narcomenos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 Καλησπέρα, Είμαι με ενα intel core2duo e8400 εδώ και αρκετά χρονια ο οποιος με εχει βγαλει και εν μερει ασπροπροσωπο, παρολαυτά βλέπω το τελευταίο χρόνο σε games όπως BF4 παρόλο που είναι GPU intensive ότι τρώει πολλά σπασίματα το παιχνίδι (έχω πάνω έναν samsung ssd και μια nvidia GTX770). Σκέφτομαι λοιπόν να αναβαθμίσω το πακέτο m/b, cpu, ram παρολαυτά βλέπω ότι αν πάω τώρα σε haswell μελλοντικά από broadwell και έπειτα αν βγει κάτι καλύτερο θα πρέπει να ξαναναβαθμισω και τα 3. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν αξίζει να προβώ τώρα σε αναβάθμιση από την στιγμή που αλλάζει το chipset και το socket της cpu, έρχονται και οι ddr4 κλπ. Θα μπορούσα ίσως να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι για την αναβάθμιση (ρίχνω στο low τα γραφικά στο BF4 παρολαυτά κάνει κάτι σπασίματα μερικές φορες και σε ξενερώνει) και ισως αναβάλλω το titanfall Έχουμε κανένα χρονοδιάγραμμα ποτε θα καταφτάσουν οι 14nm της ιντελ? Ακουω τι λέτε και εσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Μάρτιος 30, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2014 Με αυτή τη λογική (χωρίς να είναι και απαραίτητα λανθασμένη) δεν θα κάνεις ποτέ αναβάθμιση.Και αυτό γιατί με το που θα βγουν τα καινούργια, την αμέσως επόμενη ημέρα θα ανακοινωθεί η επόμενη γενιά (αν δεν έχει γίνει ήδη).Η γνώμη μου είναι να πας σε κανένα μεταχειρισμένο σετάκι 2500 ή 3570 και να εισαι σίγουρος ότι θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο για αρκετά χρονια όπως και ο 8400.Οι μνήμες ddr4 έχουν ανακοινωθεί για το 2011 σοκετ.Από την άλλη πας σε σοκετ 2011 αν δεν έχεις τόσο οικονομικο προβλημα και ησυχάζεις για αρκετά μεγαλύτερο διάστημα.Και μην μου πει κανένας ότι αυτό θα αντικατασταθεί από μνήμες με ddr4 και νέους επεξεργαστές,γιατί μάλλον η τιμή τους θα είναι απλησίαστη (μήπως τώρα δεν είναι?)και δεν νομιζω να αξίζουν τα χρήματα αυτά για gaming. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcomenos Μάρτιος 30, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2014 Eυχαριστω για τις πληροφοριες.Τελικα αποφασισα να παρω μια Asrock H87 Pro που εχει μονο 69 ευρω και να χτυπησω και έναν Intel i5 4570 στα 177 ευρω και να επωφεληθώ από το turbo στα 3.4Ghz μαζι με μια noctua nh d14 στα 76 ευρω γιατι εχω μια λοξα με τις ψυχτρες (στον intel e8400 εχω μια CM 212 evo). Γενικά δεν θέλω να σκάσω περισσότερα λεφτά σε μια σύνθεση που εκτος του ότι δεν θα παίρνει αναβάθμιση μελλοντικά (ακόμα και Z87 να πάρω και ξεκλείδωτο haswell), δεν θα έχει και τόσο διαφορα στα παιχνίδια που παίζω και είναι GPU intensive.Λοιπόν η ερώτηση μου είναι τι μνήμη να πάρω ώστε να μην έχω πρόβλημα με την Asrock αλλα και με το turbo;; Να μην εχει προβλημα με την noctua nh-d14, να υποστηρίζει σίγουρα XMP 1.3 και να είναι μέχρι 1600 αλλα με καλά timings φαντάζομαι. Έχετε να προτείνετε κάποια βέλτιστη αγορά στο κλιμα που περιγραφω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάρτιος 30, 2014 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2014 Με την Hyper 212 Evo δεν θα χρειαστείς άλλη ψύκτρα. Είναι πολύ καλή για την χρήση αυτή. Γιατί να δώσεις έξτρα χρήματα; Να πήγαινες στην Noctua αν είχες σκοπό να πάρεις ξεκλείδωτο επεργαστή, μάλιστα. Τώρα τσάμπα θα δώσεις χρήματα.Μνήμες δες αυτές G.SKILL F3-1600C8D-8GAB 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ ARES DUAL CHANNEL KIT - . Είναι και συμβατές με την μητρική που θέλεις Ares - F3-1600C8D-8GAB - G.SKILL DDR3 Memory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Μάρτιος 30, 2014 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2014 Πολυ καλες ειναι αυτες με CL7Με timings 7-8-8-24MEMORY :: G.Skill Ripjaws X 8GB DDR3 Non ECC CL7 1600MHz (F3-12800CL7D-8GBXM) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.grΑν και δεν θα σου δωσουν τιποτα παραπανω στα games τα timings,λογο μικρης διαφορας στην τιμη (7-10 ευρω)ισως ειναι προυιμοτερο αυτες.