nikonick Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2014 καλησπέρα σε όλουςέχω κάποιον φίλο που ενδιαφέρεται να μάθει κάποια πράγματα για το εάν μπορεί να κάνει 3d, κινούμενα σχέδια και video network rendering με 4 servers δεν έχω τις γνώσεις για σε αυτό το θέμα και για αυτό ζητω την βοήθειαν σαςαπό τι γνωρίζω μπορεί να γίνει network rendering για κινούμενα σχέδια και 3d (3d studio max, autocad) αλλα όχι για video εκτος και εάν είναι uncompressed avi κάτι που κάνουνε τα μεγάλα studio παραγωγής ταινιώνο φίλος μου βρήκε από εταιρεία που κλείνει 4 servers dell power edge νομίζω είναι το μοντέλο 2650 με dual xeon στα 2.8 ghz και 8 gb ddr2 ram με scsi δίσκους στην τιμή τον 250 euros με εγγύηση και θέλει να τους πάρειμιλάμε για πολύ παλιό μοντέλο που άντε να δουλέψει ακόμη 2 χρονια στον φίλο μου ξέρω ότι ο server δεν παίρνει windows χρ, οι δίσκοι scsi μάλλον δεν υπάρχουνε και επίσης είναι το θέμα με την κάρτα γραφικών που ο server δεν μπορεί να δεκτηεντάξει, μπορεί για θέμα rendering να παίζει ρολο ο επεξεργαστήςσυγγνώμη,:red: αλλα δεν ξέρω και τι αλλο να ερωτήσω αφού όπως σας έχω πει δεν ξέρω τίποτα περί network renderingεάν μπορεί κάποιος φίλος από το forum να μας πει κάποια πράγματακαλόςευχάριστο
pnick Μάρτιος 26, 2014 #2 Μάρτιος 26, 2014 Γίνεται video editing με Server farm από τα λίγα που ξέρω. Δεν είναι εκεί το θέμα. Η τιμή είναι χμμμ.. όχι και πολύ καλή, ειδικά αν πάρει και τα 4 κομμάτια. Το θέμα είναι ότι θα έχει μεγάλη επεξεργαστική ισχύ για rendering (με 4 dual xeon) αλλά το 3d studio max θέλει και δυνατή κάρτα γραφικών. Αυτές οι εργασίες πού θα γίνουν; Θα έχει άλλο μηχάνημα για Real time σχεδίαση; Καλή είναι η σκέψη για Workstation και μάλιστα γνωστής φίρμας με εγγύηση, αλλά ας πάει σε κάτι καινούργιο ή refurbished με εγγύηση και μια καλή κάρτα γραφικών μέσα (επαγγελματική καλύτερα) για να είναι σίγουρος. Η dell είναι μια καλή επιλογή σαν εταιρεία με καλό support και εγγυήσεις.
panoc Μάρτιος 27, 2014 #3 Μάρτιος 27, 2014 μιλαμε για 250Ε ανα μηχανημα ;Πεταμενα λεφτα, οι Xeon αυτοι και οι 4 μαζι ειναι πιο αργοι απο εαν συγχρονο Ι5.
pnick Μάρτιος 27, 2014 #4 Μάρτιος 27, 2014 Ότι τα λεφτά είναι πολλά συμφωνώ. Ως προς τους Xeon δεν ισχύει αυτό. Είναι dual και είχανε καλές επιδόσεις, ειδικά αν τους υπολογίσεις x4. Κατά τα άλλα, δεν είναι καλή επιλογή για ένα σημερινό σύστημα. Οι περιορισμοί πολλοί, τόσο από λειτουργικό, όσο από μνήμες, πρωτόκολλα, απουσία κάρτας γραφικών και, και, ....
panoc Μάρτιος 27, 2014 #5 Μάρτιος 27, 2014 Εξαρταται τι Xeon ειναι αυτοι, εαν ειναι αυτοι που βλεπω στο site της Dell, τοτε μιλαμε για μηχανηματα 8ετιας... και Xeon 8eτιας, ουσιαστικα δηλαδη c2d...
