Jump to content

Acer - Κοροϊδία

Heatspreader

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μόλις έπεσα θύμα τις εν λόγω εταιρίας.

Το Laptop μου Acer Aspire 1650z το έχω πάνω από ένα χρόνο. Πριν κάνα μήνα μου παρουσίασε πρόβλημα στο DVD-RW. Δεν έγραφε DVD. Συγκεκριμένα, δεν μπορούσε να κάνει Lead-In.

Πήρα τα Multirama από όπου και το αγόρασα και μου είπαν να μιλήσω με την αντιπροσωπία. Ρώτησα επίσης πόσο εγγύηση έχει και μου είπε ένα χρόνο ο υπάλληλος.

Επικοινωνώντας με την εταιρία μου είπε ότι είμαι εκτός εγγύησης. Τους γνωστοποίησα ότι είναι υποχρεωμένοι από την Ευρωπαϊκή ένωση να δίνουν τουλάχιστον 2 χρόνια εγγύηση στα προϊόντα τους. Η κοπέλα όταν της είπα αυτό αμέσως με εξυπηρέτησε άμεσα και μου είπε ότι δεν θα πληρώσω τίποτα. Με βοήθησε για το τι πρέπει να κάνω (έστειλα κάτι email) και στις 06/02/2008 πήγα το Laptop στην αντιπροσωπία και συγκεκριμένα Αχαρναί.

Και εκεί η κοπέλα ήταν πάρα πολύ εξυπηρετική και μου είπε ότι το πρόβλημα αυτό είναι συνηθισμένο και ότι σε λίγες μέρες θα το έχω και πάλι στα χέρια μου.

Δεν είπε ψέματα, σήμερα 19/02/2008 παρέλαβα το Laptop. Μάλιστα μου το έστειλαν με Courier (με τα έξοδα δικά τους, αφού έτσι ορίζει η αντιπροσωπία όταν πρόκειται για επιστροφή). Κανονικά και όταν το έστειλα θα έπρεπε να το είχα στείλει με Courier και τα έξοδα δικά τους αφού έτσι ορίζει η νομοθεσία για την ευρωπαϊκή ένωση και όχι να τραβηχτώ εγώ στα βουνά.

Φυσικά όταν το παρέλαβα το πρώτο πράμα που έκανα ήταν να γράψω ένα DVD. Βάζοντας να το γράψει έφαγα τη πρώτη κρυάδα. Έκανε Lead-In για κάνα δύο λεπτά. Προσπάθησα να κοροϊδέψω τον εαυτό μου λέγοντάς του ότι έχω συνηθίσει με το PC μου (αυτό της υπογραφής) και γι'αυτό μου φαίνεται τώρα εδώ αργά.

Όταν άρχισε να γράφει είδα ότι αργούσε πολύ... Για να μη πολυλογώ έκανε να γράψει ένα DVD 4.3GB 40λεπτά σε 8x. Δοκίμασα να γράψω και ταινία και διάφορα άλλα αρχεία. Έκανα τη διαδικασία 3 φορές. Τη τρίτη την έκοψα στη μέση γιατί ήδη είχα φτάσει τα 20λεπτά και βαριόμουνα να περιμένω.

Όταν μου έφεραν το Laptop βρήκα μέσα στο DVD-RW ένα CD με Conn-x Drivers, που προφανώς το είχα ξεχάσει μέσα.

Τα τινά είναι δύο. Ή δεν το κοίταξαν καθόλου ή άλλαξαν DVD-RW και επειδή ήταν πολύ καλός ο τεχνικός το έβαλε πάλι στη θέση του το CD.

Από τη στιγμή πάντως που κάνει τέτοια και μετά από την αλλαγή DVD, μάλλον κάποιος Controller πρέπει να είναι οπότε πολύ σκούρα τα πράγματα.

Αύριο θα τους πάρω τηλέφωνο και φυσικά θα έρθουν να το πάρουν έτσι όπως το έφεραν.

