spirto48 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2014 Εχω τον i5 3570k και θελω να αλλαξω την στοκ ψυκτρα,τι διαφορες θα δω αναμεσα σε αυτες τις δυο σε θερμοκρασιες,περα του μικροτερου θορυβου της Noctua?Υπολογιζω για OC κοντα στα ~4,5ghz. Τι προτεινετε? Μην μου πειτε για u14s διοτι φευγει απο το budget μου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Απρίλιος 7, 2014 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2014 Οι διαφορές θα είναι σε load και με overclocking Cooler Master Hyper 212 Evo Review όπου η Noctua θα είναι κάπως καλύτερη.Σε stock καταστάσεις η EVO είναι καλύτερη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirto48 Απρίλιος 7, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2014 Μαλιστα,γιατι διαφορες μιλαμε δηλαδη σε θερμοκρασιες περιπου? Η evo 212(και με push/pull) θα σηκωνε OC στα 4,5ghz απο i5 3570k? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 7, 2014 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2014 Ναι σηκώνουν άνετα OC. Το θέμα είναι σε full load πόσο θόρυβο αντέχουν τα αυτιά σου. Η evo είναι στα 31 db που για τα δικά μου αυτιά είναι πολλά.Υ.Γ. To λινκ που σου δίνουν παραπάνω δίνει 7 οC διαφορά αλλά ο i7 έχει tdp 130W ενώ ο δικός σου είναι στα 77W οπότε και περιμένεις αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirto48 Απρίλιος 7, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2014 Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις,απλα το κακο φιλε vagsk ειναι οτι η Intel στους i5 3570k εχει κανει μια χαζομαρα και εχουν πολυ υψηλες θερμοκρασιες! Αρα λογικα παμε για noctua... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Απρίλιος 7, 2014 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2014 Να μου έλεγες για 4670κ να πώ εντάξει. Με τον 3570κ πιστεύω ότι θα είσαι μια χαρά με την Hyper 212 Evo, αλλά εξαρτάται και από το τσιπάκι σου. Για μένα, αν απόφασίσεις να πάς όντως παραπάνω σε χρήματα, τότε, αν οι μνήμες σου έχουν χαμηλό προφίλ πήγαινε κατευθείαν εδώ στο λεγόμενο "θηρίο". Μακράν από τις καλύτερες αερόψυκτρες. Κοίτα επίσης και αυτές που είναι σχεδόν εφάμιλλές: 1. Thermalright SilverArrow IB-E | Skroutz.gr2. PHANTEKS PH-TC14PE CPU COOLER BLUE - Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirto48 Απρίλιος 7, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2014 Να μου έλεγες για 4670κ να πώ εντάξει. Με τον 3570κ πιστεύω ότι θα είσαι μια χαρά με την Hyper 212 Evo, αλλά εξαρτάται και από το τσιπάκι σου. Για μένα, αν απόφασίσεις να πάς όντως παραπάνω σε χρήματα, τότε, αν οι μνήμες σου έχουν χαμηλό προφίλ πήγαινε κατευθείαν εδώ στο λεγόμενο "θηρίο". Μακράν από τις καλύτερες αερόψυκτρες. Κοίτα επίσης και αυτές που είναι σχεδόν εφάμιλλές: 1. Thermalright SilverArrow IB-E | Skroutz.gr2. PHANTEKS PH-TC14PE CPU COOLER BLUE - Δυστυχως με Vengeance αλλα και χαμηλο budget αυτες ειναι απαγορευτικες!Διαβασα στο εξωτερικο μια καλη προταση και σκεφτομαι να την κανω! Αγορα CM 212 EVO μαζι με 2x Corsair SP120 High Performance Edition ή 2x CoolerMaster JetFlo 120! Με 55ε εχω καθαρισει!