Jump to content

Πέφτουν οι τιμές των SSD

yanni

Recommended Posts

off? topic

SSD prices expected to fall further

Peter Shu, chairman of memory module maker Transcend Information expects the prices of SSDs are expected to decline another 20-30 per cent in 2014 after falling 30 per cent last year. Shu thinks that demand for 256GB SSDs will surge if their average price falls to below $100.

Όποιος δεν καίγεται άμεσα για SSD, μπορεί να αφήσει μερικές ευκαιρίες να περάσουν.

off? topic

SSD prices expected to fall further

Όποιος δεν καίγεται άμεσα για SSD, μπορεί να αφήσει μερικές ευκαιρίες να περάσουν.

Συμφωνώ απόλυτα έχουν πλακώσει προσφορές μαζεμένες οπότε θα υπάρξει περαιτέρω πτώση και όσο το καθυστερούμε θα κερδίσουμε χωρητικότητα και ταχύτητες εγώ με ένα 128άρη είμαι μια χαρά προς το παρόν και θα το τραβήξω όσο πάει.

Άντε επιτέλους. Από εποχές Mtron δεν είχαν πέσει καθόλου...

Πάντως και πάλι δεν θα συμφέρει η αγορά τους σε σχέση με έναν μηχανικό. Με ΤΟΣΑ λεφτά παίρνεις 4TB ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

Αν και εδώ που τα λέμε, άκουσα θα πέσουν και οι μηχανικοί ΦΕΤΟΣ. Και οι επεξεργαστές και οι μνήμες. ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΝΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ? ΚΟΝΣΠΙΡΑΣΥ

the prices of SSDs are expected to decline another 20-30 per cent in 2014 after falling 30 per cent last year

Άντε επιτέλους. Από εποχές Mtron δεν είχαν πέσει καθόλου...

Πάντως και πάλι δεν θα συμφέρει η αγορά τους σε σχέση με έναν μηχανικό. Με ΤΟΣΑ λεφτά παίρνεις 4TB ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

Αν και εδώ που τα λέμε, άκουσα θα πέσουν και οι μηχανικοί ΦΕΤΟΣ. Και οι επεξεργαστές και οι μνήμες. ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΝΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ? ΚΟΝΣΠΙΡΑΣΥ

the prices of SSDs are expected to decline another 20-30 per cent in 2014 after falling 30 per cent last year

Συγκρίνεις τον SSD με HDD για OS ?

Έχω δύο δισκάκια HDD, έναν 250άρι WD Blue και έναν λεπτό 160άρι Seagate. Και οι δύο single platter σφαιράτοι. 110-120ΜΒ/sec διαμεταγωγή. Για λειτουργικό που είναι ψιλό άδειο(στο HTPC π.χ.) είναι super. Είναι και αθόρυβοι, μια χαρά. Κυριολεκτικά τους ΛΑΤΡΕΥΩ και αναρωτιέμαι που ήταν πριν 5 χρόνια όταν τους ήθελα.

Αλλά και πάλι ΔΕΝ υπάρχει σύγκριση με έναν SSD. Ακόμα και με τον Agility 3 που έχω. Δεν αναφέρομαι καν στον EVO. Μόλις αρχίσεις να περνάς εφαρμογές πάνω στο λειτουργικό και το βαρύνεις, απλά οι διαφορές γίνονται παραπάνω από χτυπητές. Ακόμα και 200ΜΒ/sec να σου δώσει ένας 2TB και πάνω δίσκος, πολύ απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Στην περίπτωση του δίσκου θα δεις πολλά πράγματα να γίνονται γρήγορα, αλλά και κάποια να φρενάρουν, στην περίπτωση του καλού SSD τα πάντα φαίνεται να γίνονται ποιο γρήγορα.

Δεν ξέρω με το Λινουξάκι τι γίνεται, αν εκεί οι διαφορές είναι μικρότερες.

Αν πας σε διανομές στυλ puppy linux δε σε ενδιαφέρει ο δίσκος αφού με το boot φορτώνει όλο το λειτουργικό στη ram.

Στις μεγάλες διανομές όμως οι διάφορες είναι πλούσιες με τα παράθυρα...

Στάλθηκε από το C1505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν φαντάζομαι πλέον τον εαυτό μου να εργάζομαι σε υπολογιστή όπου το λειτουργικό είναι σε μηχανικό δίσκο. SSD παντού! Ειδικά αν συνδυαστεί με μηχάνημα όπου έχει μπόλικη ram (ramdisk yeah!) τότε είναι παράδεισος!

Πολύ θετικά τα νέα για την πτώση των τιμών. Άντε να ανεβαίνουμε σε χωρητικότητες!!

Μου αρέσει ρε [MENTION=188]yanni[/MENTION] που αυτοαναιρείσαι. Λες να περιμένει ο κόσμος και έχεις σε quote τον τύπο που λέει ότι και πέρυσι έπεσαν 30%

You are confusing me...:unsure:

You are confusing me...:unsure:

Ρε συ, βάζεις μία "είδηση" στην οποία λέει ο τύπος "the prices of SSDs are expected to decline another 20-30 per cent in 2014 after falling 30 per cent last year".

Εγώ το εκλαμβάνω ως "μας λέει ο Transcend-ας ότι θα πέσουν φέτος, όπως έπεσαν και πέρυσι (όπως πέφτουν και κάθε χρόνο από τότε που βγήκαν), οπότε δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε και αυτό το άρθρο το έβγαλα, επειδή δεν είχα πως να γεμίσω το site μου"

Εσύ πάλι το πήρες ως "Όποιος δεν καίγεται άμεσα για SSD, μπορεί να αφήσει μερικές ευκαιρίες να περάσουν."

Βασικά, αν δεν καίγεται, δεν παίρνει καν. Αν καίγεται παίρνει τώρα. Δεν λέει πουθενά "θα πέσουν τον Απρίλιο". Εκτός αν περιμένει όλο το 2014 και μετά ξαναπεριμένει το -30% του 2015

(σόρρυ για τις τρολιές στην αρχή :red: )

Η τιμή του Crucial M500 1tb έπεσε στο amazon.fr στα 335Ε απο 400+ που είχε μέχρι χτες-προχτές ,βέβαια αυξομειώσεις σίγουρα θα υπάρχουν καθημερινά με την τάση σαφως προς τα κάτω μεσο/μακροπρόθεσμα

[ame=http://www.amazon.fr/gp/product/B00BQ8RGL6/ref=ox_sc_sfl_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1X6FK5RDHNB96]Crucial M500 CT960M500SSD1 Disque Flash SSD interne 2,5'' Contrôleur Marvell SATA III 960 Go: Amazon.fr: Informatique[/ame]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.