Είμαι πολύ εξαγριωμένος, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

Εξαγριωμενος γιατι σου γυρισαν το cd σου?Ειναι συνηθες φαινομενο να γινεται κατι τετοιο.Ο μονος σωστος τροπος να ελεγξεις εαν ειναι το ιδιο ειναι μεσω του serial. Αλλα δισκακια δοκιμασες?

μπορει να μην φταιει το dvd...

μπορει να εχει γυρίσει σε pio(αν θυμάμαι καλα ετσι λενε) mode το dvd-r !

40 λεπτα= ταχυτητα χ2 !

οποτε...πριν μπλεξεις παλι με την acer.....δοκιμασε να το γυρισεις στο κανονικό mode !

19691745ia2.jpg

Εξαγριωμενος γιατι σου γυρισαν το cd σου?

Αυτό κατάλαβες?

@manos_ir

Controller μου βρωμάει... Και αν είναι έτσι, τότε πάει το Laptop. Μέχρι να τους έρθει το ανταλλακτικό από Ιταλία............

Αυτό κατάλαβες?

@manos_ir

Controller μου βρωμάει... Και αν είναι έτσι, τότε πάει το Laptop. Μέχρι να τους έρθει το ανταλλακτικό από Ιταλία............

Δεν καταλαωα κατι τετοιο , απλα ο συλλογισμος σου μου φανηκε ακυρο . Το οτι βρεθηκε ενα cd μεσα περισσοτερο με κανει να σκεφτομαι οτι ο τεχνικος που δουλεψε πανω του ηταν τυπικος.

Οσο αναφορα , το προβλημα σου , το τελευταο πραγμα που 8α σκεφτομουν ηταν ο controller , περισσοτερο θα μου εκανε για αυτο που ειπε ο manos_ir και η ποιοτητα του dvd . Εαν ειναι ο controller τοτε πρεπει να εχει προβλημα και η αναγνωση παραλληλα με την εγγραφη. Για κανε ενα read test πρωτα.

Μπορεί όμως άνετα κάποιος να υποθέσει ότι ο συλλογισμός μου πάει να καταλήξει ότι ούτε καν το κοίταξε. Υπάρχει και αυτό το σενάριο. Θα μου πεις τώρα πως γράφει έστω και κούτσα κούτσα.

Τα δισκάκια δεν είναι. Χρησιμοποιώ Tayo Yoden (κάπως έτσι γράφεται) και TDK.

Όσο για την ανάγνωση, όταν το πήγα, έκανε κάτι κουλά.

Δοκίμασα να κάνω unistall το το ide κανάλι, αλλά πάλι τίποτα. Τα ίδια έβγαλε και είναι και DMA.

Το βράδυ θα το ψάξω περισσότερο.

Αν το ξαναστήλεις τότε βγάλε το driver και γράψε κάτω τον κώδικό του και σύγκρινε το όταν πάρεις καινούργιο. Επίσης ρώτα τί έχουν κάνει στο εργαστήριο μπορεί αυτός να μην βρήκε πρόβλημα για κάποιο λόγο δεν τυγχαίνει μόνο μια φορά αυτοί που προσλαμβάνουν να είναι άσχετοι.

Συγνώμη αν παίρνει άλλους ή μπάλα. Δεν εννοώ τίποτα για κάποιο συγκεκριμένο άτομο απλώς τις περισσότερες φορές παίρνουν το πτυχίο και αρχίζουν να νομίζουν την στιγμή που αν τους ρώτησεις τι είναι το mosfet άσε το τι άκουσα μια φορά

Αγαπητοί mods συγνώμη για το Off Topic

Αν το ξαναστήλεις τότε βγάλε το driver και γράψε κάτω τον κώδικό του και σύγκρινε το όταν πάρεις καινούργιο. Επίσης ρώτα τί έχουν κάνει στο εργαστήριο μπορεί αυτός να μην βρήκε πρόβλημα για κάποιο λόγο δεν τυγχαίνει μόνο μια φορά αυτοί που προσλαμβάνουν να είναι άσχετοι.

