Jump to content

ek waterblock temps

paris_rx8

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πρόκειται για το full waterblock της ek κ συγκεκριμένα αυτό.

Ο λόγος για τον οποίο ανοίγω το θέμα είναι για τις θερμοκρασίες που έχω με την "καλή" σχετικά custom υδρόψυξη μου.

3πλό (30αρι push) - Μονό (30αρι pull) - 2πλό (60αρι push-pull)...

Η titan σε game τύπου (crysis-metro last light) με τάση 1.3v κ ρολόγια 1300/1850 με full τσίτα τα φουφούρια φτάνει θερμοκρασίες 61 - 62 βαθμούς....Στα bench πάλι με ίδιες τάσεις/χρονισμούς φτάνει max 45-46 βαθμούς.

Το μπλοκάκι έχει λυθεί καθώς την πρώτη φορά είχε μπεί πάστα της ek που είχε η συσκευασία του.

Η εφαρμογή της πάστας στον πυρήνα ήταν τέλεια απλωμένη οπότε το ενδεχόμενο να μην πατούσε καλά ο πυρήνας ακυρώνεται.Μπαίνει ξανά πάστα αυτή την φορά όμως η arctic silver ceramique.

Όλατα thermal pads στην θέση τους κ αυτά με την καλύτερη εφαρμογή που θα μπορούσαν να πατήσουν...

Το block γενικά πατάει χωρίς κανένα πρόβλημα πάνω στην κάρτα κ αυτό είναι που με προβληματίζει γενικότερα...

Αν με αυτή την θερμοκρασία δωματίου που έχω τώρα κ η κάρτα παίζει με θερμοκρασίες 60+ το καλοκαίρι τι θα γίνεται???

Το 1.3v που δίνω στην titan με αυτές τις θερμοκρασίες που αναφέρω έχει θέμα να παίζει.Είναι safe???

Μιλας σοβαρα? 1.3v και 1300 για 24/7 και παιζεις παιχνιδια χωρις να τρως blue screen? Για μενα ειναι θαυμα που στεκεται.

Blue screen???

Δεν έχω φάει ποτέ μπλε οθόνη με την titan.

Metro last light το έχω λιώσει με 1300/1850...Μιλάμε για αρκετές ώρες αλλά blue screen ποτέ.Με 1320/1850 που δοκίμασα κ έφαγα crash στον driver.Μόνο αυτό.

Στο crysis 3 παίζει 1287/1850 με 1.3v που είναι πιό βαρύ απ το last light.

Γτ όμως σου φαίνεται θαύμα με νερό να παίζει 24/7 στα 1300 με 1.3v :hmm:

Kοιτα εγω με νερο και κλειστο κουτι ακριβως τα ιδια ψυγεια με σενα σε μια 780 με 1.24 V στα 1270 χτυπαω max 51 συνηθως 46-49 αλλα ολοι οι ανεμιστηρες very low 1000rpm.Λογικο μου φαινεται στην titan με 1.3 v κατι κοντα στα 55-58 βαθμους οποτε το 61 δε ειναι τραβηγμενο.Waterblock εχω και εγω FC TITAN 1st Edition full cover μαζι με Backplate.

Ωραίο το θέμα που άνοιξες @paris_rx8, σαν χρήση aftermarket thermal paste για την gpu ποια έχει καλύτερη θερμική συμπεριφορά ? Η ceramique πάντως που είχα δοκιμάσει παλαιότερα στον cpu δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική σε σχέση με την as5

[MENTION=19448]paris[/MENTION] rx8 Ως πρωην Τιτανομαχος :p και επειδη τις καρτες τις ειχα ξεζουμησει και ξερω ακριβος πως και τι κανουν ...λεω απλα την γνωμη μου,ειναι υπερβολη να την εχεις τοσο ψηλα για 24/7 κριμα ειναι η καρτουλα.Σκεψου το εξης οτι εαν ο πυρηνας σου βαραει 60+ c τι θερμοκρασιες εχουν τα vrms σου ασχετα απο το οτι εχεις full wb τα vrms δεν κρυωνουν οπως ο πυρηνας ακομα και με το συγκεκριμενο wb το ιδιο ειχα ,στα vrms λογικα θα βαρας 75+ c.Eντελος φιλικα στα λεω :T:

[MENTION=19448]paris[/MENTION] rx8 Ως πρωην Τιτανομαχος :p και επειδη τις καρτες τις ειχα ξεζουμησει και ξερω ακριβος πως και τι κανουν ...λεω απλα την γνωμη μου,ειναι υπερβολη να την εχεις τοσο ψηλα για 24/7 κριμα ειναι η καρτουλα.Σκεψου το εξης οτι εαν ο πυρηνας σου βαραει 60+ c τι θερμοκρασιες εχουν τα vrms σου ασχετα απο το οτι εχεις full wb τα vrms δεν κρυωνουν οπως ο πυρηνας ακομα και με το συγκεκριμενο wb το ιδιο ειχα ,στα vrms λογικα θα βαρας 75+ c.Eντελος φιλικα στα λεω :T:

Δεν ξερω την διαφορα σε temps μεταξυ Titan και 780, αλλα με την 780 στο νερο, με 1,27Volt απο afterburner(1.29 Real με το llc) ουδεποτε ειδα την καρτα σε gaming να φτανει καν στους 50 βαθμους....Ειχα temps μεταξυ 43-48 βαθμων στα παιχνιδια....

