denz Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2014 Θέλω τα φώτα σας για μια ολίγον πολύπλοκη περίπτωσηΈχω ADSL over ISDN, το ISDN box, 2 τηλ συσκευες, 1 φαξ, 1 συναγερμο (με δυνατοτητα κλησης στο κινητο μου οταν ενεργοποιειται)Η συνδεσμολογία που έχω προς το παρών είναι η εξής:Κεντρική γραμμή ΟΤΕ -> έχω απλό διακλαδωτή όπου συνδέονται πάνω (1) isdn splitter και (1) φαξ.ISDN splitter -> συνδέονται πάνω (1) το ISDN box και (1) modem Router.ISDN box -> συνδέονται πάνω οι (2) τηλ συσκευέςΣτη μία από τις 2 τηλ συσκευές, στην γραμμή εξόδου έχω συνδέσει το RJ11 που πάει στον συναγερμό.Βλέπω ότι λειτουργούν όλα εκτός απο το φαξ. Δεν λαμβάνω από κάποιον άλλο κυρίως. Τι μπορώ να κάνω γι'αυτό; Επίσης υπάρχει κάποια περίπτωση για βελτίωση της συνδεσμολογίας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 2, 2014 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2014 Το φαξ δε θα έπρεπε να είναι εκεί που είναι και οι τηλεφωνικές συσκευές;Ποιο φαξ είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 2, 2014 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2014 Κακώς έβαλες διακλαδωτη στην αρχή.Πρώτα βάζεις τον isdn splitter στην αρχή της γραμμής. Στη μια πλευρά το modem/router και στην άλλη το netmod. Ότι τηλεφωνικές συσκεύες και διακλαδώσεις θες το κάνεις πάνω στο netmod. Αν δεν κάνω λάθος από τις 2 υποδοχές που έχει για τηλ. γραμμη (rj11) η μια δουλέυει και στην περίπτωση που δεν υπάρχει ρεύμα. Εκει πάνω βάλε τον συναγερμό μάζι με ότι άλλο θες.Αυτή τη στιγμή οπως είναι συνδεδεμένα λογικό να μην δουλεύει φαξ η οποαδήποτε τηλ. συσκευή στη θέση που το έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Απρίλιος 2, 2014 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2014 Το netmod έχει 2 υποδοχές για rj11. Εκεί στην ουσία πρέπει να βάλω 4 συσκευές (2 τηλ, 1 φαξ, 1 συναγερμό);Θέλω όταν μιλάω στη 1 τηλ συσκευή και παίρνει κάποιος πελάτης, να χτυπάει στην 2η τηλ συσκευή ώστε να μπορούμε να μιλάμε 2 άτομα ταυτόχρονα. Επίσης επειδή το fax (HP Deskjet 4625) έχει δικό του νούμερο, όταν είναι απασχολημένες οι 2 τηλ συσκευές, θα μπορεί θα λάβει fax ταυτόχρονα; (εξαιρετικά σπάνιο αλλά θεωρητικά το ρωτάω)Τι διακλαδώσεις να κάνω πάνω στο netmod για τον σκοπό που περιέγραψα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 2, 2014 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2014 Θα βαλεις απο ενα RJ11 splitter σε καθε εξοδο.Εχεις 2 ανεξαρτητα καναλια. Δεν μπορεις να εχεις ταυτοχρονα 2 φωνη και το FAX. Εγω θα εβαζα 3 splitter ως εξης...1η εξοδο netmod --> τηλεφωνο και δευτερο Splitter -->FAX και alarm2η εξοδο netmod --> τηλεφωνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 2, 2014 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2014 Αν δεν έχει αλλάξει κάτι ριζικά στις ISDN από την τελευταία φορά που την χρησιμοποίησα έχεις 2 ανεξάρτητους τηλ. αριθμούς. Άρα μπορείς να βάλεις μια τηλεφωνική συσκεύη και το φαξ με διακλαδωτή στην πρώτη υποδοχή και μια δεύτερη τηλεφωνική συσκεύη και τον συναγερμό με διακλαδωτή στην δεύτερη τηλ. υποδοχή. Επισήμως αν δεν κάνω λάθος πάντως οι διακλαδώσεις δεν υποστηρίζονται από netmod. Έχει και όριο με πόσο ρεύμα μπορεί να τροφοδοτήσει τις 2 τηλ. συσκεύες για τις αντίστοιχες 2 rj11 θύρες που δίνει.