Τι λες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Απρίλιος 7, 2014 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2014 Η λύση με 2 άλλους ανεμιστήρες είναι γνωστή στο εξωτερικό, αλλά το budget σου θα ανέβει αν θέλεις να αξίζει, δηλαδή θα βάλεις πάνω ή Cougar, ή Noctua ή Phanteks 12άρηδες και PWM, δηλαδή από 15-20€ έκαστος ανεμιστήρας. Και αυτό για να κερδίσεις 2-3°C. Οι Corsair είναι λίγο "φασαριόζοι" από ό,τι θυμάμαι. Για μένα, μείνε με τον EVO και φτάσε τον 3570κ σε ένα λόγικό όριο. Τα ψηλά overclockings θέλουν χρήμα, μη γελιόμαστε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirto48 Απρίλιος 7, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2014 Η λύση με 2 άλλους ανεμιστήρες είναι γνωστή στο εξωτερικό, αλλά το budget σου θα ανέβει αν θέλεις να αξίζει, δηλαδή θα βάλεις πάνω ή Cougar, ή Noctua ή Phanteks 12άρηδες και PWM, δηλαδή από 15-20€ έκαστος ανεμιστήρας. Και αυτό για να κερδίσεις 2-3°C. Οι Corsair είναι λίγο "φασαριόζοι" από ό,τι θυμάμαι. Για μένα, μείνε με τον EVO και φτάσε τον 3570κ σε ένα λόγικό όριο. Τα ψηλά overclockings θέλουν χρήμα, μη γελιόμαστε.. Καταρχας να σ'ευχαριστησω για τις αμεσες απαντησεις σου! Για noctua NF12 ελεγα αλλα με 23 το κομματι... Για την corsair εχει τρελη πιεση αερα αλλα οπως λες ειναι φασαρια...εκτος και αν την δουλευεις χαμηλα,για την JetFlo 120 δεν εχεις γνωμη ε?Anyway η τελευταια σου προταση ειναι η πιο σωστη...απλα ξερεις ψαχνεις το καλυτερο VM Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 8, 2014 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2014 Η χαζομάρα νομίζω είναι η thermal paste κάτω από τον heat spreader. Τέσπα στο θέμα.Επειδή έχω δοκιμάσει noctua το πλησιέστερο σε απόδοση και τιμή είναι beQuiet. Δοκίμασε την σειρά silent wing 2 έχουν καλές επιδόσεις και πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου και είναι ελαφρώς πιο οικονιμικοί. Ααπό εμφάνιση σίγουρα καλύτεροι από noctua. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iounios68 Απρίλιος 9, 2014 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2014 Να πω στο φιλο spirto48 πως προ ημερων, αντικατεστησα την 212 evo με την Noctua NH-U12S και μαλιστα με 2ο fan.105 ευρω περιπου ολα μαζι.Να πω πως ειμαι κατα της υδροψυξης, OC δεν κανω, μονο επεξεργασια ηχου και εικονας.Αλλαζω την ψυχτρα, αφηνω να περασουν και οι 200 ωρες της παστας, δεν τον ζοριζω βεβαια στα 3.9 ghz τον εχω,( ι7 4770κ) αλλα μπορω να πω πως δεν ειδα και καμια διαφορα σημαντικη.Στη καλυτερη περιπτωσημε την Noctua μειωση 2-3 βαθμους.Οι ανεμιστηρες βεβαια σκιζουν...Οπως επισης και η ποιοτητα κατασκευης της Noctua.Eξαιρετικοτατη !Πιστευω πως η διαφορα χρηματων αναμεσα στις 2 ψυχτρες, θα μπορουσε να δικαιολογηθει οχι τοσο ως προς την ψυξη που προσφερουν, αλλα ως προς την εγγυηση. (1 και 6 χρονια αντιστοιχα.)Και βεβαια ως προς την κατασκευη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirto48 Απρίλιος 9, 2014 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2014 Να πω στο φιλο spirto48 πως προ ημερων, αντικατεστησα την 212 evo με την Noctua NH-U12S και μαλιστα με 2ο fan.105 ευρω περιπου ολα μαζι. Να πω πως ειμαι κατα της υδροψυξης, OC δεν κανω, μονο επεξεργασια ηχου και εικονας. Αλλαζω την ψυχτρα, αφηνω να περασουν και οι 200 ωρες της παστας, δεν τον ζοριζω βεβαια στα 3.9 ghz τον εχω, ( ι7 4770κ) αλλα μπορω να πω πως δεν ειδα και καμια διαφορα σημαντικη. Στη καλυτερη περιπτωσημε την Noctua μειωση 2-3 βαθμους.Οι ανεμιστηρες βεβαια σκιζουν... Οπως επισης και η ποιοτητα κατασκευης της Noctua.Eξαιρετικοτατη !Πιστευω πως η διαφορα χρηματων αναμεσα στις 2 ψυχτρες, θα μπορουσε να δικαιολογηθει οχι τοσο ως προς την ψυξη που προσφερουν, αλλα ως προς την εγγυηση. (1 και 6 χρονια αντιστοιχα.)Και βεβαια ως προς την κατασκευη. 1000 ευχαριστω νομιζω βοηθησες παρα πολυ στο να καταληξω στο τι να παρω!Για noctua μονο για θεμα ησυχιας μαλλον θα εβλεπα διαφορα αρα με 40ε στην τσεπη...καπου αλλου μπορω να τα βαλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.