timnos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2014 Καλημέρα σε όλους τους φίλους! Το pc μου μου παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό στα καλά του καθουμένου πολλά τετραγωνάκια, διαφόρων χρωμάτων αλλά ίδιου μεγέθους σε διάφορα σημεία της οθόνης μου. Το παρουσιάζει όποτε του έρθει και παρατήρησα ότι αλλάζουν θέση και αριθμό κινώντας τον κέρσορα(mouse) τυχαία στην οθόνη. Το σύστημα μου το έχω σετάρει προ 2 μήνες και είναι καινούριο! Δεν έχω κάνει OC σε τίποτε και δουλεύει εργοστασιακά σε "μαμά" voltage και hz... Το σύστημά μου περιλαμβάνει: CPU: Intel Core i5-4670K M/b: Gigabyte Z87X-D3H CPU COOLER: Corsair H100i GPU : Gigabyte Radeon R9 270X 4GB OC Battlefield 4 Limited Edition RAM: Kingston 8GB beast KHX24C11T3K2/8X HD: Western digital Black Caviar 1T - WD1003FZEX) Δουλεύει με 7άρια 64bit. Υποπτεύομαι την gpu αλλά θα ήθελα την βοήθειά σας για το πως να το τσεκάρουμε να είμαστε σίγουροι και να μην το σκαλίζω άδικα και χωρίς αποτέλεσμα! Σας ευχαριστώ πολύ όλους εξαρχής για την βοήθεια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάρτιος 27, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2014 Γράψε αν θες και ποια οθόνη έχεις και ποιο τροφοδοτικό, για να είναι πλήρης η εικόνα.Σίγουρα το πρόβλημα εντοπίζεται στην κάρτα γραφικών ή γύρω από αυτήν. Έχεις κάνει update σε όλους τους drivers; Επίσης, μήπως χρησιμοποιείς κάποιον αντάπτορα από την κάρτα προς την οθόνη, π.χ. DVI σε VGA; Έτυχε και σε άλλο μέλος παρόμοιο πρόβλημα και ήταν τελικά αυτό.Για να είσαι σίγουρος αν είναι η κάρτα ή όχι, κάνε δοκιμή σε pc κάποιου φίλου. Τέτοια artifacts είναι συνήθως πρόβλημα στην VRAM.Πάντως αν θες κάνε και ένα απλό τεστ. Πάτα PrtScn όταν είναι εμφανές το πρόβλημα και κάνε Paste στο Paint. Αν τα κουτάκια εμφανίζονται στο screenshot τότε μπορεί να είναι και αλλού το πρόβλημα, δηλαδή να είναι θέμα Software. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timnos Μάρτιος 27, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2014 Γράψε αν θες και ποια οθόνη έχεις και ποιο τροφοδοτικό, για να είναι πλήρης η εικόνα.Σίγουρα το πρόβλημα εντοπίζεται στην κάρτα γραφικών ή γύρω από αυτήν. Έχεις κάνει update σε όλους τους drivers; Επίσης, μήπως χρησιμοποιείς κάποιον αντάπτορα από την κάρτα προς την οθόνη, π.χ. DVI σε VGA; Έτυχε και σε άλλο μέλος παρόμοιο πρόβλημα και ήταν τελικά αυτό. Για να είσαι σίγουρος αν είναι η κάρτα ή όχι, κάνε δοκιμή σε pc κάποιου φίλου. Τέτοια artifacts είναι συνήθως πρόβλημα στην VRAM. Πάντως αν θες κάνε και ένα απλό τεστ. Πάτα PrtScn όταν είναι εμφανές το πρόβλημα και κάνε Paste στο Paint. Αν τα κουτάκια εμφανίζονται στο screenshot τότε μπορεί να είναι και αλλού το πρόβλημα, δηλαδή να είναι θέμα Software. Καλημέρα pnick. Το τροφοδοτικό μου είναι το THERMALTAKE Power Supply SMART 630W. Την οθόνη δεν την θυμάμαι αυτήν την στιγμή αλλά είναι μια Samsung 23". Έχω τους τελευταίους driver της ΑΤΙ και μάλιστα δοκίμασα και τους ΒΕΤΑ μπας και... Αντάπτορας δεν υπάρχει και είναι από DVI σε DVI. Θα δοκιμάσω και το κολπάκι στην ζωγραφική και θα ενημερώσω... Να τρέξω(αν υπάρχει) κάποιον GPU Tester? Θα μου δείξει κάτι ίσως? Σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια pnick! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάρτιος 27, 2014 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2014 Ναι, αν θέλεις στρέσαρέ την λίγο την κάρτα με το FurMark FurMark: VGA Stress Test, Graphics Card and GPU Stability Test, Burn-in Test, OpenGL Benchmark and GPU Temperature | oZone3D.Net και δες τις θερμοκρασίες. Δεν υπάρχει από όσο ξέρω κάτι πιο δυνατό για να τεστάρεις την κάρτα. Αν είναι πρόβλημα της κάρτας πολύ πιθανόν κάτι να εμφανιστεί.Για να είσαι πιο σίγουρος τι φταίει θα ήταν το ιδανικό να δοκιμάσεις την κάρτα σε άλλο pc και με άλλη οθόνη αν γίνεται. Έτσι περιορίζονται αρκετά τα πιθανά προβλήματα.Edit: Δοκίμασε να τροφοδοτήσεις την κάρτα με άλλο 6πινο του τροφοδοτικού. Λέω, μήπως... Επίσης, στο κάνει σε τυχαίες στιγμές, ή όταν τρέχεις κάτι, π.χ. είσαι στο διαδίκτυο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