61 βαθμους με την καρτα στο νερο μου φαινονται "τσιμπημενες" Temps αλλα anyway..

Και επισης κατι αλλο που ειχα παρατηρησει με την καρτα στο νερο ειναι οτι , ειτε με 1,2volt επαιζα, ειτε με 1,3volt επαιζα η διαφορα θερμοκρασιας στην καρτα ητανε παρα πολυ μικρη, αντε να ειχα 3-4βαθμους παραπανω απο τα 1,2v στα 1,3v.

Δεν ξερω την διαφορα σε temps μεταξυ Titan και 780, αλλα με την 780 στο νερο, με 1,27Volt απο afterburner(1.29 Real με το llc) ουδεποτε ειδα την καρτα σε gaming να φτανει καν στους 50 βαθμους....Ειχα temps μεταξυ 43-48 βαθμων στα παιχνιδια....

61 βαθμους με την καρτα στο νερο μου φαινονται "τσιμπημενες" Temps αλλα anyway..

Και επισης κατι αλλο που ειχα παρατηρησει με την καρτα στο νερο ειναι οτι , ειτε με 1,2volt επαιζα, ειτε με 1,3volt επαιζα η διαφορα θερμοκρασιας στην καρτα ητανε παρα πολυ μικρη, αντε να ειχα 3-4βαθμους παραπανω απο τα 1,2v στα 1,3v.

Nαι ασε τον πυρηνα μικρο το κακο σε αυτα τα ρευματα ξερεις τι θερμοκρασιες εχουν τα vrms?

Nαι ασε τον πυρηνα μικρο το κακο σε αυτα τα ρευματα ξερεις τι θερμοκρασιες εχουν τα vrms?

Που να ξερω ρε Νικο τις θερμοκρασιες των vrm αφου δεν εχουνε αισθητηρα για θερμοκρασια vrm αυτες οι καρτες...:p

Στο ocnet λεγανε οτι οταν η καρτα ειναι στο νερο, η θερμοκρασια των vrm ειναι καμια 15-20 βαθμους πανω απο την θερμοκρασια πυρηνα...

Δηλαδη για παραδειγμα ~50 βαθμους ο πυρηνας, ~καμια ~70αρια βαθμους τα vrm...

Με την μαμα ψυξη ποσο φτανουν τα Vrm ακομη και στα μαμα της καρτας?:p

Που να ξερω ρε Νικο τις θερμοκρασιες των vrm αφου δεν εχουνε αισθητηρα για θερμοκρασια vrm αυτες οι καρτες...:p

Στο ocnet λεγανε οτι οταν η καρτα ειναι στο νερο, η θερμοκρασια των vrm ειναι καμια 15-20 βαθμους πανω απο την θερμοκρασια πυρηνα...

Δηλαδη για παραδειγμα ~50 βαθμους ο πυρηνας, ~καμια ~70αρια βαθμους τα vrm...

Με την μαμα ψυξη ποσο φτανουν τα Vrm ακομη και στα μαμα της καρτας?:p

Eαν δεις πιο πανω αυτο εγγραψα ρε συ εαν εχεις στον πυρηνα 60+στα vrms παιζεις 75+ Στον αερα στανταρ 90αριζουν.

Κοιτα αντικειμενικα ειναι αρκετο το ρευμα αυτο για τιτανα για καθε μερα για μενα τουλαχιστον.

@paris rx8 Ως πρωην Τιτανομαχος :p και επειδη τις καρτες τις ειχα ξεζουμησει και ξερω ακριβος πως και τι κανουν ...λεω απλα την γνωμη μου,ειναι υπερβολη να την εχεις τοσο ψηλα για 24/7 κριμα ειναι η καρτουλα.Σκεψου το εξης οτι εαν ο πυρηνας σου βαραει 60+ c τι θερμοκρασιες εχουν τα vrms σου ασχετα απο το οτι εχεις full wb τα vrms δεν κρυωνουν οπως ο πυρηνας ακομα και με το συγκεκριμενο wb το ιδιο ειχα ,στα vrms λογικα θα βαρας 75+ c.Eντελος φιλικα στα λεω :T:

Man ίσως το 1.3v να είναι υπερβολικό για κάθε μέρα εφόσον τα vrm's ανεβαίνουν 15-20 βαθμούς πάνω απ τον πυρήνα.

Ομως.....Με τις παρούσες θερμοκρασίες που έχω στο δικό setup που ακόμα δεν έχω καταλήξει τι ακριβώς φταίει...

