fits79 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2014 Εχω εναν εξωτερικο σκληρο δισκο 1tb φορμαρισμενο σαν ntfs mbr 4k cluster και εχω περασει καποια mp3 αρχεια μεσα.Με τα win7 τον βλεπουν μια χαρα και βρισκουν μια χαρα οποιοδηποτε αρχειο τα βαλω να ψαξουν αλλα με το macintosh οταν προσπαθω να βρω ειτε μεσω του finder, ειτε μεσω του spotlight καποιο κομματι δεν το βρισκει παρολο που βλεπει κανονικα το σκληρο δισκο.Τι προτεινετε για τη λυση αυτου του θεματος?Μην μου πειτε να φορμαρω το δισκο σαν ext3 συστημα αρχειων του macintosh γιατι θελω να δουλευω το δισκο και στα win7 αλλα και στα macintosh.Επισης να τονισω οτι ειμαι παντελως newbas με τα macintosh.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 4, 2014 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2014 Από τη στιγμή που τον χρησιμοποιείς και σε Mac αλλά και σε windows και βάζεις μέσα μόνο MP3 τότε η καλύτερη επιλογή είναι να τον κάνεις FAT32.Μόνο που δεν θα μπορείς να γράψεις μέσα αρχεία μεγαλύτερα από 4GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fits79 Απρίλιος 4, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2014 Δηλαδη με fat32 δεν θα εχω κανενα θεμα με τα προγραμματα finder & spotlight στο macintosh?Μηπως γνωριζεις να μου πεις γιατι συμβαινει κατι τετοιο?Και αν θελησω ποτε να του περασω και hd movies ανω των 4gb τι γινετε?Γνωριζεις για ποιο λογο συμβαινει κατι τετοιο?Αν παλι τον φορμαρω σαν ext3 που ειναι το ποιο νεο συστημα αρχειων για δισκους macintosh και περασω στα win7 το προγραμμα ext2fsd ή καποιο αλλο καλητερο θα μπορω να βλεπω τον ext3 πλεον δισκο και στα win7 για να του γραφω αρχεια ακομα και μεγαλυτερα απο 4gb ή θα εχω προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 4, 2014 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2014 Δυστυχώς δεν γνωρίζω περαιτέρω να σε βοηθήσω. Αυτό που ξέρω σίγουρα πάντως είναι πως το NTFS έχει θέμα και δεν δουλεύει σωστά στον Mac αλλά το FAT32 δεν έχει αυτά τα θέματα.Αν θα παίζει ή όχι με τα προγράμματα που αναφέρεις δεν το γνωρίζω.Πάντως ταινία μεγαλύτερη από 4GB δεν μπορείς να αντιγράψεις. Δεν θα ξεκινάει καν η αντιγραφή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fits79 Απρίλιος 4, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2014 Οκ σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου παντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 4, 2014 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2014 https://discussions.apple.com/thread/5631444?tstart=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fits79 Απρίλιος 4, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2014 Μα αυτο δεν ειναι αν δεν βλεπει καθολου το σκληρο δισκο ntfs?Εγω δεν εχω προβλημα οτι δεν βλεπει το δισκο αφου τον βλεπει μια χαρα αλλα οτι οταν ψαχνω καποια συγκεκρημενα mp3 που εχω στο δισκο δεν τα βρισκει ουτε με το προγραμμα finder αλλα ουτε με το spotlight. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Απρίλιος 5, 2014 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2014 Και αν θελησω ποτε να του περασω και hd movies ανω των 4gb τι γινετε?exFATΕπίσης, χωρίς δυνατότητα εγγραφής σε NTFS partition, δηλαδή χωρίς να εγκαταστήσεις κάποιο (επί πληρωμή) utility, προφανώς δεν μπορεί να δουλέψει και το spotlight. Φυσικά υπάρχουν άφθονοι τρόποι να ψάξεις οπουδήποτε χωρίς indexing αν δεν σε πειράζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.