timnos Μάρτιος 27, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2014 Ναι, αν θέλεις στρέσαρέ την λίγο την κάρτα με το FurMark FurMark: VGA Stress Test, Graphics Card and GPU Stability Test, Burn-in Test, OpenGL Benchmark and GPU Temperature | oZone3D.Net και δες τις θερμοκρασίες. Δεν υπάρχει από όσο ξέρω κάτι πιο δυνατό για να τεστάρεις την κάρτα. Αν είναι πρόβλημα της κάρτας πολύ πιθανόν κάτι να εμφανιστεί.Για να είσαι πιο σίγουρος τι φταίει θα ήταν το ιδανικό να δοκιμάσεις την κάρτα σε άλλο pc και με άλλη οθόνη αν γίνεται. Έτσι περιορίζονται αρκετά τα πιθανά προβλήματα. Edit: Δοκίμασε να τροφοδοτήσεις την κάρτα με άλλο 6πινο του τροφοδοτικού. Λέω, μήπως... Επίσης, στο κάνει σε τυχαίες στιγμές, ή όταν τρέχεις κάτι, π.χ. είσαι στο διαδίκτυο; Το ξεκινάει(ίσως τυχαία όμως...) στο mozilla... Από κει και πέρα το κάνει οπουδήποτε και έχω την εντύπωση ότι μου έχει κάνει και ένα restart μια φορά! Θα του κάνω ένα τεστάκι με το FurMark να δούμε αν θα μας βγάλει κάτι... Η οθόνη και το τροφοδοτικό δεν νομίζω ότι έχει σχέση και θεωρώ ότι ή κάτι γίνεται με τους drivers της ΑΤΙ ή πλέον έχουμε θέμα καθαρά hardware της GPU. Ψάχνουμε και βλέπουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάρτιος 27, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2014 Έχεις gigabyte windforce υλοποίηση κάρτας γραφικών και έχει παραπονεθεί και άλλο μέλος του forum για παρόμοιο πρόβλημα... Αν στο κάνει στο furmark, που είναι το πιο απαιτητικό, τότε 99% έχεις θέμα με την κάρτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
timnos Μάρτιος 28, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2014 Έτρεξα λοιπόν 2 φορές το Fur Mark και δεν μου κράσαρε και ολοκλήρωσε το τεστ 2 φορές μάλιστα... Και το GPU-Z: Γενικά όσο και να το παίδεψα χθες δεν μου έβγαλε τα τετραγωνάκια... Επί της ευκαιρίας η οθόνη μου είναι η SyncMaster 226BW. Φίλε cyberdyne αν έχεις κάποιο λινκ με την περίπτωση της προβληματικής αυτής κάρτα από το άλλο μέλος του φόρουμ θα με βοήθαγε πολύ ώστε να δω τι ακριβώς έκανε τελικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάρτιος 28, 2014 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2014 Η θερμοκρασία στους 66° C κατά την διάρκεια τέστ με το FurMark είναι πολύ καλή. Άρα δεν είναι από εκεί. Σε ρώτησα για το διαδίκτυο γιατί τέτοια προβλήματα εμφανίζονται κάποιες φορές σε σχέση με συγκεκριμένους browsers όπως ο firefox και ο chrome. AMD Support and Game Text TopicASUS R9 270 artifacts in Firefox - AnandTech ForumsΕπίσης, αρκετές υλοποιήσεις των r9 2x0 (Χ) έχουν πρόβλημα με την VRAM. Δοκίμασε λιγάκι να εγκαταστήσεις από την αρχή το vbios της κάρτας από εδώ VGA Bios Collection: Gigabyte R9 270X 2048 MB | techPowerUpμήπως υπάρξει κάποια βελτίωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timnos Μάρτιος 28, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2014 Η θερμοκρασία στους 66° C κατά την διάρκεια τέστ με το FurMark είναι πολύ καλή. Άρα δεν είναι από εκεί. Σε ρώτησα για το διαδίκτυο γιατί τέτοια προβλήματα εμφανίζονται κάποιες φορές σε σχέση με συγκεκριμένους browsers όπως ο firefox και ο chrome. AMD