Θα γίνουν δοκιμές με άλλο block πάλι της ek για να βγούν συμπεράσματα αν είναι η κάρτα μου που ανεβάζει temp σε σύγκριση με άλλες titan ή το μπλοκάκι τελικά είναι προβληματικό.

Π.χ στην titan του @wacko_gr με ek block κ όχι τόσο δυνατή υδρόψυξη κ ίδια ρεύματα, οι παρούσες θερμοκρασίες μου, φαντάζουν υπερβολικά πολλές.(Μιλάμε για ~10-12 βαθμούς κάτω στο blockaki του)....Οπότε είναι στα σχέδια να μπεί η κάρτα του στο μπλοκάκι μου να δούμε άν είναι θέμα κάρτας.

Αν λοιπόν είχα max temp ~48 με 1.3v δέν θεωρώ τόσο υπερβολή να παίζουν τα vrm της titan 24/7 σε νερό στους 65c.

Πάνο εσύ στα game με τι τάση παίζεις στην 780 καθημερινά?

Πάνο εσύ στα game με τι τάση παίζεις στην 780 καθημερινά?

1,27v+llc επαιζα Παρη....

Κατω απο 50 βαθμους ημουν παντα...

[MENTION=14176]paris_rx8[/MENTION] τι παστα εχεις βαλει στην καρτα?Eγω με geil extreme ειχα και εχω αρκετα καλες θερμοκρασιες

Στην αρχή είχα βάλει της ek που έδινε μαζί με το μπλοκάκι.Στα ίδια game που είχα τεστάρει είχα δει max 53-54.Ανοίχτηκε για να δούμε πατήματα κ.τ.λ κ βάλαμε as ceramique.

Ιδια idle temps όμως σε load όπως είπα κ παραπάνω maxare 62-63 βαθμούς....

Επαιξα λίγο τώρα last light κανα 25λεπτο με 1.21v (llc 1.235v) στα 1230 κ είδα max 49-50 βαθμούς.Με 1.28v (llc 1.3v) στην ίδια ώρα έβλεπα 60 βαθμούς....

Στην αρχή είχα βάλει της ek που έδινε μαζί με το μπλοκάκι.Στα ίδια game που είχα τεστάρει είχα δει max 53-54.Ανοίχτηκε για να δούμε πατήματα κ.τ.λ κ βάλαμε as ceramique.

Ιδια idle temps όμως σε load όπως είπα κ παραπάνω maxare 62-63 βαθμούς....

Επαιξα λίγο τώρα last light κανα 25λεπτο με 1.21v (llc 1.235v) στα 1230 κ είδα max 49-50 βαθμούς.Με 1.28v (llc 1.3v) στην ίδια ώρα έβλεπα 60 βαθμούς....

Εγώ καταλαβαίνω πως φταίει η ceramique εφόσον έχει μπει σωστά το block πάλι, καλύτερα αντί για δοκιμή του block σε άλλη κάρτα, δοκίμασε πάλι μια άλλη thermal paste

Θα σου έλεγα να βάλεις πάλι πάστα χωρίς να την απλώσεις, βάλε μια ποσότητα και ασε το μπλοκ να σπρώξει την πάστα γτ μάλλον το έχεις κάνει πολυ λεπτο και δεν πατάει καλα και δεύτερον όπως είπε και ο azzazil σε αυτα τα ρεύματα μάλλον καις την να κάρτα σου οποτε κατέβασε.

Θα σου έλεγα να βάλεις πάλι πάστα χωρίς να την απλώσεις, βάλε μια ποσότητα και ασε το μπλοκ να σπρώξει την πάστα γτ μάλλον το έχεις κάνει πολυ λεπτο και δεν πατάει καλα και δεύτερον όπως είπε και ο azzazil σε αυτα τα ρεύματα μάλλον καις την να κάρτα σου οποτε κατέβασε.

Η εφαρμογή της πάστας όντως έγινε με το χέρι αλλά ποτέ δέν έχω δεί υψηλά θερμοκρασίες με αυτό τον τρόπο.

Σίγουρα όταν βγάλω το μπλόκ θα γίνει κ με τον άλλο τρόπο καθώς θα γίνουν τράμπες σε όλα τα ενδεχόμενα για να δώ πώς συμπεριφέρεται.Για πάστα θα δώ τί θα μπεί...

Πάντως guys κ στο overclock.net το 1.3v δεν θεωρείται unsafe με full waterblock που έριξα μια ματιά...

Δεν ξερω αν παιζει ρολο εγω, την mx4 ειχα βαλει και ειχα αριστες θερμοκρασιες..

Την mx-4 την είχα κ εγώ κ ήταν δυνατή όντως.Δυστυχώς μου τελείωσε.....

@paris_rx8 τι παστα εχεις βαλει στην καρτα?Eγω με geil extreme ειχα και εχω αρκετα καλες θερμοκρασιες

Νίκο για δώσε κανα link για την geil απο ελλάδα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.