Jump to content

Ποιά είναι αντίστοιχη της 3870 ;

Wizard!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είχε η γυναίκα μου στο pc της μια 3870 που πρέπει να έχει χαλάσει ο ανεμιστήρας.

Σκέφτηκα αρχικά να της βρω έναν custom, αλλά δεν πιστεύω ότι αξίζει ο κόπος.

Ποιά είναι αντίστοιχη σε επιδόσεις, που να υπάρχει τώρα στην αγορά (ATI/nVidia) ;

Τη θέλει για να παίζει Sims ως επί το πλείστον σε ανάλυση 1080p.

Που να υπάρχει τώρα στο εμπόριο; Πάρε την 6670 ~€59. Αν και ίσως να αξίζει το 20ρικο παραπάνω η 7750, να έχει λίγο αέρα σε περίπτωση που βγει κάνα νέο.

H 3870 κυκλοφορούσε μαζί με την 8800

Με μια 4850-4870-9800-250 είσαι οκ.Κόστος 30-40 ευρώ.

8800 βρίσκεις και με 20 ευρώ.

Σειρά 8000/9000 της Nvidia δεν αγοράζεις διότι μπορεί από την επομένη μέρα να θέλει στον φούρνο με πατάτες.

Από εκεί και πέρα μια 240 με GDDR5 όπως η παρακάτω καλύπτει τις επιδόσεις της 3870

Sapphire Radeon R7 240 1GB GDDR5 with Boost (11216-11-20G) | Skroutz.gr

Αν υπάρχει πραγματικά διαθέσιμη.

Εναλλακτικά η 6670 που αναφέρθηκε ή κάποια 250/GT640. Αν βέβαια ξεπεράσεις τα 60€ και πας στα 70€ μετά σε τρώει να πας ποιο πάνω αν δεις ότι υπάρχει διαθέσιμη κάποια 7750 και ποιο πάνω και ποιο πάνω.... :p

Τώρα αν η 3870 έχει το κλασικό blower δεν ξέρω. Αν έχει κάποια ποιο κλασική ψήκτρα πάνω από τον πυρήνα και ο ανεμιστήρας στέλνει τον αέρα και χτυπάει κάθετα πάνω στην κάρτα, ένα ανεμιστηράκι 6άρι ή 8άρι με μια καλή στερέωση και παροχή ρεύματος από κάποια υποδοχή της μητρικής θα κάνει δουλειά με σχετικά μηδενικό κόστος.

Τώρα αν η 3870 έχει το κλασικό blower δεν ξέρω. Αν έχει κάποια ποιο κλασική ψήκτρα πάνω από τον πυρήνα και ο ανεμιστήρας στέλνει τον αέρα και χτυπάει κάθετα πάνω στην κάρτα, ένα ανεμιστηράκι 6άρι ή 8άρι με μια καλή στερέωση και παροχή ρεύματος από κάποια υποδοχή της μητρικής θα κάνει δουλειά με σχετικά μηδενικό κόστος.

Αυτή είναι:

150_20090120_1315.jpg

Θα πρέπει να σπάω πλαστικά κλπ κι αν θα παίξει. Χώρια που προτιμώ μια passive αν και δε νομίζω να υπάρχει σε αυτό το επίπεδο επιδόσεων.

Αυτή είναι:

150_20090120_1315.jpg

Θα πρέπει να σπάω πλαστικά κλπ κι αν θα παίξει. Χώρια που προτιμώ μια passive αν και δε νομίζω να υπάρχει σε αυτό το επίπεδο επιδόσεων.

Passive υπάρχει και με πολύ καλύτερες επιδόσεις. Εδώ βγάζανε 7770 passive. Αλλά θα σου κοστίσει. Γενικά πας για κόστος από 60€ και πάνω αν πας για καινούρια κάρτα και αν πας σε passive πιθανόν ακόμα ποιο πάνω.

Τώρα εγώ με τέτοια ψήκτρα θα έτριβα τα χέρια μου και θα με έτρωγε να δοκιμάσω αλλαγή ανεμιστήρα.

Βρήκα ένα video όπου ο τύπος διορθώνει τον ανεμιστήρα της κάρτας σου βάζοντας ένα τυπικό 8άρι με σχεδόν μηδενικό κόστος. Αν έχεις κάποιο 8άρι με κάπου 2000+ στροφές πεταμένο σε κάποιο συρτάρι είναι εντελώς μηδενικό κόστος

[ame]

[/ame]

Προσωπικά δεν θα έσπαγα τα πλαστικά όπως αυτός. Βασικά θα έκανα διαφορετική ποιο χρονοβόρα διαδικασία χωρίς κοπίδια, αλλά επειδή δεν θέλει να βγάλει την ψήκτρα για αυτό και το κάνει όπως το κάνει.

