Jump to content

[Ψάχνω] Φίλτρα για ανεμιστήρες 140mm

pnick

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω αν έχει ξανα-συζητηθεί παλιότερα στο forum και δεν μπόρεσα να βρώ κάτι με την αναζήτηση. Ψάχνω για φίλτρο ανεμιστήρα 140mm. Δεν μπορώ να βρώ κάτι μεγαλύτερο από 120mm στα Ελληνικά μαγαζιά. Στο εξωτερικό βρήκα αρκετά, αλλά θα προτιμούσα από Ελλάδα κάτι. Θα εκτιμήσω πολύ κάθε βοήθεια.

Ευχαριστώ πολύ! Πώς δεν τα πέτυχα ρε παιδί μου; :nerd:

Πρέπει να ξεστραβωθώ λίγο παραπάνω στο googlάρισμα φαίνεται...:computer:

Μεταξύ των δύο υπάρχει καμιά διαφορά; Δεν φαντάζομαι, αλλά λέω.

Αυτά που σου έβαλε ο AIRETIKOS έχει μεταλικό πλέγμα.

Τα άλλα αν δεν κάνω λάθος έχουν πλαστικό πλέγμα και έχουν μαγνήτη (αυτά θέλω να πάρω κι εγώ)

Αυτά που σου έβαλε ο AIRETIKOS έχει μεταλικό πλέγμα.

Τα άλλα αν δεν κάνω λάθος έχουν πλαστικό πλέγμα και έχουν μαγνήτη (αυτά θέλω να πάρω κι εγώ)

Χμμ... Καλύτερα πλαστικό με μαγνήτη μου φαίνεται, από πλευράς κραδασμών πάντα. Οπότε, με βλέπω για

e-shop. Έχω σταμπάρει και κάποια καλά ανεμιστηράκια οπότε θα γίνει μία και καλή η παραγγελία.

Νά 'στε καλά παιδιά.

Επανέρχομαι για να ενημερώσω ότι πήρα τελικά το φίλτρο της Silverstone των 140mm. Πολύ καλή επιλογή. Πλαστική κατασκευή με 4 μικρά και αρκετά δυνατά μαγνητάκια στις γωνίες. Το ήθελα για το κάτω άνοιγμα του Carbide 200R (αυτό δίπλα στο τροφοδοτικό) που μου έβαζε πολλή σκόνη μέσα. Επιτέλους, ησύχασα από αυτό το βάσανό. Κάθε βδομάδα σχεδόν ήθελε φύσημα το κουτί...:crazy:. Το στερέωσα εξωτερικά χωρίς βίδες (συνοδεύεται από 4 πάντως) με τους μαγνήτες. Δεν κουνιέται ρούπι.

Μαζί πήρα και έναν 14άρη ανεμιστήρα της Prolimatech, τον Ultra Sleek Vortex 14. Πολύ καλός μου φαίνεται, δεν πρόσθεσε καθόλου θόρυβο στο σύνολο, πολύ λεπτός (1.5cm) και με οπές στις θέσεις των 12άρηδων και βάζοντας το χέρι μου από πάνω, ήταν αισθητή η ροή του αέρα (98cfm δίνει ο κατασκευαστής). Είναι και 4πινος (PWM) συν τοις άλλοις.

Επανέρχομαι για να ενημερώσω ότι πήρα τελικά το φίλτρο της Silverstone των 140mm. Πολύ καλή επιλογή. Πλαστική κατασκευή με 4 μικρά και αρκετά δυνατά μαγνητάκια στις γωνίες. Το ήθελα για το κάτω άνοιγμα του Carbide 200R (αυτό δίπλα στο τροφοδοτικό) που μου έβαζε πολλή σκόνη μέσα. Επιτέλους, ησύχασα από αυτό το βάσανό. Κάθε βδομάδα σχεδόν ήθελε φύσημα το κουτί...:crazy:. Το στερέωσα εξωτερικά χωρίς βίδες (συνοδεύεται από 4 πάντως) με τους μαγνήτες. Δεν κουνιέται ρούπι.

