Zenor Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2014 Ανοίγω αυτό το θέμα για να γράψω την άσχημη εμπειρία που είχα με το κατάστημα Msystems σε πρόβλημα που μου προέκυψε στην κάρτα γραφικών. Την κάρτα την είχα αγοράσει τον Σεπτέμβριο του 12, και ξαφνικά προέκυψε το πρόβλημα που φαίνεται στο παρακάτω βίντεο: https://www.mediafire.com/watch/30k2322an33apzd/gigabyte660ti.mp4Η κάρτα δεν παρουσίαζε κάποιο άλλο θέμα παρά μόνο στο ανεμιστηράκι. Εδώ να προσθέσω πως η πολιτική της Gigabyte σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αντικατάσταση ολόκληρης της κάρτας.Οι εντυπώσεις που είχα για το κατάστημα μέχρι τώρα ήταν οι καλύτερες(από αυτά που διάβαζα) μιας και είχα ξανά αγοράσει διάφορα προϊόντα αλλά δεν έτυχε να μου παρουσιάσουν πρόβλημα.Μετά από τηλεφώνημα λοιπόν και εξηγώντας πως δεν μπορώ να περάσω από το κατάστημα για να αφήσω την κάρτα μου είπαν πως μπορώ να την αποστείλω με δικά μου έξοδα και να μου την στείλουν πίσω με δικά τους.Την έστειλα στις 8/3 και στις 10/3 ήταν στο κατάστημα. Αφού πέρασαν 2-3 μέρες μου είπαν από το service ότι έβρισκε το καλώδιο τροφοδοσίας στον ανεμιστήρα οπότε και λύθηκε το θέμα που τους είχα περιγράψει.Αφού την παρέλαβα στις 14/3 διαπίστωσα πως το πρόβλημα δεν είχε λυθεί οπότε ξανά επικοινώνησα με το service οι οποίοι μου είπαν πως δεν τους το παρουσιάζει ούτε σε αυτούς αλλά ούτε στον προμηθευτή που την έστειλαν(infoquest). Μου είπαν να τραβήξω ένα βίντεο με το πρόβλημα όπως και έκανα και τους το έστειλα. Επειδή έβλεπα πως οι μέρες περνούσαν και όντας σίγουρος πως θα γίνει αντικατάσταση μιας και ήταν ελαττωματικό το fan(πάει πιο αργά από το δεξί όπως φαίνεται στο βίντεο) ζήτησα μήπως μπορούν να μου αποστείλουν κάποια άλλη κάρτα ή να γίνει αντικατάσταση εφόσον ξανά παρουσιάστηκε το πρόβλημα μιας και έπρεπε να λειτουργήσω το μηχάνημα λόγο δουλειάς. Η απάντηση ήταν πως αν ο προμηθευτής δεν εγκρίνει την αντικατάσταση δεν μπορούν να μου την αλλάξουν. Μου είπαν να τους την στείλω πάλι και πως αυτή την φορά με το βίντεο λογικά η infoquest θα δεχόταν την αντικατάσταση. Την έστειλα πάλι λοιπόν στις 17/3 και την παρέλαβαν την επόμενη μέρα. Στις 19/3 μου απάντησαν πως την έστειλαν στον προμηθευτή και περιμένουν απάντηση. Στις 24/3 μετά από επικοινωνία μου με το κατάστημα μου είπαν πως δεν έχουν απάντηση από τον προμηθευτή και θα με ενημέρωναν αυτοί. 26/3 Τηλεφώνησα στο κατάστημα για να δω που θα βγάλει αυτή η ιστορία και μίλησα με τον διευθυντή ο οποίος μου είπε πως εφόσον δεν μπορούν ούτε αυτοί αλλά ούτε και ο προμηθευτής να διαπιστώσουν το πρόβλημα(ενώ επανειλημμένως εξήγησα πως το ένα ανεμιστηράκι έχει παρουσιάσει ελάττωμα και πηγαίνει πιο αργά από το άλλο) δεν μπορεί να γίνει αντικατάσταση. Μου είπε επίσης πως επικοινώνησαν και με τον προμηθευτή για να μπει η κάρτα σε προτεραιότητα και δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω.