Jump to content

Ερώτηση για εγγύηση

Petrossortep

Recommended Posts

Έχω ένα προϊόν που παρουσίασε ελάττωμα εντός του χρονικού διαστήματος που καλύπτει η εγγύηση. Το προϊόν αυτό εξακολουθεί να πωλείται από το ίδιο κατάστημα ελαφρώς ακριβότερο.

Το ερώτημά μου είναι το εξής. Δικαιούμαι(σε περίπτωση που αναγνωρίσουν το ελάττωμα ως ευθύνη της εταιρείας) να πάρω πιστωτικό για να κάνω άλλη αγορά ή είμαι υποχρεωμένος να δεχτώ το διορθωμένο προϊόν ή την αντικατάστασή του(βάσει των όρων εγγύησης του σάιτ του κατασκευαστή).

http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs/law/gr/N_2251_1994_final_3587_2007.pdf

Στο νόμο διάβασα και αυτό που μου φάνηκε λίγο απάτη. Ξέρει κανείς πώς ερμηνεύεται;

Ο παραγωγός δεν ευθύνεται αν αποδείξει ότι:

...........

ε) όταν το προϊόν τέθηκε σε κυκλοφορία, το επίπεδο επιστημονικών και τεχνικών

γνώσεων δεν επέτρεπε τη διαπίστωση του ελαττώματος.

Φαίνεται να ακυρώνει την ευθύνη του κατασκευαστή για ελαττώματα που βγαίνουν μετά από μακροχρόνια χρήση.

Είσαι υποχρεωμένος να δεχτείς την επιδιόρθωση του ή αντικατάσταση του με ίδιο.

Μπορείς να ζητήσεις πιστωτικό (στην τιμή αγοράς και όχι στην τωρινή) κατόπιν συνεννόησης (αν συμφωνήσει το κατάστημα, λέμε ότι σου κάνει εξυπηρέτηση). Αν τους πεις ότι θα ήθελες να πάρεις κάτι άλλο, είναι πιθανό να το δεχτούν.

Είσαι υποχρεωμένος να δεχτείς την επιδιόρθωση του ή αντικατάσταση του με ίδιο.

Μπορείς να ζητήσεις πιστωτικό (στην τιμή αγοράς και όχι στην τωρινή) κατόπιν συνεννόησης (αν συμφωνήσει το κατάστημα, λέμε ότι σου κάνει εξυπηρέτηση). Αν τους πεις ότι θα ήθελες να πάρεις κάτι άλλο, είναι πιθανό να το δεχτούν.

Πολύ σωστά. Αναλόγως με το κατάστημα, μπορεί να δεχθούν να αλλάξεις το συγκεκριμένο κομμάτι με κάτι παρόμοιο ή και πιο ακριβό με διαφορά δική σου. Εμένα μου έτυχε 2 φορές και υπολογίσανε την τότε τρέχουσα τιμή του προϊόντος (εφόσον επωλείτο ακόμα) και όχι την τιμή της πρώτης αγοράς.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.