masteroidz Μάρτιος 27, 2014 #6 Μάρτιος 27, 2014 Τσάμπα το ρεύμα που θα καίνε. Με ~1200 ευρώ παίρνεις ωραιότατο σύστημα φουλ έξτρα!
nikonick Μάρτιος 27, 2014 Author #7 Μάρτιος 27, 2014 σας χαιρετώ όλους,ευχάριστο για τις απαντήσεις σαςμιλάμε για 250 euros και για τους τέσσεριες serversαπό τι έχω καταλαβει και εγώ είναι xeon οι επεξεργαστές στα 2.8 ghz και μάλλον έχουνε και hypertreading οποτε μιλάμε για ένα σύνολο από 32 πυρήνες κάτι που μάλλον θα πρέπει να βοηθα πολύ σε network rendering με προγράμματα όπως 3d studio max, autocad, bryce 3d αλλα για video rendering δεν γνωρίζωσίγουρα ένας i5 η ένας ηi είναι πολύ πιο συχροινοι επεξεργαστές αλλα δεν προορίζονται για δουλειές servers και γνωρίζω ότι ο i7 είναι κατασκευασμένος με την μέθοδο κατασκευής τονxonότι θα καίει ρεύμα πολύ ναι αφού έχω βρει κάπου ότι σε στάση αναμονής η κατανάλωση είναι στα 350 wattsαν και εγώ έχω συστήσει στον φίλο μου να πάει τουλάχιστον σε workstation dell τουλάχιστον t5500 με δυο quad xeon και με hyperthreading μεταχειρισμένο γύρο στα 450 eurosτο θέμα δεν είναι αν θα πάρει τον dell server αλλα εάν θα μπορέσει να τους ενώσει με το υπάρχον pc του (amd a6-3650 με 8 gb ram) με windows 7 x64 bits ώστε να στέλλει τα αρχεία που θέλει στους servers για network rendering
pnick Μάρτιος 27, 2014 #8 Μάρτιος 27, 2014 Εμ, δεν γίνεται τώρα να κάνει τόσο μεγάλη σε όγκο δουλειά και να ρισκάρει ασυμβατότητες μεταξύ ενός παλιού και ενός πιο σύγχρονου συστήματος. Αν είναι για δουλειά καλύτερα να μη ρισκάρει ούτε € για κάτι που ούτως ή άλλως όπως λές θα το κρατήσει πολύ λίγο.
Oric Μάρτιος 27, 2014 #9 Μάρτιος 27, 2014 ...μιλάμε για 250 euros και για τους τέσσεριες serversΚαι πάλι ακριβά είναι. Ο δε xeon είναι μονοπύρηνος, με πολύ λίγη cache και χωρίς hyperthreading, και με αργή μνήμη. Αντ' αυτών θα αγόραζα έναν hasswell i3.
pnick Μάρτιος 27, 2014 #10 Μάρτιος 27, 2014 Και πάλι ακριβά είναι. Ο δε xeon είναι μονοπύρηνος, με πολύ λίγη cache και χωρίς hyperthreading, και με αργή μνήμη. Αντ' αυτών θα αγόραζα έναν hasswell i3.Υπήρχαν μοντέλα σε αυτό το socket με ΗΤ CPU-Upgrade: Intel Xeon family. Το 2650 της dell τους dual χρησιμοποιούσε http://www.dell.com/downloads/global/products/pedge/en/2650_specs.pdfΤέλος πάντων, αυτά είναι εγκυκλοπαιδικά περισσότερο. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι δεν είναι μια καλή επιλογή η αγορά τους.
nikonick Μάρτιος 28, 2014 Author #11 Μάρτιος 28, 2014 χαιρετώ όλους και ευχάριστο για τις απαντήσεις σαςδυστυχώς δεν πρόλαβα να μεταφέρω στον φίλο μου όσα μου έχετε πει γιατί έχει πάρει τους δυο από τους τέσσερις servesναι, οι xeon δεν έχουνε hyperthreading αλλα είναι dual coreτους άλλους δυο servers έχει πάρει από τι έχω μάθει κάποιος άλλος που ασχολείται και αυτός με network rendering σας ευχάριστο όλους για τις υποδείξεις σας
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.