Συγνώμη αν παίρνει άλλους ή μπάλα. Δεν εννοώ τίποτα για κάποιο συγκεκριμένο άτομο απλώς τις περισσότερες φορές παίρνουν το πτυχίο και αρχίζουν να νομίζουν την στιγμή που αν τους ρώτησεις τι είναι το mosfet άσε το τι άκουσα μια φορά

Αγαπητοί mods συγνώμη για το Off Topic

Σχολες που να σε βγαζουν hardwar-α δεν υπαρχουν , υπαρχουν καποια ΙΕΚ που σου μαθαινουν καποια τυπικα.

Μερικές φορές και καλός να είναι κάποιος, κάτω από κάποιες χ συνθήκες εργασίας δεν αποδίδει όσο μπορεί. Τέλος πάντων, δεν είναι θέμα αν είναι καλός ο τεχνικός. Θέμα είναι ότι η Acer ακόμη μία φορά αποδεικνύει ότι έχει πολύ κακό Service!

Καλά γενικότερα έτσι παίζει με τις εγγυήσεις. Μη κοιτάτε που το Πλαίσιο είναι σπαθί στο RMA.

Μίλησα σήμερα και μου είπαν ότι το άλλαξαν.

Έχουμε ανοίξει νέο βιολί τώρα. Θέλουν να κάνω Restore το πρόγραμμα της Acer και να δω τι θα γίνει.... Αν είναι δυνατόν. Κάθομαι τώρα και βάζω τα Windows της Acer.

γιατι????

εγω εβαλα δικα μου απο την αρχη.....και οσες φορες πηγε και ηρθε....με δικα μου windows ηταν !

μηπως για τπτ drivers στο είπανε?

Μίλησα σήμερα και μου είπαν ότι το άλλαξαν.

Έχουμε ανοίξει νέο βιολί τώρα. Θέλουν να κάνω Restore το πρόγραμμα της Acer και να δω τι θα γίνει.... Αν είναι δυνατόν. Κάθομαι τώρα και βάζω τα Windows της Acer.

Ναι ειναι πιο πι8ανον να χαλασε και να υπολειτουργει ο controler..Το south bridge..Να επαθε degrade και να γραφει πιο αργα...

Κανε οτι σου λενε οι αν8ρωποι και πες και ευχαριστω αν ειναι sotware το προβλημα και δεν σε χρεωσαν...Εκατονταδες φορες μου εχει συμβει..

Απο την αλλη παιζει παντα και για ολους η περιπτωση να σε δουλεψαν αλλα την acer την κραζαμε κυριως για τις καθυστερισεις της που στην περιπτωση σου ηταν κυριλε.

Λοιπόν τελικά το έφτιαξα.

Δοκίμασα να κάνω Restore με το DVD της Acer και να γράψω μία ταινία.

Σε 8x την έγραψε μία χαρά στα 13 λεπτά.

Στο καπάκι έκανα πάλι Format και έβαλα Vista. Και πάλι έγραφε μία χαρά.

Μου κάνει πάντως τρομερή εντύπωση πως ο τεχνικός δεν το δοκίμασε αν παίζει. Λέτε να το δοκίμασε βάζοντας κάποιον άλλο δίσκο επάνω τον οποίο τον έχει με τα Windows της Acer για να test-άρει τα συγκεκριμένα μοντέλα?

Πάντως κακά τα ψέματα, αν κάποιος δεν γνωρίζει, η εγγυήσεις και οι αντιπροσωπίες δεν σου κάνουν τίποτα. Αν ήταν άλλος στη θέση μου θα το είχε στείλει σε τεχνικό να πληρώσει για την εγκατάσταση Windows και χίλια δύο άλλα.

Υ.Γ.:

Κανε οτι σου λενε οι αν8ρωποι και πες και ευχαριστω αν ειναι sotware το προβλημα και δεν σε χρεωσαν...Εκατονταδες φορες μου εχει συμβει..

Μα γιατί να με χρεώσουν? Το DVD-RW, ήταν χαλασμένο! Πριν το δώσω είχα δοκιμάσει Format, διαφορετικά δισκάκια και διαφορετικά προγράμματα εγγραφής.

