Jump to content



Συνδυασμος RAM


stemac

Recommended Posts

Καλησπερα ποιοι ειναι οι περιορισμοι οταν βαζουμε διαφορετικες ram (ή ram kits)?

Το μονο που πρεπει ειναι να ειναι στα ιδια MHz ? Πχ αν εχω ενα κιτ 2x2GB DDR3 @ 1600 μπορω να προσθεσω ενα κιτ 2x4GB DDR3 @ 1600; Ή πρεπει και τα GB να ειναι τα ιδια;

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να βάλεις και διαφορετικού μεγέθους, αλλά πρέπει να τα ζευγαρώσεις χιαστί, ώστε να έχεις σε κάθε ζευγάρι slots 4+2. Πρέπει οπωσδήποτε (από τα λίγα που ξέρω) να είναι ιδίων χαρακτηριστικών, δηλαδή ίδιας συχνότητας και χρονισμών. Και αυτό πάντα με τον κίνδυνο ασυμβατότητας λόγω... 1000 λόγων!

Κοίτα, από αυτά που έχω διαβάσει για το θέμα, θα κοιτούσα να πάρω ίδιας μάρκας και ίδιας οικογένειας (π.χ. Corsair Vengeance σκέτο και όχι Pro αν είχα Corsair Vengeance), και ίδιου μεγέθους φυσικά.

Οι μνήμες είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσουν αστάθειες σε ένα σύστημα. Για τον λόγο αυτό εξάλλου πωλούνται σε σετ των 2,3 και 4 modules. Δοκιμάζονται στο εργοστάσιο μαζί και είσαι σίγουρος (ανθρωπίνως) ότι υπάρχει πλήρης συμβατότητα μεταξύ τους. Όταν πας να παντρέψεις δύο διαφορετικά σετ, πάντα αυξάνεται η πιθανότητα αστάθειας έστω και αν έχουν απολύτως ίδια χαρακτηριστικά.

Αυτά απλά σαν γενική ιδέα. Συνήθως πετυχαίνει η αναβάθμιση χωρίς προβλήματα, απλά αναφέρω και τις παρενέργειες που κατά καιρούς διαβάζω ότι συμβαίνουν για να ξέρεις.

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω. Συγκεκριμενα εχω: Corsair DDR3 4GB (2x2)Kit 1600MHz XMS3 - Μνήμες RAM - plaisio.gr

και λεω να βαλω: Corsair RAM DDR3 8GB (2x4)Kit 1600MHz XMS3 - Μνήμες RAM - plaisio.gr

Οποτε ιδια εταιρια, ιδιο μοντελο, αλλα 9-9-9-24 και 9-9-9-27. Επισης το 2x2 kit λειτουργει στα 1333 αν δε κανω λαθος χωρις να αυξησεις το ρευμα, δε ξερω αν το εχουν φτιαξει στις 2x4 και τρεχουν 1600.

Οποτε θα ειναι λιγο κορωνα γραμματα. Θα ξερω αν θα λειτουργησει κατευθειαν; πχ δε θα περασει το Post ή θα κρασαρει αμεσα ή μπορει να κρασαρει και μετα απο 1 μηνα;

Link to comment
Share on other sites

Δες εδώ επίσημα πώς γίνεται Desktop Boards — Single and multi-channel memory modes

Η σύσταση όπως σου είπα είναι να βάλεις ιδίου μεγέθους μνήμες. Αν βάλεις 2x4 τότε όπως σου είπα και πριν θα τις βάλεις 4-2-4-2 και θα έχεις 8gb σε dual channel και 4 σε single. Μπορείς μέσα από το bios να βάλεις σε XMP τις 2x2 ώστε να πάνε στα 1600 και μετά να πάς στις 2x4 και να κατεβάσεις το tRAS από 27 σε 24 (γίνεται εύκολα, μη το φοβάσαι). Πρέπει να έχουν και το ίδιο voltage φυσικά (με 1.65 θα τρέξουν).