Μαζί πήρα και έναν 14άρη ανεμιστήρα της Prolimatech, τον Ultra Sleek Vortex 14. Πολύ καλός μου φαίνεται, δεν πρόσθεσε καθόλου θόρυβο στο σύνολο, πολύ λεπτός (1.5cm) και με οπές στις θέσεις των 12άρηδων και βάζοντας το χέρι μου από πάνω, ήταν αισθητή η ροή του αέρα (98cfm δίνει ο κατασκευαστής). Είναι και 4πινος (PWM) συν τοις άλλοις.

απο ισοπ τα πείρες? Αν ναι θα μπορουσες να μ δωσεις λινκ και με τον ανεμηστηρα και με το φιλτρο? εχω το ιδιο κουτι και θα τα ηθελα και εγω!

απο ισοπ τα πείρες? Αν ναι θα μπορουσες να μ δωσεις λινκ και με τον ανεμηστηρα και με το φιλτρο? εχω το ιδιο κουτι και θα τα ηθελα και εγω!

Ναι από e-shop τα πήρα με βάση το link που είχε βάλει ο [MENTION=29341]idonthave[/MENTION] (έγώ έψαχνα στο search στα ελληνικά "φίλτρα ανεμιστήρων":sarcastic:αντί για "fan filters 140mm"... πού πας ρε Καραμήτρο!!:haha:).

Το ξαναβάζω SILVERSTONE FF141B MAGNETIC FAN FILTER 140MM BLACK - FAN FILTERS -

Ο ανεμιστήρας ήταν αυτός (αυτόν τον βρήκα μόνος μου...:hehe:) PROLIMATECH ULTRA SLEEK VORTEX FAN 140MM -

Έχει ωραίο αλλά κοντό καλωδιάκι που καλό είναι να το συνδέσεις χαμηλά στην μητρική (εφόσον τον προορίζεις για το κάτω άνοιγμα) γιατί αλλού δεν φτάνει και έχει επίσης μέσα και αντάπτορα τροφοδοσίας 4pins to molex αν τον θέλεις σε φουλ στροφές συνέχεια ή δεν έχεις άλλη έξοδο 4πινη στην μητρική.

Ναι από e-shop τα πήρα με βάση το link που είχε βάλει ο idonthave (έγώ έψαχνα στο search στα ελληνικά "φίλτρα ανεμιστήρων":sarcastic:αντί για "fan filters 140mm"... πού πας ρε Καραμήτρο!!:haha:).

Το ξαναβάζω SILVERSTONE FF141B MAGNETIC FAN FILTER 140MM BLACK - FAN FILTERS -

Ο ανεμιστήρας ήταν αυτός (αυτόν τον βρήκα μόνος μου...:hehe:) PROLIMATECH ULTRA SLEEK VORTEX FAN 140MM -

Έχει ωραίο αλλά κοντό καλωδιάκι που καλό είναι να το συνδέσεις χαμηλά στην μητρική (εφόσον τον προορίζεις για το κάτω άνοιγμα) γιατί αλλού δεν φτάνει και έχει επίσης μέσα και αντάπτορα τροφοδοσίας 4pins to molex αν τον θέλεις σε φουλ στροφές συνέχεια ή δεν έχεις άλλη έξοδο 4πινη στην μητρική.

αληθεια με το πανω μερος τι εχεις κανει? και απο κει μπαίνει σκονη!

αληθεια με το πανω μερος τι εχεις κανει? και απο κει μπαίνει σκονη!

Είχα βρεί κάποτε στο PC1 δύο Enermax 12άρηδες σε καλή τιμή και τους πήρα, και τώρα με τις αλλαγές τους έχω βάλει επάνω δίπλα-δίπλα να βγάζουν αέρα. Οπότε με την ροή που υπάρχει από κάτω προς τα πάνω πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα (τουλάχιστον μεγάλο)

Πήρα το φίλτρο σήμερα, μια χαρά είναι με τα μαγνητάκια του, στερεώνεται μια χαρά.

Ναι, απλά θα τρέχει συνεχώς με full spin, γιατί το 4ο pin που θα μείνει απ' έξω είναι για να ελέγχει την ταχύτητα. Αν λειτουργεί στο full ίσως να κάνει λίγο θόρυβο. Όχι κάτι σπουδαίο όμως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.