das Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2014 Λοιπόν,η κορη μου εχει αρχίσει και ασχολείται λιγο περισσότερο με το ιντερνετ και μαζί άρχισαν και τα παράπονά για το όντως αργο μηχάνημά της. Της ειχα παρει ενα netbook HP ,του οποίου η οθονη "στα καλα του καθουμένου " έσπασε ,και έβαλα μια οθονη 19" 720p. Σαν αποτέλεσμα της πιο μεγάλης ανάλυσης το μηχανάκι έγινε ακομα πιο αργό. Ακομα και στο απλο browsing αμα κάνει ενα βίντεο του youtube maximize ,αρχίζουν και κολλάνε τα πάντα... Το νετμπουκακι εχει ενα celeron στα 1.6 και 1gb ram και win 8 που οσο τα σιχαίνομαι ,ειναι τα μονα που κάπως τα τρέχει - ας πούμε - αξιοπρεπώς. Νομίζετε οτι με ενα ssd και 1 ακομα gb ram θα γίνει υποφερτή η κατάσταση η θεωρείτε οτι φταίει καθαρά ο.επεξεργαστής; sent from mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 1, 2014 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 Μπα. Ειναι αργος ο επξεργαστης πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Απρίλιος 1, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 Ναι ε; κριμα το άτιμοsent from mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Απρίλιος 1, 2014 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 μακρια νετμπουκ πεθαναν προτου καν βγουν στην αγορα σε κανουν να μιλησεις σε ολα τα ιερα και οσια απλα και μονο μπαινοντας ιντερνετ προτινω ενα ΤΥΠΙΚΟ λαπτοπακι των 300-350ε με εναν ι3 μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Απρίλιος 1, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 Αυτο φοβόμουν,εχω σκοπό να φτιάξω κανένας μικρο κουτάκι τύπου htpc με κάποιον haswell desktop επεξεργαστή τύπου pentium...πιστευω οτι με κανα 200αρι θα βγαίνει...vga δε θέλουμε ,λειτουργικό επίσης,mobo την φτηνότερη που θα υπαρχει με 2 slots για 4gb ramsent from mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
Captain Nemo Απρίλιος 1, 2014 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 ναι με Intel Pentium G3420 και 1600 μνήμη θα είναι μια χαρά καταπληκτικέ πατέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Απρίλιος 1, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 Lolsent from mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Απρίλιος 1, 2014 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 καπου στο 200αρι θα σου βγει αυτο που λες οθονη ομως? αμα δεν εχεις ηδη ..... ? παλι για ιδια με το λαπτοπ θα σου βγει να εισαι ξαπλα στον καναπε με το λαπτοπ ομως? αξια ανεκτιμητη XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Απρίλιος 1, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 Έχουμε οθόνη ,προς το παρών προσπαθώ να χρησιμοποιεί το κομπιουτερ πιο πολυ για πραγματα που χρειαζεται και λιγότερο για ψυχαγωγία ,οποτε για τωρα δεν έχουμε τέτοια ,κάθεται λίγες ωρες και διαβάζει και κανα βιβλίο για ψυχαγωγία... Μεχρι να ανακαλύψει τι πραγματικά εστί το ιντερνετ και το pc... sent from mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Απρίλιος 1, 2014 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 ειναι κοριτσακι ειπες , κατα πασα πιθανοτητα να εισαι καλυμενος αμα φροντισεις να μην μαθει ποτε τι εστι SIMS!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Απρίλιος 1, 2014 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 για αποκλειστική χρήση internet κάνε μια δοκιμή το browserlinux BrowserLinux 501 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Απρίλιος 1, 2014 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 απο μενα μια διανομη linux και βλεπεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Απρίλιος 1, 2014 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 Και εγώ αυτό σκεφτόμουν! Γιατί δεν δοκιμάζεις μια μικρή ελαφριά διανομή λίνουξ;PuppyLinux: Ελληνικό Puppy Wiki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_mystery Απρίλιος 2, 2014 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2014 αν κατεβασει την αναλυση θα παει γρηγοροτερα απλα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Απρίλιος 2, 2014 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2014 Την έβαλα και 1024 x 768 ,ειναι τραγικά μωρέ τα νετμπουκ ,οταν τα έλεγα εγω ,κάποιοι απο εδω με εκραζαν και μου έλεγαν οτι εχω υπερβολικές απαιτήσεις και οτι δουλεύουν πολυ καλα για όλες τις δουλειές.Για linux δεν το ψήνω και τρελά ,κυριως γιατί δεν ειμαι έμπειρος σε αυτα και δε θα μπορω να ανταποκριθω στις χιλιάδες απορίες της κόρης μου ,αλλα και επειδή δεν τα πολυσυμπαθω πλέον ,σε τέτοια συστήματα μου εχουν αποδειχθεί (δε θυμάμαι υλοποίηση,λογικά Ubuntu), πιο βαριά και απο Xp,μονο τα σπαστικά 8αρια ειναι τοσο ελαφριά.sent from mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Απρίλιος 2, 2014 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2014 Την έβαλα και 1024 x 768 ,ειναι τραγικά μωρέ τα νετμπουκ ,οταν τα έλεγα εγω ,κάποιοι απο εδω με εκραζαν και μου έλεγαν οτι εχω υπερβολικές απαιτήσεις και οτι δουλεύουν πολυ καλα για όλες τις δουλειές.Για linux δεν το ψήνω και τρελά ,κυριως γιατί δεν ειμαι έμπειρος σε αυτα και δε θα μπορω να ανταποκριθω στις χιλιάδες απορίες της κόρης μου ,αλλα και επειδή δεν τα πολυσυμπαθω πλέον ,σε τέτοια συστήματα μου εχουν αποδειχθεί (δε θυμάμαι υλοποίηση,λογικά Ubuntu), πιο βαριά και απο Xp,μονο τα σπαστικά 8αρια ειναι τοσο ελαφριά.sent from mobileΚΑΜΙΑ σχέση οι διανομές που σου πρότεινα με το Ubuntu! Εδώ τρέχουν σε υπολογιστές Pentium IΙ με 256 γίγα ραμ! Επίσης έχω και εγώ κόρη, και σε διαβεβαιώ ότι οι απορίες της θα είναι ίδιες, είτε σε linux είτε σε Windows. Αφού τώρα μαθαίνει, ε προφανώς δεν είναι δεδομένο ότι ξέρει από Windows.Αν και δεν είμαι γενικά υπέρ του Λίνουξ σε mainstream PC, για λόγους που έχω εκθέσει σε άλλο νήμα, για τέτοια υπολογιστάκια είναι ιδανικές αυτές οι διανομές και θα το αναστήσουν το PC. Δοκίμασε έστω live το Puppy Linux και θα καταλάβεις τι εννοώ. Θυμάμαι που το είχα δοκιμάσει, κάπου το 2004-2005, επί βασιλείας ΧΡ, σε έναν αρχαίο Pentium II στα 733 MHz με 128 γίγα ραμ και είχα μείνει άφωνος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.