Snips Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2014 Προορίζεται για βοήθημα εκπαιδευτικού. Κύρια χρήση γραφείου. Πολύ office. Internet - (Youtube κάργα) Joomla Ταινίες Μουσική __Να μην είναι χρέπι και σέρνεται με 10 προγράμματα maximum εγκατεστημένα. (ms office-open office-pdf readre-joomla-media player-browser-photo editing κάποιο και άντε κανα 2-3 άλλα που θα μπούνε από το σχολείο) __Τα ηχεία του να μην είναι τύπου ραδιο-khibo των 5 ευρώ που πέρνεις από τα μαγαζάκια της Ομόνοιας! __Να μην έχει windows 8 'Η αν έχει __ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ WINDOWS 7/XP χωρίς να σε ρωτάει για δικαιώματα και χωρίς να θέλει σώνει και καλά recovery disks από την μαμά εταιρία Το απολύτως φτηνότερο και αξιοπρεπές. *Υπάρχουν δελεαστικές προσφορές στην πωλήσεις του φόρουμ αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς μετρητοίς οπότε κοιτάμε για κάτι καινούργιο (δόσεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosX Μάρτιος 22, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2014 Δεν μας λες γιατί χρήματα ζητάς και είναι δύσκολο να προσδιορίσει κάποιος Dell Inspiron 15 3521 471326724-742 του βάζεις mint ( κανέλα ) που είναι απλό και μοιάζει με xp (οπως έκανα ) κ απλά λειτουργεί όπως πρέπει (πατας κουμπί ανάβει σε δευτερόλεπτα=έτοιμο προς χρήση ούτε να περιμένεις φορτώματα ούτε τίποτα ). η DELL γενικά αφήνει να βάλεις μνήμη , να αλλάξεις λειτουργικό ή σκληρό χωρίς θέμα (ελληνική εισαγωγή στο αυτοκόλλητο γράφει GR ) και έχει υποστήριξη γενικά τα ηχεία είναι μια χαρα και είναι μπροστά και κάτω απο το λαπτοπ , επίσης δεν ζεσταίνετε οπως διάφορα HP και Toshiba εχω δουλέψει κατα καιρούς . Τα μόνα μείον που έχω βρεί είναι 1.λεπτό πλαστικό στην οθόνη (άνοιξε κλείσε το καταλαβαίνεις ) 2.Αθόρυβο μεν αλλα οταν πάρει μπροστά το ανεμιστιράκι ακούγετε (μέχρι να ρίξει τι θερμοκρασία και να "κόψει ") αυτό φυσικά είναι εν μέρη φυσιολογικό αλλα παραμένει γεγονός (κάποτε ακουγόντουσαν ποιο πολύ πιστεύω ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάρτιος 23, 2014 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2014 η DELL γενικά αφήνει να βάλεις μνήμη , να αλλάξεις λειτουργικό ή σκληρό χωρίς θέμα (ελληνική εισαγωγή στο αυτοκόλλητο γράφει GR ) και έχει υποστήριξη γενικά Δεν ξέρω τι κάνει η Dell, το συγκεκριμένο laptop όμως, επειδή φοράει επεξεργαστή "U", μάλλον είναι από τα "λεπτά" που από κάτω δεν έχουν bay για αλλαγή δίσκου (π.χ. για να βάλεις SSD).[MENTION=1143]Snips[/MENTION]Εγώ πιστεύω ότι η φθηνότερη αναβάθμιση είναι να βάλεις στο laptop του εκπαιδευτικού, που έχεις στα χέρια σου και αναφέρεις σε άλλο νήμα (C2D δεν ήταν; ) :α) 120άρη SSDβ) 2nd hdd caddy ,όπου και περνάς τον HDDγ) 4GB ή και 6GB μνήμηδ) linux mint mate ή xubuntuΜε 160€ το laptop θα πετάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Μάρτιος 23, 2014 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2014 Ριξε μια ματια στις μηχανες αναζήτησης για "Dell Inspiron 3537" και τσεκαρε μοντέλα με i5-4200U (2πυρινος με HT), απο οτι ειδα υπαρχουν και με 450 ευρω πλεον.Οποτε σου περισσευουν χρηματα δώσε 7 ευρω περιπου και παρε ενα caddy απο ebay. Βαλε τον αργο μηχανικό στο caddy για τα data σου στην θεση του οπτικου (αν δεν το χρειαζεσαι) και παρε εναν ssd (χωρητικοτητα αναλογως με τις αναγκες σου) για primary, εκει θα απογειωθει τελειως.Drivers για Win7 και οχι μονο (για XP δεν ξερω τσεκαρε το) υπαρχουν, τσεκαρε το site της Dell, δεν ειχα κανένα προβλημα.Με 2 βιδες βγαινει το πισω καπακι και εχεις προσβαση "πιατο" σε μνημες (και τα 2 modules) και τον σκληρο, σε λιγα λεπτα κανεις οτι θελεις.Δεν ξέρω τι μεγεθος οθόνης/αναλυση σε ενδιαφερει, 15,6" 1366χ768 εινα (για μενα) μια χαρα για να μην σου βγαινουν τα ματια (εχω και ένα 11,6" 1366χ768 και προσωπικα ήθελα τηλεσκοπιο).ΥΓ: ολα τα παραπάνω δεν τα λέω απο εμπνευση, εχω ηδη ενα που εχει αντικαταστησει σχεδον ολα μου τα συστηματα (απο virtual machines, office, ηχογραφησεις και οτι άλλο εκανα με τα desktops, προφανως οχι παιχνιδια ή βαρυ και ασηκωτο video editing κοκ με τα οποια δεν ασχολουμαι ουτως ή αλλως) και έχω κάνει απο την πρωτη μερα αυτά που σου προτεινω. Ενας i5 U Haswell εχει την "δυναμικη" στο περιπου ενος i3 desktop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 23, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2014 Δεν ξέρω τι κάνει η Dell, το συγκεκριμένο laptop όμως, επειδή φοράει επεξεργαστή "U", μάλλον είναι από τα "λεπτά" που από κάτω δεν έχουν bay για αλλαγή δίσκου (π.χ. για να βάλεις SSD).[MENTION=1143]Snips[/MENTION]Εγώ πιστεύω ότι η φθηνότερη αναβάθμιση είναι να βάλεις στο laptop του εκπαιδευτικού, που έχεις στα χέρια σου και αναφέρεις σε άλλο νήμα (C2D δεν ήταν; ) :α) 120άρη SSDβ) 2nd hdd caddy ,όπου και περνάς τον HDDγ) 4GB ή και 6GB μνήμηδ) linux mint mate ή xubuntuΜε 160€ το laptop θα πετάει.Άλλο αυτό το laptop. Εκείνο στο νήμα με το πρόβλημα εγκατάστασης δεν αλλάζει τίποτα σε hardware. Είναι του σχολείου. Αυτό που ψάχνω εδώ θα είναι καινούργιο για την γυναίκαΚαι γώ αυτά τα DELL είδα που περιφέρονται σε media mrkt, κοτσωβολέους κτλ, αλλά είπα να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάτι φτηνότερο από τα 450+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosX Μάρτιος 23, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2014 με σκάλωσες και μόλις είδα (και έβγαλα) το καπάκι , κλασικό bay 2.5 έχει με πρόσβαση και στην μπαταρία -μνήμες .αν υπάρχει λάπτοπ που σηκώνει την χρήση που θέλει ενα καλό καθάρισμα εσωτερικά και οτι είπε ο φίλος είναι καλύτερη λύση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.