Jump to content

SEAGATE BARRACUDA SATA 160GB 7200.7 και θορυβος

Snips

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν αποφάσισα να ενεργοποιήσω επιτέλους τον καινούργιο δίσκο μου μετά από 3 εβδομάδες!!!!!

Κατέβασα τα εργάλεία από το site της seagate και κάνω την εγκατάσταση του σκληρού.

Έβαλα 4 όταν ζήτησε cluster size ή δεν θυμάμαι

1η εντύπωση.

ΘΟΡΥΒΟΣ..δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αλλά ακούγεται πολύ όταν κάνει ανάγνωση (δεν τον έχω χωρίσει σε partitions). Aκούγεται εκείνο το " κρρρρ.κρρρρρ..."

Γρήγορος. τα δεδομένα πάνε σφαίρα..

Λοιπόν για τον θόρυβο μήπως μπορώ να κάνω κάτι να διορθωθεί. Παραείναι ενοχλητικός....

δυστυχώς ο δίσκος σου, όπως και ο δικός μου 7200.7 των 80 gb δεν έχει ενσωματωμένο το acoustic management γι'αυτό και ακούγεται τόσο πολύ όταν διαβάζει ή γράφει. Αν και σε εμένα αυτό που γενικά με ενοχλεί περισσότερο σε όλους τους σκληρούς είναι ο θόρυβος τους από τα μοτέρ, κοίτα εδώ τι έκανα εγώ: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=7976&highlight=dead

επίσης κάνε ένα search στο www.silentpcreview.com όπου έχουν δοθεί και άλλες λύσεις, όπως να ξελασκάρεις τις βίδες που συγκρατούν τους σκληρούς ή να τους δέσεις με λάστιχα ώστε να αιωρούνται και να απορροφώνται καλύτερα οι κραδασμοί.

Σε τι controller τον έχεις; Στο silicon 3112A οι seagate ήταν αρκετά ενοχλητικοί, όταν τους έβαλα στο nvidia ο θόρυβος εξαφανίστηκε.

Αρχική απάντηση από Snips [Σήμερα, στις 09:46]

ΘΟΡΥΒΟΣ..δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αλλά ακούγεται πολύ όταν κάνει ανάγνωση (δεν τον έχω χωρίσει σε partitions). Aκούγεται εκείνο το " κρρρρ.κρρρρρ..."

Γρήγορος. τα δεδομένα πάνε σφαίρα..

Λοιπόν για τον θόρυβο μήπως μπορώ να κάνω κάτι να διορθωθεί. Παραείναι ενοχλητικός....

Δεν ξέρω για αυτό που λέει ο Chroma, αλλά μάλλον την πάτησες όπως εγώ...:X:

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=7626

όταν διαβάζουν/γράφουν κάνουν υπερβολικό -ενοχλητικό θόρυβο

Πότε θα καταρρεύσει επιτέλους ο ΜΥΘΟΣ οτι οι Seagate είναι αθόρυβοι??:mad:

το είπαμε ξανά. Η seagate λόγω δικαστικού αγώνα που έχασε δεν είχε το δικαίωμα να ενσωματώσει το ΑΜ στους 7200.7 γι'αυτό και ακούγονται έτσι. Και εγώ για αθόρυβους τους αγόρασα τους δικούς μου αλλά φαίνεται ότι πέσαμε στην περίπτωση. Μ@λ@κί@ γιατί αν ψάξει κανείς στα σχετικά ξένα φόρουμ είναι γεμάτα με το πρόβλημα θορύβου του συγκεκριμένου μοντέλου.

Τα ξένα δεν τα κοιτάμε ...οκ

ΤΟ κακό είναι ότι κοιτάμε τα δικά μας τα forum...και κάνουμε μ*****ες

ΑΙΣΧΟΣ :mad: :mad:

Λοιπόν πήρα από την SEAGΑTE την εξής απάντηση:

Hello,

Thank you for the inquiry.

This drive has a feature called STIR.

During idle times the drive will go into self test to try and predict

a

premature failure.

This feature is always on and cannot be toggled off.

If you feel the drive is too noisy then return the drive for another

one.

Robert A.

Seagate Technical Support

τώρα εννοεί από το μαγαζί που το πήρα :happy:

ή

από την SEAGATE την ίδια:boxed: :boxed: :boxed:

Tα email αποτελούν εδώ και καιρό επίσημα έγγραφα από όσο γνωρίζω (ο Giorgos θα ξέρει να μας πει καλύτερα). Εκτύπωσε το και πήγαινε από εκεί που το πήρες και ζήτησε να στον αλλάξουν με κάποιον άλλο. Δε ξέρω όμως μιας και μηχανικά και πρακτικά δεν έχει βλάβη μήπως αρνηθούν την αλλαγή.

το e-shop είναι....Δεν νομίζω να αρνηθούν αν ισχύει αυτό που λές για το email

Αρχική απάντηση από forwardS

εγώ πάντως τους έχω (raid) στον 3112Α. Για nforce3 μητρική μιλάς??

Ο silicon ήταν στη NF7s και μέχρι το 4.2.47 bios του sata έκαναν θόρυβο σε raid. Με το 4.2.50 δυστυχώς δε δοκίμασα διότι η μητρική έφυγε από τα χέρια μου. Ίδιοι δίσκοι, ίδιο stripe πέταξαν στον ενσωματωμένο nvidia του NF3 και σταμάτησαν να ακούγονται. Τουλάχιστον για τους δικούς μου δίσκους έφταιγε ο controller.

Παιδιά δεν ξέρω για το συγκεκριμένο κομμάτι του φίλου, αλλά ο δικός μου Seagate 7200.7 120GB pATA σε nForce 2 Ultra (Abit NF7) είναι εντελώς αθόρυβος και στην περιστροφή και στο seek. Βάζω το αυτί μου δίπλα και είναι σα να μην έχω δίσκο!

ο 80αρης μου 7200.7((είναι 4 ημερών από e-shop) κάνει θόρυβο στο seek. Καλά ρε παιδιά πώς ακούτε την περιστροφή? Βιονικά αυτιά έχετε? Μήπως έχετε ανοιχτό το κουτί?

Και ο δικός μου 7200.7 S-ATA 80GB σχεικά αθόρυβος είναι. Κάνει κάποιο θόρυβο στο seek (και παλι καμμία σχέση με Maxtor) αλλά στη λειτουργεία και την περιστροφή δεν ακούγεται.

τα stripe και cluster sizes μπορώ να τα αλλάξω τώρα? ΜΕ το partition magic γίνεται?

Στον δίσκο υπάρχουν ήδη τα windows και είναι όπως είπα NTFS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.