minast Απρίλιος 19, 2014 #41 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2014 Το tp-link όσο ήταν δίπλα στο ρούτερ και συνδεόταν με το κατάστημα συνδεόταν κανονικά και είχαμε και ίντερνετ. με το που ανέβηκε στην ταράτσα είτε έχανε τις ρυθμίσεις είτε πέταγε authentication error. Αυτά και στα κινητά και στο laptop που είχα εύκαιρο.Το airgrid πετάει authentication error ακόμα και δίπλα στο router με τα galaxy s3 s4 και στο usb stick που το δοκιμάζω στο δικό μου router ξανά δίπλα δίπλα.Το κακό είναι οτι δεν έχω laptop εύκαιρο να δοκιμάσω. Είχα δανειστεί ένα για μερικές μέρες και δε μπορώ ξανά. Οπότε και το σετάρισμα είναι δύσκολο γιατί αράζω σε ένα pc που σέρνεται με windows xp.Γενικά μπάχαλο η κατάσταση και χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία. Το θεώρησα εύκολο αλλά όλες οι στραβές μαζεμένες.Είναι και θέμα ντροπής στα μάτια του άλλου όταν έχεις πάρει κάποια χρήματα για τον κόπο σου έστω και φιλική τιμή του στυλ βενζίνες και 2 καφέδες, έχεις πληρώσει τον εξοπλισμό και 10 μέρες δε μπορεί να δουλέψει το πράγμα.Δυνατότητα επιστροφής και του airgrid δεν υπάρχει γιατί πιθανότατα κάτι εγώ κάνω λάθος. Δε μπορεί 2 στα 2 προβληματικά. Οκ για το tp-link να το δεχτώ λόγω κακού software που είναι σύνηθες, αλλά και το Ubiquity να είναι στραβό; Πολύ τραβηγμένο σενάριο.Μια και έχεις προβλήματα όταν ανεβαίνεις στην ταράτσα, μήπως είναι κάτι πιο απλό, όπως το καλώδιο ή το poe που υποθέτω ότι χρησιμοποιείς?Mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 7, 2014 #42 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2014 Νέο θέμα σε παρακαλώ. - Sent from my GT-I9505 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superior_Mind Μάϊος 7, 2014 Author #43 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2014 Μα πρόκειται για τη λύση στο ίδιο πρόβλημα. Γιατί νέο θέμα;Αν δε μπορέσω να κάνω wan κάποια lan στα παραπάνω ρούτερ τότε να πάω να πάρω ένα access point που να μπορεί να διαχειριστεί το nanostation ως wisp να τελειώνουμε.π.χ. κάτι σαν αυτό TP-LINK TL-WR740N | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superior_Mind Μάϊος 22, 2014 Author #44 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2014 Να ενημερώσω οτι με το Ubiquity Loco M2 στήθηκε επιτυχώς η σύνδεση και έχω καλό σήμα σε όλα τα σημεία του διαμερίσματος. Ότι συσκευή και αν δοκίμασα πήρε επιτυχώς ip και κλείδωσε χωρίς θέματα σε authentication. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω όμως είναι οτι ενώ παίρνω ip, δεν παίρνω internet. Ψάχνω προς το παρόν τις ρυθμίσεις gateway dns και nat (nat δε χρειάστηκε ποτέ να ρυθμίσω σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις και το δοκιμάζω μετά από πρόταση φίλου) Στο nanostation έχω ορίξει default gateway την default ip του router 192.168.1.1 και άφησα με κενό τους dns αρχικά και στη συνέχεια δοκίμασα με αντιγραφή τους από το router. Δοκίμασα και τη λύση μέσω nat και δημιουργία ξεχωριστού dhcp στο nanostation της μορφής 169.168.1.250 όπου και εκεί συνδέθηκα επιτυχώς αλλά ξανά χωρίς internet. Λογικά έχουμε φτάσει στο τέλος του προβλήματος και μάλλον αύριο θα λυθεί αλλά είπα να γράψω ξανά μπας και με καθοδηγήσετε γρηγορότερα. Το ZTE H108NS πάντως δεν συμπεριφέρεται και πολύ καλά στο interface του και προς το παρόν έριξα το firewall που έχει μήπως και ευθύνεται και αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 23, 2014 #45 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2014 Ετσι οπως εισαι, κανεις ping το 8.8.8.8 ?Αν βαλεις Primary DNS τον 8.8.8.8 παλι δεν εχεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 23, 2014 #46 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2014 Κάνε ένα traceroute από κάποιο pc που συνδέεται στο Loco.tracert 147.52.80.1επίσης μερικά διαγνωστικά από windowsipconfig /allroute print Link to comment Share on other sites More sharing options...
agentsmith Μάϊος 23, 2014 #47 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2014 Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι τίποτα με θέμα PoE....Τι καλώδια έχεις βάλει?του κουτιού η δικά σου γενικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superior_Mind Μάϊος 23, 2014 Author #48 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αύριο θα έχω τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών (ουπς παρασύρθηκα) Αύριο θα υπάρχει χρόνος για περαιτέρω δοκιμές. Το nanostation δοκιμάστηκε επιτυχώς στο δικό μου ίδιο router βάζοντας τις ρυθμίσεις network στο bridge-auto-default gateway 192.168.1.1 και πήρα κανονικά internet. Τα καλώδια είναι 1x1.5m cat5e και 1x50m cat5e και με τα ίδια έστησα και στο δικό μου χώρο τη σύνδεση σωστά και με internet. Μόνη διαφορά οτι στο δικό μου router είναι απενεργοποιημένο το firewall ενώ στου φίλου είναι ενεργό. Λογικά θα αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο και είτε έτσι είτε αλλιώς θα δουλέψει Link to comment Share on other sites More sharing options...
agentsmith Μάϊος 23, 2014 #49 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2014 50 μέτρα καλώδιο και έχεις σε αυτό πάνω PoE? o.O Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superior_Mind Μάϊος 23, 2014 Author #50 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2014 Ναι γιατί όχι; Βάση διεθνών στάνταρντς μπορεί να σηκώσει επιτυχώς μέχρι τα 125μέτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Μάϊος 23, 2014 #51 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2014 Το loco έχει μεγάλο τροφοδοτικό και λογικά δεν θα έχεις θέμα με την απόσταση. Αν συνδέεται να το ρυθμίσεις από τον υπολογιστή θα δουλεύει κομπλέ. Αλλά δοκίμασε και με μικρό καλώδιο σου φίλου σου για καλό και για κακό. Μπορεί να φυσάει το καλώδιο. Να μην έχει πατσαριστει σωστά πχ.Sent from my Migato GT-N7105 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superior_Mind Μάϊος 31, 2014 Author #52 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Και το σήριαλ συνεχίζεται.Σήμερα πήγα με cable tester, έξτρα κουλούρα utp, πρέσα, έτοιμος για όλα.Το nanostation δεν ήθελε να μοιράσει internet με τίποτα. Μετά από ψάξιμο με tracert και ping υπό διαφορετικές συνθήκες και συνδυασμούς όλα οδηγούν οτι το πρόβλημα εξαρχής είναι το ZTE H108NS του OTE που έχει στο κατάστημα. Έφερα τον εξοπλισμό στο δικό μου H108NS και όλα δούλεψαν ξανά ρολόι.Την Τετάρτη θα γίνει αντικατάσταση του ZTE με ένα Thompson 780WL και ελπίζω να κλείσει οριστικά η υπόθεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.