Αφού μιλήσαμε αρκετή ώρα μου είπε να περιμένω να μιλήσει πάλι με τον προμηθευτή. Εδώ να προσθέσω πως εμένα σαν καταναλωτή δεν με ενδιαφέρει ούτε ο προμηθευτής ούτε ο τρόπος με τον οποίο συνεννοούνται με το κατάστημα σε περιπτώσεις τέτοιες για ένα ηλεκτρονικό προϊόν το οποίο έχει και 3 χρόνια εγγύηση. Η απάντηση του είδους "Αν την είχες έναν μήνα την κάρτα θα στην αλλάζαμε κατευθείαν αλλά επειδή την έχεις 2.5 χρόνια(?) δεν γίνεται αυτό και πρέπει να περάσει η διαδικασία ελέγχου" εμένα δεν με καλύπτει όταν το πρόβλημα έπρεπε να είχε λυθεί σε 1-2 ημέρες(μιας και ήταν προφανές) και είχα φτάσει να περιμένω 2 εβδομάδες που θα πάει η ιστορία και να μην μπορώ να δουλέψω το μηχάνημα.Ερχόμαστε λοιπόν στις 28/3 όπου με καλούν από το service και μου λένε πως μετά από πίεσή τους στον προμηθευτή θα γίνει η αντικατάσταση(με το OC μοντέλο μιας και το δικό μου ήταν το απλό και δεν το είχε ο προμηθευτής). Επίσης μου είπαν πως θα την παραλάβουν στις 31/3 και θα μου την αποστείλουν. Μετά από λίγο μου έστειλαν και email πως θα μου δώσουν και δώρο σαν κατάστημα ένα κωδικό για το παιχνίδι Total War Rome II κάτι που δεν δέχτηκα. Τελικά την παρέλαβα σήμερα 31/3.Το αποτέλεσμα είναι να έχω πληρώσει 14€ σε μεταφορικά και να είμαι χωρίς κάρτα εδώ και ένα μήνα.Τα συμπεράσματα δικά σας, εμένα με έχασαν από πελάτη μιας και τους πήρε τόσο χρόνο για να κάνουν το αυτονόητο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Μάρτιος 31, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Με 14 ευρώ την άλλαξες με OC edition και έχεις πάλι 3 χρόνια εγγύηση ; good deal θα έλεγα . Τώρα σχετικά με την καθυστέρηση θα έλεγα ότι το κατάστημα όντως δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν το εγκρίνει η αντιπροσωπεία μιας και ήταν ένα πρόβλημα που θα αμφισβητούσαν αν θα την κάνουν αντικατάσταση. Για εμένα το μόνο λάθος τους ήταν που δεν ενδιαφέρθηκαν τόσο πολύ να ασχοληθούν και να την τσεκάρουν και αυτοί πριν σου την στείλουν πίσω την πρώτη φορά .Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάρτιος 31, 2014 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Ειναι το πρωτο ασχημο που ακουω για την εταιρια, στα 15 χρονια που ασχολουμαι ενεργα στον χωρο. Οπως προειπαν, δεν ειναι στο χερι τους,αλλα στου προμηθευτη. Θα μπορουσες εσυ απο την αλλη, στις 10 εργασιμες μερες να κανεις καταγγελια σε ΣτΚ και να πιεσεις απο εκει. Σου εδωσαν καλυτερη καρτα απο αυτην που σου ειχες και σου προσφεραν και δωρο σαν αποζημιωση (30€ εχει το παιχνιδι) που για μενα, εστω και σαν κινηση μετραει πολυ. Νομιζω εισαι ισα βαρκα-ισα νερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenor Μάρτιος 31, 2014 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Εμένα δεν με ενδιαφέρει ούτε το ότι το μοντέλο είναι OC(που δόθηκε διότι δεν υπήρχε στον προμηθευτή το απλό μοντέλο - όχι για άλλο λόγο)ούτε και το παιχνίδι αλλά η όλη ταλαιπωρία και η αναμονή για την αλλαγή της κάρτας όταν σε εμένα το πρόβλημα ήταν προφανές. Κερδισμένος δεν βγαίνω ούτε από το παιχνίδι αλλά ούτε από το μοντέλο μιας και έχασα τόσες μέρες δουλειάς.Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα μου παρουσίασε τυχαία αυτές τις μέρες και ο ανεμιστήρας του Corsair 650D ο οποίος έκανε και αυτός θόρυβο και συγκρίνοντάς τον(εκτός λειτουργίας) με τον δεύτερο που έχει το κουτί πήγαινε και αυτός πιο αργά λες και είναι το μοτεράκι στα τελευταία του. Εγώ περισσότερο το ξεκίνησα αυτό το θέμα για να ξέρουν ίσως τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλα άτομα που θα επιλέξουν να την στείλουν την κάρτα στο κατάστημα με courrier. Εμένα δεν με ενημέρωσε κανείς πως η διαδικασία παίρνει τόσο καιρό(ή ότι εμπλέκεται ο προμηθευτής) όταν συμφωνήσαμε να στείλω το προϊόν με αυτόν τον τρόπο αν και κατά την ταπεινή μου γνώμη το τι συνέβη και για ποιόν λόγο συνέβη είναι ξεκάθαρο και αυτό μπορεί να το κρίνει ο καθένας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 31, 2014 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Τώρα σχετικά με την καθυστέρηση θα έλεγα ότι το κατάστημα όντως δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν το εγκρίνει η αντιπροσωπεία μιας και ήταν ένα πρόβλημα που θα αμφισβητούσαν αν θα την κάνουν αντικατάσταση. Sent from my iPhone using TapatalkΈχεις λάθος εδώ. Εγώ ή ο Zenor ή ο οποιοσδήποτε καταναλωτής, δεν πληρώνουμε την αντιπροσωπία ή την κάθε αντιπροσωπία. Εγώ τα λεφτάκια μου τα δίνω στο κατάστημα και από το κατάστημα περιμένω την αντικατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Μάρτιος 31, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Σχετικά με την εγγύηση ενημερωτικά να αναφέρω ότι είναι αντιπροσωπείας σε κάθε προϊόν , την εγγύηση δεν την δίνει το κατάστημα. Όπως είπα και πιο πάνω αν το προϊόν είναι χαλασμένο (δηλαδή φαίνεται ότι έχει όντως πρόβλημα) τότε μπορούν αυτοί να κάνουν αντικατάσταση και αυτό για να μην γίνει η ταλαιπωρία στον καταναλωτή αλλιώς άνετα μπορούν να σου πουν πως περιμένουν την αντιπροσωπεία να την κάνει αντικατάσταση και θα σου την στείλουν. Να πως και εγώ την εμπειρία μου με μια γραφικών , παίρνω μια r9 280x και είχε artifacts την στέλνω για rma και μου κάνουν αντικατάσταση από το κατάστημα (γιατί φαινόταν ξεκάθαρα το πρόβλημα, από εκεί και πέρα μόνοι τους το στέλνουν στην αντιπροσωπεία και παίρνουν αυτοί το καινούριο σαν αντικατάσταση για αυτήν που έστειλαν σε εμένα , η καινουρια που μου ήρθε κάηκε μέσα σε 4 ώρες και η απάντηση τους ήταν πως πρέπει να την στείλουν στη αντιπροσωπεία αυτήν την φορά μιας και για 2η συνεχόμενη φορά φέρνει αμφιβολίες, μιας και εγκρίθηκε και δεν υπήρχε άλλο κομμάτι για 1 μήνα μου έδωσαν πίσω τα λεφτά (εγώ ζήτησα να περιμένουν λίγο μπας και έρθει άλλη αλλά τελικά δεν ήρθε και μου έδωσαν τα λεφτά πίσω μετά από απαίτηση μου)Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάρτιος 31, 2014 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Έχεις λάθος εδώ. Εγώ ή ο Zenor ή ο οποιοσδήποτε καταναλωτής, δεν πληρώνουμε την αντιπροσωπία ή την κάθε αντιπροσωπία. Εγώ τα λεφτάκια μου τα δίνω στο κατάστημα και από το κατάστημα περιμένω την αντικατάσταση.