Jump to content

Πρόβλημα με εξωτερικό HDD σε USB 3.0

K_icHiGo

Recommended Posts

• 2 months later...

Καλησπέρα,

Θα ήθελα τα φώτα σας, μιας και έχω το ίδιο πρόβλημα. Έχω έναν Satellite L50-A-19N - Toshiba και εξωτερικό αυτόνSTOR.E CANVIO - 2.5" - 1.5TB - black - Toshiba . Το θέμα μου είναι ότι ενώ στη μία θύρα usb 2.0 συνδέεται κανονικά χωρίς να χάνει τη σύνδεση, όταν τον συνδέω στην usb 3.0 μπορεί να με πετάξει ανά πάσα στιγμή και να ξανασυνδεθεί κατευθείαν. Τι μπορεί να φταίει?

Ευχαριστώ

Κοίτα να δεις σύμπτωση : επειδή τον δικό μου δίσκο τον είχα δοκιμάσει στο laptop φίλης, που παίζει να είναι και αυτο Toshiba L50 (ή L70 αν υπάρχει..?), στην αρχή έκανε το ίδιο με τα disconnects στη USB 3.0 που έκανε και σε μένα, αλλά έστρωσε μόνο με τις ρυθμίσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Έκανες όλα όσα ειπώθηκαν στο thread χωρίς αποτέλεσμα?

(extra info : εγώ από τότε τον έχω μόνιμα στο USB 2.0 γιατί δεν έστρωσε :/ δεν ξαναδοκίμασα πάντως μετά από την πρώτη ξενέρα - μετά τα τελευταία πειράγματα είχε τρέξει χωρίς disconnect για σχεδον 15-20 ώρες, αλλά τζίφος )

Drivers νομίζω έχω καινούριους(το laptop είναι καινούριο). Αλλά δεν είμαι κ σίγουρος. Από που μπορώ να το τσεκάρω? Πάντως σκέφτομαι να πάω το σκληρό στον κωτσόβολο μιάς κ έχει εγγύηση για να είμαι σίγουρος. Κ απο όσο έψαξα το συγκεκριμένο μοντέλο εξωτερικού παρουσίαζε προβλήματα στο καλώδιο. Ελπίζω να είναι αυτό κ να διορθωθεί εύκολα. Το μόνο που με τρομάζει είναι να μhν έχει πρόβλημα η θύρα του laptop..

Δες από device manager τα usb hubs να απενεργοποιήσεις το "Allow the computer to turn off this device to save power" σε όσα έχουν tab "Power management".. Μόνο αυτό ήταν αρκετό στο λάπτοπ φίλης (μάλλον ίδιο με το δικό σου) για να διορθώσει το πρόβλημα.

^ Δοκίμασες ποτέ να κάνεις uninstall τα hubs κάτω απο το usb controllers στο device manager και μετά restart ?

Εγώ? Όχι δε δοκίμασα.. Όλα τα hubs λες uninstall? Κ μετά όλα τα ίδια όσα έκανα(με drivers, power management κτλ) ή βλέποντας και κάνοντας?

Δες από device manager τα usb hubs να απενεργοποιήσεις το "Allow the computer to turn off this device to save power" σε όσα έχουν tab "Power management".. Μόνο αυτό ήταν αρκετό στο λάπτοπ φίλης (μάλλον ίδιο με το δικό σου) για να διορθώσει το πρόβλημα.

Με αυτό άκρη δε βγήκε πάντως..Για να κάνω uninstall τα hubs δεν το δοκίμασα..Έτσι απλά να τα κάνω uninstall?

Έκανα αυτό με τα hubs, συγκεκριμένα μόνο το USB 3.0 hub, uninstall + restart, έβαλα τον δίσκο στην USB 3.0, και περιμένω αποτελέσματα.. So far, so good.. 3-4 hours + counting..

Έκανα αυτό με τα hubs, συγκεκριμένα μόνο το USB 3.0 hub, uninstall + restart, έβαλα τον δίσκο στην USB 3.0, και περιμένω αποτελέσματα.. So far, so good.. 3-4 hours + counting..

Όταν έχεις νέα ενημέρωσε..

Ακόμα τρέχει απροβλημάτιστα.. Βέβαια η επιτυχία του δεν ξέρω αν σχετίζεται και με το γεγονός ότι έκανα όλα τα υπόλοιπα, περί power management και drivers παλιότερα, αλλά δεν έχεις να χάσεις κάτι. Δοκίμασέ το!

(Σε μένα btw ήταν κάπως εύκολο να διακρίνω ποιο είναι το USB 3.0 hub και δεν χρειάστηκε να πειράξω κανένα άλλο)

Αν οι συσκευές που ανέφερες είναι όλες στα usb 2.0 και στο ένα απ' τα 2 usb 3.0 έχεις μόνο το δίσκο λογικά δε νομίζω ότι τίθεται θέμα υπερφόρτωσης.

Σ' εμένα ο Adata HV650 δεν έχει πρόβλημα ούτε στα μπροστινά USB με το δικό του καλώδιο.

Μήπως να δεις αν υπάρχουν ακόμα πιο καινούργιοι drivers απ' τη NEC για τον usb 3.0 controller? Αυτοί στο site της ASUS είναι απ' το 2010... Δυστυχώς δεν ξέρω ποιος ακριβώς είναι για να σε βοηθήσω, αλλά πιστεύω ότι μπορείς να το βρεις απ' τον device manager.

Εδώ πάντως αναφέρονται ακόμα και σε firmware upgrade αλλά προσοχή γιατί δεν ξέρω αν είναι για το δικό σου controller.

Ωχ αυτόν τον cotroller της NEC μου φαίνεται έχει η δικιά μου Gigabyte και κατά καιρούς κάνει αποσύνδεση τον σκληρό τον εξωτερικό όταν τον έχω στην USB 3.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.