Jump to content

τα ανεμιστηράκια απεβίωσαν.Τι κάνω?

elias99

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.Εδώ και δύο μέρες τα ανεμιστηράκια της κάρτας γραφικών μου απεβίωσαν.Το ένα κρέμασε τελείως,και το δεύτερο γυρνάει με το ζόρι και κάνει υπερβολικό θόρυβο. Αρχικά πήρα το 12άρι από το κουτί και το έβαλα εκεί με λαστιχάκι για να κάνει δουλειά.Εχω πιθανότητες να βρω νέα ψύχτρα είτε μέσω ίντερνετ είτε άμα το πάω σε τεχνικό??Επίσης , εάν βγάλω τελείως την τωρινή ψύχτρα και βάλω 2 ανεμιστηράκια με πατέντα,θα δημιουργήσω πρόβλημα στην κάρτα?Ευχαριστώ.

karta grafikwn - Imgur

link της κάρτας : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3354#ov

Ποια κάρτα είναι; Αξίζει; Δεν βλέπω να κάνεις δουλειά έτσι...

(δεν μπορώ να θυμηθώ ποια κάρτα είχε τέτοιο καπάκι... ruffles :boxed:)

Edit: Μάλιστα, η 5850. Τι να σου πώ αν την θέλεις καλύτερα αφαίρεσε το καπάκι και βάλε δυνατό ανεμιστήρα να την χτυπάει. Παρακολούθησε και τις θερμοκρασίες. Αν είναι οκ, άστην. Κατ' εμέ δεν αξίζει να ψάχνεις για ψύκτρες για μια κάρτα που μεταχειρισμένη κάνει πλέον 60-70€.

έβαλα link επάνω.Μόνο league of legends παίζω,και τώρα τελευταία μου πέφτουν πολύ τα fps.40-50 fps με i7-920,ssd και τέτοια κάρτα νομίζω είναι λίγα.Προφανώς κάτι γίνεται :angry:

Δες σε ebay. Εγω από εκεί πείρα ίδια ανταλλακτικά ανεμιστήρια για κάρτα γραφικών. μαζί με μεταφορικά βγήκαν κοντά στα 18-19€ νομίζω. Αν μπορείς πες μας τι διαμετρο έχει το κάθε fan.

έψαξα στο ebay αλλά δεν βρήκα κάτι.Επίσης δεν ξέρω την διάμετρο (που μπορώ να το δω? :p ) αλλά ίσως καταλάβεις με την φώτο.Πιστεύω να έχεις δει από κοντά φιλτάκια old holborn :p .

http://i.imgur.com/NemZKWw.jpg

Κι αν δεν φταίνε οι ανεμιστήρες αλλά οι controller τους; Μπορεί επίσης να έχει πιάσει μάκα μέσα στον άξονα των ανεμιστήρων. Καλό είναι να δοκιμάσεις να τραβήξεις τα ανεμιστηράκια και να καθαρίσεις τους άξονες με λίγο οινόπνευμα μήπως από εκεί κολλάνε.

Μπα. Aυτα είναι low noise sleeve fans και συνήθως μετα απο 2-3 χρόνια παραδίδουν πνεύμα. Διαμέτρο με ένα χαρακάκι στο περίπου το μετράς. θα είναι 60, 70 , 72, 80, 90 ή 120. Γενικά είναι standard οι διάμετροι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.