Jimaki MBG Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2014 Καλησπερα. πριν μερικες μερες η μητρικη που ειχα στο συστημα μου (7 ετων) παρεδωσε πνευμα και την αντηκατεστησα με μια asus P5Q που ειχα στο ντουλαπι απο ενα φιλο τυχαια.η αποδοση του συστηματος ανεβηκε αισθητα και μετα απο λιγο ψαξιμο στα bios κτλ εξεπλαγειν με τις επιλογες που εχουν.η προηγουμενη μητρικη μου ειναι μια gigabyte ds3p.η εντυπωση που μου εχει δημιουργηθει αυτη τη στιγμη με λιγα λογια ειναι οτι gigabyte = παιχνιδι asus = σοβαροτητα.προκειτε να φτιαξω συστημα τον επομενο μηνα και τα σχεδια σχεδον αλλαξαν μετα απο αυτο.Η gigabyte απομυθοποιηθηκε λιγο στα ματια μου.Ποια ειναι η αποψη σας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Μάρτιος 26, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 26, 2014 Καλησπέρα. πριν μερικές μέρες ... .Ποια είναι η άποψή σας?Ότι η gigabyte ds3p ήταν τότε entry level - low budget + οι gigabyte έχουν (τουλάχιστον μέχρι και τις p55 είχαν) κρυφό menu με extra επιλογές για overclocking.Πιο μοντέλο P5Q είναι;Και οι 2 εταιρίες μια χαρά είναι, διαφορά σε απόδοση στα ίδια clocks δεν υπάρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkaL- Μάρτιος 26, 2014 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 26, 2014 Ποιά ds3p ήταν ? υπήρχαν πολλές σε 775 με διάφορα chipset. Αν είχες 965 ds3p και μετά πηγές σε p45 ναι υπάρχει διαφορά. Aυτό που έχω να πώ είναι ότι πληρώσεις παίρνεις και οι 2 έχουν δυνάτα μοντέλα με πολλά features αλλά και πολλά μέτρια. Πχ στην υπογραφή μου θα δείς μια motherboard των 85ευρώ απο την Gigabyte σε αυτά τα λεφτά η asus δεν έχει 8+2 phase, σε κάποια άλλη κατηγορία η asus ίσως τα πάει καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimaki MBG Μάρτιος 26, 2014 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 26, 2014 Ότι η gigabyte ds3p ήταν τότε entry level - low budget + οι gigabyte έχουν (τουλάχιστον μέχρι και τις p55 είχαν) κρυφό menu με extra επιλογές για overclocking.Πιο μοντέλο P5Q είναι;Και οι 2 εταιρίες μια χαρά είναι, διαφορά σε απόδοση στα ίδια clocks δεν υπάρχει.το κρυφο μενου το ειχα βρει οταν ειχα ασχολειθει παλαιοτερα.διαφορα στην αποδοση ειδα.ισως επειδη η gigabyte ηταν στα τελευτεα της εκληνε συχνα ο υπολογιστης κτλ και πιο χαμηλες θερμοκρασιες βλεπω τωρα.μπορει να ειχε θεμα με τα ρευματα τι να πω.η asus ειναι P5Q green με το P45. η gigabyte P965 βεβαια.το ποιντ ειναι : ελεγα να παω σε gigabyte z87x d3h μηπως να παω καλητερα σε καποια asus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkaL- Μάρτιος 27, 2014 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2014 Είναι λογικό πάντως να δεις τόση διαφορά με το p45, απο το 965 στο p35 είχε +5% επιδόσεις clock to clock. Σε z87 βάλε στα πλάνα σου και την Asrock Z87 Extreme4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάρτιος 27, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2014 το κρυφο μενου το ειχα βρει οταν ειχα ασχολειθει παλαιοτερα.διαφορα στην αποδοση ειδα.ισως επειδη η gigabyte ηταν στα τελευτεα της εκληνε συχνα ο υπολογιστης κτλ και πιο χαμηλες θερμοκρασιες βλεπω τωρα.μπορει να ειχε θεμα με τα ρευματα τι να πω.η asus ειναι P5Q green με το P45. η gigabyte P965 βεβαια.το ποιντ ειναι : ελεγα να παω σε gigabyte z87x d3h μηπως να παω καλητερα σε καποια asus?Είναι πολύ καλές επιλογές και οι δύο εταιρείες αυτό τον καιρό. Κατά την γνώμη μου, καθόρισε το ποσό που θές να δώσεις και όποια από τις δύο σου δίνει έστω κάτι περισσότερο στα ίδια χρήματα, επίλεξέ την. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolento Μάρτιος 27, 2014 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2014 Κάποτε ηταν asus gigabyte κτλ και abit dfi από την άλλη. Αν ηθελες σοβαρά να ασχοληθείς με oc οι abit/dfi ηταν μονόδρομος (τουλαχιστον σε amd).Από core εποχή και μετα οι asus kai gigabyte πανω κάτω προσφερουν τα ιδια...Κατα την άποψη μου το κλείσιμο των abit/dfi ηταν μεγάλο πλήγμα για τους ocers και για να το διατυπωσω καλύτερα , για αυτους που δινουν μεχρι 200 γιουργια για μητρικη(συγνωμη αλλα 300 και 400 για μοβο τα θεωρω πολλα...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάρτιος 27, 2014 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2014 P45 με P965 δεν μπορούν να συγκριθούν. Το P45 είναι σαφώς πιο σύγχρονο και πιο γρήγορο σε σχέση με το παλιό P965. Το ένα σχεδόν ξεκίνησε με την εμφάνιση τον πρώτων C2D ενώ το δεύτερο εμφανίστηκε λίγο πριν φύγουμε από την 775 πλατφόρμα ... χονδρικά. To p45 έχει και pcie 2.0 αντί της 1.0 της P965 που βοηθάει τις περισσότερες κάρτες γραφικών να δώσουν περισσότερα, εξού και ο αέρας που είδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimaki MBG Μάρτιος 27, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2014 P45 με P965 δεν μπορούν να συγκριθούν. Το P45 είναι σαφώς πιο σύγχρονο και πιο γρήγορο σε σχέση με το παλιό P965. Το ένα σχεδόν ξεκίνησε με την εμφάνιση τον πρώτων C2D ενώ το δεύτερο εμφανίστηκε λίγο πριν φύγουμε από την 775 πλατφόρμα ... χονδρικά. To p45 έχει και pcie 2.0 αντί της 1.0 της P965 που βοηθάει τις περισσότερες κάρτες γραφικών να δώσουν περισσότερα, εξού και ο αέρας που είδες. Ναι.μια 570 gtx της msi εχω και αυξηθηκε μεχρι και ο δεικτης των γουιντοους .Αρα δεν ειναι θεμα brand μητρικης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.