Jump to content

Moto X, Nexus 5, Galaxy S4 ή κάτι άλλο στα 300€

tragikos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, βλέποντας τελευταία ότι οι τιμές των smartphones έχουν πάρει την κατηφόρα (εκτός βέβαια από τα νέα μοντέλα που ξεκινάνε στο Θεό), φίλη θέλει να αλλάξει το κατά τ'άλλα κορυφαίο Nokia N78 και να μεταβεί στον κόσμο των smartphones.

- Έχει εμπειρία με android phones με χρήση συσκευών άλλων ατόμων οπότε προτιμάει κάτι σε Android.

- Τα 300€ δεν είναι ταβάνι, είναι ενδεικτικά αφού μπορεί να πάει και 320€ πχ αλλά προφανώς θα προτιμήσει το VFM.

- Προτιμάει επώνυμες λύσεις και όχι κινέζικα.

- Δεν θέλει κάτι "τεράστιο" όπως πχ Note II, προτιμάει compact καταστάσεις

- Θέλει περισσότερο από "μέτρια" φωτογραφική μηχανή

Με μία σύντομη αναζήτηση είδα ότι σε αυτό το εύρος τιμής με τις παραπάνω απαιτήσεις μάλλον ταιριάζουν τα:

- Μοτο Χ στα 320€

- Nexus 5 στα 290€

- Galaxy S4 στα 310€

Θεωρώ ότι περισσότερο της ταιριάζει το Moto X, αλλά βλέπω ότι υπολείπεται χαρακτηριστικών των άλλων 2. Μου αρέσει που παίρνει πιο άμεσα android updates και τουλάχιστον από την εμπειρία μου με το Moto G νομίζω ότι η όλη αίσθηση είναι πολύ θετική.

Εσείς τι θα προτείνατε και γιατί;

Υπάρχει άλλος ανταγωνιστής;

αρχικά ας πω ότι στις γιορτές έκανα την ίδια ακριβώς μετάβαση (από n78 ) και αγόρασα nexus 5

εφόσον όμως θέλει μία άνω του μετρίου φωτογραφική θα πρότεινα να απορίψεις το Nexus 5(προσωπικά δεν με τρέλανε ....)

S4 κυκλοφορούν πολλά στις αγορά και νομίζω πως η φωτογραφική τους είναι αξιοπρεπέστατη

άλλη μία πρόταση ,λίγο πιο ακριβή, είναι το lg g2 .. δεν έχει τα πιο άμεσα updates(αντίστοιχα με s4-htc one) αλλά το θεωρώ ανώτερη πρόταση(τεράστια μπαταρία) .... βέβαια βασική λεπτομέρια είναι η θέση των πλήκτρων αλλά αυτό είναι θέμα γούστου

για το moto x ... ναι είναι λίγο πίσω σε specks αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλο θέμα (βέβαια τώρα motorola = lenovo ) οπότε δεν ξέρω τί πολιτικές αναβάθμισης θα ισχύσουν. Βέβαια το moto x δεν πολυκυκλοφόρησε στην Ελλάδα οπότε είναι πιο σπάνιο(και όμορφο για μένα) και νομίζω πως έχει πάρα πολύ καλή ποιότητα κατασκευής .

τέλος δεν γνωρίζω αν κάποιο από την σειρά z της sony είναι εντός του price point(βέβαι σίγουρα ξεχνάς τις γρήγορες αναβαθμίσεις)

moto x νομίζω δεν υπάρχει επίσημα στην Ελλάδα με ότι σημαίνει αυτό σε περίπτωση που γίνει κάποια στραβή.

Νέξους 5 δε με ενθουσίασε. Και νομίζω έχει και θέματα με την κάμερα (ή λύθηκαν? Είναι ένα κομμάτι που με αφήνει παγερά αδιάφορο οπότε δεν παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις)

Για το σ4 δεν έχω άποψη.

Moto G γιατί δεν είναι στη λίστα; Λόγω φωτογραφικής;

off topic on

τα προβλήματα του nexus 5 με την κάμερα

1) αργό autofocus solved και γενικά προβληματικό camera app (4.4 -> 4.4.1). πάλι έχει τα θεματάκια του αλλά δεν είναι όπως στην αρχή

2) το bug με το skype που οδηγεί σε wakelock και αδειάζει την μπαταρία (4.4.3 ή όπως θα λένε την νέα έκδοση)

off topic off

για το moto x ... ναι είναι λίγο πίσω σε specks αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλο θέμα (βέβαια τώρα motorola = lenovo ) οπότε δεν ξέρω τί πολιτικές αναβάθμισης θα ισχύσουν. Βέβαια το moto x δεν πολυκυκλοφόρησε στην Ελλάδα οπότε είναι πιο σπάνιο(και όμορφο για μένα) και νομίζω πως έχει πάρα πολύ καλή ποιότητα κατασκευής .