Τώρα απλά δεν μου ήρθε στο μυαλό να κάνω Format γιατί απεγκατέστησα και εγκατέστησα τους Controllers και υπέθεσα ότι έτσι θα φτιάξει. Τώρα όμως χρειαζόταν Format.

To laptop πηγε γιατι δεν εγραφε ΚΑΘΟΛΟΥ ( lead on).

Αλλαχτηκε το drive ( ειτε flash-ριστηκε με αλλο firm) και εγραφε (lead in ).

Αργοτερα παρατηρηθηκε οτι εγραφε αργα. Ο τεχνικος ελυσε το προβλημα για το οποιο ηρθε το laptop ομως.

Στο εγγραφε αργα , τα προβληματα μπορει να ειναι πολλα.Στην δικια σου περιπτωση ηταν καθαρα θεμα software του ΧΡΗΣΤΗ.

Αυτο καλως ή κακως δεν ειναι εντος εγγυησης.

Ησουν τυχερος που εξαρχης δεν στο εβγαλαν εκτος εγγυησης γιατι ειχες αλλο λογισμικο , εισαι τυχερος που δεν σου ειπαν φερτο απο εδω και να σου χρεωναν την επανεγκατασταση.

ps Και προφανως το drive αλλαχτηκε , ασχετα εαν βρεθηκε μεσα του ενα cd σου. O τεχνικος εκανε την δουλεια εντελως τυπικα και σε πολυ καλο χρονικο διαστημα για acer και τα ακουσε κιολας γιατι σου επεστρεψε το cd ........διοτι ειχες αμφιβολιες εαν στο αλλαξαν ή οχι.

Αλλαχτηκε το drive ( ειτε flash-ριστηκε με αλλο firm) και εγραφε (lead in ).

Στην Acer μου είπαν ότι αλλάχτηκε το Drive.

Αργοτερα παρατηρηθηκε οτι εγραφε αργα. Ο τεχνικος ελυσε το προβλημα για το οποιο ηρθε το laptop ομως.

Από τη στιγμή που το πήγα για επισκευή πρέπει να πάρω το Laptop στα χέρια μου και να λειτουργεί άψογα, όπως όταν το αγόρασα. Με λίγα λόγια να γράφει κανονικά τα DVDs.

Στο εγγραφε αργα , τα προβληματα μπορει να ειναι πολλα.Στην δικια σου περιπτωση ηταν καθαρα θεμα software του ΧΡΗΣΤΗ.

Τελικά ναι. Μετά από πολύ κόπο και χρόνο, ήταν αυτό.

Κάποιος χρήστης, όχι τόσο έμπειρος θα αναγκαζόταν ή να το πάει πάλι στην Acer ή να πληρώσει τεχνικό.

Αυτο καλως ή κακως δεν ειναι εντος εγγυησης.

Φυσικά και είναι εκτός εγγύηση το Software. Η Acer μου είπε ότι αν δεν γράφει και με το Restere τότε να το πάω με τα δικά της Windows εγκατεστημένα.

O τεχνικος εκανε την δουλεια εντελως τυπικα και σε πολυ καλο χρονικο διαστημα για acer και τα ακουσε κιολας γιατι σου επεστρεψε το cd ........διοτι ειχες αμφιβολιες εαν στο αλλαξαν ή οχι.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχεις φάει κόλλημα με το CD? Είναι πολύ γνωστό ότι η Acer τα επιστρέφει χαλασμένα, χωρίς να τα πειράξει καν. Γιατί να μην το υποθέσω λοιπόν από τη στιγμή που συνέχιζα να έχω πρόβλημα?

Τέλος ξαναλέω ότι έτσι παίζει γενικά με τις εγγυήσεις των περισσότερων προιόντων, μπλέκεις. Εγώ τη γλίτωσα φθηνά.

Το καλύτερο RMA το έχει το Πλαίσιο και το ξέρουμε.

LOL... Τι λέτε ρε παιδιά?

Γιατί το Laptop από την Acer το πήρα?

Εννοώ γενικά για το RMA. Αλλά αν θέλουμε να μιλήσουμε για Laptop να μιλήσουμε για TurboX. Εκεί και αν έχει καλό RMA.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.