Jump to content

Pc για internet !!!

adpanos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά τι λέτε για το παρακάτω.

Είναι μόνο για net, καμιά ταινία και λίγη μουσική.

AMD SEMPRON QUAD CORE 3850 1,3Ghz AM1 (KABINI APU) ---> IGP AMD RADEON HD8280

PROCESSOR :: AMD Sempron 3850 1.3 GHz Quad Core Socket AM1 25W Box (SD3850JAHMBOX) - Visionstudio.gr

ASROCK AM1H-ITX

MOTHERBOARD :: Asrock Socket AM1 AM1H-ITX GLan Audio - Visionstudio.gr

KINGSTON 4GB DDR3 1600Mhz Black

W.D. CAVIAR BLUE 1TB SATA III

SILVERSTON PT13B

pt13-34-1.jpg

pt13-7.jpg

Τι λέτε αξίζει ???

αν αξίζει ή όχι δεν το γνωρίζω, διαφωνώ με το concept «για internet» πάντως. Ή να το διατυπώσω σωστότερα, μπορεί να σημαίνει ένα σωρό πράγματα ώστε το one size fits all να μη μου φαίνεται ορθός τρόπος προσέγγισης. Εξαρτάται τι χρήση εννοεί ο καθένας και για πόσες ώρες χρήση πάει.

Οι δε σελίδες γίνονται ολοένα και πιο βαριές. Στο παραπάνω, θα προτιμούσα περισσότερη μνήμη κι ίσως SSD αν οι ταινίες βολεύει να πάνε αλλού. 1ΤΒ «για ιντερνετ» δε χρειάζεται.

Είναι όμορφο κουτάκι αν σου κάνει τη δουλειά που θες.

συμφωνω με τον προλαλησαντα οσον αφορα τον ssd.. Δε γινεται να καθισω μπροστα σε συστημα χωρις ssd πια..!

Για τον αν αξιζει για ιντερνετ... ποσο κοστιζει το συνολακι???

Θα σε στεναχωρισω αλλα η μητρικη που κοιτας δεν μπαινει στο κουτι αυτο, το κουτι παιρνει μονο thin mini-itx οπως αυτη ASRock > B75TM-ITX

η διαφορα ειναι στο υψος του back panel που χοντρικα δε πρεπει να ειναι μεγαλυτερο σε υψος απο 2 USB θυρες.

PC μόνο για ίντερνετ...

Παίρνεις ένα μεταχειρισμένο duo ή quad s775, με 4gb ddr2, του κοτσάρεις και ένα 60άρι SSD και με ελάχιστα χρήματα έχεις ένα ιδανικό PC για ίντερνετ (και πολλά άλλα ακόμη).

προφανως θελει itx για μικρο ογκο ομως.

εαν επιμεινει σε αυτο το κουτι λυσεις υπαρχουν μονο απο intel και οι μητρικες ειναι τσιμπιμενες.

εαν επιμεινει στη μητρικη πρεπει να κοιταξει κανονικο itx κουτι.

παντως εγω υπολογιστη για ιντερνετ προτιμω εναν g3220, τα 1.3GHz ανα core του sempron ειναι λιγα μιας ετσι κι αλλιως clock to clock με intel ειναι πιο αργος. Για net θες single threaded επιδοσεις.

παντως αν και ακριβες http://www.gigabyte.com/microsite/348/images/model.html

εχουν και msata, οποτε γλυτωνεις καλωδια και εχεις ενα συστημα με ολα on-board.

PC μόνο για ίντερνετ...

Παίρνεις ένα μεταχειρισμένο duo ή quad s775, με 4gb ddr2, του κοτσάρεις και ένα 60άρι SSD και με ελάχιστα χρήματα έχεις ένα ιδανικό PC για ίντερνετ (και πολλά άλλα ακόμη).

ο ιαγουάριος που κοιτάει ο TS έχει παρόμοια απόδοση με τον μεταχειρισμένο core duo που του προτείνεις, άσε που στην δική σου περίπτωση μιλάμε για τουλάχιστον 4 χρονών μεταχειρισμένη πλατφόρμα ενώ το amdάκι τώρα βγάζει τα πρώτα του δόντια. Άρα είναι AM1 από μένα ανάμεσα σε αυτά τα 2 αλλά όπως τόνισαν τα παιδιά επειδή το flash έχει αρχίσει και βαραίνει επικίνδυνα θα έβαζα έναν μικρό ssd και 8GB RAM.

Μονο για internet (αλλα και για αρκετο "παιχνιδι" αν εχεις ορεξη) μπορεις να παρεις ενα πλακετακι raspberry pi Β και εχεις ενα συστηματακι ισχυος μολις 3-4 w

Δεν είναι το ίδιο nick, από την μια δίνει παραπάνω χρήματα για το AM1 από την άλλη έχει "κανονικό" PC με "κανονικό" OS, χωρίς να χρειαστεί να φάει τα μάτια του για να κάνει να δουλέψουν βασικά πράγματα. Άσε που με το βατόμουρο δεν μπορείς να έχει ομαλή πλοήγηση!

Άσε που με το βατόμουρο δεν μπορείς να έχει ομαλή πλοήγηση!

δηλαδη?

Ακομα δεν το χω ποιασει στα χερια μου, αν και εχω παραγγειλει καποιο αντιστοιχο (με λιγο περισσοτερα πραγματα απο το βατομουρο, αλλα βασικα ιδιας φιλοσοφιας)...

