Jump to content

Τά 'φτυσε ο σκληρός στο Netbook?

hulk

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, το πρόβλημα που απ' ότι φαίνεται οφείλεται στον σκληρό ξεκίνησε με κάποια κολλήματα

που ετρωγε το netbook και έπρεπε να το κλέινω απο το ON/OFF button, αφού του έκανα format μετα απο 2 μερες ξεκινησαν παλι τα κολλήματα και μετα πεταγε μια μπλέ οθόνη και έκανε reboot και μόλις ξεκινούσε πάλι πεταγε την οθόνη που έχω στην φώτο. Ο σκληρός είναι στα τελευταία του? Μπορώ να κανω κάτι για να παρατείνω την λειτουργία του ή θέλει αντικατάσταση? Ευχαριστώ......

post-32225-1416078297,264_thumb.jpg

Καλησπέρα σε όλους, το πρόβλημα που απ' ότι φαίνεται οφείλεται στον σκληρό ξεκίνησε με κάποια κολλήματα

που ετρωγε το netbook και έπρεπε να το κλέινω απο το ON/OFF button, αφού του έκανα format μετα απο 2 μερες ξεκινησαν παλι τα κολλήματα και μετα πεταγε μια μπλέ οθόνη και έκανε reboot και μόλις ξεκινούσε πάλι πεταγε την οθόνη που έχω στην φώτο. Ο σκληρός είναι στα τελευταία του? Μπορώ να κανω κάτι για να παρατείνω την λειτουργία του ή θέλει αντικατάσταση? Ευχαριστώ......

Το μήνυμα σου τα λέει: "Back up and replace" . Σώσε γρήγορα ό,τι έχεις να σώσεις γιατί είναι πιθανόν ο δίσκος να πέσει τ' ανάσκελα..

Ο δίσκος έχει πρόβλημα όχι όλο το netbook. Γύρω στα 40άρι θα σου πάνε τα ανταλλακτικά ίσως και λιγότερο. Τώρα τα περισσότερα netbook θέλουν λίγο κόπο για την αντικατάσταση του δίσκου.

Ο δίσκος έχει πρόβλημα όχι όλο το netbook. Γύρω στα 40άρι θα σου πάνε τα ανταλλακτικά ίσως και λιγότερο. Τώρα τα περισσότερα netbook θέλουν λίγο κόπο για την αντικατάσταση του δίσκου.

Δηλαδή θα είναι δύσκολο να κάτσω να ασχοληθώ εγώ? Γιατί δεν έχω κάτσει ούτε καν να το ανοίξω.

Μόνο σε PC έχω δουλέψει.

Εξαρτάται το μοντέλο. Σε κάτι ASUS που έχω εγώ ουσιαστικά το λύνεις όλο μέχρι να φτάσεις την μητρική. Ο δίσκος κυριολεκτικά κάθεται στο κέντρο του netbook.

Αν δεν έχεις εμπειρία τουλάχιστον από laptop δεν το προτείνω.

HP netbook 110?? Χμμ, παρόμοιο πρόβλημα με το netbook της γυναίκας μου (ακριβώς ίδιο μοντέλο). Τα έπαιξε ο μαμίσιος σκληρός και έγινε αλλαγή με καινούργιο (του κουτιού) τον Σεπτέμβριο (του 2013). Μάρτιος του 2014 (μόλις 6 μήνες μετά) και ο καινούργιος σκληρός παρουσίασε πρόβλημα (το διαγνωστικό του BIOS βγάζει backup και replace hdd). Κάτι μου λέει ότι το πρόβλημα είναι πιο "βαθύ" από τον σκληρό...

HP netbook 110?? Χμμ, παρόμοιο πρόβλημα με το netbook της γυναίκας μου (ακριβώς ίδιο μοντέλο). Τα έπαιξε ο μαμίσιος σκληρός και έγινε αλλαγή με καινούργιο (του κουτιού) τον Σεπτέμβριο (του 2013). Μάρτιος του 2014 (μόλις 6 μήνες μετά) και ο καινούργιος σκληρός παρουσίασε πρόβλημα (το διαγνωστικό του BIOS βγάζει backup και replace hdd). Κάτι μου λέει ότι το πρόβλημα είναι πιο "βαθύ" από τον σκληρό...

Μήπως ήταν ελλατωματικός? Εκτός απο το μήνυμα είχες άλλα προβλήματα, όπως κολλήματα ή reboots?

Δεν ήταν ελαττωματικός από την αρχή. Μετά το τρίμηνο άρχισε να εμφανίζει μικροκολλήματα και από κάποιο σημείο και μετά είχε γίνει τόσο αργός που δοκίμασα να βάλω linux και να πετάξω τα win7. Ε, 2 μήνες μετά απλά έκανε 5 λεπτά να bootάρει το Lubuntu οπότε έκανα και το διαγνωστικό. Μου φαίνεται περίεργο πάντως 2 σκληροί δίσκοι να εμφανίζουν την ίδια (κακή) συμπεριφορά και το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι κάποιο πρόβλημα στο κύκλωμα τροφοδοσίας.

Δεν ήταν ελαττωματικός από την αρχή. Μετά το τρίμηνο άρχισε να εμφανίζει μικροκολλήματα και από κάποιο σημείο και μετά είχε γίνει τόσο αργός που δοκίμασα να βάλω linux και να πετάξω τα win7. Ε, 2 μήνες μετά απλά έκανε 5 λεπτά να bootάρει το Lubuntu οπότε έκανα και το διαγνωστικό. Μου φαίνεται περίεργο πάντως 2 σκληροί δίσκοι να εμφανίζουν την ίδια (κακή) συμπεριφορά και το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι κάποιο πρόβλημα στο κύκλωμα τροφοδοσίας.

Αυτό είναι το θέμα, να μην αγοράσω τον δίσκο και μετά αποδειχθεί οτι έφταιγε κάτι άλλο.

Και αν συμφέρει και μετά να ασχοληθείς να το φτιάξεις.

Εσυ το έψαξες περισσότερο ή το παράτησες το netbook?

εάν αγοράσεις δίσκο, πρόσεξε μήπως χωράει μόνο των 7mm και αγοράσεις κανένα μεγαλύτερο.

Δηλαδη οι μόνοι παράμετροι για να ταιριάζει ο δίσκος είναι να είναι στάνταρ 2,5'' και αν θα είναι 7mm? Τίποτα άλλο χρειαζεται?

Αυτό είναι το θέμα, να μην αγοράσω τον δίσκο και μετά αποδειχθεί οτι έφταιγε κάτι άλλο.

Και αν συμφέρει και μετά να ασχοληθείς να το φτιάξεις.

Εσυ το έψαξες περισσότερο ή το παράτησες το netbook?

Προς το παρόν το έχω παρατήσει. Φοβάμαι ότι δεν αξίζει να ασχοληθώ περαιτέρω καθώς εάν πράγματι φταίει κάτι άλλο τότε το κόστος επισκευής θα αυξηθεί κατακόρυφα (καλύτερα να αγοράσω νέο).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.