Ναι αν είναι ισάξιο ή και καλύτερο όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής με το Moto G, τότε θα συμφωνήσω.

moto x νομίζω δεν υπάρχει επίσημα στην Ελλάδα με ότι σημαίνει αυτό σε περίπτωση που γίνει κάποια στραβή.

[...]

Moto G γιατί δεν είναι στη λίστα; Λόγω φωτογραφικής;

Γιατί το Moto G αν το έχεις πάρει απ' έξω και πάθει κάτι που θα το πας;

Το Moto G είναι εκτός λόγω της φωτογραφικής και μόνο. Κατά τ'άλλα είναι σούπερ.

Από αυτά που έχεις ξεχωρίσει είναι πολύ καλύτερο το g2 και το βρίσκεις με λίγα περισσότερα χρήματα

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Αρχίζουμε όμως και ανεβαίνουμε πολύ σε διαστάσεις. Ήδη τα Nexus 5 και S4 είναι μια υπέρβαση για αυτήν :p

Στην αγορα υπαρχουν 2 ειδη κινητων: samsung, και τα υπολοιπα που θα θελαν να ειναι samsung (μηλα πορτοκαλια μπανανες και λοιπα i-ζαρζαβατικα δεν τα λαβαινω καν υπ οψη μου για να τα θεωρησω κατηγορια οποτε μιλαω για κανονικα android-η κινητα ).

Δεν ειναι θεμα φανατισμου (σιγα μη σκιζομαι για μια πολυεθνικη δισεκατομμυριων), απλως οι τεχνολογιες που εχουν ενταξει στα galaxy sX και τα note βρισκονται πολυ μπροστα, και αν υπερτερουν καποια αλλα σε καποια σημεια τα samsung εχουν αριστο ολοκληρο το συνολικο πακετο, οποτε...

κατι παιζει ομως για τοσο μεγαλη διαφορα. μηπως δεν υποστηριζει ευρωπαικο 4G η κατι αλλο ?

ξεχνα το, αν ψαξεις στη συγκεκριμενη αγορα εχουν παιξει διαφορες ακομα και πανω απο 100% οχι 30% που ειναι "φυσιολογικοτατο"...

Πονταρουν στον ασχετο που θα παει στο μαγαζι και θα αγορασει φυκια για μεταξωτες κορδελες κι οχι σε καποιον που ξερει να skroutz-αρει...

Και το note3 στα σκρουτζομαγαζα παιζει γυρω στα 400 και στουςε λωποδ.... εεεε... "επενδυτες" παιζει στα 700-800 ευρω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αρχίζουμε όμως και ανεβαίνουμε πολύ σε διαστάσεις. Ήδη τα Nexus 5 και S4 είναι μια υπέρβαση για αυτήν :p

Δεν θα το έλεγα, το G2 είναι στα ίδια με S4 και N5, ενώ και τα 3 είναι μικρότερα από το αναμενόμενο S5.

Εδώ μπορείς να συγκρίνεις τα μεγέθη για να δεις ότι η διαφορά είναι πάρα πολύ μικρή και κερδίζεις οθόνη, μπαταρία, και OIS στην κάμερα. Το μόνο αρνητικό του για μένα τα 16gb (11gb ελεύθερα), άλλους βέβαια τους φτάνουν.

Μπορεί πάντα να πάει και σε ένα κατάστημα να τα δει από κοντά (ειδικά τότε δεν νομίζω να προτιμήσει κάτι άλλο από του g2).

Πολύ καλό το site [MENTION=1666]FrOsT[/MENTION] βοήθησε πολύ δεδομένου ότι και αυτή έχει πιάσει το Moto G.

Της φαίνονται πολύ μεγάλα και S5 και LG G2. Θα πάει όμως από Τρίτη να τα δει από κοντά, νομίζω όμως ότι θα καταλήξει στο Moto X.

Απλά της Wind θα είναι από την Ελληνική αντιπροσωπεία και δεν θα είναι παραεισαγωγής με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εγώ θα το αγόραζα από τη Wind μιας και η διαφορά είναι μικρή, αν είσαι από επαρχία και λάβουμε υπόψη τα μεταφορικά. Ρίξε επίσης μια ματιά πόσο βγαίνει από Amazon.

Πες της οτι το lg g2 εχει αριστη μπαταρια που ειναι πααααρα πολυ σημαντικό! Θα το εκτιμησει μονο αν το δουλεψει. Εγω μετα το note 2 που εχει πολυ καλη μπαταρια, θα ειναι το πρωτο πραγμα που θα κοιταξω οταν ερθει η ωρα να αλλαξω κινητο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.