Διόνυσος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2004 Καλησπέρα σας. Έχω ένα αστείο πρόβλημα. Κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο ανοίγει ο υπολογιστής μου!!! Αυτό βέβαια συμβαίνει μόνο όταν δεν κλείνω το πολύπριζο, αλλά συμβαινει συχνά με αποτέλεσμα όταν λείπω από το σπίτι να μένει ανοικτός ο υπολογιστής για ώρες. Δοκίμασα να βγάλω το καλώδιο από το μόντεμ, πήρα τηλ σπίτι και ο υπολογιστής δεν άνοιξε. Είναι δυνατόν να ανοίγει ο υπολογιστής από το ΜΟΝΤΕΜ;;; Και κάτι ακόμα. Όταν κλείνω την λάμπα φθορίου που έχω δίπλα από το pc, καμιά φορά, κλείνει ο υπολογιστής!!! Συμβαίνουν σε κανέναν άλλο αυτά τα πράγματά;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
forwardS Οκτώβριος 23, 2004 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2004 για το modem ίσως έχεις ορίσει στο bios κάποια επιλογή πχ wake up on lan κ.λ.π οπότε γι'αυτό ανοίγει το pc. Τώρα για τη λάμπα... this is an X-File... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Οκτώβριος 23, 2004 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2004 Μαλλον θα εχεις ενεργοποιηση κατι αναλογο στο bios αν δεν θυμασαι κανε ενα clear cmos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Οκτώβριος 23, 2004 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2004 Για την λάμπα κάτι παίζει με την πρίζα ή το πολύμπριζο,είναι suko η πρίζα στον τοίχο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Οκτώβριος 23, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2004 Πρόσφατα έκανα clear στο bios και μάλλον δεν είναι αυτό γιατί δεν είδα τίποτα περίεργο στο bios (wake on lan...). Το καλώδιο από τη λάμπα είναι σε ξεχωριστή σούκου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Οκτώβριος 23, 2004 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2004 Mήπως η γείωση;Μήπως έχεις και άλλα ηλεκτρικά που λειτουργούν εκείνη την στιγμή (θερμοσύφωνας,κουζίνα...); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Οκτώβριος 23, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2004 Δεν έχω προσέξει γιατί έχει γίνει λίγες φορές. Αλλά δεν νομίζω. Πάντως για το μόντεμ ξανάκανα clear, και το pc δεν ανοίγει με το τηλέφωνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Οκτώβριος 23, 2004 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2004 στο Power Managment δε σου έχει καμία επιλογή Wake up on ring modem ή κάτι παρόμοιο?Επίσης στο Device manager κοίτα στο modem σου αν έχεις την επιλογή Αllow this device to bring the computer out of standby μπας και... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 23, 2004 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2004 οκ, το το πρόβλημα με το model λύθηκε τώρα αναφορικά με το τη λάμπα το ότι είναι σε ξεχωριστά πρίζα δεν σημαίνει κάτι αν είναι κοντά με αυτή του pc πιθανότατα είναι στην ίδια γραμμή η οποία μπορεί να έχει πρόβλημα (πχ κακή γείωση) μία λύση είναι ο έλεγχος της γείωσης από ηλεκτρολόγο και / ή η τοποθέτηση ups επίσης κοίτα στο device manager την επίλογη ''allow πορτατίφ to shutdown computer'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Οκτώβριος 23, 2004 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2004 Αρχική απάντηση από spc [Χθες, στις 17:11] οκ, το το πρόβλημα με το model λύθηκε τώρα αναφορικά με το τη λάμπα το ότι είναι σε ξεχωριστά πρίζα δεν σημαίνει κάτι αν είναι κοντά με αυτή του pc πιθανότατα είναι στην ίδια γραμμή η οποία μπορεί να έχει πρόβλημα (πχ κακή γείωση) μία λύση είναι ο έλεγχος της γείωσης από ηλεκτρολόγο και / ή η τοποθέτηση ups επίσης κοίτα στο device manager την επίλογη ''allow πορτατίφ to shutdown computer'' Πολυ καλο!!!!! :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Οκτώβριος 24, 2004 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2004 Χεχε. ΙοΙ. Με το μόντεμ έβαλα όλα τα wake, resume κτλ disabled και ησύχασα. Με τη λάμπα θα κοιτάξω τη γείωση αλλά δεν νομίζω να είναι αυτό. Σκέφτομαι, μήπως επειδή είναι λάμπα φθορίου (κάθοδος ηλεκτρονίων) να γίνονται παρεμβολές στη μητρική η στο τροφοδοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.