Snips Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2014 Μου έφεραν από ένα σχολείο το συγκεκριμένο laptop το οποίο σέρνεται κυριολεκτικά. Έχει vista home από την μάνα του. Δικαιολογείται δηλαδή...Λοιπόν. Προσπαθώ να του περάσω από την αρχή XP pro sp3. Τίποτα. Και από CD και απο USB. Σφάλμα 1: Δεν βρίσκει ένα KBdus.dll (Error Message: Setup Cannot Load the Keyboard Layout File Kbdus.dll). Φέξε μου και γλύστρισα διότι πως είναι δυνατόν το υπάρχον εγκατεστημένο OS να κάνει πάρε δώσε με τα δικαιώματα πρόσβασης στον δίσκο πριν μπεις στο OS...Συν το ότι όταν προσπάθησα να δώσω FULL δικαιώματα σε όλους τους χρήστες δεν ήταν δυνατόν να το κάνει μεταξύ πολλών άλλων και σε ότι είχε σχέση με το BOOT. Επαναλαμβάνω, μέσα από τα VISTA όλα αυτά.Σφάλμα 2: Μπουτάρωντας από το USB και ενώ όλα δείχνουν ότι όλα προχωρούν, δηλαδή φορτώνει drivers και φτάνει στο σημείο επιλογής δίσκου, μου ζητάει να τοποθετήσω στο CD drive μιά έκδοση των windows Xp pro ώστε να κάνει κάτι με τις άδειες (δεν θυμάμαι ακριβώς). Αφού το βάζω συνεχίζει κανονικά για ένα λεπτό, αλλά μετά μου λέει ότι δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί ο δίσκος C (τον οποίο έχω επιλεξει για την εγκατάσταση-ειναι αυτός με τα vista)Με όλα αυτά το άσχημο είναι ότι ούτε στα vista μπορώ να μπω πια. Ούτε system Repair δουλεύει, ουτε system restore.Δεν υπάρχουν recovery cds ΚΑΙ ΟΥΤΕ θέλω βασικά να γίνει recovery στα πανάθλια vista.Παίζει να ζητάει συγκεκριμένη έκδοση XP από την ACER μόνο;EDIT. Μόλις κατάφερα με κάποιον τρόπο να μπω σε recovey command prompt. Βοοtrec.exe /scanos /rebuildbcdWindows installations found:0! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάρτιος 20, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2014 Μπες από ένα ubuntu live και από dash-->disk, έλεγξε την κατάσταση του δίσκου.Εφόσον είχε μαμίσια vista είναι πιθανόν να μην υπάρχουν drivers για XP και άρα να είναι τραγικά δύσκολο (έως αδύνατο) να παίξουν.Προφανώς τα win7 είναι πολύ καλύτερη επιλογή (αν και πάλι παίζει να μην βρίσκεις drivers).Τέλος (αν τα windows δεν είναι απαραίτητα λόγω κλειδώματος σε κλειστό λογισμικό), προτείνω ανεπιφύλακτα xUbuntu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 20, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2014 Στο συγκεκριμένο δεν υπάρχει πρίπτωση να μπει linux λόγω χρηστών. Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο. Εϊναι πολλοί. Δεν έχω όρεξη να λύνω απορίες σε όλους τους. Να μην τα πολυλογώ, LINUX δεν παίζει να εγκατασταθούν. Δεν είναι δικό μου το λαπτοπ.Θα κατεβάσω ένα live και θα σβήσω ότι κρυφό υπάρχει και βλέπουμε. Στο μταξύ εδώ αναφέρει ένα SYSTEM CD με το οποίο λογικά θα μπορούσα να επαναφέρω τα vista και θα το γυρνούσα πίσω απο κει που ήρθε... Αλλά δεν υπάρχει από ότι μου έιπαν τέτοιο CD πουθενά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάρτιος 20, 2014 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2014 Επειδή είχα ασχοληθεί με ένα acer παλιότερα, αν το καταφέρεις με το superGrubDisk να μπουτάρει από το κρυφό partition, λογικά θα περαστούν τα winSent from my GT-I9300 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 20, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2014 Κρυφό partition τέλος. Μας τελείωσε... Έγινε φανερό και ταυτόχρονα ενώθηκε με τον C: Μόνο το D partition με τα έγγραφα άφησα αφορμάριστο. Μαμώ την ACER μου δηλάδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 20, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2014 Είναι η φάση που σου έρχεται πάρεις το σφυρί ή απλά να το σβουρίξεις μία στον τοίχο... Επειδή δεν έβρισκα άκρη με win installation, είπα να περάσω μια γρήγορα linux(lubuntu) ώστε να είναι για χρήση αύριο τουλάχιστον όσον αφορά τα υπάρχοντα έγγραφα. Στις γαμ*επιλογές για εγκατάσταση δεν ήξερα ότι πατώντας το erase disk and install Lubuntu θα σβήσει ΟΛΟΝ ΤΟΝ δισκο και όχι μόνο το partition. (έπρεπε να πατήσω το Do something else για να του δώσω partition εγκατάστασης). Σταμάτησα μεν την εγκατάσταση στο αμέσως επόμενο στάδιο (επιλογή χώρας), αλλά τώρα πια δεν υπάρχει 2ο partition. Σώστε με. Πως το επαναφέρω; Δεν έχει εγγραφεί κάτι στον δίσκο. Βρήκα κάτι links για το testdisk. Πρέπει να το τρέξω μέσα απο linux μόνο; Με boot cd? Να μεταφέρω τον δίσκο σε κάποιο άλλο PC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάρτιος 21, 2014 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2014 Γιατί ρε man δεν είχες πάρει ένα backup