Στην αρχή το σύστημα θα "κάτσει" στην χαμηλότερη συχνότητα (1333) και εσύ χειροκίνητα θα κάνεις αυτό που χρειάζεται.

Η δική μου "συμβουλή" (αν μου επιτρέπεις τον όρο) είναι είτε να πουλήσεις τις 2x2 και να πάρεις καινούργιο σετ εξ αρχής, είτε να πάρεις άλλο ένα σετ 2x2 (μαζί με τις παλιές σύνολο 8 gb που θα σου είναι υπεραρκετό για τις συνήθεις δραστηριότητες ενός μέσου χρήστη) ώστε να έχεις καθαρό dual channel.

Link to comment
Share on other sites

Mαλιστα. Βασικα οταν εκανα το thread δε τα εγραψα πολυ σωστα γιατι εχω μια ταση να τα κανω πολυπλοκα αλλα δε βοηθησε νομιζω.

Ο λογος που ρωτησα ειναι γτ εχω 2 kit των 2x2 το ενα εβγαλε προβλημα και παει για αλλαγη (lifetime warranty) οποτε ελεγα μηπως τους προτεινα να μου δωσουν το 2x4 και να πληρωσω τη διαφορα. Δε ξερω αν θα δεχοντουσαν αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Τα 8GB μου ειναι σχεδον οριακα, αν βαλω και κανα παιχνιδι μετα απο μερικες μερες ειμαι στα ~7/8 και ~ 2/3G pagefile.

Aλλα να παω σε 2x 2x4 η τιμη ειναι ακομα απαγορευτικη, το ιδιο και ενα οχι τοσο σταθερο συστημα, οποτε η λυση ειναι μαλλον πιο συχνα reboot ε; :p

ps: Οσο θυμαμαι το pc στο post ελεγε παντα unganged mode ή κατι παρομοιο, ποτε δεν ειχα δει να λεει κατι σε * channel. Τις ram τις ειχα: kit 1 θεση 1,3 και kit 2 θεση 2,4

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα.

Για να μην ανοιξω νεο θεμα, θελω να κανω το εξης:

Εχω αυτο το σετ ram KINGSTON KHX1600C9D3K3/12GX DDR3 12GB (3X4GB) PC12800 1600MHZ HYPERX GENESIS TRIPLE CHANNEL KIT - 3x4gb.

Θελω να το σπασω σε δυο σετ 2χ4gb (για δυο pc απο 8gb) προσθετοντας αυτη KINGSTON KHX1600C9D3/4G 4GB DDR3 PC3-12800 1600MHZ CL9 HYPERX - . Δεν με ενδιαφερει το OC.

Θα δουλεψουν και αν ναι θα δουλεψουν σε dual channel?

Link to comment
Share on other sites

Θα δουλέψουν αλλά δεν είναι το καλύτερο να σπάσεις το triple channel του πρώτου pc. Τί είναι; socket 1366; Πάρε 2x4 για το δεύτερο, ή αν δεν μπορείς, 4 τώρα και 4 αργότερα για dual channel. Εγώ αν είχα pc που δουλεύει triple channel δεν θα του χάλαγα τις μνήμες. Όχι ότι δεν θα δούλευε. Κανονικά σε dual θα δούλευε.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα είναι σε 1366 socket και θα τα χρησιμοποιουσα σε δυο 1366 πάλι μηχανήματα (το ένα είναι αυτό που "φορά" τώρα τις ram), που όμως δεν θα έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Σχεδιάζω να πάρω νέες για ένα 1155 που στήνω τώρα.

Και τι παίζει ρε παιδιά με τις μνήμες? Το σετάκι αυτό (3χ4gb) το είχα πάρει πριν 1,5 χρόνο 66 ευρώ και τώρα είναι στο θεό!!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, ανέβηκαν οι τιμές τους πολύ. Μη σπάσεις το triple channel κατ' εμέ. Για το καινούργιο σύστημα σε 1155 που στήνεις πάρε αυτές που είναι και σε προσφορά με ένα 20άρικο παραπάνω. Είναι πολύ καλές μνήμες οι Crucial.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.