jimdimster Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2014 Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να αγοράσω μια κάρτα γραφικών. Επειδή το μηχάνημα είναι παλιό, θα ηθελα να έχει όσο το δυνατόν λιγότερο bottleneck από το υπόλοιπο σύστημα (CPU, ram κλπ). Τα χαρακτηριστικά είναι τα εξής: CPU: amd phenom II X3 720BE 2,8 GHz, Motherboard: M3A790GXH/128M, Ram: Kingston 2 x 2Gb DDR3 PC3-10700 (667MHz), PSU: Thermaltake 550W. Δεν εχω κανει ποτε overclocking και σκέφτομαι τώρα που είναι και παλιό να το πάω στα όρια του. Εχω αλλάξει ψήκτρα συγκεκριμένα την Scythe Mugen 2 και στο κουτί, που είναι κάπως στριμωγμένα, έχω ένα 120mm μπροστά και 2 x 80mm πίσω. Ποια κάρτα να επιλέξω? Σκέφτηκα να κοιτάξω την HD7850. Είναι καλή επιλογή Η θα την κρατάει πίσω το σύστημα μου? Επίσης αργότερα μπορει να κάνω CrossFireX με την προσθήκη ενός άλλου CPU πχ Χ4 Η ακόμη καλύτερα Χ6. Οπως καταλάβατε θέλω όσο να δώσω όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα γιατί δεν μου περισσεύουν. Τα παιχνίδια που σκοπεύω να παίξω είναι κάνα COD, PES 2014 και Dolphin emulator. 720p ειναι οκ για μενα και 1080p πολυτελεια. Ευχαριστώ πολύ. Αργότερα μιλάμε και για το overclocking.
yanni Απρίλιος 4, 2014 #2 Απρίλιος 4, 2014 Δοκίμασε να ξεκλειδώσεις τον 4ο πυρήνα βασικά. Αν δουλέψει απροβλημάτιστα ήδη θα έχεις ένα καλό boost στις επιδόσεις. Απλά έχε υπόψιν ότι αν δεν ξεκινήσει τουλάχιστον το σύστημα με 4 πυρήνες ίσως να χρειαστεί να κάνεις clear cmos. Οπότε βασικά βρίσκεις κάποιους οδηγούς για core unlock και oc ενός Phenom II.Τώρα για καρτούλα, μια 270 στα 160€ θα ήταν μια χαρά αν την έβρισκες σε αυτά τα λεφτά με διαθεσιμότητα. Για ποιο κάτω τα πράγματα με την εμφάνιση των 750/750Ti της Nvidia μπερδευτήκανε κάπως. Μια 7850 στα 130-140€ πάντως δεν είναι άσχημη επιλογή.
pnick Απρίλιος 4, 2014 #3 Απρίλιος 4, 2014 Μια χαρά είναι η 750Ti 750 ti - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr και η 7850. Και η 650Τi παρότι προηγούμενης γενιάς κρατάει ακόμα. http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GTX_750_Ti_OC/25.html
darkiller Απρίλιος 4, 2014 #4 Απρίλιος 4, 2014 νομιζω ο [MENTION=3216]ultraex2005[/MENTION] μπορει να σε βοηθησει στην περιπτωση σου.. εχει τον συγκεκριμενο επεξεργαστη..
jimdimster Απρίλιος 4, 2014 Author #5 Απρίλιος 4, 2014 Ναι δοκιμασα για το ξεκλειδωμα του 4ου πυρηνα και εφαγα ακυρο δυστυχως. Επαιξα και με ρευματα αλλα τιποτα. Δεν ποσταρει καν. Οποτε το παρατησα μαλλον η παρτιδα δεν ειναι καλη.Ναι ωραιες οι καρτες που λετε παιδια αλλα μηπως θα κλασει το μηχανημα μου? Θα τις σηκωσει η τζιφος? Τωρα τυχαια ειδα σε κατι αλλα φορουμ και λενε δεν αξιζει. Εσεις ποια καρτα πιστευετε οτι ειναι best value for money με αυτο το συστημα?
vagsk Απρίλιος 4, 2014 #6 Απρίλιος 4, 2014 Ο επεξεργαστής σου κρατιέται ακόμα καλά. Αυτή η κάρτα που αναφέρεις είναι μια χαρά αλλά και μια GF 660 ή 760 είναι μια χαρά για gaming σε 1080p πόσο μάλλον σε 720p. Οτιδηποτε καλύτερο απο nvidia ή amd καλό είναι. Η μνήμη σου φαινεται ότι θα μπορούσε να αναβαθμιστεί για να δώσει αέρα αν και στο gaming μάλλον δεν θα φανεί ιδιαίτερα.