Το οποίο επιβεβαιώνει και ο νόμος.Πάντως, όπως είπε και ο Γιάννης, θα έπρεπε να πιέσεις λίγο παραπάνω. Βάσει νόμου, είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν αντικατάσταση αν η επισκευή διαρκέσει περισσότερο από 14 ημέρες. Βέβαια κι εδώ μπάζει λίγο, αφού στην επέστρεψαν και την έστειλες ξανά. Νομίζω όμως ότι αν το ζητούσες θα σου έστελναν μία να κάνεις τη δουλειά σου. Γενικά είναι ευέλικτη επιχείρηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 31, 2014 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Σχετικά με την εγγύηση ενημερωτικά να αναφέρω ότι είναι αντιπροσωπείας σε κάθε προϊόν , την εγγύηση δεν την δίνει το κατάστημα.Μόλις έψαξα λίγο το site της msystems. Δεν είδα πουθενά σε κάποια κάρτα γραφικών να λέει εγγύηση αντιπροσωπίας. Απλά εγγύηση.Επίσης δεν ξέρεις από που μπορεί να αγοράζει το κατάστημα άρα το αντιπροσωπίας δεν είναι στανταρ. Π.χ. το visionstudio, απ'όσο γνωρίζω (μπορεί να κάνω λάθος) δεν αγοράζει μόνο από έλληνες προμηθευτές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Μάρτιος 31, 2014 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Έχεις λάθος εδώ. Εγώ ή ο Zenor ή ο οποιοσδήποτε καταναλωτής, δεν πληρώνουμε την αντιπροσωπία ή την κάθε αντιπροσωπία. Εγώ τα λεφτάκια μου τα δίνω στο κατάστημα και από το κατάστημα περιμένω την αντικατάσταση.Έχουν κάνει ακριβώς το ίδιο με εμένα για ένα ποντίκι MS, με έβαλαν να μιλάω εγώ με την MS για την αντικατάσταση γιατί λέει αυτή είναι η πολιτική της. Όταν λοιπόν μετά από πάνω από μήνα κατάφερα να αντικαταστήσω το ποντίκι με ένα νέο και το πήγα πίσω στο κατάσημα για να το αλλάξω με άλλο καθώς το συγκεκριμένο δεν με κάλυπτε, εκτός από το καινούριο μου ζήτησαν πίσω και το παλιό το οποίο η Microsoft δεν πήρε πίσω. Εμ έκανα όλη τη διαδικασία, εμ ήθελαν και να βγουν διπλά κερδισμένοι. Τα παραπάνω ο υπεύθυνος Service του καταστήματος. Εννοείται ότι τον ειρωνεύτηκα στη μούρη, πήρα ένα άλλο Logi ποντίκι κι έφυγα. Για την παραπάνω συμπεριφορά και προφανή κοροϊδία στο πρόσωπό μου, η Msystems δεν θα ξαναδεί ούτε € από εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Μάρτιος 31, 2014 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Για την παραπάνω συμπεριφορά και προφανή κοροϊδία στο πρόσωπό μου, η Msystems δεν θα ξαναδεί ούτε € από εμένα. Βάσει της ηλικίας που έχεις δηλωμένη στο προφίλ σου δε σε βλέπω να προλαβαίνεις να δώσεις πολλά ευρώ ακόμα μπάρμπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenor Μάρτιος 31, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Το οποίο επιβεβαιώνει και ο νόμος.Πάντως, όπως είπε και ο Γιάννης, θα έπρεπε να πιέσεις λίγο παραπάνω. Βάσει νόμου, είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν αντικατάσταση αν η επισκευή διαρκέσει περισσότερο από 14 ημέρες. Βέβαια κι εδώ μπάζει λίγο, αφού στην επέστρεψαν και την έστειλες ξανά. Νομίζω όμως ότι αν το ζητούσες θα σου έστελναν μία να κάνεις τη δουλειά σου. Γενικά είναι ευέλικτη επιχείρηση.