Για την ψηκτρα δεν θα συμφωνησω μιας και με λιγα παραπανω χρηματα πας σε αυτη.COOLER :: Cpu Cooler Corsair Hydro H100i CW-9060009-WW for Intel and AMD Socket 1150 / 1155 / 1156 / 1366 / 2011 / AM2 / AM3 / AM3+ / FM1 / FM2 / FM2+ - Visionstudio.grη αυτηCOOLER :: Cpu Cooler Corsair Hydro H80i CW-9060008-WW for Intel and AMD Socket 1150 / 1155 / 1156 / 1366 / 2011 / AM2 / AM3 / FM1 / FM2 / FM2+ - Visionstudio.grΚαι δεν εχεις αυτο το γομαρι μεσα στο κουτι σου.Αυτα βεβαια ειναι γουστα και δεν μπορω να τα αλλαξω εγω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 30, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2014 Μην ξοδέψεις λεφτά για άλλη ψύκτρα. Δεν χρειάζεται. Και κλείσε τα αυτιά στις σειρήνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcomenos Μάρτιος 30, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2014 Eυχαριστω και τους δυο.Στην noctua nh-d14 βλεπω και επιπεδο θορυβου 20dba, στην CM 212 evo 31dba, ενω στην υδροψυξη της Corsair βλεπω 38dba. Γενικα ειναι τεραστια η διαφορα στο θορυβο και ξερω οτι εχει διπλασια τιμη η noctua απλα το pc θα ειναι εντελως αθορυβο αφου εχω εναν ocz vertex 4 256G ssd πανω, ενα corsair ax860 τροφοδοτικο που δεν χρησιμοποιει ανεμιστηρα αφου ποτε δεν φτανει το load πανω απο ~70% και για την Asus GTX770 με DirectCUII που δεν ξεπερναει idle ποτε τα 24dba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 30, 2014 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2014 Ώπα. Άλλο αυτό. Αν ο σκοπός σου είναι ένα αθόρυβο σύστημα τότε κρίνεις εσύ και μόνο εσύ αν ξοδέψεις χρήματα γι' αυτό το σκοπό.Το λέω διότι στα νιάτα μου....όταν είχα και γω το μικρόβιο, δεν ήθελα να ακούω τίποτα από το PC. Και δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις η έννοια "θόρυβος" είναι εντελώς υποκειμενική. Τα δικά σου τα 20db μπορεί να είναι 40 στα δικά μου αυτιά άσχετα αν το μηχάνημα κατέγραψε 20 σε "ιδανικές" συνθήκες. Οπότε, ξοδεύειες κατά το δοκούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάρτιος 30, 2014 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2014 Μη κοιτάς τι γράφει ο κάθε κατασκευαστής. Δες αυτόν τον πίνακα CPU cooler group test review with 3770K - Noise levels - Sound pressure readings. Σε idle η 212 είναι πιο ήσυχη από την Noctua και σε φορτίο ακριβώς το ίδιο.Edit: Δες κι εδώ http://www.hardwaresecrets.com/printpage/Cooler-Master-Hyper-212-EVO-CPU-Cooler-Review/1407. Τα ίδια πάνω κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Μάρτιος 30, 2014 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2014 Eυχαριστω και τους δυο.Στην noctua nh-d14 βλεπω και επιπεδο θορυβου 20dba, στην CM 212 evo 31dba, ενω στην υδροψυξη της Corsair βλεπω 38dba. Γενικα ειναι τεραστια η διαφορα στο θορυβο και ξερω οτι εχει διπλασια τιμη η noctua απλα το pc θα ειναι εντελως αθορυβο αφου εχω εναν ocz vertex 4 256G ssd πανω, ενα corsair ax860 τροφοδοτικο που δεν χρησιμοποιει ανεμιστηρα αφου ποτε δεν φτανει το load πανω απο ~70% και για την Asus GTX770 με DirectCUII που δεν ξεπερναει idle ποτε τα 24dba. Αυτα τα db που διαβαζεις ειναι με τερμα στροφες οι ανεμιστηρες και αναλογα ποσες στροφες ανεμιστηρα εχει βαλει ο καθε κατασκευαστης.Στην Η100 παραδειγμα οι στροφες των ανεμιστηρων φτανουν εως και 2600.Σε αυτες τις στροφες δεν γινετε να μην ακουγονται.Ομως αυτες τις στροφες δεν θα τις χρειασθεις ποτε αν δεν κανεις overcoking σε υψηλα επιπεδα.Στη δικια μου τους εχω στις 900 μονιμα μεσα απο το προγραμμα της, και δεν ακουγονται καθολου.Και να δεις εγω τρελα με την υσηχια των ανεμιστηρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.