K_icHiGo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2014 Καλησπέρα, με το πρώτο μου thread σε αυτή τη σελίδα, μετά από αρκετό καιρό τακτικότατων (καθημερινή ρουτίνα) επισκέψεων, θα ήθελα τη βοήθεια του community.Αγόρασα πριν κανένα 3μηνο τον Adata HDD EXT.1TB 2.5" USB 3.0 HV620 BK. Είμαι γενικά πολύ ικανοποιημένος, αλλά έχω ένα θεματάκι όταν τον συνδέω στο USB 3.0 του back panel της μητρικής ( Crosshair IV Formula )Κάνει τυχαία mini-disconnects και επανασυνδέεται αμέσως. Έχω κάνει διάφορες ρυθμίσεις που ήταν οι λύσεις σε παρόμοια προβλήματα άλλων ψάχνοντας, αλλά δεν είχα καμία τύχη. Είναι αρκετά ενοχλητικό γιατί τον δίσκο τον πήρα για να αντικαταστήσω τον εσωτερικό μου που πέθανε, και κατά συνέπεια τον έχω 24/7 συνδεδεμένο.Σημειώνω ότι σε laptop φίλης με USB 3.0 μετά από τη βασική και πιο συνηθισμένη λύση ( απενεργοποίηση εξοικονόμησης ενέργειας ) δουλεύει μια χαρά όπως και σε USB 2.0.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
slalom Μάρτιος 25, 2014 #2 Μάρτιος 25, 2014 Αφου ηθελες δισκο συνδεδεμενο 24/7 γιατι πηγες σε εξωτερικο?Τον δοκιμασες σε άλλες θυρες? (και σε 2,0)
pnick Μάρτιος 25, 2014 #3 Μάρτιος 25, 2014 Αφού ο δίσκος δουλεύει αλλού, σημαίνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην μητρική. Δοκίμασε και σε άλλα USB ports, και 2.0 και 3.0 μήπως έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο. Πάντως, πολλά θέματα με τις μητρικές λύνονται με κάποιο bios update. Και η Asus είχε κάποια θεματάκια παλιότερα με τα USB από ό,τι θυμάμαι.
K_icHiGo Μάρτιος 25, 2014 Author #4 Μάρτιος 25, 2014 Σας ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις. slalom πήγα σε εξωτερικό γιατί βρήκα έναν παλιό 250GB που είναι ότι πρέπει για τα games και τα προγράμματα μου, αυτόν τον έχω αποθήκη (μουσική ταινίες anime game installations κλπ).. Ο δίσκος είναι μια χαρά όπως δείχνει γιατί σε άλλο pc δεν είχε το ίδιο πρόβλημα.Στο 2ο USB 3.0 port το έκανε πιο συχνά (σχεδόν συνέχεια).Μόλις έκανα το τελευταίο (μη-beta) BIOS update και περιμένω να δω.
slalom Μάρτιος 25, 2014 #5 Μάρτιος 25, 2014 Εγω παντως τους 24/7 τους εχω εσωτερικουςΟι εξωτερικοι είναι εκτος συνδεσης και αδειοι
K_icHiGo Μάρτιος 25, 2014 Author #6 Μάρτιος 25, 2014 Αγοράστηκε για backup και φορητότητα με την ελπίδα να σώσω τον εσωτερικό 1 TB που μου αργοπέθαινε στα χέρια Δεν έχω παράπονο με το πως λειτουργεί, είναι μια χαρα σε 24/7 σε USB 2.0 απλά θα βόλευε να χρησιμοποιώ και την έξτρα ταχύτητα Και το BIOS update δεν βοήθησε τελικά
pnick Μάρτιος 25, 2014 #7 Μάρτιος 25, 2014 USB 3 ProblemsΠροσπάθησε να κατεβάσεις τον τελευταίο USB 3.0 driver για τα Windows που έχεις. ASUSTeK Computer Inc. -Support- Drivers and Download Crosshair IV Formula&os=29&hashedid=kPGmtxee5RsQVsXGDownload Asus Crosshair IV Formula NEC USB 3.0 Driver 1.0.19.0 WHQL for Windows XP, Windows Vista, Windows XP 64 bit, Windows Vista 64 bit, Windows 7, Windows 7 64 bit
K_icHiGo Μάρτιος 26, 2014 Author #8 Μάρτιος 26, 2014 Τίποτα πάλι Έβαλα και το Asus Ai Charger Plus που φάνηκε να ήταν η λύση για την υποτροφοδότηση σε άλλους... I'll keep searching...
slalom Μάρτιος 26, 2014 #9 Μάρτιος 26, 2014 Μήπως έχει θέμα με τα ρεύματα? Έχεις να δοκιμάσεις διπλό USB ?Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
slalom Μάρτιος 26, 2014 #11 Μάρτιος 26, 2014 Σαν και αυτό Black 2.5'' SATA to USB 3.0 EXTERNAL HARD DRIVE CADDY HDD CASE ENCLOSURE | eBayαλλα με διπλο βυσμα στην ακρη για Extra τροφοδοσια από διπλανη USBΧρησιμοποιείς προεκταση?
dragontech Μάρτιος 26, 2014 #12 Μάρτιος 26, 2014 τι μηκος εχει το καλωδιο του σκληρου?δοκιμασε να τον συνδεσεις με ενα πιο κοντο καλωδιο αν εχεις...μερικες φορες δεν επαρκει το καλωδιο να τροφοδοτησει τον σκληρο λογω μηκους και απο pc σε pc διαφερουν τα συμπτωματα...ειχα παλιοτερα ενα νετμπουκ το οποιο ναι μεν μπορουσε να δωσει τα απαραιτητα 2.5 βατς, αλλα μονο εαν το συνεδεα με καλωδιο μεγιστου μηκους 50 εκατοστων,απο εκει και πανω ειτε εριχνε την ταχυτητα στους σκληρους μου ειτε δεν δουλευαν ικανοποιητικα,με αποσυνδεσεις και αδυναμια αναγνωρισης ορισμενες φορες...επισης ελπιζω το pc σου να μην ειναι παραφορτωμενο με συσκευες γιατι μερικες φορες να ξερεις παιζει να ευθυνετε και το τροφοδοτικο μιας και ανεφερες για καμμενο σκληρο..