Εγώ τους ενημέρωσα τι ακριβώς θα πράξω εάν δεν γίνει σωστά η δουλειά, και για καταγγελίες μίλησα και για forums αλλά και αν γίνεται να μου δώσουν άλλη μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πράγμα που αρνήθηκαν.Συγκεκριμένα το ζήτησα από το άτομο στο service την ημέρα που αναγκάστηκα να επικοινωνήσω μαζί τους επειδή μου έκανε το ίδιο πρόβλημα και θα έπρεπε να την ξαναστείλω.Για το ίδιο θέμα μίλησα και με τον διευθυντή όμως είχαν περάσει ήδη 2 εβδομάδες.Μιλήσαμε για κάρτα χαμηλού κόστους η οποία δεν θα με κάλυπτε στην δουλειά μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Μάρτιος 31, 2014 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Βάσει της ηλικίας που έχεις δηλωμένη στο προφίλ σου δε σε βλέπω να προλαβαίνεις να δώσεις πολλά ευρώ ακόμα μπάρμπα Και νόμιζα ότι δεν τα κοιτάει κανείς αυτά Δεν αλλάζει η ρημάδα αλλά anyway, fixed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Μάρτιος 31, 2014 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Να κάνω μια ερώτηση, χωρίς πλάκα τώρα.Δηλαδή τις εγγυήσεις πχ τις έχουμε αυστηρά και μόνο όταν αγοράζουμε απο την αντιπροσωπία απευθείας? Γιατί βλέπω πως λέτε, "στα @@ μου η εγγύηση τι λέει, εγώ αγόρασα απο το κατάστημα".Δηλαδή επειδή αγοράζετε απο το κατάστημα, πρέπει να το κατάστημα να έχει έτοιμα τα Χ-Υ-Ζ πράγματα που πουλάει να σας αντικαθιστά τα πάντα με το που χαλάνε, αλλά αν είχατε πάρει απο την εταιρία απευθείας θα περιμένατε? Ή το νομοθετικό πλαίσιο αναιρεί θεωρητικά κάποια κομμάτια της εκάστοτε εγγύησης αν έχει αγοραστεί απο retail η κάρτα?Ξαναλέω είναι απορία γνήσια, μην δω εξυπνάδες απο κάτω παρακαλώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Μάρτιος 31, 2014 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Επειδή μιλάς σε πλυθηντικό θα θεωρήσω ότι πιάνει κι εμένα η ερώτηση και θα σου πω ότι δεν με νοιάζει πόσο θα κάνει να αντικατασταθεί αλλά το ότι το κατάστημα αρνήθηκε να μου παράσχει service στέλνοντάς με απευθείας στον προμηθευτή του και από πάνω μου ζήτησε και τα ρέστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Μάρτιος 31, 2014 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Επειδή μιλάς σε πλυθηντικό θα θεωρήσω ότι πιάνει κι εμένα η ερώτηση και θα σου πω ότι δεν με νοιάζει πόσο θα κάνει να αντικατασταθεί αλλά το ότι το κατάστημα αρνήθηκε να μου παράσχει service στέλνοντάς με απευθείας στον προμηθευτή του και από πάνω μου ζήτησε και τα ρέστα.Εδώ είναι λάθος του καταστήματος, αυτοί σου το πούλησαν, αυτοί πρέπει να ασχοληθούν να λυθεί το πρόβλημά σου με τις σωστές διαδικασίες.Αλλα όχι να υπάρχει η απαίτηση να γίνει αντικατάσταση απο το κατάστημα. Εγώ όπως ξέρω η εγγύηση είναι πάντα αντιπροσωπίας, αν δεν είναι έτσι τότε η αντιπροσωπεία τη ρόλο βαράει; Τότε να μην την λέμε αντιπροσωπεία, απλά να το λέμε αποθήκη χονδρικής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάρτιος 31, 2014 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Δηλαδή επειδή αγοράζετε απο το κατάστημα, πρέπει να το κατάστημα να έχει έτοιμα τα Χ-Υ-Ζ πράγματα που πουλάει να σας αντικαθιστά τα πάντα με το που χαλάνε, αλλά αν είχατε πάρει απο την εταιρία απευθείας θα περιμένατε? Καλώς ή κακώς το νομικό πλαίσιο υποχρεώνει τον προμηθευτή, που για εμένα, τον πελάτη, είναι το κατάστημα, να έχει ανταλλακτικά κι ότι άλλο χρειάζεται.