yanni Απρίλιος 4, 2014 #7 Απρίλιος 4, 2014 Αν βάλω τον δικό μου 720 και έναν ακόμα ενός φίλου μου μας κάνει 0 στα 3 το ξεκλείδωμα. Λογικά τα 3,5 τα έχεις άνετα στην συχνότητα. Για ποιο πάνω θα θέλει ψάξιμο.Τώρα best value for money είναι αυτή που σε καλύπτει και ταυτόχρονα είναι best value for money στην κατηγορία της. Οπότε κοιτάς για normal κοστολογημένες 7770/250Χ, 750/260Χ, 750ΤΙ/7850, 270. Τα περί bottlenecks και θα σε κρατάει πίσω το μηχάνημα και τέτοια είναι κουραφέξαλα όταν μιλάμε για Phenom II σαν τον 720 και κάρτες αυτού του επιπέδου (γνώμη μου).
virus777 Απρίλιος 5, 2014 #8 Απρίλιος 5, 2014 130€ παίζει η 750ti.Οτιδήποτε δυνατότερο/ακριβότερο λογικά θα είναι πεταμένα χρήματα λόγο cpu.
vagsk Απρίλιος 5, 2014 #9 Απρίλιος 5, 2014 Πολύ αμφιβάλλω αν θα είναι bottleneck η CPU και σε τι βαθμο θα "κόψει" επιδόσεις ακόμα και σε πιο "ακριβές" υλοποιήσεις.
virus777 Απρίλιος 5, 2014 #10 Απρίλιος 5, 2014 Ωραία μέρα το Σαββάτο. Κανονικά η βδομάδα θα έπρεπε να έχει 2-3 Λοιπόν στο θέμα μας τώρα, γκούγκλαρα και βρήκα αυτά για τον 720: AMD Phenom II 720 x3 struggling with BF3 - Overclockers UK Forums AMD Phenom II X3 720 Bottleneck problem with video cards will a phenom II x3 720 bottleneck a gtx 660 sc Ε ναι νομίζω οτι ο TS αν θέλει κάτι δυνατότερο πρέπει να αλλάξει πλατφόρμα.
vagsk Απρίλιος 5, 2014 #11 Απρίλιος 5, 2014 Ωραία μέρα το Σαββάτο.Κανονικά η βδομάδα θα έπρεπε να έχει 2-3 Λοιπόν στο θέμα μας τώρα, γκούγκλαρα και βρήκα αυτά για τον 720: AMD Phenom II 720 x3 struggling with BF3 - Overclockers UK Forums AMD Phenom II X3 720 Bottleneck problem with video cards will a phenom II x3 720 bottleneck a gtx 660 sc Ε ναι νομίζω οτι ο TS αν θέλει κάτι δυνατότερο πρέπει να αλλάξει πλατφόρμα. Μάλιστα. Δεν βλέπω ο ΟP να αναφέρει ότι θέλει την κάρτα γραφικών αποκλειστικά για BF. Το BF είναι από τα λίγα παιχνίδια που είναι CPU intensive. Με δεδομένο budget θα πάρει τα μέγιστα FPS με αλλαγή σε καλύτερη κάρτα γραφικών και ίδιο επεξεργαστή παρά αλλαγή πλατφόρμας και κάποια medium-low κάρτα γραφικών. Άσε που αν τελικά αναβαθμίσει μετά απο Ν χρόνια καλύτερα να έχει high end κάρτα γραφικών και ας χάνει τώρα 2-10% σε απόδοση.
virus777 Απρίλιος 5, 2014 #12 Απρίλιος 5, 2014 Κύτταξε αν θέλει να κάνει τη δουλειά του "σωστά" και με λίγα σχετικά χρήματα, θα μπορούσε να αλλάξει απλά cpu σε Phenom Χ4 965 πχ (μεταχείρα αν ψάξει, θα τον βρει<100€ λογικά) με την ίδια mobo, και να πάρει κάποια mid range καρτούλα έτσι ώστε να μην έχει πρόβλημα για αρκετό καιρό, με βάση τις απαιτήσεις του. Και όσο για τα παιχνίδια, αυτά παίζει τώρα... Αν πάρει καινούργια κάρτα θα δοκιμάσει και άλλα. I guarantee it To θέμα είναι οτι δεν μας έχει πει κάποιο budget, μιλάμε εντελώς θεωρητικά.
