows. Aν μπαινει τοτε μετα βαζεις και την τεταρτη ΟCZ και εισαι Ok! :T:

Τελικα εβαλα το timing και τον 4 ram chips στο ιδιο επιπεδο (χαμηλοτερο) και δουλευει μια χαρα. Απλως αδικα αγωρασα τις γρηγορες (ακριβες) OCZ αφου τις υποβαθμισα για να μπορουν να συγχρωνιστουν με τις παλιες μου και να δουλεψει το pc-ακι μου. :dots:

a BIG thanks to everyone.. :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.