rs3 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2014 Καλησπέρα στην παρέα. Λοιπόν έχω HOL και δυστυχώς οι ταχύτητες στην περιοχή μου είναι πολύ χαμηλές. Τώρα που "μιλάμε" έχω 2.20 Mbps (μέτρηση με speedtest.net ) και η συσκευές που έχω είναι: ένα modem Thomson TG 585 V8 & ένα router TP-Link TL-WDR3600 N600. Αυτό μετά απο διάφορα test που έγιναν και με τα modem της HOL (μου είχαν στείλει 2, ένα ZTE & ένα Selpipe ) και ως αυτόνομα modem router αλλά και σε συνδυασμό με το router που σας είπα πιο πάνω και τελικά κατέληξα πως με το Thomson έχω ελαφρός καλύτερη ταχύτητα (κάτι που και οι ίδιοι στη HOL μου λένε πως ισχύει) και σταθερότητα... Σήμερα λοιπόν, μετά απο άλλη μια επίσκεψη τεχνικού τους μου είπαν πως μπορώ να πιάσω max μέχρι 2.5 την ίδια στιγμή που πριν περίπου 2 μήνες έπιανα 3.7 και με μεγαλύτερο snr (μου είπε πως τώρα με έχουν στο 4) και που 2 "κολλητά" σπίτια σε μένα πιάνουν σχεδόν 4 (ο ένας ΟΤΕ και ο άλλος Cyta) Αν αλλάξω πάλι modem με κάτι καλύτερο λέτε να δω διαφορά? (πάντα σε συνδυασμό με το TP-Link) Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 4, 2014 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2014 Αν έχεις ήδη το thomson σε bridged mode με το TP router νομίζω είσαι ήδη στην βέλτιστη λύση. Το modem/router δεν μπορεί να κάνει και πολλά αν η γραμμή στην περιοχή σου είναι χάλια. Δοκίμασε μήπως έχεις κάποιο ελαττωματικό φίλτρο (αν και ελπίζω να έχεις κάνει ήδη δοκιμές με modem απευθείας σε τηλ. πρίζα και καμια τηλ. συσκευή συνδεδεμένη).Από κεί και πέρα τα 2.5 με τα 4 δεν είναι όντως μεγάλη διαφορά. Μπορεί να φταίει η εσωτερική καλωδίωση από την πρίζα του σπιτιού μέχρι τον κατανεμητή της οικοδομής (εφόσον έχει ερθεί τεχνικός στο χώρο σου θα το έχει ελέγξει ήδη αυτό), μπορεί να φταίει κάποιο ελαττωματικό φίλτρο (ναι είναι αναλώσιμα και αν υπάρχει ασύρματο τηλέφωνο στο σπίτι συνήθως μετα απο 2-3 χρόνια παραδίδουν πνεύμα). Το πιθανότερο όμως είναι ότι απλά έχεις πέσει σε κακό ζεύγος στο ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ. Τα ζεύγη καλωδίου που καταλήγουν στο ΚΑΦΑΟ και μετά σε κάθε σπίτι δεν έχουν όλα την ίδια ποιότητα. Τα "καλύτερα" τα δίνει ό ΟΤΕ στους δικούς του πελάτες ενώ τα πιο προβληματικά πάνε σε εναλλακτικούς. Τώρα αν είναι αρκετα προβληματικό μπορεί να γίνει αλλαγή από ΟΤΕ αλλά αν μιλάμε για την δική σου γραμμή τα όρια που έχει θέσει ο ΟΤΕ έχουν πολύ μεγαλύτερο εύρος και δεν θα μπορέσεις να κάνεις κάτι. Επίσης αν ήρθε vdsl στην περιοχή σου να περιμένεις και μια πτώση στην ταχύτητα σου λόγω κανονισμών για να μην κάνει παρεμβολές η adsl τεχνολογία στην vdsl της περιοχής.Υ.Γ. Ρίξε μας μια και τα στατιστικα του συχρονισμού μέσα από το thomson αν έχεις χρόνο. Μπορεί να πιάσουμε λαβράκι γιατί τώρα μιλάμε ΠΟΛΥ γενικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Απρίλιος 4, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση...τώρα στο κομμάτι της συνδεσμολογίας , ναι τα έχω σε bridget mode και έχω κάνει απίστευτες δοκιμές και test με καλοδίωση του σπιτιού, φιλτρα και συσκευές (και μόνο του όπως λες ) αλλά το πρόβλημα δεν είναι απο εμένα (όπως λένε και οι τεχνικοί της HOL)Απλά μου φαίνεται περίεργο πως πριν λίγο καιρό με snr αρκετά μεγαλύτερο απο αυτό που μου έδωσαν σήμερα ( 4 ) έπιανα 3.7 και τώρα 2.2. Τι να πω!!! 1ον αν βάλω άλλο modem καλύτερο απο το Thomson σε bridget mode με το TP-Link θα δώ καμιά διαφορά?2ον Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να πω στη HOL ? (δεν μπορώ να πω μέχρι τώρα η εξυπηρέτηση τους είναι άψογη ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 4, 2014 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση...τώρα στο κομμάτι της συνδεσμολογίας , ναι τα έχω σε bridget mode και έχω κάνει απίστευτες δοκιμές και test με καλοδίωση του σπιτιού, φιλτρα και συσκευές (και μόνο του όπως λες ) αλλά το πρόβλημα δεν είναι απο εμένα (όπως λένε και οι τεχνικοί της HOL)Απλά μου φαίνεται περίεργο πως πριν λίγο καιρό με snr αρκετά μεγαλύτερο απο αυτό που μου έδωσαν σήμερα ( 4 ) έπιανα 3.7 και τώρα 2.2. Τι να πω!!! 1ον αν βάλω άλλο modem καλύτερο απο το Thomson σε bridget mode με το TP-Link θα δώ καμιά διαφορά?2ον Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να πω στη HOL ? (δεν μπορώ να πω μέχρι τώρα η εξυπηρέτηση τους είναι άψογη )Ουσιαστικές διαφορές με άλλο modem μην περιμένεις. Τα καλά σου δίνουν 0.5 Mbps παραπάνω και τα μέτρια και άθλια μισό με 1 Mbps κάτω. Βέβαια αυτά είναι σε γραμμές που έχουν αρκετά mbps. Σε σένα είναι οριακά τα πράγματα. Ακόμγη και αν υπάρχει κάποιο modem που να σου ανεβάσει από τα 2.2 στα 2.5-2.7 το συγχρονισμό θα το αγόραζες; Και πάλι να ξέρεις ότι μπορεί ούτε καν αυτό να μην καταφέρει. Εγώ είμαι με thomson 585v7 πάνω σε WD router (MyNetN900) και είμαι υπερευχαριστημένος από σταθερότητα internet. Γενικά το thomson είχε πολλά θέματα με το wifi του. Αφού δεν το χρησιμοποιείς κομπλέ.Δεν μου απάντησες αν έχει ερθεί τεχνικός forthnet να μετρήσει τη γραμμή στο χώρο σου με analyzer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Απρίλιος 4, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2014 μα ναι το γράφω παραπάνω και στα 2 post ήρθε τεχνικός και το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με μένα αλλά μάλλον με οτε (και επίσης γράφω πως έχω HOL και όχι Forthnet:p )Αφού λοιπόν με άλλο modem δεν θα κάνω δουλειά τι άλλο μπορώ να κάνω με τη HOL ή και χωρις αυτή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 4, 2014 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2014 Ναι sorry αλλά είχα πάνω απο το κεφάλι μου κάποιον και με έπριζε όσο προσπαθούσα να ποστάρω Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Αν είναι κακής ποιότητας το ζεύγος αν δεν πέσει ο συγχρονισμός αρκετά για να δηλωθεί καλωδιακή βλάβη σε ΟΤΕ ότι και να κάνεις δεν θα έχει τρομερά αποτελέσματα. Το χαμηλό snr επιβαρύνει τη γραμμή σου και με κίνδυνο αποσυνδέσεων. Αν είναι σε fastpath τουλάχιστον θα έχεις χαμηλό ping. Αν αυτό δεν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ (δεν ασχολείσαι φανατικά με gaming) πιθανώς να πάρεις κάτιτις παραπάνω αν γυρίσει από fastpath σε κάποιο άλλο interleaved profile. Ρίξε μια εδώ τα στατιστικά απο τον συγχρονισμό μέσα από το modem. Λογικά αν συνδέσεις απευθείας το modem με κάποια ethernet σε υπολογιστή προσωρινα θα έχεις πρόσβαση (192.168.1.1) αλλά δεν θα έχεις ιντερνετ σε bridged mode. Μετά γυρίζεις το δίκτυο όπως το είχες και ποστάρεις. Αν και σπάνιο αν είσαι σε annex M (δεν είμαι σίγουρος ότι τον χρησιμοποιεί η HOL) ίσως πάρεις κάτι πίσω αν γυρίσει πάλι στο παλιό καλό annex Α. Αυτό μπορεί να γίνει και μέσω telnet αν θυμάμαι. Αν είχες υψηλότερες ταχύτητες το annex M δίνει μεγαλύτερο upload θεωρητικά από το Α. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Απρίλιος 10, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2014 Ok θα βάλω της Hol μόλις βρώ χρόνο και ανεβάζω αποτελέσματα... λοιπόν 2 εικόνες την ιδια στιγμή μία απο το modem της Hol και ένα speedtest Οκ ξέρω πως δεν είναι και οτι καλύτερο στις μετρήσεις αλλά όταν είχα 3.7 στο modem με speedtest είχα 3,3 (και με το speedtest απο την σελίδα της Hol το ίδιο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
xapakias Απρίλιος 10, 2014 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2014 νομιζω οτι πρεπει να πας σε vdsl αν θελεις να δεις ουσιαστικη διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 10, 2014 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2014 νομιζω οτι πρεπει να πας σε vdsl αν θελεις να δεις ουσιαστικη διαφορα.Για vdsl πρέπει να είσαι κοντά στο αστικό κέντρο της περιοχής (σε λιγότερο από 1Km αν θυμάμαι καλά) ή να υπάρχει κάλυψη vdsl με υπαίθριο κατανεμητή στην περιοχή σου (π.χ. Ζωγράφου). Πέρα από αυτό ο άνθρωπος θέλει ένα αξιοπρεπές δίκτυο και όχι 30Mbps έναντι αρκετά πικάντικου΄παγίου έναντι της απλής ADSL.Ok θα βάλω της Hol μόλις βρώ χρόνο και ανεβάζω αποτελέσματα...λοιπόν 2 εικόνες την ιδια στιγμή μία απο το modem της Hol και ένα speedtestΟκ ξέρω πως δεν είναι και οτι καλύτερο στις μετρήσεις αλλά όταν είχα 3.7 στο modem με speedtest είχα 3,3 (και με το speedtest απο την σελίδα της Hol το ίδιο)Τα στατιστικά της γραμμής είναι σχετικά καλά. Σε μη προβληματική γραμμή λογικά πρέπει να πιάνεις 4-5Mbps, πιθανόν και 6. Τώρα αν οι καλωδιώσεις στην περιοχή σου είναι παλιές δύσκολα θα ανέβεις σε ιδανικές ταχύτητες. Είσαι ήδη σε interleaved path. Από πάροχο σου έχει δηλωθεί καλωδιακή βλάβη προς ΟΤΕ και αν ναι τι απάντησαν; Βέβαια επειδή τα περιθώρια για αύξηση στην ταχύτητα δεν είναι πολλά είναι δύσκολη η υποβολή βλάβης προς ΟΤΕ από πάροχο αλλά λόγω ιστορικού (έπιανες παλιότερα τα 4mbps) λογικά ίσως πετύχεις κάτι. Ήδη οι καλωδιώσεις στο χώρο σου έχουν ελεγχθεί οπώς αναφέρεις παραπάνω και δεν υπήρχε πρόβλημα.Δεν θυμάμαι αν υποστηρίζεται από HOL αλλά αν έχει ρυθμίσεις το modem/router ή μπορείς εσύ μέσω telnet δοκίμασε να γυρίσεις από ADSL 2 plus που είναι τώρα σε ADSL. Η ADSL έχει μικρότερη μέγιστη ταχύτητα (8mpbs νομίζω) αλλά πιθανότατα να δώσει κατιτίς παραπάνω από συγχρονισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Απρίλιος 10, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2014 Ωραίος θα δοκιμάσω να δώ αν έχει αυτή την ρύθμιση Ωστόσο ο τεχνικός μου είπε πως πρέπει να παίσει κι άλλο η ταχύτητα για να το δώσουν ΟΤΕ και εννοείται για VDSL ούτε λόγος λόγο περιοχής... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 10, 2014 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2014 Αν κάνει καμια δυνατή βροχή ρίξε μια ματιά στο συγχρονισμό του modem ... λογικά θα πέσει λίγο αφού μπάζουν από παντού τα ΚΑΦΑΟ και άρπαξε την ευκαιρία να δηλώσεις την βλάβη όσο ειναι χαμηλά η γραμμή σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.