jackdaniels Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 Γεια σας. Θα σας περιγράψω όσο πιο αναλυτικά μπορώ το πρόβλημα που αντιμετωπίζω ελπίζοντας να είναι πιο εύκολο για εσάς να με βοηθήσετε. Η μητρική μου είναι η Asus P5G41T-M LE και είχα μία μνήμη Apacer Golden Memory Module 2GB DDR3-1066. Αποφάσισα μετά από τέσσερα χρόνια να ενισχύσω λίγο την μνήμη προσθέτοντας μία ακόμα των 2GB. Αρχικά, λοιπόν, αγοράζω την PATRIOT PSD32G13332 2GB DDR3 1333MHZ PC3-10600. Την τοποθετώ στο ελεύθερο slot της μητρικής μου και ο υπολογιστής κάνει ένα παρατεταμένο "μπιιιιπ" κατά την εκκίνηση και η οθόνη παραμένει μαυρισμένη. Δοκιμάζω όλους τους πιθανούς συνδιασμούς αλλά μάταια (δοκίμασα να την βάλω και μόνη της, μήπως υπήρχε πρόβλημα με το dual, αλλά επίσης χωρίς αποτέλεσμα). Την επιστρέφω και με συμβουλεύουν να πάρω μία Kingston, στις οποίες λέει, δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα ενώ συγχρόνως μου λένε ότι η πιθανή αιτία στο πρόβλημα είναι ότι δεν έχω κάνει ποτέ Update το BIOS. Όπως φαντάζομαι ότι καταλάβατε οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες, οπότε ακολουθώ συνήθως συμβουλές άλλων. Αγοράζω, λοιπόν, την KINGSTON KVR13N9S6/2 2GB DDR3 PC3-10600 1333MHZ VALUE RAM με την οποία ανοίγει κανονικά ο υπολογιστής αλλά τα windows δεν την βλέπουν, συνεχίζει να μου λέει ότι η μνήμη μου είναι 2GB (επίσης δοκιμασμένη και στα 2 slots). Ενώ όταν την βάζω μόνη της ο υπολογιστής δεν ανοίγει καθόλου. Έκανα και update το BIOS, όπως μου είχαν πει, ελπίζοντας αυτό να δώσει την λύση στο πρόβλημα αλλά και μετά το Update συνεχίζει να συμβαίνει το ίδιο. Μπορεί κανείς να καταλάβει τι φταίει και να μου προτείνει κάποια λύση;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
GoMaR Μάρτιος 29, 2014 #2 Μάρτιος 29, 2014 Υπάρχει περίπτωση να μην δέχεται τέτοιες μνήμες η μητρική; εννοώ μέχρι 1066mhz να υποστηρίζει.Μήπως χρειάζεται να ορίσεις παραπάνω ρευμα για τις μνήμες και να πρέπει να βάλεις χειροκίνητα ; δε ξέρω...το μανιαουλ το διάβασες;Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
jackdaniels Μάρτιος 29, 2014 Author #3 Μάρτιος 29, 2014 Στα χαρακτηριστικά της μητρικής αναφέρει για τις μνήμες το εξής :2 x DIMM, Max. 8 GB, DDR3 1333(O.C.)/1066/800 Non-ECC,Un-buffered Memoryοπότε φαντάζομαι ότι την δέχεται.Στο Manual μια ματιά που έριξα δεν γράφει κάποια εξαιρετική διαδικασία για την εγκατάσταση μνήμης. Για να ορίσω παραπάνω ρεύμα για τις μνήμες που μου λες δεν έχω ιδέα πως γίνεται.Ξέχασα να αναφέρω ότι το λειτουργικό μου είναι windows xp.Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.