Βεβαια εχω απειρες εφαρμογες να το χρησιμοποιησω οποτε ενα μικροσκοπικο "pc" με 40-50 ευρω και με καταναλωση μηδαμινη ειναι καλοδεχουμενο...

"κανονικο os" τι εννωεις? ο Πανος δεν εχει προβλημα με το linux, κι απ οσο βλεπω το rasberry pi μπορει να τρεξει αρκετες διανομες (μεχρι και ολοκληρο debian)

Σε σελιδες με περιεχομενο που εχει πολλες εικονες, βιντεο κλπ, θα κολλαει χειροτερα απο Pentium III...

Σε σελιδες με περιεχομενο που εχει πολλες εικονες, βιντεο κλπ, θα κολλαει χειροτερα απο Pentium III...

Σε κανα δεκαπενταημερο που θα μου ρθει θα το τσεκαρω να δω τι παιζει κι απο θεμα πλοηγησης...

με τον όρο κανονικό OS, δεν σνόμπαρα το Linux αλλά δεν μπορεί να τρέξει μια σωστή πλήρης διανομή άνετα. και όπως είπε ο YDinopoulos με το flash και τόσα scripts στις νέες σελίδες το Pi χρήζει υπομονής!

Το ίντερνετ έχει βαρύνει επικίνδυνα, όπως λέτε όλοι πολύ σωστά. Το netbook μου με AMD Ε-350 @1.6 GHz διπύρηνο, 4 GB μνήμη, ανάλυση 1366*768 και SSD Samsung EVO, σε μερικές σελίδες ζορίζεται στην πλοήγηση, στο scrolling κλπ., ευτυχώς όχι σε ενοχλητικό βαθμό. Το θεωρώ όμως οριακό πλέον για την πλοήγηση. Όλα αυτά τα υπολογιστάκια για μένα είναι βλακείες, άμα δεν μπορούν να εξασφαλίζουν την ΑΝΕΤΗ πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Όλα αυτά τα υπολογιστάκια για μένα είναι βλακείες, άμα δεν μπορούν να εξασφαλίζουν την ΑΝΕΤΗ πλοήγηση στο διαδίκτυο.

βασικα αυτα τα υπολογιστακια μπορουν να εχουν ΑΠΕΙΡΕΣ εφαρμογες, ειδικα στην τιμη που κυκλοφορουν μπορεις να τα βαλεις και σε φραπεδιερα (και επιτελους να εχεις υπολογιστη που να κανει καφε :p).

Τωρα αν μπορουν να εχουν ικανοποιητικη πλοηγηση η οχι αυτο θα το δοκιμασω σε μερικες μερες που θα το εχω στα χερια μου

βασικα αυτα τα υπολογιστακια μπορουν να εχουν ΑΠΕΙΡΕΣ εφαρμογες, ειδικα στην τιμη που κυκλοφορουν μπορεις να τα βαλεις και σε φραπεδιερα (και επιτελους να εχεις υπολογιστη που να κανει καφε :p).

Τωρα αν μπορουν να εχουν ικανοποιητικη πλοηγηση η οχι αυτο θα το δοκιμασω σε μερικες μερες που θα το εχω στα χερια μου

Ε εντάξει τότε δεν μιλάμε για PC αλλά για ειδικές χρήσεις. Το θέμα όμως του συγκεκριμένου νήματος είναι η πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Πάντως πολύ θα ήθελα και εγώ να δω υπολογιστή να φτιάχνει καφέ!! :hehe: :hehe:

offtopic,

είχα δει από κοντά "PC" με βραχίωνα να κάνει καφέ (ελληνικό), σε ένα πρότζεκτ που είχε κάνει ένας φοιτητής στο Athens Digital Week 2009 ή 2010.

offtopic,

είχα δει από κοντά "PC" με βραχίωνα να κάνει καφέ (ελληνικό), σε ένα πρότζεκτ που είχε κάνει ένας φοιτητής στο Athens Digital 2009 ή 2010.

δεν το χω δει, αλλα το ειχα διαβασει, νομιζω χρησιμοποιει την παραλληλη για τις εξοδους (αληθεια, μεγαλη μλκια που καταργηθηκε, αφου ειχε απιστευτη χρησιμοτητα σε απειρες εφαρμογες και μπορουσες να βγαλεις απ ευθειας ρελε απο τα πινακια)

• 3 weeks later...
Το ίντερνετ έχει βαρύνει επικίνδυνα, όπως λέτε όλοι πολύ σωστά. Το netbook μου με AMD Ε-350 @1.6 GHz διπύρηνο, 4 GB μνήμη, ανάλυση 1366*768 και SSD Samsung EVO, σε μερικές σελίδες ζορίζεται στην πλοήγηση, στο scrolling κλπ., ευτυχώς όχι σε ενοχλητικό βαθμό. Το θεωρώ όμως οριακό πλέον για την πλοήγηση. Όλα αυτά τα υπολογιστάκια για μένα είναι βλακείες, άμα δεν μπορούν να εξασφαλίζουν την ΑΝΕΤΗ πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Ο cpu σου βγαζει 760 cpu mark !! όποτε είναι φυσιολογικό να ζορίζεται.

• 2 weeks later...
Ο cpu σου βγαζει 760 cpu mark !! όποτε είναι φυσιολογικό να ζορίζεται.

Που το βλέπεις αυτό; Κάποιο link?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.