tasosmos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2004 Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να μειωσω τα Volt σε ανεμιστηρες; (εκτος απο τις ετοιμες λυσεις) εχω διαβασει κατι περι ολοκληρωμενων που βγαζουν 7 ή 8 V απο 12 αλλα στο ακτινιο που ρωτησα δεν ηταν σιγουροι τι ακριβως χρειαζεται. μηπως μπορει καποιος να βρει φωτο η καποιο κωδικο που να χαρακτηριζει το ολοκληρωμενο; χρειαζεται κατι αλλο εκτος απο το ολοκληρωμενο για να δουλεψει;
jax7480 Οκτώβριος 22, 2004 #2 Οκτώβριος 22, 2004 Βασικα και με μια διοδο Ζενερ θα μπορεις να "κοψεις" την ταση στα 5 ή 7 βολτ. Αλλος τροπος ειναι να :Για 7 βολτ: Συνδεεις τα 2 καλωδιακια του ανεμιστηρα σε ενα μολεξ(αυτο που δινουμε ρευμα στον σκληρο) το κοκκινο καλωδιο του ανεμιστηρα στο κιτρινο καλωδιο του μολεξ και το μαυρο του ανεμιστηρα στο κοκκινο του μολεξ. Ετσι θα παρεις 7 βολτ.Για 5 βολτ: Συνδεεις παλι τα 2 καλωδια του ανεμιστηρα σε ενα μολεξ. Το κοκκινο καλωδιο του ανεμιστηρα στο κοκκινο του μολεξ και το μαυρο του ανεμιστηρα στο μαυρο του μολεξ. Ετσι θα παρεις 5 βολτ.
anhelito Οκτώβριος 22, 2004 #3 Οκτώβριος 22, 2004 κοίτα οι έτοιμες λύσεις δεν είναι πολύ ακριβές κ έχουν καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Για ρίξε κ σε αυτές μια ματιά. Θα κάνεις τη δουλειά σου και με το παραπάνω.
tasosmos Οκτώβριος 22, 2004 Author #4 Οκτώβριος 22, 2004 Βασικα το προβλημα με τις ετοιμες λυσεις δεν ειναι η τιμη αλλα το οτι δεν εχω καθολου χωρο περισσευουμενο στο PC (ειναι ενα παλιο P3 που εχω σαν δευτερο) και για να βαλω κατι ετοιμο θα πρεπει να αλλαξω κουτι.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.