Wizard! Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2014 Έχω στήσει σε μια φίλη έναν υπολογιστή όπου έχει 2 συστοιχίες RAID-1, λειτουργικό και δεδομένα. Εχθές για κάποιο λόγο της κόλλησε το pc, μάλλον από ρεύμα, έκανε reset και μετά το boot σέρνεται. Όπως ήταν λογικό, άρχισε να κάνει verify/initialize το RAID αφού δεν έκλεισε σωστά. Το πρόβλημα είναι πως το μηχανάκι σέρνεται απίστευτα και εδώ και 3 ώρες είναι ακόμα στο 2%. Δε φαίνεται να προχωράει και δε φαίνεται να μπορώ να το σταματήσω με τίποτα. Δεδομένου ότι έχω backup τα δεδομένα, πως το σταματάω το ρημάδι να δουλέψει η γυναίκα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 1, 2014 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 Να πω το προφανές. Αφού είναι raid-1 αποσυνέδεσε με φυσικό τρόπο τον ένα δίσκο.Τι δίσκοι είναι πάνω; Τίποτα green;Υ.Γ. για δες και αυτό που το ξετρύπωσε ο γοογλης με σεαρτσhttp://www.overclock.net/t/1032433/raid-1-re-initializing-after-freeze-question Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 1, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 Να πω το προφανές. Αφού είναι raid-1 αποσυνέδεσε με φυσικό τρόπο τον ένα δίσκο.Εύκολο να το λες... Είμαι 20χλμ μακρυά... :X:Τι δίσκοι είναι πάνω; Τίποτα green;Στο OS είναι δύο WD500 Enterprise/Raid edition και για τα data είναι δύο WD2TB RED, αγορασμένοι την προηγούμενη Δευτέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 1, 2014 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 Οι δίσκοι είναι κομπλέ από άποψη raid (TLER).Για δες το link που δίνω παραπάνω. Κάτι για manual rebuild σε cmd δίνει για να τελειώσει νωρίτερα ... και καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 1, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 Οι δίσκοι είναι κομπλέ από άποψη raid (TLER).Για δες το link που δίνω παραπάνω. Κάτι για manual rebuild σε cmd δίνει για να τελειώσει νωρίτερα ... και καλά.Thanx. Θα το δοκιμάσω σε λίγο, γιατί του έκανα remote restart και δε φαίνεται να έχει ανοίξει και η φίλη μου είναι εκτός για να τον ελέγξει... :hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 1, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2014 Με τίποτα όμως... Είναι ακόμα κολλημένο στο 2% και με το cmdtoo2 δε βγάζω άκρη. Έχω δοκιμάσει πάνω από 70-80 παραμέτρους και δεν λέει να παίξει με τίποτα.Παίρνω ή αυτό:C:\>CmdTool2 -PDRbld -ShowProg -PhysDrv[E0:S0] -a0Invalid input at or near token EExit Code: 0x01ή αυτό:C:\>CmdTool2 -PDRbld -ShowProg -PhysDrv[0:1] -a0CreateFile failed with error: 5CreateFile failed with error: 5ERROR:Could not detect controller.Failed to get ControllerId List.Failed to get CpController object.Exit Code: 0x01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 3, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2014 Τελικά, ο ένας WD από τους καινούριους είναι off... Άντε βγάζε, τρέχε για έλεγχο/αλλαγή και πήγαινε να τα βάλεις από την αρχή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.