cpavlidi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2004 Γεια σε όλους. Είχα ανοίξει ένα παρόμοιο θέμα πριν λίγες μέρες αλλά επειδή δεν είχα κατασταλάξει, τώρα που το έκανα το ξανα ανοίγω. Λοιπόν, έχουμε και λέμε : Με ενδιαφέρουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ οι επιδόσεις και τίποτα άλλο, ούτε χώρος ούτε κόστος. Η πρώτη επιλογή είναι να πάρω έναν Raptor 10000 74MB και η δεύτερη επιλογή είναι να πάρω 2xSeagate 80MB για σύστημα Raid. Τι απο τα δύο θα πάει πιο ΓΡΗΓΟΡΑ δεδομένου ότι α)δεν παίζω games, β)δουλέυω εφαρμογές γραφείου και develompent? Περιμένω απαντήσεις σας... Ουφ νωρίς ξύπνησα σήμερα!!!! :P :jump: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Οκτώβριος 23, 2004 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2004 Καλύτερα να πάρεις Raptor 74G,στις μεταφορές αρχείων οι seagate θα πάνε καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Οκτώβριος 23, 2004 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2004 To Raid 0 πάντα θα είναι καλύτερο από 1 ραπτορ. Αλλά άφού δε σε νοιάζει το κόστος γιατί δεν παίρνεις 2 ραπτοερες σε ραιδ 0. Θα τρελαθείς στη ταχύτητα. (Το έχω γιαυτό σου λέω). 2 ρπατορ (36 ή 74, ό,τι θές) σε ραιδ 0 :worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpavlidi Οκτώβριος 23, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2004 Το κόστος δε με ενδιαφέρει δεδομένης της αγοράς 1 raptor 74, γιατί αμα είναι για 2 με καίει και με τσουρουφλίζει!!! Ειναι σίγουρο οτι 2 hdd raid 0 είναι πιο γρήγοροι απο 1 raptor 74(4,5 access time έχει)? Μεταφορές αρχείων δεν κάνω συχνά. Αν zippαρω πχ, 2GB data, με ποιον θα έχω το τελικό αρχείο .zip ποιι γρήγορα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Οκτώβριος 23, 2004 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2004 Αρχική απάντηση από cpavlidi Το κόστος δε με ενδιαφέρει δεδομένης της αγοράς 1 raptor 74, γιατί αμα είναι για 2 με καίει και με τσουρουφλίζει!!! Ειναι σίγουρο οτι 2 hdd raid 0 είναι πιο γρήγοροι απο 1 raptor 74(4,5 access time έχει)? Μεταφορές αρχείων δεν κάνω συχνά. Αν zippαρω πχ, 2GB data, με ποιον θα έχω το τελικό αρχείο .zip ποιι γρήγορα? Ποιο γρηγορο θα ειναι εαν αναβαθμισεις τον επεξεργαστη σου παρα τους δικσους σε αυτην την περιπτωση.Εαν θες καθημερινη αισθηση μαλλον ο ραπτορας θα σε κερδισει.Ιδιαιτερα κιολας εαν δεν κατεχεις και πολλα απο ραιδ τοτε ραπτορας.ΑΠο την αλλη οι 2 δισκοι σωστα σεταρισμενοι στο ραιδ ειναι σαφως πιο γρηγοροι σε μεταφορες αρχειων χακουν στο seak αλλα και ειναι και 160 τα διπλα απο τον ρατπορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Οκτώβριος 23, 2004 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2004 RAID 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Οκτώβριος 23, 2004 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2004 Θα τρελαθείς στη ταχύτητα αλλά και στη φασαρία με τους 36άρηδες τους Raptor, κάνουν ένα πολύ σπαστικό σφυριχτό ήχο. Εγώ μέσα σε μία βδομάδα τους έδωσα πίσω (πλαίσιο), Ο 74 είναι λίγο πιο ήσυχος πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marouli Οκτώβριος 25, 2004 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2004 εγω τουσ εχω εδω και μια εβδομαδα τουσ 36αρηδεσ ραπτορεσ σε ραιδ 0 και ειναι κυριλε!ουτε θορυβο ουτε τιποτε!πιο πολυ θορυβο κανει ο ανεμιστηρας Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Οκτώβριος 25, 2004 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2004 Δε σκέφτεσαι καθόλου το ενδεχόμενο 2 ράπτορ 40άρηδες σε ρέιντ?Ίδια λεφτά με τον 80άρη.Και παίρνεις κι ένα φτηνό 80άρη να καλύψεις απαιτήσεις που τυχόν να έχεις σε χώρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Οκτώβριος 25, 2004 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2004 marouli Μάλλον γι'αυτό, εγώ που έχω νεράκι και έχω ησυχία τους άκουγα πάρα πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Οκτώβριος 25, 2004 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2004 Βάλε 2*36 raptor...Εκτώς και αν θέλεις ένα πολύ αθόρυβο PCΔεν κάνουν και τόσο θόρυβο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
a4dtm Νοέμβριος 25, 2004 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2004 παντως εγω που εχω εναν 74αρη raptor δεν εχω προβληματα ηχορυπανσης.Μπορω να σου πω οτι ποιο πολυ θορυβο βγαζει ο maxtor που εχω στην υπογραφη μου παρα ο raptor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Νοέμβριος 25, 2004 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2004 Κάθε μέρα που πάω στον Hellrider δεν έχω προσέξει κάποιον ιδιέτερο θόρηβο από το raid 0 2*36raptor και ο 74raptor μου κάνει θόρυβο μόνο κατα το defrag (ποιος δεν κάνει)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellrider Νοέμβριος 25, 2004 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2004 Καλα ρε με δουλευεται που ακουτε τον θορυβο απο τους ραπτορες?Ο θορυβος ειναι απειροελαχιστος!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr_God Νοέμβριος 25, 2004 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2004 Αρχική απάντηση από Hellrider [Σήμερα, στις 13:01] Καλα ρε με δουλευεται που ακουτε τον θορυβο απο τους ραπτορες?Ο θορυβος ειναι απειροελαχιστος!!!! Μερικοι κανουν ενα σπαστικο σφυρικτο θορυβο και μερικοι οχι αναλογα με το ποτε φτιαχτηκαν. Εγω που ειχα 2 σε raid ο ενας εκανε ενα απαλο θορυβο και ο αλλος σφυραγε τοσο εκνευριστικα που τους εδωσα εξαιτιας του. Το βραδυ ειδικα ηταν ανυποφορος. Στο μεταξυ μας ναι ηταν πολυ γρηγοροι αλλα δεν τρελαθηκα κιολας. Και με τους 80αρηδες seagate μου μια χαρα ειμαι τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spike83 Δεκέμβριος 6, 2004 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2004 Raid 0 Θα εχεις 160 γιγα! και δεν θα ψαμνεις για νεο HHD συντομα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.