Εγώ θα ξεβίδωνα από πίσω τις 4 ασημένιες βίδες πρώτα να δω αν αυτές κρατάνε το πλαστικό(δεν μπορώ να διακρίνω αν έχει βίδες μπροστά, αν έχει στα πλάγια ή αν είναι με κλιπ). Αν δεν αρκούσε θα ξεβίδωνα και τις 4 μαύρες και θα έβγαζα όλη την ψήκτρα.

HD3870_sapphire_bhq.jpg

Με την ψήκτρα βγαλμένη θα έβρισκα πως να βγάλω το πλαστικό χωρίς να το σπάσω, αλλά και αν το σπάσεις/κόψεις όπως ο άλλος την δουλειά θα την κάνεις. Αν μάλιστα βγάλεις το πλαστικό δεν θα χρειαστεί να κόψεις τα fan blades ένα ένα με το κοπίδι. Απλά θα ξεβιδώσεις τα τρία βιδάκια που κρατάνε τον ανεμιστήρα με ένα λεπτό σταυροκατσάβιδο και θα φύγει όλος. Μετά ξανά βάζεις την ψήκτρα μόνη της, χωρίς τα πλαστικά και τον ανεμιστήρα προφανώς.

Με την ψήκτρα τώρα γυμνή από πλαστικά απλά παίρνεις έναν 8άρη ή έναν 9άρη ή ακόμα και έναν 10άρη και τον στερεώνεις από πάνω όπως έχει κάνει ο άλλος στο video. Αυτός λέει για 4 συρματάκια. Προσωπικά σε ένα δικό μου project με μια 9800GT που ο ανεμιστήρας της έκανε πολύ θόρυβο είχα χρησιμοποιήσει σπάγκο.

pctechnology - overclockers - View Single Post - ASUS ENGTS250/DI/1GD3 αλλαγή fan

pctechnology - overclockers - View Single Post - ASUS ENGTS250/DI/1GD3 αλλαγή fan

Είναι λίγο μπακάλικο, δεν θα γλυτώσεις από το φσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσστ του ανεμιστήρα, αλλά δεν θα πληρώσεις και τίποτα.

Τώρα τον ανεμιστήρα που θα βάλεις μπορείς να τον συνδέσεις πάνω στην κάρτα γραφικών όπως αυτός ή να τον συνδέσεις πάνω σε μια υποδοχή της μητρικής όπως είχα κάνει εγώ, αφού όμως βεβαιωθείς ότι δεν παίζει κάποιο auto fan control εκεί που θα ρίχνει τις στροφές του ανεμιστήρα όταν δεν πρέπει. Το πλεονέκτημα της 3870 είναι ότι έχει καταπληκτική συμπεριφορά σε idle, πολύ χαμηλή κατανάλωση σε idle και αν συνδέσεις τον ανεμιστήρα πάνω στην κάρτα θα έχεις πιθανόν και αρκετά ήσυχη λειτουργία της κάρτας. Οπότε μάλλον είναι προτιμότερο αυτό.

Βασικά τον άνοιξα, τον καθάρισα και του άλλαξα πάστα. Φαίνεται πως ο ανεμιστήρας είναι οκ, αλλά είχε μπουκώσει από σκόνες. Το φύσημα δεν τον καθάριζε, τον πήρα στο χέρι και τον καθάρισα με πινέλο όπως και όλη την ψήκτρα (το πλαστικό βγαίνει με βίδες).

Προς το παρόν φαίνεται οκ, αν και γενικά ζεματάει. Δεν το είχα προσέξει παλαιότερα, ίσως να έχει να κάνει και με τον αερισμό στο κουτί γενικότερα. Της έτρεξα Furmark και δεν έκλεισε ούτε παρουσίασε πρόβλημα όπως έκανε. Θα δείξει.

ειχα μια 3850 με ιδια ψυκτρα, παλιοτερα.

το μεγαλο της μειονεκτημα ειναι οτι η ψυκτρα φυσαει το ζεστο αερα προς το εσωτερικο του κουτιου και αυτο αυξανει τη συνολικη θερμοτητα. θελει κουτι με καλο αερισμο...!!

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] ΑΝ τελικά θελήσεις κάρτα έχω μία Sapphire Dual Slot 4850 512MB σε άριστη κατάσταση!

Θα με βρείς και στις αγγελίες!

Φιλικά και ελπίζω να μην σου ξανά κάνει λαδιές η 3870 σου. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.