Jump to content

Ποιά απο τις δύο AH-IPS οθόνες?

Neuron

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να πάρω μια οθόνη AH-IPS, αναλογία 5:4 (τετράγωνη), και οι επιλογές μου είναι αυτές οι δύο:

LG 19MB35PM-B 175ε

NEC EA193MI 205ε

η διαφορά τιμής δεν πάιζει κανέναν ρόλο.

στην αρχή έλεγα για την NEC αλλα σήμερα εντόπισα και την LG.

εσείς πια θα παίρνατε?

(ας μην συζητήσουμε το γιατι παίρνω 5:4 και όχι 16:9 )

Θα διάβαζα reviews (αν υπάρχουν) και αμέσως μετά θα κοιτούσα πόσο καλή κάλυψη εγγύησης έχει η κάθε μία εταιρία στην Ελλάδα.

Δεν βρήκα reviews. Η nec κυκλοφορεί 5 μήνες τώρα και στην LG στο manual γράφει ημερ.εκδ. Μάρτιος 2014.

Από εγγύηση έχουν και οι δύο 3 χρόνια. Δεν νομίζω να υπάρχει διαφορετική μεταχείριση σε διαδικασίες επιστροφής πχ. Παντού ίδια είναι.

Νομιζω η LG πλεον δινει μονο 2 χρονια εγγυηση στις οθονες.

Τσεκαρε το καλυτερα να εισαι σιγουρος

Είναι 3 χρόνια η εγγύηση και zero pixel. Επίσης η LG έχει δικό της παράρτημα εδώ ενώ η NEC έχει αντιπρόσωπο, που απ ότι θυμάμαι ήταν ψιλοάσχετος.

Το θέμα είναι να έχει ωραία απόδοση χρωμάτων πράγμα που δεν μπορείς να το ξέρεις από τα χαρακτηριστικά. Στην LG γράφει "color calibrated" αλλά δε ξέρω, την LG την έχω συνδέσει με χαμηλής ποιότητας προιόντα. Όλα κάτι παπατζιλίκια κάνουν με φωτάκια και τρύπες και περίεργα που εντυπωσιάζουν εξωτερικά και όχι ουσιαστικά. Ενώ στην NEC είναι πιο συμμαζεμένοι.

... την LG την έχω συνδέσει με χαμηλής ποιότητας προιόντα. Όλα κάτι παπατζιλίκια κάνουν με φωτάκια και τρύπες και περίεργα που εντυπωσιάζουν εξωτερικά και όχι ουσιαστικά. Ενώ στην NEC είναι πιο συμμαζεμένοι.

Ακυρίλα φουλ το σχόλιο...

-----------------------------------

Η LG έχει αποδεδειγμένα πολύ καλή υποστήριξη των προϊόντων της και θα έπαιρνα την LG καθώς κατά τα άλλα είναι ολόιδια τα monitor.

Η LG έχει αποδεδειγμένα πολύ καλή υποστήριξη των προϊόντων της

Ναι, ενώ το δικό σου είναι στρειτ-το-δε-ποιντ. Δεν μιλάμε για την υποστήριξη αλλά για την ποιότητα των προϊόντων της. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Εκτός αν έχεις την ίδια άποψη και για την ποιότητα.

Ασχέτως άποψης περί ποιότητας (άποψη έχουν όλοι), αναφέρθηκες σε τρυπούλες και φωτάκια και δυσκολεύομαι να καταλάβω που αναφέρεσαι.

Η δική μου δημοσίευση είναι στο θέμα μιας και δυσκολεύεσαι να επιλέξεις καθώς από μόνος σου όπως είπες δυσκολεύεσαι να βρεις διαφορές.

Η μη ποιοτική LG παρέχει Panels για τη μισή αγορά LCD monitors, πολύ πιθανόν και για το NEC που έχεις παραθέσει.

Αυτά από εμένα, αν θες μου δείχνεις και σε ποιες τρύπες και λεντάκια αναφέρεσαι (που ταυτόχρονα σημαίνει και κακή ποιότητα) διαφορετικά το σχόλιό μου περί ακυρίλας είναι 100% valid.

L1900R-BF-01.JPG

Η συγκεκριμένη οθόνη έχει μια τρύπα που φωτίζει κιόλας και κουμπάκι αφής και τρέχα γύρευε.

Και αυτό είναι ένα παράδειγμα menu παπατζιλίκι.

Η αγορά είναι γεμάτη φτηνιάρικες τηλεοράσεις lg, φτηνιάρικα ηχεία lg, φτηνιάρικα κινητά lg.

Η lg το γνωρίζω οτι κατασκευάζει πανελ και η τεχνολογία ah-ips αναπτύχθηκε από την ίδια. Αλλά μια εταιρία που φτιάχνει κινητήρες δεν σημαίνει οτι φτιάχνει και αμάξια. Και δεν τα φτιάχνει μόνη της, ούτε όλα τα τμήματα μιας εταιρίας δουλεύουν με το ίδιο τρόπο.

Είναι καθαρά θέμα design και γούστου του καθενός. Όπως βγάζει αυτή με το xtreme design βγάζει και την άλλη με το σοβαρό, σαν αυτή που παρέθεσες στο αρχικό ποστ.

Το θέμα του μενού είναι αστείο, επιλέγω να μην σου απαντήσω.

Φτηνιάρικες έχει πολλές ναι, αντίστοιχα έχει και μη φτηνιάρικες, ανάλογα την τσέπη του καθενός...

Πάρε την NEC που είναι πιο ακριβή :clap:

Πάρε την NEC που είναι πιο ακριβή :clap:

Άρα συμφωνούμε για τη NEC :p

Αυτό λέω, από τη στιγμή που η LG έχει πολλές φτηνιάρικες, δεν είναι πιο πιθανό να είναι και αυτή φτηνιάρικη? Δεν έχει η Nec περισσότερες πιθανότητες να βγει καλή απ ότι η Lg? Είναι και πιο ακριβή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.