K_icHiGo Μάρτιος 26, 2014 Author #13 Μάρτιος 26, 2014 [MENTION=30050]slalom[/MENTION] : Όχι χρησιμοποιώ το καλώδιο που έδινε μαζί. Ούτε προέκταση. [MENTION=10892]dragontech[/MENTION] : Το καλώδιο αυτό είναι σίγουρα κοντό, μικρότερο από 50 εκατοστά. Υπερφορτωμένο με συσκευές, δηλαδή? Specs : Asus Crosshair IV Formula Phenom II X4 810 Gskill Ripjaws 2x4GB @ 1600MHz 2x 6770 1 TB OCZ Agility 3 60GB Έναν 250GB εσωτερικό που δεν κοίταξα καν τι ήταν πριν καβατζώσω Chieftech A135 Series APS-750C 750 Watt DVD-RW +1 PCI TV tuner Τα USB που έχω συνδεδεμένα πάνω είναι το mouse, το keyboard, ένα στικάκι για wireless, και τον δίσκο. Θεωρείται υπερφορτωμένο?
dragontech Μάρτιος 26, 2014 #14 Μάρτιος 26, 2014 το τροφοδοτικο σου φαινεται επαρκεστατο και απο αξιοπιστη εταιρεια, οποτε για το προβλημα σου παιζει οντως να ευθυνεται το mobo και πιο συγκεκριμενα ο κοντρολερ των usb 3...εαν δεν καταφερεις κατι με drivers, τοτε αστο να παιζει μονο σε usb 2 θυρες..θα χεις 30 mb/sec αλλα αξιοπιστα
K_icHiGo Μάρτιος 26, 2014 Author #15 Μάρτιος 26, 2014 Μου κάθεται κάπως στο λαιμό προσπαθώντας να καταπιώ ότι το πρόβλημα είναι στο πιο ακριβό κομμάτι του PC. Είχα 3,5 χρόνια τις θύρες και δεν είχα κάτι να τις αξιοποιήσω, και τώρα που έχω... Θα τον κάνω τον συμβιβασμό μου όμως... Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας και τις άμεσες απαντήσεις
Rayden Μάρτιος 26, 2014 #16 Μάρτιος 26, 2014 Αν οι συσκευές που ανέφερες είναι όλες στα usb 2.0 και στο ένα απ' τα 2 usb 3.0 έχεις μόνο το δίσκο λογικά δε νομίζω ότι τίθεται θέμα υπερφόρτωσης.Σ' εμένα ο Adata HV650 δεν έχει πρόβλημα ούτε στα μπροστινά USB με το δικό του καλώδιο.Μήπως να δεις αν υπάρχουν ακόμα πιο καινούργιοι drivers απ' τη NEC για τον usb 3.0 controller? Αυτοί στο site της ASUS είναι απ' το 2010... Δυστυχώς δεν ξέρω ποιος ακριβώς είναι για να σε βοηθήσω, αλλά πιστεύω ότι μπορείς να το βρεις απ' τον device manager.Εδώ πάντως αναφέρονται ακόμα και σε firmware upgrade αλλά προσοχή γιατί δεν ξέρω αν είναι για το δικό σου controller.
dragontech Μάρτιος 26, 2014 #17 Μάρτιος 26, 2014 το συστημα της υπογραφης,καποιες φορες ειχε ενα θεματακι με εξωτερικους σκληρους..με το που αντικατεστησα το noname 10 years+ τροφοδοτικο με ενα καινουριο,ολα τα προβληματα λυθηκαν ως δια μαγειας..αυτα περι παραφορτωμενου συστηματος...οταν τα βολτς πεφτουν ξεκινανε και τα προβληματα..
K_icHiGo Μάρτιος 27, 2014 Author #18 Μάρτιος 27, 2014 Κοίτα να δεις πάνω που είπα να συμβιβαστώ.. [MENTION=1293]Rayden[/MENTION] το link που έδωσες πολύ καλό και επί του θέματος. Έκανα και firmware και driver update και κάνω το restart με τον δίσκο στο USB 3.0 .. Και καλά αποτελέσματα *fingers crossed*
dragonfighter Μάρτιος 27, 2014 #19 Μάρτιος 27, 2014 Πολλές μητρικές έχουν θέμα με το usb 3.0 driver (το αναφέρει και ο pnick).Δοκίμασε τους τελευταίους drivers από εδώ:Renesas/Nec USB 3.0 Chipset Drivers
K_icHiGo Μάρτιος 27, 2014 Author #20 Μάρτιος 27, 2014 [MENTION=10912]dragonfighter[/MENTION] : Αυτούς έβαλα, και firmware update. Ακριβώς 10 ώρες και δεν έκανε το disconnect του Ποντάρω στο fixed, γιατί σχεδόν ποτέ δεν άργησε τόσο να κάνει... :jump1: ΤΕΛΕΙΑ! :clap:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.