Jump to content

αλλαγή κεραίας σε Tp-Link TL-WDR3600

rs3

Recommended Posts

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους...

Έχω το Tp-Link TL-WDR3600 N600 router και ήθελα να ρωτήσω ποιά κεραία είναι καλή για να τις αλλάξω.

Πρέπει να τις αλλάξω και τις δύο? (δεν ξέρω για τι είναι η κάθε μια και αν είναι μια για κάθε συχνότητα 2,4 & 5 Ghz δεν ξέρω ποια απο τις δύο είναι )

Θα κερδίσω κατι παραπάνω ?

αξίζει να τις αλλάξω?

Οι κεραίες χρησιμοποιούνται και για 5Ghz και για 2GHz και οι δύο τους. Το ότι είναι δύο έχει να κάνει με τα κανάλια που χρησιμοποιείς σε wifi N και τις ταχύτητες που πιάνεις. Τυπικά με 2 κανάλια να εκμπέμπουν (για αυτό και οι 2 κεραίες) έχεις μέγιστο θεωρητικο τα 300mbps. Αν παίρνεις απλά internet από αυτό και δεν έχεις "βαρύ" τοπικό δίκτυο με NAS και λοιπά και με μια κεραία θα κάνεις την δουλειά σου. Εγώ θα τις άλλαζα και τις 2 πάντως.

Εξαρτάται. Αν βάλεις τούμπανο κεραία και στο PC σου (wifi κάρτα με αποσπώμενη κεραία π.χ.)

Διαφορετικά θα βλέπεις σήμα από το router αλλά το smartphone π.χ. δεν θα μπορεί να στείλει σήμα πίσω.

Γενικά αν έχεις μια με δύο γραμμές σήμα και βάλεις καλύτερη κεραία ανεβαίνεις μια με δυο γραμμές συνήθως. Παίζουν πολλά όμως.

tp-link antenna - Κεραίες WiFi | Skroutz.gr

δεύτερη και τρίτη που εμφανίζει τις έχω δοκιμάσει. Η τρίτη είναι ψιλοτούμπανο οπότε ελπίζω να βολέυει ο χώρος. Η δεύτερη έχει μπει σε σταθερό που είχε πρόβλημα στο σήμα και πλέον συνδέεται καλούτσικα. Λογικά για την δουλειά που τις θες και η πρώτη είναι μια χαρά απλά δεν την έχω δοκιμάσει προσωπικά.

Βάζεις 2 ίδιες για να έχεις περίπου την ίδια συμπεριφορά στα 2 κανάλια της wifi N και συνεπώς σταθερές ταχύτητες. Αν δεν σε νοιάζει η ταχύτητα που συγχρονίζει ή πιθανά σκαμπανεβάσματα κατά την λειτουργία του wifi βάζεις και μόνο μια. Αν έχουν περίπου ίδια απολάβη (dbi) τότε θεωτηρικά είναι "όμοιες"

Ευχαριστώ και εγώ. Όταν βρω χρόνο θα πεταχτω κέντρο να αγοράσω

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Καμμία ιδέα γιατί αργω να συνδεθω στο WiFi του συγκεκριμένου ρουτερ; ανοίγω το WiFi του κινητού ή της ταμπλετας και αρκετές φορές δεν βρίσκει το ap αμέσως, αλλά πρέπει να περιμένω. Ακόμα και 1-2' μερικές φορές.

Ακόμα και αν στέκομαι δίπλα του.

Έγινε επεξεργασία από TifoziF1
Συγχώνευση 3 συνεχόμενων μηνυμάτων - MHN κάνεις συνεχόμενα posts με διαφορά μερικών λεπτών !!! Αντ' αυτού κάνε διόρ

• 9 months later...

Ξεθάβω το θέμα γιατί είμαι κι εγώ στο ψάξιμο για κεραίες στο συγκεκριμένο router, το οποίο μόλις εγκατέστησα.

Ήθελα να ρωτήσω πρώτα, αν έχει σημασία να είναι η κεραία της ίδιας εταιρείας (tp-link) με το router, αν έχουν θέμα συμβατότητας.

tp-link antenna - Κεραίες WiFi | Skroutz.gr

δεύτερη και τρίτη που εμφανίζει τις έχω δοκιμάσει. Η τρίτη είναι ψιλοτούμπανο οπότε ελπίζω να βολέυει ο χώρος. Η δεύτερη έχει μπει σε σταθερό που είχε πρόβλημα στο σήμα και πλέον συνδέεται καλούτσικα. Λογικά για την δουλειά που τις θες και η πρώτη είναι μια χαρά απλά δεν την έχω δοκιμάσει προσωπικά.

Βλέπω ότι η τρίτη που λες (https://www.skroutz.gr/s/398397/TP-LINK-TL-ANT2408CL.html) είναι για 2,4 ghz μόνο. Εγώ που θέλω να επεκτείνω και το 5ghz, που είναι και το ασθενέστερο, τι να κοιτάξω?

Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή ευπρόσδεκτη!

γενικά το 5Ghz σε σχέση με το 2.4Ghz έχει σαφώς μικρότερη εμβέλεια και τα αντικείμενα που παρεμβάλλονται (π.χ. τοίχοι) επηρεάζουν περισσότερο την συχνότητα των 5Ghz. Γενικά χρησιμοποιείται για κοντινές αποστάσεις και υψηλές ταχύτητες ενώ αντίθετα άμα θες μεγάλες εμβέλειες χρησιμοποιείς την 2.4 συχνότητα. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να επενδύσεις σε high gain κεραίες για την 5Ghz μπάντα.

Έγινε επεξεργασία από vagsk
  • Like 1