vagsk Απρίλιος 5, 2014 #13 Απρίλιος 5, 2014 Κάτι αναφέρει στην αρχή για 7850 αρά κάπου στα 150-200€ top μιλάμε.
cabdik Απρίλιος 5, 2014 #14 Απρίλιος 5, 2014 κατ' αρχας καλο ειναι να δωθει ενα μπατζετ, για να μην κουβεντιαζουμε στον αερα..!! επειτα, καλο ειναι να αναφερει τι οθονη-αναλυση εχει. κατι λεει για 1080Ρ, αλλα να ειμαστε σιγουροι. εγω παντως, βλεπεις ποια καρτα του εχω βαλει...!!!!!!!! αλλα ολα εξαρτωνται απο το τι θελει ο καθενας..!! εγω εβαλα αυτη την καρτα γιατι ο επομενος επεξεργαστης θα ειναι ο FX8320...!!!!παντως, επειδη εχεις μια καλη βαση, μπορεις -αν θες- να βρεις κι εναν Phenom II X6 και εισαι κομπλε..!!!!!
yanni Απρίλιος 5, 2014 #15 Απρίλιος 5, 2014 Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά στο πρώτο ποστ λέει"Οπως καταλάβατε θέλω όσο να δώσω όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα γιατί δεν μου περισσεύουν. Τα παιχνίδια που σκοπεύω να παίξω είναι κάνα COD, PES 2014 και Dolphin emulator. 720p ειναι οκ για μενα και 1080p πολυτελεια."Το μόνο του άγχος φαίνεται να είναι να μην πληρώσει χρήματα που δεν χρειάζεται να δώσει επειδή θα τον κόβει ο 720. Οπότε ψάχνουμε για την βέλτιστη λύση μέχρι εκεί που πάει ο 720. Τώρα σε άμεση σύγκριση του 720 με έναν φρέσκο Hasswell, ακόμα και με GT640 θα φαίνεται να φρενάρει - έστω και κατά 1 fps - η κάρτα από τον επεξεργαστή. Οπότε το ερώτημα είναι αν φρενάρει σε βαθμό που το game να γίνεται unplayble. Ε δεν νομίζω να επηρεάζει τόσο ο 720. Στο game-debate π.χ. και σε χαμηλή ανάλυση (1280Χ1024) με 720 ως cpu και 7770 ως gpu, το bottleneck φαίνεται να είναι η κάρτα και όχι ο επεξεργαστής (89% δίνει στην cpu και μόλις 49% στην gpu).Call of Duty: Ghosts System Requirements and Call of Duty: Ghosts requirements for PC GamesΑν αλλάξουμε την κάρτα με μια 270 τότε τόσο ο επεξεργαστής όσο και η κάρτα γραφικών σκοράρουν τα ίδια (89% και 88%). Αυτά με τα recommended settings.Call of Duty: Ghosts System Requirements and Call of Duty: Ghosts requirements for PC GamesΟπότε η άποψη μου είναι η ίδια που έχω ήδη εκφράσει. Μια κάρτα που θα αποτελεί καλό value for money για την κατηγορία της και τα λεφτά της, από 7770(φαίνεται να είναι ικανοποιητική για τα minimum settings του game-debate και αν μιλάμε για παλιαότερο COD προφανώς είναι παραπάνω από αρκετή) μέχρι 270 max. Καμιά αλλαγή στην υπόλοιπη πλατφόρμα δεν χρειάζεται. Ξεκολλάτε κάποιοι που βλέπετε AMD φρικάρετε και αρχίζετε και πετάτε τούβλα για αλλαγή πλατφόρμας. Το ξέρω ότι κάποιοι θα ενοχληθείτε από αυτό το σχόλιο, δικαιολογημένα εν μέρη, αλλά το θέμα δεν είναι όποιος μπαίνει εδώ μέσα και έχει AMD επεξεργαστή με λιγότερους από 64 πυρήνες να τον ωθούμε σε αναβάθμιση πλατφόρμας για να κάνει "σωστά" την δουλειά του. Πολύ περισσότερο όταν είναι προφανές από το πρώτο ποστ ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