Support and Game Text Topic ASUS R9 270 artifacts in Firefox - AnandTech Forums Επίσης, αρκετές υλοποιήσεις των r9 2x0 (Χ) έχουν πρόβλημα με την VRAM. Δοκίμασε λιγάκι να εγκαταστήσεις από την αρχή το vbios της κάρτας από εδώ VGA Bios Collection: Gigabyte R9 270X 2048 MB | techPowerUp μήπως υπάρξει κάποια βελτίωση. Καλημέρα pnick! Πραγματικά με τον firefox μου το ξεκίνησε και τις 2 φορές... Μπορεί και να έτυχε βέβαια. Θα εγκαταστήσω από την αρχή το vbios της GPU γιατί από την ΑΤΙ δεν έχω και ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
timnos Μάρτιος 28, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2014 Η θερμοκρασία στους 66° C κατά την διάρκεια τέστ με το FurMark είναι πολύ καλή. Άρα δεν είναι από εκεί. Σε ρώτησα για το διαδίκτυο γιατί τέτοια προβλήματα εμφανίζονται κάποιες φορές σε σχέση με συγκεκριμένους browsers όπως ο firefox και ο chrome. AMD Support and Game Text Topic ASUS R9 270 artifacts in Firefox - AnandTech Forums Επίσης, αρκετές υλοποιήσεις των r9 2x0 (Χ) έχουν πρόβλημα με την VRAM. Δοκίμασε λιγάκι να εγκαταστήσεις από την αρχή το vbios της κάρτας από εδώ VGA Bios Collection: Gigabyte R9 270X 2048 MB | techPowerUp μήπως υπάρξει κάποια βελτίωση. pnick μια διευκρίνιση φίλε...Η κάρτα μου είναι 4άρα ενώ μέσα έχει το Vbios για την 2άρα... Να περάσω αυτό ή θα έχω κάνα θέμα μετά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάρτιος 28, 2014 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2014 Κατέβασε το bios[/MENTION]"]VGA[MENTION=2971]bios[/MENTION] utility από εδώ GIGABYTE - Graphics Card - ATI - PCI Express Solution - Radeon™ R9 200 series - GV-R927XOC-4GD και κάνε update σύμφωνα με τις οδηγίες της Gigabyte. Νομίζω το ίδιο BIOS είναι με την 2gb, αλλά μη κάνουμε κανά λάθος. Πήγαινε μέσω Gigabyte να είσαι σίγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Μάρτιος 28, 2014 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2014 ειχα παλιοτερα παρόμοιο πρόβλημα και γω.Τελικά έφταιγε η gpu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timnos Μάρτιος 29, 2014 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2014 ειχα παλιοτερα παρόμοιο πρόβλημα και γω.Τελικά έφταιγε η gpu.. Καλημέρα φίλε NooDle! Τα "τετράγωνα" πόσο συχνά στα έβγαζε και σε κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή ή όποτε αυτό ήθελε? Σε ρωτάω γιατί σε εμένα το παρουσίασε 2 φορές στους 2 μήνες που την έχω και δεν ξέρω πως θα μπορέσω να παρουσιάσω το πρόβλημα της στο μαγαζί που την πήρα ώστε να μου την αλλάξει...!!! Και να του την πάω θα μου πει ότι έτυχε και ότι δεν βγάζει σε εκείνον κάποιο πρόβλημα... Άντε βγάλε άκρη τώρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RGR Μάρτιος 29, 2014 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2014 Οι ΑΤΙ είναι στοιχειωμένες! Η Δικιά μου μόλις την έβαλα στο σύστημα (ASUS 7870 DirectCU II) έβγαζε artifacts με το που δούλεψε λίγο στο premiere. Τσέκαρα θερμοκρασίες και τέλειωσα το project που ήταν σημαντικό, έκανα επανεκκίνηση και ξεκίνησα να τεστάρω. furmark, διάφορα bench, render στο πιο βαρύ βίντεο που έχω φτιάξει.. Βράχος.. Την έβαλα σε άλλο pc, την ξανά τέσταρα, τίποτα.. Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε και δεν μου έχει βγάλει το παραμικρό... EDIT: ΑΤΙ?? Συνήθειες... :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Μάρτιος 29, 2014 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2014 Καλημέρα φίλε NooDle! Τα "τετράγωνα" πόσο συχνά στα έβγαζε και σε κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή ή όποτε αυτό ήθελε? Σε ρωτάω γιατί σε εμένα το παρουσίασε 2 φορές στους 2 μήνες που την έχω και δεν ξέρω πως θα μπορέσω να παρουσιάσω το πρόβλημα της στο μαγαζί που την πήρα ώστε να μου την αλλάξει...!!! Και να του την πάω θα μου πει ότι έτυχε και ότι δεν βγάζει σε εκείνον κάποιο πρόβλημα... Άντε βγάλε άκρη τώρα! Εμενα τα έβγαζε στο bf3 στο ίδιο σημείο σχεδον κάθε 2-3 games. Το κουλο ήταν οτι στα bench test έτρεχε μια χαρα. Τι drivers αλλαξα τι format έκανα αλλα τίποτα. Τελικά την πούλησα σε ενα φίλο μου και δεν του κάνει τίποτα μου λέει. Τωρα θέμα ασυμβατότητας με το όλο σύστημα.. Δεν ξέρω.. ps με την εγγύηση όντως θα έχεις ενα θέμα γιατί δεν ξέρεις αν θα το παρουσιάσει στον τεχνικό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timnos Μάρτιος 30, 2014 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2014 Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκα που τόσα χρόνια δεν έπαιρνα ποτέ ΑΤΙ αλλά μόνο NVIDIA... Κατέβασα χθες από το site της ATI τον τελευταίο driver της GPU μου και έκανα και το λάθος να κατεβάσω ένα clean-tool, όπως το αναφέρει, που "καθαρίζει" τους παλιούς driver προκειμένου να στήσεις τους καινούριους... Το αποτέλεσμα: Εκτός τους οδηγούς της κάρτας, έσβησε και κάποια άλλα αρχεία(μάλλον του chipset) με αποτέλεσμα να μου απενεργοποιήσει πλήρως τα USB. Δεν τα έβλεπε με κανένα τρόπο ενώ όλα τα άλλα δούλευαν κανονικότατα! Ούτε να το κλείσω δεν μπορούσα. Τι επανεκκινήσεις έκανα τί safe mode, τι clear bios, τίποτα... Μετά από 48ώρες απίστευτης ταλαιπωρίας έκανα format και το ξαναέστισα από την αρχή! Να δω τι άλλο θα δω με αυτή την ΑΤΙ! :suicide2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkiller Μάρτιος 30, 2014 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2014 Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκα που τόσα χρόνια δεν έπαιρνα ποτέ ΑΤΙ αλλά μόνο NVIDIA... Κατέβασα χθες από το site της ATI τον τελευταίο driver της GPU μου και έκανα και το λάθος να κατεβάσω ένα clean-tool, όπως το αναφέρει, που "καθαρίζει" τους παλιούς driver προκειμένου να στήσεις τους καινούριους... Το αποτέλεσμα: Εκτός τους οδηγούς της κάρτας, έσβησε και κάποια άλλα αρχεία(μάλλον του chipset) με αποτέλεσμα να μου απενεργοποιήσει πλήρως τα USB. Δεν τα έβλεπε με κανένα τρόπο ενώ όλα τα άλλα δούλευαν κανονικότατα! Ούτε να το κλείσω δεν μπορούσα. Τι επανεκκινήσεις έκανα τί safe mode, τι clear bios, τίποτα... Μετά από 48ώρες απίστευτης ταλαιπωρίας έκανα format και το ξαναέστισα από την αρχή! Να δω τι άλλο θα δω με αυτή την ΑΤΙ! :suicide2:πωσ γινετε εσυ να εχεισ προβλημα , και εγω εδω και 2 χρονια που εχω την 6870 και κατεβαζω τουσ οδηγουσ μονο απο το site τησ amd, να μην μου εχει εμφανιστει ποτε προβλημα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
timnos Μάρτιος 30, 2014 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2014 πωσ γινετε εσυ να εχεισ προβλημα , και εγω εδω και 2 χρονια που εχω την 6870 και κατεβαζω τουσ οδηγουσ μονο απο το site τησ amd, να μην μου εχει εμφανιστει ποτε προβλημα!!Θες να πεις ότι λέω ψέματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkiller Μάρτιος 30, 2014 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2014 Θες να πεις ότι λέω ψέματα?δεν θα μπω στην λογικη εαν λεσ ψεματα, πιθανον το προβλημα σου να ειναι καπου αλλου και να μην το εχεισ βρει...μηπωσ πιθανον ο [MENTION=9179]atiman[/MENTION] μπορει να σε βοηθησει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrlabman Μάρτιος 30, 2014 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2014 Πηγαινε στα settings του Μοζιλλα και απενεργοποιησε το use hardware acceleration στην καρτελα advanced Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.