Jump to content

Το τροφοδοτικο κανει?

piranxas29

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

λοιπον θα ηθελα να μαθω εαν κανει αυτο εδω το τροφοδοτικο Deer ATX 400W [DR-8400BTX] - Τροφοδοτικό Υπολογιστή | Τροφοδοτικά στο Public.gr ! Η μητρικη μου ειναι Gigabyte G31M-ES2C ! 400w ειναι αρκετα! Δεν θελω να παω σε πιο ακριβω γιατι θα αγορασω λαπτοπ σε λιγους μηνες.

απο watt κομπλε εισαι αλλα το τροφοδοτικου ειναι του κιλου.επελεξε επωνυμο τροφοδοτικο οπως corsair-coolermaster

κανει για την μητρικη μου ομως? δεν θελω να δωσω παραπανω λεφτα γι'αυτο δεν παω σε corsair-coolermaster ..μαζι με μεταφορικα παει 35++ ..μαζεύω και για λαπτοπ γι'αυτο! μου παρουσιαζει 2 προβληματα ο υπολογιστης μου γι'αυτο και θελω να αλλαξω τροφοδοτικο! π.χ σημερα μου εκλεισε ο υπολογιστης μονος του 3 φορες χωρις να παιζω παιχνιδι...απο θερμοκρασιες ειναι μια χαρα και η ψυκτρα ειναι καλα τοποθετημενη στον επεξεργαστη..

γιατι να μην κανει?

με 24πινο δεν συνδεεται?

atx-24-pin-connector.jpg[/quote

μετρησα τα pin του τροφοδοτικου μ και ειναι 24 αρα κανει :p τωρα εμαθα το πως γινεται να δω εαν κανει! πριν δεν ηξερα :happy2:

Υπαρχει περιπτωση αυτο το τροφοδοτικο να μου καει και ισως να μου καψει τον υπολογιστη μου? γιατι ρωτησα και μου ειπαν πως μπορει να μην με καλυψει ως που να παρω το λαπτοπ μου! Ισχυει κατι τετοιο? Επειδη σε μια ωρα θα αγορασω τροφοδοτικο, θελω να ξερω :( Εσεις τι λετε? θα αντεξει λιγους μηνες?

Δεν είμαστε και μέσα στο τροφοδοτικό να ξέρουμε πότε θα καεί. Είναι του κιλού όμως όπως σου αναφέρουν παραπάνω οπότε αν σου καεί και αν σου πάρει και τίποτα μαζί του εντύπωση δεν θα προκαλέσει. Καλύτερα να δώσει λίγα € παραπάνω και να πάρεις κάτι που θα σου κρατήσει. Corsair και Coolermaster που αναφέρουν είναι πιο καλές λύσεις.

φιλε μου, καλε..., καλε μου φιλε..!! ποιος σου ειπε οτι το τροφοδοτικο παει αναλογα την μητρικη (μονο)...???

το εαν επαρκουν τα W ενος τροφοδοτικου, εξαρταται απο ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... και οχι μονο απο την μητρικη...!!!

γι αυτο πες ολα τα κομματια που θα εχει επανω. επεξεργαστη- καρτα γραφικων-ποσους σκληρους....!

--Χαρακτηριστικα pc : CPU > Intel Core2duo E7500 2,93Ghz

GPU > Ati Radeon HD 4350

Ram > 2 GB

Mητρική > Gigabyte G31M-ES2C

PCU > Lamtech 400 watt

HDD > 500 GB

εναν σκληρο χωρις ssd και μια οθονι ViewSonic 19''

Cabdik>Επειδη το τροφοδοτικο που εχω τωρα ειναι 400w γι'αυτο :hm:

Γιατι ο υπολογιστης μου μου παρουσιαζει 2 προβληματα!!!

1) Κάθε φορά που ανοίγω το pc μου η οθόνη αναβει κανονικα μεχρι εκει που λεει εκκινηση των windows μετά απο αυτο κανονικα θα επρεπε να μου δειξει το προφιλ για να πατησω τον κωδικο αλλα αντι γι' αυτο μου δειχνει μαυρη οθονη...και φτιάχνει μονο οταν παταω το μικρο κουμπι της επανεκκινησης..Δηλαδη καθε φορα που ανοιγω τον υπολογιστη μου αναγκαζομαι να παταω επανεκκινηση ωστε να ανοιξει χωρις να δειξει την μαυρη οθονη. Το προβλημα αυτο το εχει περιπου 2 χρονια...πηρα το pc να μου λυσουν το προβλημα και λενε πως θελει φορματ..εκαναν φορματ αλλα τιποτα δεν εγινε.