πριν κάνεις τέτοιες δουλειές; Τέλος πάντων, η λύση είναι testdisk αλλά προσοχή στην εκτέλεση (Θα σου παίξει και σε live evironment). http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_StepΑν δεν την παλεύεις με το how-to και θεωρείς ότι θα παίξεις μπάλα καλύτερα από windows, τότε αφαιρείς τον δίσκο, τον συνδέεις με άλλον υπολογιστή και επαναφέρεις τα αρχεία με όποιο disaster recovery πρόγραμμα θεωρείς καλύτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάρτιος 21, 2014 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2014 Παρε backup τα αρχεια σου, και βαλε Win 7Ποση μνημη εχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάρτιος 21, 2014 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2014 Αφού πληρώσεις την άδεια...Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 21, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2014 Οκ με το testdisk. Βρήκε το partition stucture χθες( live από lubuntu). Απλά ανέβαλα την διαδικασία του Recovery για σήμερα διότι κοιμόμουν όρθιος.Τέσπα, άσχετα με αυτό. Το **** laptop παίρνει τελικά win? Υπάρχει τίποτα boot rom πουθενά στο laptop και πρέπει να το παρακάμψουμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάρτιος 21, 2014 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2014 Όχι δεν υπάρχει. Χρειάζεσαι το κρυφό partition ή τα recovery disks λογικά. ΥΓ. Έλεγξες το δίσκο?Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 22, 2014 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2014 Nαι. Δεν έχει σφάλμα. Εγκατέστησα κανονικά lubuntu και ταυτόχρονα (όσο έχω χρόνο) το ψάχνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Μάρτιος 30, 2014 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2014 Από εδώ εγώ είδα ότι για το συγκεκριμένο λαπτοπ η Acer δίνει μια χαρά drivers για XP. Δεν καταλαβαίνω πως πνίγηκες σε μια κουταλιά νερό. Με ένα live cd αντιγράφεις τα δεδομένα που έχει ο δίσκος σε μια συσκευή USB, και μετά μέσα από το CD των ΧΡ, αφού βέβαια πρώτα έχεις κατεβάσει και έχεις ετοιμοπόλεμους όλους τους drivers, κάνεις ολική διαγραφή όλων των παρτίσιον του δίσκου και καθαρή εγκατάσταση. Πως τα κατάφερες έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 30, 2014 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2014 Αν διαβάσεις το θέμα προσεκτικότερα θα διαπιστώσεις ότι δεν μιλάμε για πνιγμό, διότι δεν υπάρχει θάλασσα. Δεν υπάρχει καν νερό για να πνιχτώ. Άκυρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Μάρτιος 31, 2014 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Αν διαβάσεις το θέμα προσεκτικότερα θα διαπιστώσεις ότι δεν μιλάμε για πνιγμό, διότι δεν υπάρχει θάλασσα. Δεν υπάρχει καν νερό για να πνιχτώ. Άκυρος. Ε εντάξει. Δεν καταλαβαίνω προς τι τόση επιθετικότητα. Ίσως έπρεπε να βαλω καμιά δεκαριά smilies για να φανεί ότι το σχόλιό μου ήταν εντελώς φιλικό. :) :) :) Το θέμα το διάβασα προσεκτικότατα και το σχόλιό μου είχε σκοπό να δείξει την ενδεδειγμένη σειρά ενεργειών, που εσύ προφανώς δεν ακολούθησες, όπως αποδεικνύεται από το παρακάτω quote, με πρόθεσή μου όποιος άλλος το διαβάσει, και όχι μόνο εσύ, την επόμενη φορά να ενεργήσει σωστότερα. Είναι η φάση που σου έρχεται πάρεις το σφυρί ή απλά να το σβουρίξεις μία στον τοίχο...Επειδή δεν έβρισκα άκρη με win installation, είπα να περάσω μια γρήγορα linux(lubuntu) ώστε να είναι για χρήση αύριο τουλάχιστον όσον αφορά τα υπάρχοντα έγγραφα. Στις γαμ*επιλογές για εγκατάσταση δεν ήξερα ότι πατώντας το erase disk and install Lubuntu θα σβήσει ΟΛΟΝ ΤΟΝ δισκο και όχι μόνο το partition. (έπρεπε να πατήσω το Do something else για να του δώσω partition εγκατάστασης). Σταμάτησα μεν την εγκατάσταση στο αμέσως επόμενο στάδιο (επιλογή χώρας), αλλά τώρα πια δεν υπάρχει 2ο partition. Σώστε με. Πως το επαναφέρω; Δεν έχει εγγραφεί κάτι στον δίσκο. Βρήκα κάτι links για το testdisk. Πρέπει να το τρέξω μέσα απο linux μόνο; Με boot cd? Να μεταφέρω τον δίσκο σε κάποιο άλλο PC? Οκ με το testdisk. Βρήκε το partition stucture χθες( live από lubuntu). Απλά ανέβαλα την διαδικασία του Recovery για σήμερα διότι κοιμόμουν όρθιος.Τέσπα, άσχετα με αυτό. Το **** laptop παίρνει τελικά win? Υπάρχει τίποτα boot rom πουθενά στο laptop και πρέπει να το παρακάμψουμε; Επίσης απάντησα σε αυτό ^ σχετικά με το αν παίρνει win, το οποίο μέχρι στιγμής δεν είχε απαντηθεί. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η αντίδραση εκ μέρους σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.