Αν μιλας στην μια τηλ. γραμμή και σε καλέσουν στην δεύτερη θα μπορεί να απαντηθεί. Αφού έχεις 2 νούμερα ανεξάρτητα τότε είναι σαν 2 ανεξάρτητες γραμμές. Αν μιλάτε ήδη 2 και θες να στείλεις και φαξ τότε ΔΕΝ γίνεται. Με μια γραμμή (π.χ. την 2) να μιλάς θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την 1 για να στείλεις φαξ.Αν οπωσδήποτε χρειάζεσαι 3 η παραπάνω τηλ. γραμμές-αριθμούς τότε πας σε επαγγελματικές λύσεις με φυσικά και το ανάλογο κόστος.Υ.Γ. Τσέκαρε πια γραμμή δουλέυει και χωρίς ρεύμα. Σε ένα πανάρχαιο netmod που είχα εγώ νομίζω ήταν μόνο η δεύτερη. Εκεί θες συναγερμό γιατί αν πέσει ρεύμα και το netmod δεν σου δίνει γραμμή τι να τον κάνεις τον συναγερμό αφού δεν θα μπορεί να καλέσει πουθενά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Απρίλιος 2, 2014 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2014 Παιζει να δουλεύουν και οι δυο στα καινούργιαsent from mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 2, 2014 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2014 ε .. καλά .. το βγάζει από την πρίζα και δοκιμάζει ποιες δουλέυουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Απρίλιος 3, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2014 Παιδιά έβαλα 2 διαχωριστές πάνω στα 2 κανάλια του netmod οπότε είχα ως εξήςΚανάλι 1: (1) τηλ συσκευή (1) συναγερμόςΚανάλι 2: (1) τηλ συσκευή (1) faxΤο θέμα τώρα είναι ότι ακόμα και όταν καλούν τον βασικό τηλ αριθμό του καταστήματος βγαίνει το fax και παίρνει αυτόματα την γραμμή, οπότε το αποσύνδεσα εντελώς.Είναι δυνατόν εφόσον έχω ξεχωριστό αριθμό φαξ, όταν το έχω συνδεμένο μαζί με τις 2 τηλ συσκευές πάνω στο Netmod να μην λειτουργεί σωστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 3, 2014 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2014 Θα πρεπει να ρυθμισεις το FAX, να ξεκιναει μετα απο χρονο/χτυπους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 3, 2014 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2014 Πρέπει να ρυθμίσεις το netmod ώστε να αντιστοιχηθούν οι αριθμοί με τις πόρτες του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Απρίλιος 3, 2014 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2014 ΟΚ οπότε με τον υπάρχων εξοπλισμό δεν είναι εφικτό να γίνει αυτό που θέλω.Υπάρχει κάποιο netmod με 3 ή παραπάνω ports,οι 2 να ρυθμιστούν να μιλάνε ξεχωριστά στο ίδιο βασικό νούμερο σε 2 τηλ συσκευές και η 1 να έχει άλλο νούμερο μόνο για FAX; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 3, 2014 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2014 To netmod έχει και isdn εξόδους που κουμπώνουν isdn τηλέφωνα αν θέλεις να κάνεις πιο πολλά πράγματα. Επίσης μπορείς να πάρεις κάποιο τηλεφωνικό κέντρο για να ρυθμίσεις τα νούμερα εσωτερικά, πώς θα βγαίνουν οι εξερχόμενες, σε ποιο νούμερο θα χτυπάει το φαξ κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.