Διατάξεις για την εμπορική εγγύηση - Άρθρο 5 του νόμου 2251/1994Το άρθρο αυτό αφορά τις σχέσεις προμηθευτή – καταναλωτή και ειδικότερα καθορίζει τις υποχρεώσεις του προμηθευτή καταναλωτικών αγαθών απέναντι στον καταναλωτή.Σε κάθε πώληση ο προμηθευτής είναι υποχρεωμένος να παρέχει γραπτώς στην Ελληνική γλώσσα ή με σύμβολα διεθνώς αναγνωρισμένα όλες τις πληροφορίες για την ασφαλή χρήση και συντήρηση του προϊόντος.Στην περίπτωση προμήθειας καινούργιων προϊόντων με μακρά διάρκεια ζωής, η παροχή γραπτής εγγύησης είναι υποχρεωτική. Η εγγύηση αυτή πρέπει να περιλαμβάνει με κατανοητή διατύπωση στην Ελληνική γλώσσα τα απαραίτητα για επικοινωνία στοιχεία του προμηθευτή (επωνυμία, τηλ., Φάξ, ταχ. δ/νση κλπ) και πληροφορίες για το προϊόν που καλύπτει η εγγύηση, τη διάρκεια της και την έκταση της εδαφικής ισχύος της. Επίσης στην εγγύηση πρέπει να δηλώνονται τα θεσμοθετημένα δικαιώματα του καταναλωτή και να γίνεται σαφές ότι αυτά δε θίγονται από την εγγύηση.Τέλος ο προμηθευτής πρέπει να εξασφαλίζει την προμήθεια ανταλλακτικών και την παροχή τεχνικών υπηρεσιών για όλη την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάρτιος 31, 2014 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Εχω την εντυπωση, οτι τα καταστηματα λιανικης ειναι μεταπωλητες και οχι προμηθευτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Μάρτιος 31, 2014 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 μπροστά στο θέμα που θα δείτε σχετικά με το κινητό που ΔΕΝ έχω τους τελευταίους 2 μήνες λόγω Samsung, Vodafone και το κυριότερο arvato, η καθυστέρηση της MSystems θα σας φανεί πταίσμα... απλά περιμένω να ξεμπερδέψω και θα σας τα πω όταν έχει κλείσει η υπόθεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
djkostas Μάρτιος 31, 2014 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Όταν έχουμε ακούσει για στραβωμένα πινάκια και λοιπές αλχημείες για να ακυρώσουν εγγυήσεις, θεωρώ τουλάχιστον αστείο να βγαίνει κάποιος στα forum και να γκρινιάζει επειδή έδωσε 14€ στο courier και δεν έγινε αντικατάσταση μέσα σε 1-2 μέρες!Λαμβάνοντας υπόψιν και την προσφορά του παιχνιδιού για την ταλαιπωρία (που ούτε κι εμένα με ενδιαφέρει σαν game), το κατάστημα παραμένει στις δικές μου τοπ επιλογές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxagelos Μάρτιος 31, 2014 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Εχω την εντυπωση, οτι τα καταστηματα λιανικης ειναι μεταπωλητες και οχι προμηθευτες.