jimdimster Απρίλιος 6, 2014 Author #16 Απρίλιος 6, 2014 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.Tο budget είναι ~170max. Το μόνιτορ που έχω είναι 1080p samsung @60Hz. Θα ήθελα εάν είναι δυνατόν να μπορώ να παίξω κανένα παιχνιδάκι στα 50-60fps (60ideal) χωρίς tearing γιαυτό και ανέφερα τα 720p. Για 1080p μαλλον λιγάκι δύσκολο με αυτό το μηχάνημα και την υποτιθέμενη καινούρια gpu.Ο yanni, όπως και ολοι λίγο πολύ, εξέφρασε αυτά που θέλω σωστά. Άπλα εγώ δεν ξέρω πολλά και είμαι ανοιχτός σε κάθε αιτιολογημένη άποψη.Τώρα για το battlefield 3 είναι η αλήθεια ότι κόλλησα όταν είχα δει και εγώ τα σχόλια και κατάλαβα πόσο πίσω έχω μείνει. Μια και αναφέρθηκε πάντως γενικά δεν είμαι κ φαν, πιστεύω επειδή το έπαιξα σε ps3... Κατά τα άλλα θα με ενδιέφερε πολύ το titanfall.. Τώρα εάν ζητάω πολλά...Ε στην τελική αργότερα, πάω σε phenom ΙΙ x4 ή x6 από eBay και ίσως ακόμη αργότερα σε crossfireX/SLI . Σκέφτομαι σωστά Η λέω χαζομάρες? Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι κυκλοφορεί τώρα στην αγορά και κατά πόσο αξίζει να συνεχίσω με phenom II.Τεσπα, με δεδομένες τις (πραγματικά μπερδεμένες) σκέψεις μου ας συνεχίσουμε το τοπικ. Sorry παιδιά έχω μείνει πίσω και διορθώστε με εάν λέω παράλογα πράματα. Η αλήθεια είναι ότι μόνο με jailbreak ps3 ασχοληθηκα για gaming λόγο budget.Συγχαρητήρια στο φόρουμ.
yanni Απρίλιος 6, 2014 #17 Απρίλιος 6, 2014 Εφόσον το budjet καλύπτει το κόστος μιας 270 και το θέμα είναι το gaming, πας σε 270. Κανένας υπεργρήγορος επεξεργαστής δεν θα σου δώσει τις επιδόσεις που θα χάσεις από την κάρτα γραφικών έστω και κόβοντας 30€ από το budjet σου για αυτήν (π.χ. πηγαίνοντας σε 750TI). Οπότε 270 και κάπου εκεί θεωρώ ότι τελειώνουν και τα βάσανά σου.r9 270 - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.grΑργότερα (πιστεύω πολύ αργότερα αφού δεν ζητάς και ultra settings @ 1080p), αν δεις ότι η κάρτα σου τα βρίσκει σκούρα και θα χρειαστείς και αυτό το όποιο boost σου δίνει ένας καλός επεξεργαστής, πολύ περισσότερο αν νιώθεις ότι ο 720 σε φρενάρει και αλλού και όχι απλά στα games, πας σε Intel i5 ή Χ6 αν το διαθέσιμο budjet είναι περιορισμένο.Πάντως όποια games βγουν και σε Mantle μέσα στο 14 και το 15 θα παίζουν μια χαρά με τον 720.
cabdik Απρίλιος 6, 2014 #18 Απρίλιος 6, 2014 μην το ψαχνεις πολυ. με το μπατζετ που εχεις, παρε την δυνατοτερη καρτα που μπορεις..!! ειτε R9-270, ειτε R9-270X. και αργοτερα -οποτε μπορεσεις οικονομικα- βρες του εναν X6, και δυσκολα θα χρειαστεις κατι περισσοτερο...!!!!
vagsk Απρίλιος 6, 2014 #19 Απρίλιος 6, 2014 Πάντως με το σύστημα σου το gaming σε 1080p είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μπορεί να μην είναι σε high ή ultra high τα settings αλλά έχεις πιο καθαρή εικόνα αν χρησιμοποιείς την native ανάλυση του panel που αναφέρεις ότι είναι 1080p.
cabdik Απρίλιος 7, 2014 #20 Απρίλιος 7, 2014 κι εγω σε 1080Ρ παιζω (οσο παιζω, πια!). εχω CRYSIS 3 πανω και παιζει σε high ρυθμισεις πολυ καλα. δεν κολλαει πουθενα το παιχνιδι. θα βαλω και το BF, να δω...!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.