Jump to content

Ποιό κουτί;

Franky_stein

Recommended Posts

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Γιατί; Δεν έχω διαβάσει κακές κριτικές. Εξ' άλλου η υδρόψυξη μπαίνει όχι τόσο για κλοκάρισμα , αλλά για να ρίξει την θερμοκρασία του 3770Κ που ήδη είναι στα 4,2 GHz που φτάνει και 80-90 σε φούλ φορτίο. Φαντάσου το καλοκαίρι.

Σαν ψύξη δεν είναι κακή. Αλλά τα i features ειναι για ΤΠΚ. Μιλάω εκ πειρας. Άποψη μου είναι να δεις το review εδώ της 110 και αν σου κάνει να πας εκεί που είναι κ πιο φρέσκο προϊόν.

Ok . Δεν έχω λόγω να αμφισβητήσω κάποιον γνώστη. Απλώς ελπίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα στην τοποθέτηση στο συγκεκριμένο κουτί.

Επίσης μπορεί κάποιος να μου πεί απλά με δυό λόγια τι σημαίνει να λειτουργεί η υδρόψυξη σε push pull ?

Push-pull είναι όταν βάζεις ανεμιστήρες και από τις δύο μεριές της ψύκτρας (ή του radiator στην περίπτωση της Η100). Ο ένας ανεμιστήρας σπρώχνει αέρα προς την ψύκτρα (push) και ο άλλος από την άλλη τραβάει αέρα (pull). Συνήθως, η διάταξη αυτή δίνει μια βελτίωση της τάξης των 2-3°C αναλόγως με το σύστημα ψύξης. Πριν σωπάσω για πάντα :rolleyes: να σου πώ δυό σκέψεις:

1. Το τροφοδοτικό είναι υπερβολικό σαν τιμή. Αν θες 1000άρι υπάρχουν πιο οικονομικές λύσεις όπως αυτή CoolerMaster V-series V1000 | Skroutz.gr ή αυτή Enermax Revolution 87+ 1000W | Skroutz.gr. Ακόμα πιο κάτω αυτή Corsair RM Series RM1000 80Plus Gold | Skroutz.gr.

2. Η Η100i είναι πολύ καλή υγρόψυξη. Έχω την Η80i και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Η100i είναι αρκετά καλύτερη και θα μπορείς να την τρέχεις σε quiet mode για πιο ήσυχη λειτουργία χωρίς μεγάλες διαφορές στην θερμοκρασία. 80-90° με τον 3770κ είναι υπερβολικά ψηλή θερμοκρασία.

3. Το κουτί είναι καλό. Όρμα!

Αυτά και καλοδούλευτα ό,τι και να πάρεις.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Στο κουτί καταλήξαμε.

Στην υδρόψυξη τελικά Η100i ή Η110 ????

Για το τροφοδοτικό θα το σκεφτώ ακόμα λίγο που θα καταλήξω. (το θεωρώ δευτερεύον ζήτημα εν προκειμένω).

Να πω και γω το κοντό και το μακρύ μου :p

Στην υδρόψυξη γιατί δε κοιτάς ετούτη αφού θες να πας σε ΑΙΟ?

http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/cooler-master-nepton-280l-o-neos-vasilias-132578.html?garpg=6

Στα συγκριτικά του Αρη βγήκε ως η καλύτερη.

Επίσης, όποιο ΑΙΟ και να πάρεις μαζί θα παντρευτείς και το θόρυβο.

Στο τροφοδοτικό θα συμφωνήσω ότι είναι too much. Γιατί δε κοιτάς κάτι με λιγότερα W να γλυτώσεις και κανα φράγκο;

ΥΓ Το CM V1000 που προτάθηκε πιο πάνω είναι πολύ καλό τροφοδοτικό αλλά αν το βρεις σφύρα μου κλέφτικα :p

Αχ, άναψα τσιγάρο με βαρύ ελληνικό.

Κάρμεν η CM έχει τόσο θέμα με τον θόρυβο τελικά;; Διάβασα το ρεβιού και μου έμειναν ανάμεικτα συναισθήματα, δλδ. μπερδεύτηκα περισσότερο.

Περί τροφοδοτικού το Seasonic είναι to much σε σχέση με απόδοση-ποιότητα/τιμή , ή μόνο ως προς την τιμή;

Seasonic X-1050 Gold -> 80+ gold -> 5 χρόνια εγγύηση -> ~230 ευρώ

CM V1000 -> 80+ Gold -> 5 χρόνια εγγύηση -> ~200 (δε θα το βρεις στην αγορά)

corsair RM 1000 -> 80+ Gold -> 5 χρόνια εγγύηση -> ~170

Οπότε είναι τσιμπημένο ναι. Πάντα είναι τα Seasonic εξάλλου. εγώ αυτό που σου είπα είναι αν όντως χρειάζεσαι 1000W τροφοδοτικό. Εχω την εντύπωση ότι υπερβάλεις.