Δεν βλέπω στους ορισμούς του Νόμοσχεδίου κάποιον όρο για "μεταπωλητές":hi:ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ - ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣΆρθρο 9αΟρισμοίΓια τους σκοπούς των διατάξεων του παρόντος μέρους νοούνται:α) καταναλωτής, κάθε φυσικό πρόσωπο το οποίο ενεργεί για λόγους που δεν εμπίπτουνστην εμπορική, επιχειρηματική, βιοτεχνική ή ελευθέρια επαγγελματική τουδραστηριότητα,β) προμηθευτής, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ενεργεί για σκοπούς πουσχετίζονται με την εμπορική, επιχειρηματική, βιοτεχνική ή ελευθέρια επαγγελματική τουδραστηριότητα, καθώς και κάθε πρόσωπο που ενεργεί στο όνομα ή για λογαριασμό τουπρομηθευτή,γ) προϊόν, κάθε αγαθό ή υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένης της ακίνητης περιουσίας, καιτων συναφών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων,δ) εμπορικές πρακτικές των επιχειρήσεων προς τους καταναλωτές, κάθε πράξη,παράλειψη, τρόπος συμπεριφοράς ή εκπροσώπησης, εμπορική επικοινωνία,συμπεριλαμβανομένης της διαφήμισης και του μάρκετινγκ ενός προμηθευτή, πουσυνδέεται άμεσα με την προώθηση, πώληση ή προμήθεια ενός προϊόντος σεκαταναλωτές,περισσότερες συγκεκριμένες εμπορικές πρακτικές ή επιχειρηματικούς τομείς, τησυμπεριφορά των προμηθευτών που αναλαμβάνουν να δεσμεύονται από τον κώδικααυτόν,ζ) ιδιοκτήτης κώδικα, κάθε οντότητα, συμπεριλαμβανομένων ενός προμηθευτή ή μιαςομάδας προμηθευτών, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διατύπωση και αναθεώρηση ενόςκώδικα συμπεριφοράς ή και για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης προς τονκώδικα όσων αναλαμβάνουν να δεσμεύονται από αυτόν,η) επαγγελματική ευσυνειδησία, το μέτρο της ειδικής τεχνικής ικανότητας και μέριμναςπου ευλόγως αναμένεται να επιδεικνύει ένας προμηθευτής προς τους καταναλωτές,κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στην έντιμη πρακτική της αγοράς ή και στη γενικήαρχή της καλής πίστης, στον τομέα δραστηριοτήτων του προμηθευτή,θ) πρόσκληση για αγορά, η εμπορική επικοινωνία στην οποία αναφέρονται ταχαρακτηριστικά του προϊόντος και η τιμή με τρόπο που ενδείκνυται για τα μέσα τηςεμπορικής επικοινωνίας τα οποία χρησιμοποιούνται, έτσι ώστε να έχει ο καταναλωτής τηδυνατότητα να πραγματοποιήσει την αγορά,ι) κατάχρηση επιρροής, η εκμετάλλευση της θέσης ισχύος σε σχέση με τον καταναλωτήγια την άσκηση πίεσης, ακόμα και χωρίς τη χρήση ή την απειλή σωματικής βίας, μετρόπο που περιορίζει σημαντικά την ικανότητα του καταναλωτή να λάβει τεκμηριωμένηαπόφαση,ια) απόφαση συναλλαγής, η απόφαση που λαμβάνει ο καταναλωτής για το αν, πώς καιυπό ποίους όρους θα πραγματοποιήσει αγορά, θα καταβάλει όλο το τίμημα ή μέροςαυτού, θα κρατήσει ή θα διαθέσει το προϊόν ή θα ασκήσει συμβατικό δικαίωμα επί τουπροϊόντος, είτε ο καταναλωτής αποφασίσει να προβεί σε ενέργεια είτε όχι,ιβ) νομοθετικώς κατοχυρωμένο επάγγελμα, η επαγγελματική δραστηριότητα ή ομάδαεπαγγελματικών δραστηριοτήτων, η πρόσβαση στις οποίες ή η άσκηση των οποίων ήένας από τους τρόπους άσκησης των οποίων προϋποθέτει, άμεσα ή έμμεσα, ειδικάεπαγγελματικά προσόντα, κατ΄ εφαρμογή νομοθετικών, κανονιστικών ή διοικητικώνδιατάξεων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.