2) Παταω το κουμπι για να ανοιξει ο υπολογιστης κανει κανονικα το χαρακτηριστικο μπιπ αλλα η οθονη δεν αναβει..το φωτακι που εχει η οθονη παραμενει πορτοκαλι και δεν γινετε μπλε για να ανοιξει η οθονη..Το προβλημα αυτο μου το εχει κανει 4-5 φορες τον τελευταιο χρονο..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

το δευτερο προβλημα μου το εκανε πριν απο λιγες μερες

--Το pc μου το εχω 4 χρονια και κατι μηνες λογικα αρχιζει να τα <<φτήνει>> πιστευω.

Και Σημερα μου εκλεισε απο μονος του 3 φορες!!!!! εχω δοκιμασει αλλη καρτα γραφικων και δεν εγινε τιποτα... αρα ειναι το τροφοδοτικο πιστευω

κι αν, λεω ΑΝ, π.χ. ειναι θεμα μητρικης? τι θα κανεις? θα αλλαξεις ολα τα υπολοιπα, πριν βρεις τι ακριβως φταιει?

τις μνημες τις τεσταρισες?

δεν μπορεις να βρεις ενα αλλο τροφοδοτικο να κανεις μια δοκιμη, πριν αγορασεις?

πως θα τις τεσταρω? για μνημες ραμ λες ε? Εαν ειναι θεμα μητρικης πως μπορω να το καταλαβω? υπαρχει καποιο προγραμμα?

δυσκολο να βρω αλλο τροφοδοτικο

Για μνήμες υπάρχουν ένα σωρό προγράμματα. Χρόνο θέλει (2-3 ωρίτσες) και τις τσεκάρεις αν είναι ΟΚ ή όχι. Για τα υπόλοιπα μπορεί να είναι χίλια δυό. Από βραχυκυκλωμένο dvdrom μέχρι ελαττωματική μητρική. Αν ήταν θέμα τροφοδοτικού θα στο έκανε συνήθως όταν τράβαγες πολύ ρεύμα δηλαδή πιθανότατα σε κάποιο game ή 3d εφαρμογή.

σε game ποτε δεν μου εχει γινει τιποτα! μπορεις να μου πεις καποιο προγραμμα για να τσεκαρω τις μνημες? αλλα δεν ξερω τι πρεπει να κανω!

το memtest εναι για τις μνημες, αλλα καλο ειναι να το τρεχεις απο CD, και οχι μεσα απο τα Win..!!

Αν ειναι το ιδιο το τροφοδοτικο με αυτο που νομιζω προσεξε μην το ζορισεις ! Ο ανεμιστηρας ειναι αρκετα υσηχος αλλα με το που ξεπερασεις το 200w φορτιο στην 12αρα σου μενει αυτοματα στα χερια !! υπαρχει λογος που το πουλανε 20 ευρω.

Αν ειναι το ιδιο το τροφοδοτικο με αυτο που νομιζω προσεξε μην το ζορισεις ! Ο ανεμιστηρας ειναι αρκετα υσηχος αλλα με το που ξεπερασεις το 200w φορτιο στην 12αρα σου μενει αυτοματα στα χερια !! υπαρχει λογος που το πουλανε 20 ευρω.

''στην 12αρα μου'' ? πια 12αρα?

στην 12V γραμμή ή rail όπως λέγετε. Αν δεις πάνω το τροφοδοτικό το αναφέρει και στην ετικέττα. Δίνει διάφορες γραμμές το τροφοδοτικό με διαφορετική τάση και κάθε μια έχει ξεχωριστό όριο σε A (A όπως Amber για την ένταση του ρεύματος). Η 12V είναι αυτή που ζορίζεται συνήθως σε παλιά τροφοδοτικά και αυτή που δίνει ρεύμα σε κάρτα γραφικών και κάποια components της μητρικής.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.