Αυτά σαν τροφή για σκέψη για το psu. Οι διαφορές που εντοπίζονται στα reviews με τα test που τρέχουν, σε εσένα τον απλό χρήστη ειλικρινά δε ξέρω κατά πόσο θα σου είναι αισθητές.

Για το θόρυβο και τις ΑΙΟ. Ολες έχουν θέμα και αν δεις θέματα στο thelab οι περισσότεροι αλλάζουν τους μαμα ανεμιστήρες. Απο την άλλη, σίγουρα δε θα τους έχεις και τέρμα, παρά μόνο αν benchareis όπου θα είναι για μερικά λεπτά μέχρι να τελειώσει το τεστ.

Αυτό που θέλει να σου πει η τρελή που γράφει αυτό το ποστ μετά απο ένα σωρό τρέλες που έχει κάνει στο θέμα hardware, είναι κάνε κράτει. Οσο περνά ο καιρός θέλουμε λιγότερα W στα psu και όχι περισσότερα. Οπότε σκέψου, θα το χρειαστείς ποτέ το 1000άρι ή και με ένα 850W θα είσαι υπερκαλλυμένος ακόμα και σε περίπτωση SLI?

Σωστά τα λες.

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με bench και λοιπά. Απλώς θέλω κρύο τον επεξεργαστή μου , που τώρα δεν είναι και ένα σχετικά αθόρυβο Πισι.

Μεταξύ CM και Corsair σαν απλός χρήστης δεν πιστεύω ότι θα δώ μεγάλες διαφορές. Άρα πάω στην φτηνότερη καλή λύση δλδ. H100i

Κουτί βρήκαμε, άρα για το τροφοδοτικό θα κοιτάξω μάλλον για το Corsair.

Ok?? :rofl::rofl:

Κάτσε έχεις την Be quiet dark και ο θόρυβος έρχεται απο εκεί; Δε νομίζω Τάκη :p

Μάλλον απο τα fans του κουτιού (του τωρινού) έχεις θέμα.

Μήπως να κάνεις και το άλλο; Να δοκιμάσεις πρώτα αυτήν και μετά να πας σε ΑΙΟ?

Ναι ξέρω σε μπερδεύω και πολύ μάλιστα απλά κάπου κάτι χάνεται στη μετάφραση :)

Επίσης το RM είναι κυριολεκτικά αθόρυβο τροφοδοτικό και δεν έχω ακούσει άσχημα λόγια μέχρι στιγμής (η Corsair τα έχει κάνει ψιλομπάχαλο στο θέμα του quality control)

Θα το αγόραζα εγώ; Μάλλον ναι το θεωρώ πολύ vfm psu. Αν και προσωπικά πλέον προτιμάω άλλες μάρκες

Καλά τσιγάρα και καλούς καφέδες :p

Αν μπορείς να αποφύγεις τη λύση ΑΙΟ, βάλε μια γομαροψυχτρα παρά να παιδεύεσαι με την ΑΙΟ ( έκατσε καλά ; σαν να κάνει πολύ θόρυβο ; κλπ κλπ )

Ότι σε βολεύει, σκέψου πολύ καλά όλους τους παράγοντες. Επίσης μπορείς να βολευτείς λίγο καιρό με μια καλή ( νομίζω παραπάνω αναφέρθηκε ότι κατέχεις μια πολύ καλή αεροψυχτρα? ) αεροψυχτρα και να μαζεύεις σιγά σιγά για κανονική υδροψυξη και να είσαι καλύτερα.

Αυτά σαν τροφή για σκέψη για το psu. Οι διαφορές που εντοπίζονται στα reviews με τα test που τρέχουν, σε εσένα τον απλό χρήστη ειλικρινά δε ξέρω κατά πόσο θα σου είναι αισθητές.

Πες τα βρε κοπέλα μου, γιατί όπου τα λέω με περνάνε για τρελό...:thank_you2:

η super flower είναι κατασκευαστής :)

Και η πρώτη που "χτύπησε" platinum efficiency, όπως και τώρα titanium efficiency :)

είναι απο μόνη της όλα τα λεφτά ένα πράμα. Πετυχαίνει κορυφαία ποιότητα σε πολύ προσιτές τιμές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.